ВЕЛИКИЙ МОВНИЙ ВАВИЛОН НЕОДМІННО ЗНИЩИТЬ УКРАЇНУ : 658006 : Местные новости

Местные новости Винница : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Винница и область : Последние новости > Местные новости
Подробно


ВЕЛИКИЙ МОВНИЙ ВАВИЛОН НЕОДМІННО ЗНИЩИТЬ УКРАЇНУ

Якби сталося чудо і, як казав старий ямпільський єврей, «такі да» — Янукович виконав би свою передвиборну програму, то ми да-а-леко б переплюнули отой фантастичний комунізм, який нам обіцяв Микита Хрущов.

«Починаючи з 2010 року, гарантую щорічне зростання ВВП, збільшення частки інноваційно активних підприємств, збільшення прямих іноземних інвестицій в Україну до 50 млрд. дол. США у 2014 році». Як, у принципі таке може гарантувати дуже обмежений у правах Президент? Та й виходячи з того, що в програмі Партії регіонів планується «завершення переходу до парламентсько-президентської республіки»? Тобто, до майже безправ’я нового Президента!..

Чи, може, пан Янукович запланував вийти з Партії регіонів і вступити до партії «Свобода» О.Тягнибока, в програмі якої говориться про зміцнення повноважень Президента і створення навпаки – президентсько-парламентської держави, при якій Президент матиме майже необмежену владу? А, може, він намірився порушити Конституцію і вольовим методом зробити себе вищим над всіма іншими гілками влади? Тоді цю програму мали б уважно прочитати Генеральна прокуратура і СБУ…

У своїй програмі пан Янукович, говорячи мовою, яку він прагне зробити другою державною, роздав всім прошаркам електорату «по серьгам». «Своєчасну виплату державних дотацій вітчизняним сільгоспвиробникам; гарантую: встановлення мінімальних розмірів пенсій, які забезпечуватимуть базові потреби кожної людини: житло, їжа, лікування…». Великому бізнесу – велике зниження податків, малому — підтримку, місцевому самоврядуванню – виконкоми, профспілкам – права, військовим – контрактну армію і житло, жінкам – рівноправ’я, дітям — родини... Хабарникам сподобаються слова Януковича про «відмову від системи обов’язкового зовнішнього оцінювання для вступу до вищих навчальних закладів», антинатовцям — збереження позаблокового статусу України, натовцям – «забезпечу стратегічне партнерство зі США, ЄС, країнами «великої двадцятки», росієлюбам – «відновлю дружні та взаємовигідні відносини з Російською Федерацією»... Цей перелік царських обіцянок Януковича можна ще довго продовжувати.

Чого в його програмі немає? Про судимості і про те, що в армії не служив і уявлення про неї має специфічне... Немає про Кучму, про Ахметова і Пінчука, про Межигір’я – теж немає… Немає у ній і згадки про дотримання Конституції щодо заборони перебування на території України російського Чорноморського флоту після 2017 р.

Досить скромно, між іншим, проговорився пан Янукович і про мовне питання у своїй передвиборній програмі: «Виступаю за надання російській мові статусу другої державної». У програмі ж очолюваної ним партії знаходимо більш відверте: «Ми домагатимемося для російської мови статусу другої державної при законодавчому закріпленні права регіонів (?..) вводити на їхній території додаткову офіційну мову, що матиме рівні з державною мовою права. Ми – послідовні прихильники гасла: «Дві мови – один народ!»… За державою повинен залишитися обов’язок спільно фінансувати програми розвитку регіональних мов нарівні з розвитком державної мови».

Відкинемо політику – проаналізуємо вище процитоване з точки зору арифметики. Скільки це потрібно бідній державі додаткових коштів, щоб продублювати на другій державній – російській – мові, на десятках «регіональних мов», «додаткових офіційних мовах», які матимуть рівні з державною мовою права, скажімо, Конституцію, Кодекси законів, незчисленну кількість інших державних документів?

І чому це пан Янукович каже лише про «дві мови — один народ», як він, насправді, прирівнює до української державної мови десятки й інших так званих регіональних мов, згідно з партійною програмою ПР? Виходячи з такої програмної, далекої від реального життя, теорії, паспорти громадян України, Державні акти на право власності на майно, на землю будуть видаватися на двох державних і десятках прирівняних до них «регіональних мовах», «додаткових офіційних мовах». Ви уявляєте, що б це було?!..

Як відомо з Біблії, Бог створив людину, народи і, відповідно, – мови народів. А пан Янукович винайшов зовсім інше – «регіональні мови». Він творчо опрацював «Європейську хартію регіональних мов або мов меншин» шляхом обрізання найважливішої частини словосполучення – «мов меншин». Чи не будуть вони, ці обрізані «регіональні мови», «додаткові офіційні мови» домінуючими над мовами меншин, яким загрожує вимирання?

У вищеозначеній «Європейській хартії регіональних мов або мов меншин» читаємо: «Охорона і розвиток регіональних мов або мов меншин не повинні зашкоджувати офіційним мовам і необхідності вивчати їх». А що нам пропонує пан Янукович?..

Мета хартії – порятунок вимираючих європейських мов, а не укріплення шляхом надання державного статусу і без того дуже потужних мов, якою є, зокрема, російська в Україні чи румунська. «Ніщо у цій хартії не може тлумачитися як таке, що передбачає будь-яке право займатися будь-якою діяльністю або здійснювати будь-які дії, що суперечать цілям Статуту Організації Об’єднаних Націй (995_010) або іншим зобов’язанням за міжнародним правом, включаючи принцип суверенітету і територіальної цілісності держав», – говориться у «Європейській хартії регіональних мов або мов меншин». Чи можна буде зберегти суверенітет і територіальну цілісність України, реалізуючи програму пана Януковича в частині мов? Сумніваюся.

На святій землі, в Ізраїлі – офіційно дві державні мови: іврит і арабська. Насправді – одна, іврит. І навіть не варто пояснювати, чому – кожному зрозуміло. Євреї, які поїхали туди, наприклад, з України, мали свою мову, мову материнську, своїх дідів і прадідів, мову великої єврейської літератури, науки – ідиш. А там їм сказали державотворці: державна мова в єврейській країні одна – мова Тори. Вона єдина, і другої єврейської державної, офіційної бути не може в єврейській державі, оточеній ворогами. І мільйони людей вивчили донедавна майже мертву мову – іврит. І ніхто в Ізраїлі всерйоз не ставить питання про надання ідишу статусу другої єврейської державної мови. Ніхто там не збирається прирівнювати російську чи англійську до державної мови.

А якби ізраїльтяни застосували підхід до мовного питання за принципом Януковича, що б сталося? Та вони б втратили свою державу ще при першому прем’єр-міністрі Бен Гуріоні, який, до речі, надавав винятково важливого значення утвердженню єдиної державної мови!

Теорія «розділяй і володарюй» – найбільш дієва в мовному питанні. Якби люди в Україні говорили на державному рівні багатьма мовами, як пропонує пан Янукович, як їм служити в єдиній українській армії? Як виконати, наприклад, команду «До бою!», коли на різних «регіональних мовах», «додаткових офіційних мовах» вона звучить по-різному?

Перетворення України у великий мовний Вавилон – найбільший гріх програми Януковича. Адже як впав Вавилон, втративши єдину святу мову, покараний змішанням мов, так неодмінно впаде Україна, якщо вона виконуватиме програму ПР і передвиборну пана Януковича. З мовами, як і з вогнем, не граються.


Источник: Вінницька обласна щотижнева газета "33 канал" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "
ВЕЛИКИЙ МОВНИЙ ВАВИЛОН НЕОДМІННО ЗНИЩИТЬ УКРАЇНУ

"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 10
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Винница



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта