Медичних п’явок використовують лише раз, як одноразові шприци : 558422 : Здоровье

Здоровье Львов : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Львов и область : Последние новости > Здоровье
Подробно

Медичних п’явок використовують лише раз, як одноразові шприци

П’явки існують мільйони років, так само, як крокодили або тар­гани. Деякі вчені вважають цих червів гармонізаторами енергетичного балансу в орга­нізмі людини, оскільки вони коригують не тільки обмінні, а й біо­енергетичні процеси. Народна медицина успішно використовує цю властивість п’явок у боротьбі з чималою кіль­кістю захворювань. Докладніше про це – в розмові з Павлом Черненком, лі­карем-анестезіологом вищої кваліфі­каційної категорії.
– Чому вирішили лікувати п’явками?
– На курсах із підвищення кваліфікації побував у колег, які також займаються озонотерапією в комплексі з гірудотерапією. Перш ніж комусь рекомендувати, випробовую на собі ефективність нетрадиційних методик. Оскільки в мене було варикозне розширення вен, інші проблеми, то вирішив пройти в них курс гірудотерапії. У такий спосіб оцінив ефект, який приносить ця методика лікування, і вирішив зайнятися нею у своїй клініці. Й уже шість років у комплекс оздоровлення зараховую лікування п’явками.
– Розкажіть, будь ласка, про цей метод докладніше.
– У природі існують 400 видів п’явок, проте в медицині використовують лише один. Кажу це для того, щоб люди знали: медичних п’явок ніхто по болотах не збирає. Цих червів вирощують на сертифікованих фермах за спеціальною методикою, створюють їм піврічний карантин голодування, щоб відбракувати слабких або хворих тваринок. У медичних цент­рах п’явок використовують тільки раз, як одноразові шприци. Це означає, що вони не можуть перенести якісь захворювання.
Здебільшого п’явок застосовують для того, щоб поліпшити кровообіг в організмі людини. Під час одного сеансу ставлять від 5 до 10. Кожна з них висмоктує від 3 до 5 мілілітрів крові. Крововтрата невелика й не в цьому її ефект. Ефект у тому, що ця тваринка своїм секретом уприскує в організм близько 100 різних біологічно активних речовин, зокрема гірудин, які впливають на людину. Тому цю процедуру рекомендують переважно пацієнтам із порушенням кровообігу, зі спазмами судин, атеросклерозом...
– Із чого зазвичай розпочинають лікування п’явками?
– Перший сеанс розпочинають із визначення спеціальних антропогенних чутливих зон, своєрідного тесту на алергію, що допомагає визначити чутливість пацієнта до п’явок і їх секретів. Ранка від укусу може кровити від 12 до 24 годин, проте не потрібно робити ніяких припікань і подібних процедур. Кров зупиняється сама. П’явок кладуть на спеціальні зони, які коригують енергетичні й біохімічні потоки, обмінні процеси в організмі. Курс лікування становить шість-вісім сеансів.
– Чи для всіх це підходить?
– Звичайно, як і в кожній методиці, є покази і протипокази. Абсолютний протипоказ – захворювання крові з порушенням згортання. Не бажано застосовувати цей метод лікування пацієнтам зі зниженим артеріальним тиском, з анеміями, з геморологічними проблемами, з підвищеною ламкістю судин або зі зниженою кількістю тромбоцитів у крові. Протягом трьох-чотирьох місяців після кесаревого розтину також слід утриматися від такої методики лікування. Ва­гітним жінкам і дітям до семи ро­ків не рекомендовано гірудотерапію. Онкологічні захворювання – так само протипоказ.
Утім є абсолютні й відносні протипокази. Коли лікар володіє методикою професійно, кількість протипоказів зменшується, бо він знає, як зробити так, щоб не зашкодити пацієнтові.
– Як діє п’явка?
– Перша дія – протизапальна. При хронічних захворюваннях, гнійних інфекціях, фурункульозах, гайморитах, синуситах. П’явки активізують місцевий кровообіг, активують процеси обміну речовин. Відбувається це на другому етапі гірудотерапії, коли підходимо до проблемної зони людини чи то при запаленні суглоба, чи при остеохондрозі, чи при запаленні легень тощо. Виставляємо п’явки на спе­ціальних точках, які, до того ж, є біологічно активними. Тваринки стимулюють ці зони, які, своєю чергою, впливають на певні органи. Використовують акупунктурні точки, які застосовують у традиційній китайській медицині.
– Нині відбувається перегляд методів лікування. Вчені давно звертають увагу на необхідність зменшення медикаментозного втручання в орга­нізм й активації, стимуляції його природних захисних можливостей.
– Наш організм – дуже складна біологічна система. І на сьогодні є дані, що ми отримуємо від батьків записані в генах алгоритми боротьби з тими хворобами, які мав наш рід. Тобто в організмі записано алгоритми самовиліковування, самостабілізації.
Для чого ж тоді потрібна медицина? Щоб допомогти організму реалізувати ці можливос­ті – впоратися з хворобою самотужки, а не заміняти імунну сис­тему. Розглянемо СНІД. Чому складно вилікувати від нього? Через відсутність імунітету до цього захворювання, відсутність в організмі механізму боротьби з ним, бо наші предки не хворіли на цю недугу. І вся медицина з її найновішою технікою та препаратами не може змоделювати штучний імунітет. Людина стає беззахисною, і всі найдорожчі ліки не можуть захистити ор­ганізм.
– Чому ви дійшли висновку, що треба лікувати по-іншому?
– Працював реаніматологом в інфекційній лікарні, рятував людей, які перебували в критичному стані, на межі. В молодості вважав, що треба вводити якнайбільше ліків. Тепер, здобувши досвід, став лікарем-мінімаліс­том, поміркованим у застосуванні доз медикаментів. Через 30 років роботи з пацієнтами, які перебувають на межі між життям і смертю, знаю, що, застосувавши невелику кіль­кість препаратів, можна досягнути значно кращого результату, ніж коли вводити максимальні дози.
Гірудотерапія – одна з лікувальних методик, яка може не лише допомогти в лікуванні певних захворювань, а й забезпечити комфортніше існування невиліковно хворим. А здебільшого її застосовують під час лікування судинних патологій, атеросклерозу, бронхіальної астми, порушення обміну речовин. За раціонального і професійного застосування лікування п’явками дає хороші і стійкі результати. Бо поліпшення кровообігу сприяє нормалізації обміну речовин, зменшенню кількості токсичних продуктів в ураженій зоні, активізації ферментних процесів. У вирішенні конкретної проблеми бере участь кілька систем орга­нізму. Система кровообігу, легенева система, печінка, яка знешкоджує токсичні речовини й нирки, які виводять ці сполуки з організму.
– Можете сказати, що мали позитивні результати?
– У нашій клініці лікування відбувається в комплексі: озонотерапія, гірудотерапія плюс детоксикаційна терапія. Тобто не можу сказати, що котрогось із пацієнтів ми вилікували лише п’явками. Наприклад, до па­ці­єн­т­ки у важкому стані, яка вже 40 років хворіє на астму легенів, застосували в комплексі гірудотерапію й отримали хороший результат. Вона почала відкашлювати, гарно дихати, тобто її стан суттєво поліпшився. Під час лікування хворих із цукровим діабетом з ангіопатією нижніх кінцівок, так званою діабетичною стопою, що може призвести до ампутації, теж застосовуємо п’явки.
Гірудотерапія може допомогти великій групі людей із проб­лемою сучасного способу життя, тобто гіподинамією. Через роботу за комп’ютером, пересування в автомобілях, виникають проблеми шийного від­ділу хребта. Там відкладаються солі, що призводить до звуження судин, погіршення мозкового кро­во­обі­гу, тонусу судин мозку тощо. Таким пацієнтам ми також ставимо п’явки в комірцевій зоні, і їхній стан поліпшується.
Хворі з артрозами й артритами також відчувають полегшення. Гірудотерапія має знеболювальний ефект. Основою болю є спазм, погіршення кровообігу, коли це трапляється, медіатори сигналізують про біль. П’явка, поліпшуючи кровообіг, усуває больові відчуття.
– Кажуть, колись п’явки були засобом від старіння.
– А що таке старіння? Це – сповільнення процесів обміну в організмі. В молодому віці ці процеси відбуваються активно. Що старшими стаємо, то біль­ше сповільнюються обмінні процеси. Під час гірудотерапії ферменти, які потрапляють в організм, додатково активують обмінні процеси, залози внут­рішньої секреції – і статеві, і трав­ні. Тому також присутній ефект омолодження.
– Як відбувається лікування?
– Спочатку визначаємо основну проблему, з якою боротимемося. Добираємо відповід­ну схему лікування. Процедури розбиваємо на необхідну кіль­кість сеансів. Спершу ставимо п’явки на так звані адаптогенні зони, що їх регулюють здебільшого біоенергетично, – поблизу куприка, печінки, нирок. Тобто на ділянки, які дають поштовх організму. Відбувається біоенергетичне регулювання, активація детоксикаційної зони (печінки) й системи виділення (нирок). Під час наступних сеансів “підключаємо” проблемні ділянки. Якщо це легені, то є спеціальні точки над цими органами. Якщо серце – над серцем. Якщо, припустимо, в пацієнта застій у ногах, руках, у шиї чи голові, то ставимо на інші відповідні точки, поперемінно з адаптогенними зонами. Тобто підходимо до проблеми комплексно: вплинули на проблемну точку, відійшли, щоб активувати очищення й енергетичні можливості. І так поперемінно. Залежно від сприйняття хворого, проводимо два-три сеанси на тиждень, не більше. Проводимо п’ять-сім, до 10 сеансів, потім робимо перерву та, якщо не досягнемо результату, рекомендуємо через три-чотири місяці повторний курс гірудотерапії.
– Хто звертається у вашу клініку?
– Здебільшого люди віком після сорока років із хронічними проблемами. Іноді батьки, які пройшли в нас курс, приводять своїх дітей, знаючи їхні проблеми. Тому що молоде покоління хворобливіше. В бать­ків були кращі продукти, чисті­ше повітря й активніший спосіб життя. Можу стверджувати це, бо знаю випадки, коли в реанімацію потрапляло тримісячне немовля з кровоточивою виразкою шлунка, п’ятирічна дитина з ішемічним інсультом. Не можу сказати, що гірудотерапія – панацея. Однак у комплексі з іншими методами лікування вона дуже дієва.
Розмовляв Василь Худицький


Источник: ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Медичних п’явок використовують лише раз, як одноразові шприци"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 6
Новых вестей вчера: 17

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Октябрь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Львов



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта