Скільки можна заробити на виборах : 570705 : Политика

Политика Львов : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Львов и область : Последние новости > Политика
Подробно

Скільки можна заробити на виборах

Один із беззаперечних (якщо не єдиний) плюсів виборів – те, що на них можна заробити гроші. А в умовах кризи, й особливо безробіття, додатковий заробіток під час виборчої кампанії є надзвичайно актуальним. Однак, як з’ясувала “Газета”, розмови про величезні заробітки дуже час­то є перебільшеними.

Легально на виборах можна заробити як член дільничної виборчої комісії. Тут усе чинно й за законом – офіційна заробітна плата, яку тобі виплачує держава. Щоправда, в такому разі не йдеться про суми, за які варто було б ламати списи, брати відпустки за власний рахунок на по­стійному місці праці тощо.
Наразі точних заробітків на президентських виборах не відомо, оскільки невідомою є доля Закону про вибори президента. Нагадаємо, народні депутати подолали прези­дент­­ське вето на цей документ, однак Віктор Ющенко відмовився його підписувати. Тож поки закон не набув чинності, доти ніхто не знає навіть того, коли стартуватиме виборча кампанія, не кажучи вже про те, скільки доведеться платити грошей. Тим паче, наразі не відомо і механізм формування дільничних ко­місій – чи за кількістю канди­датів у президенти (по два представники від кандидата), чи членів ДВК формуватимуть від партій, представлених у парламенті. Однак є загальні правила нарахування виборчих заробітних плат.
Як повідомив “Газету” голова Львівської міської ТВК Олег Щербаков, у територіальних і дільничних комісіях три людини працюють на постійній основі – голова, заступних і секретар (у ТВК – чотири), і держава платить їм середню заробітну плату, не нижчу, ніж на попередньому місці праці. Безробітним платять, виходячи із середнього прожиткового мінімуму. Члени комісій не отримують заробітної плати від держави. Вони працюють на громад­ських засадах, і їм оплачують лише два дні роботи – безпосередньо день виборів і час, відведений на підрахунок голосів. Ці “добові”, знову ж таки, вираховують з огляду на середню зарплату й іноді це фіксована сума.
Проте охочих “підзаробити” на виборах цікавлять неофіційні виплати. Традиційно вважають, що, крім легального заробітку, є додатковий – неофіційний, незаконний, однак дуже заманливий. Це ті гроші, які членам комісій платять партії. Тож кореспондент “Газети” вирушила на пошуки роботи, тим паче, крім членів ДВК, кандидатам у президенти потрібні агітатори, спостерігачі тощо.
Насамперед варто зазначити, що люди для роботи на час виборів потрібні всім, окрім Блоку Юлії Тимошенко. В обласній організації “Батьківщини” мене відразу повідомили, що в них достатньо партійних функціонерів, щоб не шукати ні агітаторів, ані спостерігачів, ані членів дільничних виборчих комісій. Друге, з чим зіштовхнулася майбутня виборча функціонерка, – у штабах більшості майбутніх кандидатів у президенти ще, так би мовити, кінь не валявся.
Основна відмовка – виборча кампанія ще не стартувала, тому штаби наразі не сформовано. Проте через тиждень-другий обов’язково зателефонуйте. Зокрема, роботу не ведуть у штабі Володимира Литвина – до 20 вересня там нічого не можуть сказати ні про вакансії, ні про очікувану оплату. Така сама ситуація в Сергія Тігіпка – штаби ще не формували, однак записали контактні дані кореспондента “Газети”, зазначивши, що фіксують усіх охочих попрацювати із Сергієм Леонідовичем, і пообіцяли обов’язково зателефонувати.
Аналогічно в Комуністичній партії. На відповідне запитання там сказали, що люди будуть потрібні – обов’язково телефонуйте й інших охочих приводьте, але через тиждень-другий. Щодо оплати повідомили, що партія “щось” заплатить, однак наразі це “щось” у цифрах назвати не можуть. Як повідомили “Газету” джерела всередині КПУ, особливих заробітків від пролетарського кандидата очікувати не варто. Принаймні під час усіх попередніх виборів агітаторам і спостерігачам не платили нічого – до цієї роботи залучали винятково членів партії й ідейних послідовників комуністичної ідеології. А членам комісії платили аж 100 грн. За все. Очікувати, що цього разу все буде по-іншому, мабуть, не варто.
“За ідею” працюють і прихильники Олега Тягнибока. Знову ж таки, штаб не сформовано, передвиборна робота наразі обмежується роздаванням листівок і газеток на вулицях. Як повідомило джерело у ВО “Свобода”, хлопцям за роздавання агітпродукції платять 20 грн. на день. А от бабусям, які теж беруть участь в агітації за “Свободу”, часто не платять майже нічого – комусь продукти піднесуть, комусь кілька гривень дадуть… Понад те, згідно з останнім рішенням партії, майбутніх агітаторів за кандидата у президенти пана Тягнибока набиратимуть на громадських засадах серед знайомих, друзів, ідейних побратимів. Мовляв, у нас немає стільки грошей, щоб мати змогу когось перекупити, то навіщо ж навіть пробувати. Ситуація може змінитися лише після офіційного старту виборчої кампанії, та й то не факт. А по гроші у “Свободі” порекомендували звертатися до Арсенія Яценюка й Партії регіонів.
У “Фронті змін” кореспондента “Газети” розчарували. До щирої пропозиції самовіддано працювати на перемогу їхнього кандидата поставилися доволі прохолодно – відразу помітно, що охочих “підзаробити” в них багато. Доволі ретельно розпитавши про досвід роботи на виборах, штабісти дали безліч анкет, навіть заповнення яких не гарантує роботи. Про гроші – ні слова. Пояснення те саме: нічого не можемо сказати, поки не стартувала виборча кампанія. Запропонували лише тричі на тиждень забігати у штаб, брати п’ять газеток і роздавати їх на роботі. Знову ж таки, винятково з любові до Арсенія Петровича.
Інша річ – Партія регіонів. До речі, це єдина політична сила, де на запитання про те, що потрібно, аби попрацювати з ними на виборах, відповіли: необхідно бути людиною чесною, ідейною та відданою справі. Штаби до­укомплектовують, отож приймати рішення про співпрацю потрібно швидко. Знову ж таки, суму додаткового заробітку не назвали, проте докладно описали обов’язки: звірка прізвищ виборців, агітація та фіксування прихильників Віктора Федоровича, а потім безпосередня робота на ДВК. Загалом за бажання й ініціативності можна повноцінно працювати три передвиборні місяці.
Щодо чинного Президента, то наприкінці минулого тижня він дав указівку місцевим осередкам формувати штаби. На все про все дали три дні. При цьому партійцям навіть не сказали, скільки на це виділять коштів і на яких умовах приймати людей.
Попри відсутність конкретних цифр, партійні гроші – це головний заробіток для членів ДВК. Однак дуже часто лише обіцяний. Як констатує Олег Щербаков, у нашій демократичній країні партії не платять жодної копійки, оскільки це незаконно. Щоправда, трапляються випадки, стверджує він, коли “деякі громадяни, партії чи кандидати порушують чинне законодавство” і членам комісій обіцяють певні винагороди, які… не завжди виплачують. З обіцяними грошима найбільше сварок, конфліктів і проблем, оскільки домогтися домовленої виплати дуже складно – саме через незаконність такої пропозиції.
Марта Нагірна



Источник: ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Скільки можна заробити на виборах"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 14
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Львов



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта