У перевагах євроінтеграції на прикладі польського міста-побратима Кельце переконалась третя група вінницьких чиновників : 960662 : Местные новости

Местные новости Винница : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Винница и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

У перевагах євроінтеграції на прикладі польського міста-побратима Кельце переконалась третя група вінницьких чиновників

У перевагах євроінтеграції на прикладі польського міста-побратима Кельце переконалась третя група вінницьких чиновників

На минулому тижні із стажування у столиці Свєнтокшитського воєводства міста Кельце повернулась третя робоча група працівників вінницької мерії у складі чотирьох чоловік. Вони знайомились із тим, як у польському місті відбувається процес надання адміністративних послуг населенню та яким чином відбувається інформування населення про новини та діяльність міської влади. Втім, з усіх вражень, які отримали від перебування у Польщі вінничани, одним з найяскравіших стало те, що відносно невелике місто Кельце досить стрімко розвивається та розбудовується, і значну роль у цьому відіграє членство в Євросоюзі. Відколи Польща увійшла до євроспільноти, вартість проектів, час реалізації яких 2007-2013 роки, тільки для міста Кельце становить більше одного мільярда злотих, це майже 250 млн. євро.
З 2004 року місто Кельце, як і усі польські міста, отримало можливість залучати додаткові ресурси для вирішення інфраструктурних та соціально-економічних і культурних питань. Саме цього року Польща стала членом Європейського Союзу. Перші кошти від європейської спільноти місто Кельце отримало для стажування працівників мерії. Тоді в програмі по обміну досвідом взяло участь сім міст різних країн Європи. На думку польських чиновників, ця ідея була досить вдала, адже в процесі спілкування з колегами з інших країн кельчани черпали багато ідей та знаходили відповіді на ряд питань. Цей процес тривав більше двох років і вже після того, як Польща у 2007 році увійшла до Шенгенської зони, до республіки почали надходити досить суттєві інвестиції з Євросоюзу. Для їх залучення міста ретельно готували необхідні матеріали та чіткі проекти, які були обґрунтуванням запиту щодо виділення коштів.
Керівництво міста Кельце досить швидко зрозуміло, що з допомогою коштів Євросоюзу можна активно розвивати місто та робити його більш комфортним для проживання, а загальна політика держави сприяла у цьому. Відповідні підрозділи розпочали готувати матеріали та подавати їх на розгляд Єврокомісії, після чого і приймалось рішення про те, чи виділяти кошти на той чи інший проект. На сьогоднішній день Євросоюз фінансує важливі соціально-економічні проекти кількома шляхами: безпосередньо через Єврокомісію, через уряд Польщі, а також через місцеві органи влади. Кельчани намагаються залучати ресурси через усі ці канали. А враховуючи кількість проектів, реалізованих у Кельце, - тут досить якісно готують матеріали і, як результат, - на сьогоднішній день місто швидко розвивається та розбудовується.
Майже усі проекти Євросоюз фінансує у розмірі 85%. Стовідсотково інколи фінансуються програми, що пов'язані із навчанням та підвищенням рівня кваліфікації, наприклад, так у Кельце було профінансовано програму, пов'язану зі зменшенням безробіття. Також в рамках такої співпраці у Кельце з'явилось 40 нових автобусів, а на зупинках - електронні табло, де висвічується інформація, коли має прибути автобус того чи іншого маршруту, а також встановлено термінали для придбання квитків. Окрім цього, на двох кінцевих зупинках побудовано міні-автобусні станції, де можуть відпочити водії, а пасажири у холодну пору року - погрітись та сховатись від дощу чи снігу. Загальна вартість проекту покращення транспортної інфраструктури міста сягає більше трьохсот мільйонів злотих. Це майже 70 мільйонів євро.
Іще один досить масштабний проект - це реконструкція історичного центру міста. На сьогоднішній день переважна більшість робіт виконана - відновлено центральну площу перед мерією і усі прилеглі до неї вулиці, в тому числі і головну, яка після реконструкції стала пішохідною. Її загальна протяжність склала майже півтора кілометри. Саме на цій вулиці кельчани відзначають загальноміські свята. Також у центрі міста в рамках проекту побудовано нову вулицю, яку названо на честь загиблого президента Польщі Леха Качинського. Її урочисто відкривали у першій декаді грудня. Спеціально на цей захід до міста приїздив Ярослав Качинський. Загальна вартість проекту по реконструкції центральної історичної частин міста сягає понад 23 мільйони євро.
Інфраструктура у Кельце розвивається і розширюється досить активно, і кельчани пов'язують це винятково із членством у Євросоюзі. У місті замінено мережі водопостачання і водовідведення, будуються нові дороги. Стосовно автошляхів, то оновлення існуючих і будівництво нових здійснюється досить інтенсивно. За останні роки побудовано нові дороги на околиці міста, де розташований другий по величині у Польщі виставковий центр «Ярмарка Кельце». У зв'язку із тим, що протягом року тут проходить близько 200 експозицій на різноманітні тематики, цей район потребував нових транспортних розв'язок, а саме місто - готелів. На сьогоднішній день це питання повністю вирішено, а сам виставковий центр, враховуючи те, що місто вирішує інфраструктурні питання, продовжує розвиватись і вже будуються нові приміщення, але вже для інших цілей. Тут будуть проводитись різні конференції, масштабні зустрічі, семінари та інші заходи за участі великої кількості людей.
«Крім того, що є проекти, які реалізує безпосередньо мерія Кельце, є й такі, що ними займаються окремі підрозділи та комунальні підприємства. Загалом проектів у нас досить багато. Коли ми їх готували, нам потрібно було охопити якомога більше сфер і проблем, адже Євросоюз раз на сім років приймає рішення: що фінансуватиме і в яких розмірах. Тому ми добре підготувались і таким чином фінансування на 2007-2013 роки отримали в розмірі більше 1 мільярда злотих», - розповів директор департаменту структурних проектів та стратегії міста Кельце Мечислав Пастушко.
Цікавим проектом столиці Свєнтокшитського воєводства, який також на 85% профінансував Європейський Союз, став Технологічний Парк Кельце. Основним завданням цієї структури є підтримка новостворених підприємств та сприяння динамічному розвитку вже існуючих, і здійснюється цей процес з використанням інноваційних досягнень. Технологічний парк, який розташований в промисловій зоні міста, є інноваційним бізнес-середовищем та зовсім новою формою територіальної інтеграції науки, освіти і виробництва.
У Кельце гармонійно розвиваються усі сфери життєдіяльності, кошти виділяються практично рівномірно на всі галузі. У цьому місті збільшується кількість музеїв, вони з'являються у старих історичних будівлях. Наприклад, у центрі міста колись була розташована в'язниця, тепер її приміщення відновлено, збережено центральний вхід, колишній паркан та вежі, але доповнено це сучасними дизайнерськими рішеннями, що робить будівлю з одного боку сучасною, а з іншого - цікавою історичною пам'яткою. Реконструкція цієї історичної споруди вартувала 20 мільйонів злотих, на наші гроші це майже 50 мільйонів гривень. І знову 85% від цієї суми виділено з Євросоюзу.
А в старому кар'єрі, який розташувався недалеко від центральної частини міста, винахідливі кельчани вирішили збудувати амфітеатр. Цей культурний об'єкт став унікальним. Він має сучасний вигляд, але разом з тим гармонійно вписується у місцевість між скелями. Тепер тут проводять видовищні концерти. Амфітеатр має велику сцену, глядацьку залу під накриттям на 7,5 тисяч чоловік, оркестрову яму. Вся необхідна сучасна технічна інфраструктура дозволяє організовувати тут концерти та дійства на найвищому світовому рівні, включаючи пряму телевізійну трансляцію. Будівництво такого об'єкту обійшлось майже в 5 мільйонів євро, з міського бюджету профінансовано лише 15%, решта надійшла від Євросоюзу.
Розвивається у Кельце й спортивна сфера. Тут є сучасний стадіон, який UEFA розглядало як варіант для проведення одного з матчів чемпіонату «Євро-2012». Втім, для цього було обрано більші стадіони у інших чотирьох містах Польщі. Разом з тим, тут досить часто проводяться різноманітні матчі вищої ліги із прямою трансляцією на спортивних каналах. Кельце також має і сучасну спортивну залу для проведення змагань європейського рівня на 5,5 тисяч глядачів. Цей проект, реалізація якого оцінювалась у більш ніж 6 мільйонів євро, також підтримав Євросоюз.
«Ми намагались підготувати якнайбільше проектів, аби залучити додаткові кошти у наше місто, - говорить директор департаменту структурних проектів та стратегії міста Кельце Мечислав Пастушко. - Але з самого початку Єврокомісія вимагала, щоб ми переймали досвід інших міст. Сьогодні ми продовжуємо цю практику і з радістю беремо участь у програмі обміну досвідом із Вінницею, бо ми знаємо, що у деяких речах нам є чого повчитись у нашого міста-побратима. Адже це місто досить швидко змінюється і це при тому, що фінансового ресурсу не так вже багато».
Досвіт міста Кельце в питанні співпраці з Євросоюзом досить красномовний - європейська спільнота зацікавлена у розвитку регіонів усіх країн, що входять до Шенгенської зони. Такі демократичні стосунки із суттєвою фінансовою підтримкою соціально-важливих проектів «на руку» сучасній Польщі. А враховуючи те, що ця держава пройшла різні етапи у своєму розвитку і в її історії, як і в історії більшості країн Східної та Центральної Європи, був негативний досвід тоталітаризму радянських часів, на сьогоднішній день Республіка Польща має найбільш комфортні і сприятливі умови для подальшого розвитку та процвітання.
Департамент у справах ЗМІ та зв'язків з громадськістю Вінницької міської ради т.: 59-53-10,59-50-66, 59-51-85




Источник: Офіційний сайт Вінницької міської ради | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "У перевагах євроінтеграції на прикладі польського міста-побратима Кельце переконалась третя група вінницьких чиновників"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 25
Новых вестей вчера: 20

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июнь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Винница



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта