За що 27 лютого проголосувала міськрада : 480691 : Местные новости

Местные новости Винница : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Винница и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

За що 27 лютого проголосувала міськрада

Ваші гаманці мають право знати, що для них ухвалили міські депутати
Більшість з 46 питань, розглянутих депутатами на черговій сесії Вінницької міськради, стосувалася виділення землі
під вже існуючою забудовою. Тож детальніше лише про ті питання, які безпосередньо торкаються чи не всіх вінничан.

Чиї береги
Рішення про погодження виготовлення проекту межі прибережної захисної смуги р. Шереметка по вул. Корнійчука
Відмежування прибережних захисних смуг (ПЗС) річок та озер у Вінниці – питання більш, ніж нагальне. Адже згідно з законодавством на берегах нічого не можна будувати, як і продавати ці земельні ділянки. За винятком будівель, які були збудовані до 1996 року, коли ухвалено Земельний кодекс України.
Олександр Бондарчук, начальник управління земельних ресурсів Вінницької міської ради
Проект і технічну документацію прибережно-захисних смуг водоймищ Вінниці розробляли у київському інституті. Але межі ПЗС, на яких треба встановити спеціальні бетонні межові знаки, на місцевості не були винесені. Доки цього не зроблено, діють межі, встановлені на папері столичними фахівцями. А вони фактично різали по-живому. Подекуди межа ПЗС проходила через будинок. Аби уникнути такого, маємо винести в натуру межі ПЗС, з урахуванням обставин, що склалися до 1996 року. Адже земельні ділянки вінничани отримували з 1940-их років. Сьогодні це питання впорядковується. Річка Шереметка впадає у так зване Вишенське озеро і тепер межі будуть винесені в натуру. Вже готова документація по винесенню меж на річці Південний Буг – від Водоканалу до Київського мосту. Затвердження меж ПЗС дозволить уникнути зловживань, самозахоплень на цих територіях.

„Добро” для дітей
Рішення про передачу до спільної власності територіальних громад Вінницької області майна ліквідованого дитсадка №70 по вул. 1905 року, 12
Цим рішенням депутати міськради передали в спільну власність громад області приміщення, в якому діє притулок „Добро”. Щоправда, за кількох умов.
Ігор Шутак, начальник управління комунального майна Вінницької міської ради
Ще в 1998 році був укладений договір безоплатного користування цим майном управління освіти міської ради. У 2008 році, коли підходив до завершення термін цього договору, обласна влада звернулася з проханням передати цей колишній дитсадочок в спільну власність громад області. Суть у тому, що за попередньої форми користування майном не можна фінансувати з бюджету капітальні видатки закладу і відтак утримувати його в належному стані. Тож міська рада 27 лютого погодила таку передачу, але з кількома умовами, які прописані у рішенні. А саме, включення притулку до переліку об’єктів, які не підлягають приватизації через їх важливе соціально-економічне значення, а також його повернення до комунальної власності міської громади для використання за призначенням у разі ліквідації обласного притулку для дітей „Добро” чи зміни місця його розташування.


Зеленим
клумбам бути
Рішення про використання коштів Фонду охорони навколишнього природного середовища
міської ради у 2008 р.
Кошти, які сплачують у міський бюджет підприємства за шкоду, завдану навколишньому середовищу, – використовуються для озеленення міста, створення нових клумб тощо. У перспективі на 2009 рік в бюджет Вінниці має надійти дещо більше грошей, аніж у 2008 році.
Галина Якубович,
начальник управління економіки і інвестицій міської ради
— Цей рік буде вдалішим по надходженнях у зв’язку із змінами законодавства і відсотків відрахувань, які збільшені. А це дасть можливість проведення більших заходів. Так, на озеленення у 2008 році було направлено 219 тисяч гривень. За гроші Фонду розроблялися і схеми зливної каналізації, відбулась акція „Дерево життя”, виконано гідрологічні роботи навколо полігону побутових відходів біля Стадниці (на 113 тисяч гривень), проводилася інвентаризація та паспортизація зелених насаджень, виносились прибережно-захисні смуги водоймищ в натуру.


Меню нерухомості
Рішення „Про затвердження переліку об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Вінниці”
Хоча 2009 рік і кризовий, міська рада спробує провести кілька земельних аукціонів.
Ігор Шутак,
начальник управління комунального майна Вінницької міської ради
Винесений на сесію перелік об’єктів комунальної власності, які пропонуються до продажу, ще не остаточний. Будемо його поповнювати. Більшість об’єктів – це підвальні приміщення. Цього року заплановано отримами 14,4 млн. гривень від відчуження комунального майна і ще 2 млн гривень — від земельних торгів.


+— донадходжень
Рішення про результати відчуження комунального майна за 2008
Міська громада має у власності певне майно – приміщення, земельні ділянки. Для наповнення міського бюджету це майно можна віддавати в оренду або продавати. Торік нерухомість дала в бюджет Вінниці додаткових надходжень на 14 млн. гривень. Дещо менше, ніж планували, але більше, ніж могло бути, з огляду на світову фінансову кризу.
Ігор Шутак,
начальник управління комунального майна міської ради
Протягом 2008 року було приватизовано 41 об’єкт комунальної власності. Чотири продано з аукціону і 37 об’єктів викуплено попередніми орендарями, які отримали право на приватизацію шляхом викупу. Вартість приватизованих об’єктів склала 14,793 млн. гривень. Це більше як наполовину від 2007 року, але менше, ніж очікували.
Кілька об’єктів ми виставляли на аукціон з початку літа і до кінця року. Але вони нікого не зацікавили навіть коли, за згодою виконкому, було знижено стартові ціни. Відтак ми ці об’єкти перенесли на 2009 рік.


Комбанки втратили
бюджетні депозити
Рішення про розміщення коштів спеціального фонду міського бюджету на депозитних рахунках у банках у 2009 році
Завдяки розміщенню вільних коштів міського бюджету на депозитах торік Вінниця отримала додаткові п’ять мільйонів гривень. Цього року заробити стільки вже не вдасться.
Наталя Луценко,
начальник фінансового управління міської ради
Раніше для розміщення вільних коштів спеціального фонду міського бюджету ми визначали банк на конкурсних засадах: хто давав більший відсоток і створював зручніші умови для розміщення. З 20 січня 2009 року згідно з постановою КМУ бюджетні кошти можна розміщувати лише в державних банках. В Україні таких два: „Ощадбанк” та „Укрексімбанк”. Тобто конкуренція звужується до двох банків. Рішенням міської ради ми затвердили основні засади проведення конкурсу і готуємо матеріали на виконком. Сподіваємося, що вже на початку квітня визначимо банк. Я вважаю, що міський бюджет втратить цього року. Якщо у 2008 році нам вдалося розмістити кошти під 27%, то з нинішніх пропозицій вже видно — рівень відсотків значно падає.


Допомога подорожчала
Про внесення змін до рішення міської ради від 30.01.2009 р. №2225
Йдеться про зміни до порядку надання матеріальної допомоги вінничанам з міського бюджету. У лютому газета „МІСТО” вже розповідала про новий порядок надання матеріальної допомоги, який депутати міськради затвердили цього року. Ним, зокрема, визначається, що матеріальну допомогу в особливо великих розмірах городяни можуть отримати лише один раз на рік. Було обмежено і суму допомоги – десятьма мінімальними зарплатами. На останній сесії депутати збільшили суму допомоги до 20 мінімальних зарплат.
Наталя Луценко, начальник фінансового управління міської ради
— Десять мінімальних заробітних плат — в реальному житті це п’ять тисяч гривень на руки. Але є такі серйозні захворювання, коли люди витрачають 20-50 тисяч на лікування. Тому підняли планку до 10 тисяч гривень на руки з врахуванням всіх податків. Втім, зважаючи на стан нашого бюджету, допомогу на таку суму виконком зможе надати лише у винткових випадках дійсно потребуючим мешканцям міста.
Підготувала Юлія ТАРАПАТА


Источник: "Місто" Вінницька щотижнева газета | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "За що 27 лютого проголосувала міськрада"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 26
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Винница



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта