Дмитро Корчинський: : 534181 : Политика

Политика Львов : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Львов и область : Последние новости > Политика
Подробно

Дмитро Корчинський:

Українські владоможці дуже вміло користуються основним принципом існування українства: моя хата скраю. Знаючи, що підняти на масові акції протесту широкий загал практично неможливо, влада постійно дурить нас обі­цянками про щасливе майбутнє, паралельно продовжуючи грабувати державу. Чи ввірветься коли-небудь в українців терпець, чи здатні ми відстояти свої права – в розмові з лідером “Братства”, людиною, яка постійно провокує до спротиву і вуличних акцій, Дмитром Корчинським.
– Пане Дмитре, в Європі, Азії та навіть в Африці масові акції непокори – звична річ. Там люди змушують іти у відставку уряди і президентів. Українці ж виходять на вулицю тільки в надзвичайних випадках. Чому так? Тому, що комуністи зробили нас рабами, і ми досі не змогли цих рабів із себе вичавити?
– Так, справді, Сталін виявився дуже талановитим селекціонером і таки зумів вивести радянську людину. І, як виявилося, радянські люди живуть здебільшого в Україні.
Виходячи бунтувати, громадяни так чи інакше спираються на традиції і на структури громадянського суспільства. Будь-який серйозний бунт в Європі організовують десятки профспілок, сотні й тисячі невеликих громад­ських орга­нізацій, які мають сторічну іс­торію. На Сході ситуація де­що інша. Там бунти спираються на традиційну структуру суспільства.
В Україні з-поміж усіх країн світу найбільш дисперсне (розпилене, розпорошене, – “Газета”) суспільство. Тут немає суспільства, тут є натовп. Це ситуація, скажімо, вокзалу, де немає значимої інформації.
Якщо я чую, що мій партнер по бізнесу – японський шпи­гун, то це для мене значима інформація, тож роблю певні висновки. Але якщо си­джу на вокзалі й чую, що людина, яка сидить через кілька рядів від мене, – це японський шпигун, то ця інформація для мене нічого не означає. Тобто ми не об’єднуємося однією ін­формацією, ми просто всі випадково живемо в Україні.
До такого суспільного стану прямує весь світ, а Україна вже тут. І саме тому нам зараз не вдаються бунти, не вдається ніяке об’єднання і не вдаються зв’язки між людьми.
Я дуже багатьох людей запитую: якщо вам стане погано, вас потягнуть у в’язницю чи несправедливо образять, на підтримку скількох людей ви можете розраховувати, скільки людей із вашого оточення продадуть квартири, машини для того, щоб за­платити суду і визволити чи прос­то стануть на ваш захист? Як правило, вони відповідають, що розраховують на матір, у кращому разі ще й на батька.
Тобто в нашій державі практично немає людей, які можуть розраховувати на підтримку свого оточення чи надавати цю підтримку будь-кому іншому, жертвувати своїми коштами заради когоcь із близьких. Оскільки це стосується кожної людини, то це тим паче стосується і суспільства.
Усе-таки бунт продукує солі­­дар­ність, а не тільки гнів. У нас такої солідарності немає – ні побутової, ні соціальної.
– Уся без винятку нинішня влада – і Ющенко, і Тимошенко, і Янукович – уже не раз демон­струвала свою нездатність керувати країною. Попри це, схоже, їм немає чого турбуватися про своє майбутнє. Будуть нові вибори і за них усе одно проголосують, бо немає інших. Люди все-таки із цих зол вибирають менше, не знають іншого, гідного лідера, чи це такий собі український мазохізм?
– Люди завжди голосують за остаточним принципом. Не за найкращого, а за найменш гідного. Лідери в такому дисперсному суспільстві, про яке ми говорили, не можуть з’являтися. Для того, щоб з’явився Цезар, треба, щоб суспільство складалося з Брутів. Немає Брутів – немає і Цезаря. Українцям справді немає за кого голосувати, і нова людина не може проявитися. Може прийти хтось ззовні.
– А хто це може бути ззовні?
– Кого дадуть. Чи гауляйтер, чи генерал-губернатор, чи якийсь єврокомісар.
– Іще кілька років тому ми всі пишалися помаранчевою революцією, яка викликала захоплення і в багатьох країнах Європи. На знак прихильності до України депутати німецького парламенту навіть одягали помаранче­ві шарфики. Що відбулося після революції, всім відомо. Може, революція не дала тих наслідків, яких від неї очікували, тому що вона була безкровною?
– Безумовно. Але, по-перше, це не була революція. Це був фес­тиваль. Основний секрет помаранчевої революції, де б вона не відбувалася – в Киргизії, Грузії, Югославії чи в Україні, – це нездатність влади чинити опір. Помаранчеву революцію зробив не український народ, а американ­ський. Саме американці дали “дах” помаранчевій революції, тому і влада, і противники помаранчевої революції боялися розганяти натовп.
Боялися тому, що їм пояснили: якщо ви готові, як колум­бійські наркомарксисти, решту життя переховуватися в Кар­пат­ських лісах і звідти боротися з глобалізмом, тоді можете пома­хати гумовими кийками. А якщо хочете залишитися в межах економічного життя, продовжувати продавати метал і хімію, зберегти свої рахунки і нерухомість за кордоном, бути виїзними, не підпадати під між­народні розслідування і суди, то розслабтеся й одержуйте задоволення. Себто насправді помаранчеву революцію зробили американські технології і під “дахом” американців.
Окрім усього іншого, будь-яка нормальна революція має “з’їсти” своїх дітей. А помаранчеві події не призвели до репресій не тільки проти регіоналів чи проти Кучми, вони не призвели до репресій і проти помаранчевої трибуни. Себто це не була справжня революція, саме тому після неї нічого не сталося. Просто одна частина номенклатури подолала іншу на тлі співаючого натовпу.
– Будь-яка нація має активних людей, пасіонаріїв, за Львом Гумільовим, і масу, натовп – інерт­ний і терплячий. На вашу думку, в нас цих пасіонаріїв дос­татньо для того, щоб збудувати нормальну державу?
– Загалом достатньо. І вони всі будують нормальні держави, але тільки сусідні. Так склалося традиційно, що всі люди, які дещо “буйніші”, звідси виїжджають. Активніші та розумніші завжди виїжджають із села в місто, а Україна – це суцільне село, тому активні люди виїжджають деінде для того, щоб там будувати нормальні держави.
– А можливо, наші пасіонарії не надто активні й самі не бачать виходу з тупика, в який потрапили завдяки владі?
– Чому неактивні? Активні, але ж їх випирає суспільство. Український народ ненавидить усіх більш-менш активних людей. Люблять тих, хто розмовляє, а тих, хто стріляє, не люблять. Тому, власне, українці їдуть реалізовуватися за кордон.
– Ви один із тих, хто намагається розворушити маси. Чи не дратує те, що ваші акції непокори підтримує так мало людей?
– Безумовно, іноді дратує. Але, з іншого боку, якби всі ці люди мене підтримували б, то я почав би думати, що роблю щось не те, йду кудись не туди.
– А не дратує те, що в Україні так мало шанують своїх героїв – і колишніх, і теперішніх? Окрім Ющенка, це майже нікому з представників влади не потрібно.
– Віктор Ющенко – це Мідас навпаки. Існує легенда про царя Мідаса, який перетворював на золото все, до чого торкався. Так от, Віктор Андрійович перетворює на багно все, до чого торкається. І краще б він не займався своєю культурологічною діяльністю.
А щодо недостатнього вшанування героїв, то на це теж впливає дисперсність нашого суспільства. Ми – нація без майбутнього. З одного боку, це, звісно, погано, а з іншого – означає, що насправді будь-яка активна солідарна група в Україні має максимум можливостей. У нас розпорошене суспільство, слабка влада, тож ніхто не чинитиме жодного опору.
Проблема в тому, що всередині України таку солідарну групу складно зібрати. Назовні це зробити легше, що ми дуже часто бачили. Коли прийшли тюрки на Балкани і створили болгарську державу з місцевих слов’ян. Прийшли скандинави на Наддніпрянщину і створили тут державу. Прийшли нормандці в Англію і примусили англосаксів бути державою. І так далі. Тобто якось отак виходить, що легше приходити ззовні.
Наші предки втікали в татарські степи і потім уже поверталися в Україну для того, щоб накинути тут полкову організацію, створити Гетьманщину. Якщо активні українці хочуть щось зробити, їм треба втекти звідси, добре повправлятися у стрільбі, а потім повернутися для того, щоб дати всьому якийсь лад.
– На сайті вашого “Братства” розміщено гасло “Демократія – ніщо, свобода – все!” Ви не вірите в демократію?
– Безумовно, я не вірю в демократію. Я – християнин, а всі християни вважають, що врятується меншість і дуже невелика. І, відповідно, більшість може приймати тільки погані рішення.
– Кілька тижнів тому Тимошенко і Янукович через нову Конституцію фактично намагалися створити в Україні диктатуру. Вона можлива в нас?
– В Україні диктатура можлива тільки ззовні. Колись Людовик XIV сказав: “Держава – це я”. Потім французька буржуазія це заперечила, сказавши: “Держава – це ми”. І вони створили національні збори. Потім французькі клошари і люмпени заперечили буржуазію. Вони сказали: “Ні, нація – це ми всі”. Їм здавалося, що цю послі­довність уже вичерпано, але вони не здогадувалися, що потім виникне Україна, де Президент казатиме, що держава – “Не я, це вона”. А вона казатиме: “Держава – це він”. А депутати скажуть: “Держава – це всі, хто завгодно, але тільки не ми”. А ми всі говоритимемо: “Держава – це вони”. Тобто в цій країні, безумовно, ніяка диктатура неможлива. Тільки ззовні.



Источник: ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Дмитро Корчинський:"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 13
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Львов



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта