ВОЛОДИМИР ГРОЙСМАН: НІХТО, КРІМ НАС САМИХ, НЕ ЗМІНИТЬ НАШЕ ЖИТТЯ НА КРАЩЕ. Міський голова відповідає на запитання наших читачів : 645749 : Местные новости

Местные новости Винница : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Винница и область : Последние новости > Местные новости
Подробно


ВОЛОДИМИР ГРОЙСМАН: "НІХТО, КРІМ НАС САМИХ, НЕ ЗМІНИТЬ НАШЕ ЖИТТЯ НА КРАЩЕ". Міський голова відповідає на запитання наших читачів

- У Вінниці майже щодня відкривають нові базари і супермаркети. Чи не настане такий момент, коли жоден із цих торгових центрів не зможе заробити на своє утримання? Адже купівельна спроможність громадян Вінниці не зростає так швидко. Де ж ми візьмемо покупців і грошей, коли заводи стали маркетами, а нове виробництво майже не відкривається?

- Звичайно, ні виробництво, ні торговельні мережі не можуть підміняти одне одного. У світі зараз найбільша проблема — це ринки збуту. Але нам потрібно розвивати власне виробництво паралельно з розвитком торгових мереж. Я б не сказав, що останнім часом не відкривались нові виробництва. Візьміть хоча б «Барлінек» чи модернізований «Рошен». Однак хотілося б, щоб обсяги виробництва і кількість високотехнологічних підприємств, де є відповідний рівень заробітної плати, зростали. Задля цього ми розробили серйозний проект — Вінницький індустріальний парк.

А ті підприємства, що сьогодні переобладнані під торгово-розважальні заклади, були розвалені у шалені 90-ті. Реанімувати там виробництво неможливо. Нарешті, ці підприємства збудовані у центрі міста, де вони не повинні бути. Тому нормально, що їх переобладнують, це теж робочі місця. А у Вінниці буде потужна промислова зона, про яку я вже говорив. Це територія у 150 га землі і тисячі нових робочих місць. Зараз формуємо угоду з Кабінетом міністрів про державну підтримку на будівництво мереж: газ, електроенергія, вода.

- Вінничани скаржаться, що їм не подобається, коли будують на тротуарах, вирубуючи дерева, що при будівництві починають виходити за «червоні лінії», звужують дороги. Хоча транспорту стає більше. Чи це так передбачено генеральним планом розвитку Вінниці?

- Почну з генерального плану. Насправді такого документа сучасного не було, на превеликий жаль. Лише у 2007 році ми затвердили план. Що стосується об’єктів, які будувалися, то я можу сказати таку річ: це, знову ж таки, стиль 90-х років, коли були створені відповідні умови. Оцінку цьому я давати не хочу, тому що, на мій погляд, у кожного часу є своє рішення. Але що стосується тих об’єктів, наша незмінна вимога була — впорядкування їх з точки зору закону і приведення у належний стан, аби не псували місто, а навіть і прикрашали.

Сьогодні генеральний план міста є, думаю, що до кінця року затвердимо план «червоних ліній». І подібного будівництва у Вінниці більше не буде. Всі ті дозволені об’єкти, котрі розпочали, в тому числі, і житлові багатоповерхівки, що через кризу заморозились, будуватимуться. Адже коли місто будується, воно живе – це очевидний факт.

- Побутує така думка, що найвигідніший бізнес сьогодні в Україні – це влада. Заради нього варто платити за посаду, робити вибори?

- Платити за посаду і йти на вибори — це дуже величезна різниця. Якщо людина платить за свою посаду, вона буде працювати над тим, щоб повернути свої інвестиції. І, можливо, є перелік таких посад, які дозволяють це робити. Коли людина іде на вибори, тим більше, якщо це вибори прямі чи вибори місцеві, тоді, я думаю, що люди все розуміють, кожному виборцю не заплатиш. На превеликий жаль, всі сфери життя тією чи іншою мірою вражені корупцією, це знають всі. І з цим потрібно боротися. Але так, щоб виявляти саме основу або причини виникнення корупції. Коли ми зможемо зробити децентралізацію влади на користь місцевого самоврядування, коли зробимо все для того, щоб чиновник, з одного боку, був захищений, а з іншого — ніс дуже сувору відповідальність за будь-який свій непрофесійний крок, ось тоді основа цієї корупції буде знищена. До речі, саме у Вінниці за час мого головування зроблено серйозні кроки у справі подолання корупції. Це і прозорий офіс, і нове міське бюро технічної інвентаризації. Навряд чи така організація роботи чиновників дозволить можливість хабара. Що стосується плати за посаду, я вважаю, що це принизливо, якщо людина платить, вона компенсує вартість своєї бездарності.

- З одного боку, є прозорий офіс, а з іншого — монополія на певні дозвільні дії. Як можна такі парадокси вирішити?

- Все, що ми змогли зробити, і в тому числі в економіці міста, максимально децентралізували. Я вважаю, що це величезна перспектива. Але, на жаль, порядок проведення дозвільних процедур приймається не тут. Всі рішення приймаються в органах державної влади. У нас є нормативи, які працюють з 90-х років, з радянських часів. Всю цю нормативну базу потрібно модернізувати. І якщо написано, що процедура повинна проходити 45 днів, так і має бути. Ось сюди подаєте такі документи, ось такий мінімальний перелік надаєш і отримуєш кінцевий результат. Заради цього ми ліквідували канцелярії, які були у кожному управлінні і могли спричиняти певні зловживання.

Натомість створили єдину канцелярію, знову ж таки, публічно. І ми об’єднали всі структури, які не підпорядковані міській владі, підписали меморандум про взаємодію. Якщо Центром адміністративних послуг торік надано послуг 45 тисячам громадян, то на даний момент обслужили вже більш як 150 тисяч. Це говорить про те, що ми абсолютно на вірному шляху, стаємо на позиції публічності, зрозумілості процедур і не тільки формуємо ці пропозиції тут, але формуємо їх на законодавчому рівні у Києві. Вважаю, що нам потрібна реформа дозвільних систем. Мати сотні дозволів — це повний абсурд! І від цього потрібно абсолютно чітко відмовлятись. Крім того, можу сказати, що ми в цьому місяці вже пройшли сертифікації по ІSО, нас сертифікує британська компанія і робить аудиткомпанія, яка сертифікувала компанії «Боінг», «Хітачі», інші відомі світові компанії. Ми створюємо єдину в Україні систему протидії корупції за всіма європейськими нормами.

- Для абсолютної більшості жителів Вінниці влада – це якісні медичні послуги, належна освіта, заасфальтована вулиця, вкручена лампочка, громадський спокій. На вашу думку, вінничанам сьогодні комфортно?

- Я вважаю, належні умови визначаються не тільки авторитетом влади, а й внутрішнім станом кожного вінничанина. Якби я сказав, що сьогодні кожна людина відчуває себе комфортно, думаю, що це було б необ’єктивно. Справа у тому, що ми не будуємо нове місто, а відбудовуємо те, яке будувалось багато сотень років. І не завжди це робилося в інтересах вінничан. Вважаю, аби все було так, як хотів би кожен вінничанин, нам ще дуже багато потрібно працювати і з благоустроєм, і з освітою, і з медициною… Принаймні, людям вже комфортно, що є тепло, гаряча вода, розчищені вулиці.

- От, до слова, не приведи Господь, Ви особисто де лікуєтесь?

- Воно і дійсно, не приведи Господь. Я хочу сказати, що моя родина лікується тут.

- А вчаться?

- Молодша донька у Вінниці, а старша вступила до університету за кордоном у цьому році.

- Іншими словами, Ви нашій освіті не дуже довіряєте?

- Ні, це не моє рішення, це рішення моєї дитини, і вона йшла до нього дуже довго. Здобувши високий бал і отримавши право, не скористатись ним було б неправильно. Але вона захотіла навчатись в одному з юридичних вузів в Україні, після повернення туди вступатиме.

- З Вами пов’язують певні бізнесові проекти у Вінниці, наприклад, Вам приписують новий ринок на Квятека і участь у торговельному центрі «Шок»?

- Люди, напевно, завжди пов’язують щось нове з кимось. Я можу сказати, що припинив займатися бізнесом у листопаді чи грудні 2005 року. Я займаюсь на 100% моїм рідним містом, якому віддаю весь свій час. Тому ні бажання, ні можливості займатися бізнесом не маю. Якщо я колись вирішу повернутися у бізнес, то у мене з цим жодних проблем не буде, а що стосується проектів — це абсолютна неправда. До власників нового ринку на Квятека я жодного відношення не маю.

- У Вінниці була практика, коли мер ставав губернатором. Чи не повториться те ж саме?

- Мені пропонували багато серйозних посад за останніх 3 роки, якби вони мене цікавили, то давно б погодився на них, але я залишився працювати міським головою, і багато чого вже напрацьовано сьогодні. Але, повертаючись до комфорту вінничан, мені ще дуже багато потрібно зробити, і вважаю, що цією справою потрібно займатися далі. Відстоювати позиції місцевого самоврядування, наводити порядок, створювати нормальні умови для життя людей.

- Тобто, Ви знову балотуватиметеся на посаду Вінницького міського голови?

- У 2006 році я довго над цим питанням думав. Стан справ, який був на той момент, не влаштовував багатьох вінничан. Я вийшов до людей і сказав, що буду не за страх, а на совість працювати. Мене люди підтримали і довірили. Я ціную і поважаю цю довіру, і, звісно, буду балотуватися на наступний термін на посаду Вінницького міського голови.

- Люди між собою говорять, що взагалі у Вінниці немає ніякої опозиції, тому що теперішня влада всіх, хто міг би потенційно піти в опозицію до неї, якимось чином пригладжує, підгодовує... Зрозуміло, що в таких умовах краще працювати, але ж і спокуса з’являється… Чи не боїтеся, що це все закінчиться якимось серйозним невдоволенням, тому що хтось колись прийде, підніме всі рішення, подивиться і скаже..?

- Навіщо чекати так довго, зайдіть на сайт міської ради і підніміть всі рішення з 1997 року, їх ніхто не приховує. Так само я не знаю, що таке спокуса. Стосовно ж пригладжених та підгодованих, то скажіть конкретно, кого і чим підгодовує влада. З опозицією теж непросте питання. Ми ж бачимо сьогодні владну опозицію в Києві, ми бачимо політичну епідемію, яка розповсюджується всією Україною… Хтось хоче жити у такій країні? Це ж абсолютно руйнівна політика.

Мені здається, що сьогодні потрібні спокій і професійна робота. Я знаю, що всі рішення мною приймаються і кожна копійка витрачається винятково в інтересах міста. На мою поштову скриньку щодень приходять по 2-3 листи, в яких чітко визначається актуальність проблем, оцінка діяльності. Я не боюся критики і вважаю, що це абсолютно нормально. Влада повинна мати постійний зв’язок з людьми. Якщо ця влада не влаштовує громадян, вони обов’язково стануть опозицією.

- Ви вважаєте себе відкритим і доступним керівником?

- Так, але думаю, про це краще запитати у людей.

- Останнім часом окремі політики заявляють, що при владі в Україні можуть бути лише представники титульної нації…

- Потрібно читати Конституцію. Кожен громадянин України для мене є представником титульної нації. Вважаю, що вінницькій громаді такої дискусії не потрібно нав’язувати, тому що вона висмоктана з пальця, як і про НАТО, мови. На мій погляд, це все штучно.

- Вам симпатичний хтось із кандидатів у Президенти?

- Звичайно, симпатичний, і Вам, напевно, симпатичний, і багатьом симпатичний. Єдине, що мені не симпатичне — це постійне політичне протистояння, воно настільки руйнує нашу країну, що важко уявити. На мою думку, Україна в своїй системі державного управління прийшла до такого рівня, що нам коштами вже не допоможеш. Тільки самоврядування, громадянське суспільство і повна реформація суспільної моделі може врятувати країну. Інакше у нас так і не буде національної економіки, так і працюватимемо на економіку інших держав. Сподіваюсь, це розумію не тільки я. Мені дуже хотілось би, щоб центр брав приклад з області і міста Вінниці. Думаю, що наш регіон — еталон політичної коректності та толерантності.

- Кажуть, що найбільша проблема сьогодні в країні — відсутність сучасних людей, професійних, вольових, які можуть втілити реформи в життя…

- Неправда. Коли є мета, коли є політична воля та інструменти для впровадження цієї мети, ми знайдемо багато людей, які зможуть чітко, професійно провести реформи. І поставити Україну на рівень європейських держав.

- Ви кілька разів брали участь у київських політичних ток-шоу, це ваша ініціатива?

- Запрошують, 2-3 рази відмовляю, один погоджуюсь. Адже на таких заходах формується громадська думка.

- Зараз уже суспільству підкидається думка, що результати президентських виборів можуть бути сфальсифіковані. Яка позиція вінницької влади?

- Якщо вибори будуть сфальсифіковані і гіпотетично хтось переможе, це буде фальшива перемога, вона нічого доброго Україні не принесе. Я виключаю можливість фальсифікації виборів, вважаю, що вибори повинні пройти чесно.

- Яким цей рік був для Вінниці, і що Ви як міський голова хотіли б людям сказати?

- Рік був важкий, непростий. Оте, що спостерігали у жовтні, листопаді, грудні 2008 року, перейшло у 2009 рік. Але ми дивимося на ситуацію оптимістично і формуємо плани на 2010 рік. Дуже багато потрібно зробити у медицині, підтримати освітні процеси. Плануємо будівництво додатково ще трьох дитсадочків. До того, що зроблено, треба під кінець року повернутися, подивитися, сказати, що це історія, та рухатись вперед. Максимальна публічність і відкритість у системі управління — ось що гарантуватиме і надалі вінничанам влада міста. Я хочу побажати всім щастя у новому році, щоб ми залишались такими як є, щоб у нас розвивалось почуття патріотизму, адже ніхто, крім нас самих, не змінить наше життя на краще.


Источник: Вінницька обласна щотижнева газета "33 канал" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "
ВОЛОДИМИР ГРОЙСМАН: "НІХТО, КРІМ НАС САМИХ, НЕ ЗМІНИТЬ НАШЕ ЖИТТЯ НА КРАЩЕ". Міський голова відповідає на запитання наших читачів

"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 0
Новых вестей вчера: 24

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Винница



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта