АХМЕТОВ ГОРДИТЬСЯ ЮЩЕНКОМ, або МІФ ПРО ДЕМОКРАТИЧНІ ВИБОРИ : 663135 : Местные новости

Местные новости Винница : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Винница и область : Последние новости > Местные новости
Подробно


АХМЕТОВ ГОРДИТЬСЯ ЮЩЕНКОМ, або МІФ ПРО ДЕМОКРАТИЧНІ ВИБОРИ

К Восьмого лютого після безсонної виборчої ночі читаю на сайті «Української правди»:

“ Що стосується Президента Ющенка, то я можу сказати, що в нього прекрасне політичне майбутнє. Це Президент, який був обраний народом”, - нагадав Ахметов.

“… Зі свого боку, можу сказати, що я відчуваю велику повагу до Президента Ющенка”, - заявив бізнесмен.

На запитання, чи готовий він взяти Ющенка в свою команду, Ахметов сказав: “Моя команда - це “Шахтар”. Якщо його це цікавить, будь ласка. У будь-якій якості ми готові його запросити. Але ми повинні поважати”.

Дожився Ющенко…

А в цей час офіційний сайт Могилів-Подільської міської ради з радістю повідомляє: «У МОГИЛЕВІ-ПОДІЛЬСЬКОМУ ВИБОРИ ВІДБУЛИСЬ! У Ю. ТИМОШЕНКО РЕЗУЛЬТАТ НАЙГІРШИЙ В ОБЛАСТІ?!.. За Ю.ТИМОШЕНКО – 8077 голосів (53,03%);за В.ЯНУКОВИЧА – 6029 голосів (40,76%); Не підтримали жодного – 732 голосів (4,81% )».

Тим часом ЦВК продовжує показувати карту України двома кольорами – червоним – Західна, Північна і Київ, голубим – Східна і Південна. «Два кольори, мої, два кольори…». Вони такі яскраві, що аж пече в очах, як і тоді, коли на революційному Майдані в Києві Віктор Андрійович запевняв, що зробить найголовніше – об’єднає народ. От вам і об’єднав…

У тій же УП читаю про можливість після цих виборів вже Західноукраїнського сепаратизму, в порівнянні з яким Сєвєродонецьке сепаратистське збіговисько - дитяча гра. Оце, об‘єднав, оце забезпечив демократичні вибори!.. Тепер дійсно можна і в команду Ахметова на будь-яку посаду подаватися… «Мавр сделал своё дело, мавр может удалиться…».

І всі російські спостерігачі в захваті від демократичних виборів в Україні. Заціпеніла лише західна демократія, яка має ручкатися з таким Президентом… Як це вона робитиме – побачимо…

Кажуть, що ці вибори були найбільш чесними. І гордяться, що правоохоронні органи не вмішувалися у виборчий процес. Під час першого туру голосування мене, журналіста найбільшої в області газети, вигнали із зали, де проводилося засідання окружної виборчої комісії. На всі мої скарги до правоохоронних органів я отримав, як Висоцький співав, «один весёлый смех». У другому турі голосування вже міліція сама не допустила мене навіть на поріг ОВК. Я теж поскаржився і теж, як в бочку…

«02.02.2010 року в прокуратуру Чернівецького району та в Чернівецький РВ ГУМВС надійшли заяви Олександра Злощинського та Якубовського В.А. щодо організації підкупу виборців на користь кандидата на пост Президента Януковича В.Ф., членом ДВК №164 Катеринчук Тетяною Карпівною та Якубовським Анатолієм Петровичем.

Згідно зі ст. 11 ЗУ «Про вибори Президента України” заборонено незаконне втручання будь-кого у виборчий процес.

Відповідно до ст. 93 Закону України «Про вибори Президента України», такі скарги розглядаються виборчою комісією, згідно з цим та іншими законами України. Якщо виборча комісія при розгляді скарги визнає необхідним проведення перевірки зазначених у скарзі обставин правоохоронними органами, відповідні органи за зверненням виборчої комісії перевірять ці обставини, щоб вжити відповідних заходів щодо припинення порушення законодавства.

Враховуючи вищевикладене, направляю вам заяву Олександра Злощинського та Якубовського В.А. для розгляду окружною виборчою комісією. Додаток: дві заяви з додатками на 7 арк.

Прокурор Чернівецького району радник юстиції

Путря О.В.»

Цей шедевр прокурорського мистецтва сучасності, з подачі прокурора, бурхливо розглядався на засіданні ОВК виборчого округу №18. Зрозуміло, у відкритому засіданні поширювалися прізвища вказаних у документі людей, які мають право тепер подати поширювачів неперевіреної інформації до суду за образу честі та гідності... Яке ж було рішення комісії? Члени ОВК від кандидата в Президенти Януковича заблокували прийняття рішення щодо звернення до того ж прокурора про розслідування і притягнення винуватців до відповідальності. Чому? Відповідь однієї із тих членів комісії була такою: «Не хочу, щоб людей саджали в тюрму».

Лише на другий день голова ОВК звернулася до ЦВК, звідки отримала повідомлення про те, що прокурор не повинен був самоусуватися від виконання своїх прямих обов’язків – присилати ці документи комісії, а без будь-якого дозволу, негайно розслідувати і порушувати кримінальну справу.

Тим часом ті, хто підозрювалися у підкупі виборців, зуміли, мали час знайти, як кажуть, алібі. І на виборчому округу зрозуміли, що боятися посадки за грати за підкуп виборців нічого – правоохоронні органи самі залякані на смерть, нічого не заподіють за це. Вже на другий день, зокрема, в Ямполі, до агітаційного намету Януковича вишикувалася величезна черга.

«Що сьогодні дають?» – запитували крайні. А передні відходили дуже ощасливлені. Хтось подав заяву в міліцію. Приходить до намету наряд. Заступник начальника міліції повідомляє кореспонденту, що відібрані пояснення не підтвердили роздачі з намету курток, шарфиків, грошей. А в штаб виборчий зайти не можна було правоохоронцям для перевірки заяви, бо, як на зло, хтось із цього штабу загубив ключа від вхідних дверей.

З того ж Могилева-Подільського, зокрема, з вулиці Садової, журналісту надходило чимало скарг про підкуп виборців, з Томашпільського району – їх було безліч, як із Чернівецького та інших.

Звичайно, не всі, хто отримав гроші чи цінні подарунки, пішли голосувати за Януковича. А ніхто і не розраховував, що підуть всі. Достатньо було хоч невеликої кількості, бо розрив між кандидатами мінімальний.

Окремі жителі райцентрів ще бігали до суду, щоб захистити своє право отримати бюлетень і проголосувати, але більшість з тих, кого державний реєстр не подав у списки виборчим комісіям, звісно, повернулися і пішли додому ні з чим. Отож у голосуванні таким чином по округу не взяло участь багато людей, голоси яких також могли б зараз вплинути на результати. А що ж суд?

А суд не виносив ніяких окремих ухвал стосовно бездіяльності державного реєстру виборців. Він в клонованих на компютері постановах всім позивачам писав одне і теж: «Дільничною виборчою комісією… не внесено до списку виборців… Визнати бездіяльність дільничної виборчої комісії…» Хоч відповідно до постанови ЦВК, яка надійшла перед виборами, виборчі комісії не мали права самостійно вносити якісь зміни до списку виборців, як суд не має права вносити зміни до законів.

І найцікавіше було внизу: «Постанова може бути оскаржена до Київського окружного адміністративного суду протягом двох днів». Зрозуміло, ніхто такі постанови не оскаржував, бо це було неможливо зробити всього за два дні. Державний реєстр і на цей раз, підірвавши результати виборів, вийшов сухим із води, дякуючи суду. От вам і забезпечення демократичних чесних виборів…


Источник: Вінницька обласна щотижнева газета "33 канал" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "
АХМЕТОВ ГОРДИТЬСЯ ЮЩЕНКОМ, або МІФ ПРО ДЕМОКРАТИЧНІ ВИБОРИ

"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 19
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Винница



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта