Розвивати електронне урядування у Вінниці буде допомагати Міжнародний фонд «Відродження» : 978312 : Местные новости

Местные новости Винница : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Винница и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Розвивати електронне урядування у Вінниці буде допомагати Міжнародний фонд «Відродження»

Розвивати електронне урядування у Вінниці буде допомагати Міжнародний фонд «Відродження»

6 лютого Вінницька міська рада, Міжнародний фонд «Відродження» та Вінницька обласна громадська організація «Подільська агенція регіонального розвитку» підписали Меморандум про співпрацю. Суть домовленостей полягає у тому, щоб спільними зусиллями розвивати електронне врядування у Вінниці та поширювати цей досвід в інших містах України. Для цього в обласному центрі буде створено Муніципально-громадський центр «Е-урядування». Основним напрямком співробітництва сторін є забезпечення реалізації проекту «Формування партнерства громадськості та органів місцевого самоврядування у сфері розвитку публічного E-урядування" із обсягами фінансування 400 000 грн., яке буде здійснювати Міжнародний фонд «Відродження».
Останнім часом, у зв'язку з поширенням новітніх інформаційних технологій у всіх сферах діяльності людини, підвищення ефективності державного управління дедалі частіше пов'язується з впровадженням електронного урядування (Е-урядування). На сьогодні стандартне визначення Е-урядування відсутнє, оскільки концептуальне розуміння його постійно розвивається. В узагальненому вигляді Е-урядування - це використання інформаційно-телекомунікаційних технологій органами влади для обміну інформацією з громадянами та підприємствами; прискорення та ефективнішого надання адміністративних послуг; забезпечення внутрішньої ефективності; структуризації адміністративних процесів.
У Вінниці вже кілька років поспіль проводиться послідовна робота, яка формує простір для розвитку електронного урядування. З метою створення інтегрованої системи взаємодії громадян з органами місцевого самоврядування департаментом інформаційних технологій міської ради було впроваджено ряд елементів Е-урядування. Серед них можна виділити сервіс «Мапа звернень громадян» (www.map.vmr.gov.ua), що дозволяє жителям міста самостійно відправляти звернення департаментам міської ради та муніципальним службам із прив'язкою до електронної карти міста і можливістю приєднати будь-які матеріали (фото, відео, тощо).
Крім того на офіційному сайті Вінницької міської ради є розділи «Звернення громадян» та «Антикорупційна політика», скориставшись якими, громадяни мають змогу написати електронне звернення керівництву міської ради або ж повідомити про вчинення корупційних правопорушень.
Із вдосконаленням програмного забезпечення виконавчих органів міськради, у фізичних та юридичних осіб, з'явилась можливість перевірити стан проходження документів, що були подані до Центру адміністративних послуг «Прозорий офіс». Для суб'єктів підприємницької діяльності торік було створено незалежний web-ресурс (www.perevirka.vin.com.ua), де вони можуть повідомити про незаконні перевірки контролюючими органами та отримати безкоштовну кваліфіковану юридичну консультацію.
Разом з тим досить активно розвивається інформаційна система виконавчих органів міської ради. З метою створення сучасної системи управління містом проведено модернізацію внутрішнього порталу як єдиного інформаційного простору та впроваджено систему електронного документообігу. Всі ці елементи є складовою однієї системи, яка є базою для формування у Вінниці електронного урядування.
«В цілому по місту Вінниці створюється єдина система управління, яка дає нам можливість більш якісно підходити до визначення проблематики і нашого подальшого розвитку, до вирішення питань контакту з мешканцями, до відкриття інформації, яка може бути корисною. Більше того, ми постійно співпрацюємо з різним містами в напрямку обміну досвідом, і я думаю, що реалізація спільного проекту з фондом «Відродження» дасть можливість підсилити цей напрямок, - говорить міський голова Володимир Гройсман. - В перспективі ми хочемо, щоб максимально всю інформацію, яка є про життєдіяльність міста, діяльність департаментів та інше зробити абсолютно доступною і мобільною. До цього ми йдемо». Крім цього Володимир Гройсман зазначив, що в процесі спілкування із виконавчим директором Міжнародного фонду «Відродження» Євгеном Бистрицьким було досягнуто домовленостей співпрацювати й по інших напрямках, які пов'язані із розвитком суспільної демократії в місті.
«Я хочу сказати, що Вінниця є прикладом того, як можна розвивати електронне врядування, і є лідером в демократизації стосунків з населенням, - говорить виконавчий директор МФ «Відродження» Євген Бистрицький. - Фонд «Відродження» готовий долучитись до подальшого розвитку тієї системи «відкритого офісу», яка є у Вінниці, розвивати її далі і робити її осередком для того, аби інші міста переймали цей досвід. Нам надзвичайно важливо, щоб такі, або подібні центри розвивались по всій Україні».
В рамках підписаного Меморандуму про співпрацю Вінницької міської ради із Міжнародним фоном «Відродження» та ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» у місті планується активізувати роботу по розширенню можливостей використання електронного урядування. Буде проводитись навчання працівників міської ради та комунальних підприємства (зараз розробляється програмне забезпечення для впровадження Е-урядування у системі ЖКГ) та популяризація елементів електронного врядування для громадян. А також планується створити клуб, до якого входитимуть представники міст, в яких добре розвинуте електронне врядування і інформаційні технології. Цим людям буде запропоновано виступити експертами і напрацьовувати рекомендації по розвитку ІТ-технологій та е-врядування у Вінниці, та поширювати їх на території всієї України.
«Як громадська організація ми будемо робити акцент не тільки на просуванні інформаційно-комунікаційних можливостей, а й орієнтуватись на залучення громадян до користування інформаційними ресурсами, які відкривають нові можливості і нові інструменти в отриманні інформації, - розповідає виконавчий директор ВОГО «ПАРР» Олег Левченко - Для нас дуже важливо, щоб і влада і громадяни розуміли необхідність розвитку інструменту, який дозволяє налагоджувати більш тісні взаємовідносини між владою і громадянами».
Для довідкиТехнології е-урядування уже давно використовуються і успішно функціонують у багатьох зарубіжних країнах. Уряд США надає громадянам різноманітні послуги через Інтернет: видачу ліцензій, сплату податків тощо. Фінляндія та Сінгапур пропонують своїм громадянам послуги через мобільний зв'язок. Наприклад, Верховний суд Сінгапуру надсилає громадянам SMS, щоб нагадати дату засідання. Крім того, ті громадяни Сінгапуру, котрі авторизовані на сайті, можуть електронним способом подавати до суду позови у незначних справах. On-line податкова служба Ірландії дозволяє підприємствам отримувати інформацію про оподатковування, сплачувати податки, заповнивши відповідні електронні форми, а також отримувати податкові кредити. Таких прикладів у світі чимало.
Департамент у справах ЗМІ та зв'язків з громадськістю Вінницької міської ради т.: 59-53-10,59-50-66, 59-51-85


Источник: Офіційний сайт Вінницької міської ради | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Розвивати електронне урядування у Вінниці буде допомагати Міжнародний фонд «Відродження»"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 17
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Винница



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта