МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКИЙ: ЦЕ БУВ МАСОВИЙ СТРАЙК ЧИ ПРОВОКАЦІЯ? Після розбору польотів, з втручанням обласного керівництва, освітян, медиків та культпрацівників чекають масові скорочення. Виходить, вони самі спровокували цим мітингом мерію до дій, які її з : 563481 : Местные новости

Местные новости Винница : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Винница и область : Последние новости > Местные новости
Подробно


МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКИЙ: ЦЕ БУВ МАСОВИЙ СТРАЙК ЧИ ПРОВОКАЦІЯ?
Після "розбору польотів", з втручанням обласного керівництва, освітян, медиків та культпрацівників чекають масові скорочення.
Виходить, вони самі спровокували цим мітингом мерію до дій, які її з

Близько двохсот людей вийшли на площу перед мерією та районною радою, вимагаючи зарплату, законні відпускні та оздоровчі.

«Таке неподобство триває ще з грудня минулого року, - обурюється директор Могилів-Подільської ЗОШ №5, депутат міської ради Тетяна Прасицька. - Черговим кредитом у 2009 році покривали заборгованість за 2008 рік. Тепер нас відправили у відпустку, не виплативши ні оздоровчих, ні відпускних. Ті, хто йшов у відпустку у червні, частково отримали зарплату за сьомий місяць, а решті заборгували зарплату ще за червень та липень. До сьогоднішнього дня ми мали б отримати аванс за серпень. Та не з нашою владою...»

Три дні педагоги, медики та працівники культури з плакатами та гучними лозунгами страйкували під вікнами чиновників і обіцяють продовжувати, поки не отримають зароблене. Декілька днів страйкуючі скандували: «Дайте зарплату у вчительську хату!», «Зарплату вчасно, 100% винагороду щорічно!», «Навчання в розпалі, вчитель у розпачі». На гучні заклики народу реагували усі, крім самого мера. «Він досі нам на очі не показувався», - обурюється натовп.

Врегулювати ситуацію до міста приїхали представники обласної влади на чолі з головою облдержадміністрації Олександром Домбровським. У приміщенні районної ради 19 серпня скликали нараду, на якій були присутні депутати міської та районної рад, начальники та заступники управлінь освіти, культури, охорони здоров’я, голови профспілок та дехто з страйкуючих. Сам міський голова у цей день був на лікарняному. На зібранні усі закиди проти міської влади вислуховував його перший заступник Іван Гольовський.

Спершу слово взяв «арбітр» двобою Олександр Домбровський: «Проблеми, вихід з яких ми сьогодні спробуємо знайти, 100% лежать у площині повноважень міського голови, якого, на жаль, зараз немає. В жодному з 27 районів області подібної ситуації немає. Пояснити причини виникнення проблемної ситуації та варіанти її вирішення запросили Івана Гольовського. «Проблема із заборгованістю по виплатах заробітної плати напряму пов’язана з низьким наповненням міського бюджету. На це є різні причини. У місті проживає 17 100 працюючого населення, 5 500 зареєстровані, ще 2 тисячі – це приватні підприємці. Стоїть питання: де решта 10 тисяч? Підприємці прикривають реальну кількість працюючих, а, отже, ми недоотримуємо значні кошти до бюджету. Скоротилися надходження з місцевих заводів та митниці. Для вирішення бюджетних питань ми змушені були брати позики. Якщо найближчим часом з обласного бюджету та з Мінфіну нам надійдуть гроші, ми обіцяємо у десятиденний термін погасити заборгованість по зарплатах», - сказав він.

У відповідь Гольовському Олександр Домбровський зробив приголомшливу заяву: «Я вимушений констатувати, що на сьогоднішній день Могилів-Подільський – банкрут. В області цю ситуацію прогнозували, тому ще в грудні 2008 року на ім’я голови було надіслане попередження, де були сформовані усі ці проблеми, які ми сьогодні розглядаємо. Міське керівництво не виконало рекомендованих заходів по їх усуненню. І маємо те, що маємо».

У залі лунали вигуки з пропозиціями скинути міського голову і до виборів назначити виконуючого обов’язки.

«Мер – це виборна посада. Не в моїй компетенції призначати чи звільняти міських голів. Я можу вам допомогти тільки у рамках своїх повноважень», – прокоментував заклики залу губернатор області.

Далі по черзі до трибуни запрошувалися начальники та заступники управлінь освіти, культури та охорони здоров‘я, які пропонували шляхи вирішення нагальних питань.

Заступник начальника управління освіти облдержадміністрації Олена Чорна запропонувала оптимізацію галузі в місті: «Переглянути доцільність роботи навчально-виховного комбінату, заборонити доплати керівництву працівників галузі до погашення заборгованості по зарплаті. Фінансування роботи груп продовженого дня перенести на батьків, а не брати з міського бюджету, як було раніше. Скоротити роботу дитячих навчальних закладів до 9 годин. Переглянути ефективність мережі в умовах зменшення чисельності учнів та збільшення педагогічних ставок. І головне – припинити двовладдя, коли в місті існує і відділ, і управління освіти».

Перший заступник начальника охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяна Бабій також висловила незадоволення з приводу роботи галузі у місті: «Штат у міській галузі роздутий. Враховуючи теперішню ситуацію, рекомендуємо реорганізувати міський шкірвендиспансер у відділення при міській лікарні, дільничні лікарні – в амбулаторії. Переглянути доцільність дитячої міської лікарні, якщо є районна дитяча».

Начальник управління культури Марія Скрипник для зменшення витрат з бюджетних коштів пропонує, зокрема, централізацію бібліотечної системи: «У місті Могилеві-Подільському працює 5 бібліотек та одна – в районі. Їхня централізація дозволила б зменшити кількість працюючих, що зекономило б бюджетні кошти».

«Методи, які тут були озвучені, є нетрадиційними, - зазначає голова обласної адміністрації, - але тільки таким «хірургічним» способом ми зможемо подолати сьогоднішню безвихідь».

Для подолання кризової ситуації губернатор ініціював створення робочої групи в складі представників депутатського корпусу міської та районної рад, голів профспілок та керівників області для моніторингу ситуації та обговорення програми подолання кризових явищ у місті.

Вийшовши із зали засідання, страйкуючі ще більше обурювалися, але тепер вже тихенько. «Ми не очікували такого повороту подій. Що ж вони пропонують – позакривати школи, лікарні, бібліотеки і цим вирішити усі проблеми? Вигнати людей на вулицю і залишити з простягнутою рукою? Зараз ми без зарплати, а скоро будемо ще й без роботи».

Міський голова Могилева-Подільського Михайло Саволюк телефоном так прокоментував ситуацію: «Це шоу – ніщо інше, як чергова серія заходів з усунення мера, спланована моїми опонентами. Таких спроб я вже десь 7 чи 8 нарахував. Усе було: і присвоєння повеневих грошей, і моя фантастична заробітна плата, і підписи проти мене збирали, не гребували навіть померлими, і кримінальну справу за участю мого попередника «облаштували», а тепер ось це. Щодо попередніх звинувачень можу сказати тільки одне: за останні вісім місяців ми пройшли 300 перевірок усіх ешелонів влади. Жодних зловживань міського голови не виявили. Кримінальну справу, порушену проти мене, зараз розглядають у Генпрокуратурі.

Під час повені працювала комісія, до якої входили представники опонентних партій «Регіонів» та БЮТ. Технічну документацію складали компетентні органи. Я не втручався, тільки їздив до Юлії Тимошенко, випрошував гроші.

З приводу моєї зарплати, то вона найнижча серед моїх колег в області і, можливо, навіть в Україні. Я сам собі гроші не нараховую. Зарплату міським головам нараховує Кабінет міністрів.

Я визнаю більшість критичних зауважень в мою адресу, що лунали на зустрічі з губернатором. До цього часу я дійсно був противником ліквідації дитячої лікарні та шкірвенерологічного диспансера, скорочення лікарів та вчителів, ліквідації навчальних закладів та закладів культури, як того протягом декількох років вимагало керівництво області. Виходив із того, що дещо роздуті штати бюджетників, які дістались мені у спадок – це сотні живих людей, їхні родини. Вважав, що не маю морального права як  новий міський голова починати свою діяльність із скорочення бюджетних працівників. Єдине, на що зважився - скорочення 30% апарату міської ради та виконкому.

Різницю в бюджетних призначеннях та фактичних видатках ми перекривали за рахунок перевиконання місцевого бюджету та допомоги із обласного бюджету. Для цього доводилось кланятись низенько в ноги керівництву області. І вони йшли нам назустріч до певного часу. Криза, а також минулорічне підтоплення зіграли свою негативну роль у виконанні бюджету міста цього року. Утворилась критична ситуація з виплатами заробітної плати, яку ми стали вирішували шляхом отримання короткострокових кредитів. Але з отриманням останнього кредиту, не з нашої вини, вийшла затримка, що і викликало невдоволення освітян.  Незабаром ми його все-таки отримаємо і ситуація вирівняється. Керівництвом міста та області був розроблений план відповідних заходів, якого ми по можливості дотримуємося та який, безсумнівно, незабаром дасть свої результати.  Насамперед - це виведення із тіні неоподаткованих комерційних структур. Тільки ПП Бровко, який тримає чималу частку приватного сектору міста, не сплатив понад 600 тис. грн. податків. Але на це всі, починаючи з області - до місцевої податкової, закривають очі.

На превеликий жаль, після проведеного освітянами мітингу доведеться вдатись і до таких радикальних заходів, як скорочення посад самих  освітян, медиків та інших  працівників   бюджетної сфери, як того вимагає керівництво області. Одним словом, людей провокують на мітинги, які обертаються проти них. Я просив би моїх земляків не піддаватись на умовляння провокаторів, які переслідують свої особисті корисливі цілі та загрібають жар чужими руками.


Источник: Вінницька обласна щотижнева газета "33 канал" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "
МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКИЙ: ЦЕ БУВ МАСОВИЙ СТРАЙК ЧИ ПРОВОКАЦІЯ?
Після "розбору польотів", з втручанням обласного керівництва, освітян, медиків та культпрацівників чекають масові скорочення.
Виходить, вони самі спровокували цим мітингом мерію до дій, які її з"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 11
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Винница



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта