Сергій Тулуб: «Показники свідчать самі за себе: за 2,5 роки інвестиції в економіку регіону зросли втричі» : 1163624 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Сергій Тулуб: «Показники свідчать самі за себе: за 2, 5 роки інвестиції в економіку регіону зросли втричі»

Сергій Тулуб: «Показники свідчать самі за себе: за 2, 5 роки інвестиції в економіку регіону зросли втричі»

Під час Інвестиційного форуму 2013 «Черкащина – територія співпраці» голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Тулуб поспілкувався з журналістами та розповів про те,чим Черкащина приваблює інвесторів, а також про проблеми та нові перспективи регіону у цьому напрямку.

- Сергію Борисовичу, в чому унікальність Черкащини? Чим вона сьогодні може привернути увагу іноземних інвесторів?

- По-перше, унікальність Черкащини в її людях. Вони і та історія, яка ними творилася – найголовніше багатство цього краю. Саме тут починалася державність України. Черкащина  дала світу багатьох талановитих людей, зокрема, відомого на весь світ поета Тараса Григоровича Шевченка.
Крім того, наша область має відмінне географічне розташування. Черкащина знаходиться в центральній частині України. Її територією проходить 2 з 9 транспортних коридорів, що проходять через Україну.
Вигідне географічне розташування, багаті природні ресурси, розвинена інфраструктура а також талановиті, працьовиті люди – усе це, безумовно, є основою інвестиційної привабливості регіону.
Тому сьогодні необхідно щоб влада, бізнес та інвестори знайшли спільну мову задля реалізації нових проектів, які даватимуть нові робочі місця та додаткові надходження до місцевих бюджетів. Це,  у свою чергу, дасть можливість покращити благоустрій міст і сіл та збільшити доходи кожної родини.
Поряд із цим, Черкащина має потужний туристично-рекреаційний потенціал, є можливість розробляти нові туристичні маршрути. Для цього у нас реалізується спеціальна програма, яка сьогодні потребує інформаційної підтримки.
 
- Яка, на Вашу думку, сьогодні головна проблема Черкащини?

- На мою думку, головна проблема не лише для Черкащини, а й для всієї України – це корупція. Закон, прийнятий два роки тому, дав можливість розпочати боротьбу з цією проблемою, але сьогодні цього недостатньо. Щодня ми чуємо в новинах про нові випадки, де фігурують посадовці. Такий стан речей є недопустимим, тому роботу у цьому напрямку потрібно удосконалювати.
Ще одне питання – спрощення системи надання різноманітних послуг населенню, що реалізується завдяки соціальним ініціативам Президента України Віктора Януковича. На Черкащині вже ведеться активна робота в цьому напрямку. Так, в обласному центрі відкрито сучасний центр надання адміністративних послуг, а незабаром подібні установи з¢являться  в кожному районі.
Сьогодні головне завдання для України – євроінтеграція. Тому щоб налагодити ефективну співпрацю влади і бізнесу необхідно насамперед адаптувати українське законодавство до тих країн, які інвестують в національну економіку. Ми маємо жити за тими стандартами, які є пріоритетними для інших країн Європи. Одним із головних питань у цьому плані є підготовка кадрів: молодих, незааганжованих, яскравих фігур, які могли б стати активними і ефективно працювали у цьому напрямку. Ми чекаємо від Верховної Ради прийняття законів, які допоможуть пришвидшити євроінтеграцію. Як відомо, їх залишилось два. Крім цього, є низка підзаконних актів і документів, в яких іде мова саме про інвестування.

- Що, на Вашу думку, дасть Інвестиційний  форум його учасникам?

- Насамперед, це нові знайомства та спілкування з колегами. Для тих, хто приїхав сюди вперше, це ще й можливість познайомитися з Черкащиною та її інвестиційним потенціалом.
Крім того, у деяких фірм, їх представників з¢явиться можливість відкриття нових бізнес-проектів і вкладання коштів у розвиток свого бізнесу на Черкащині.
Для самої Черкащини це нові перспективи та вирішення соціально-економічних проблем, які, на жаль, сьогодні існують і потребують негайного вирішення. У першу чергу, це недостатня кількість робочих місць.
Сьогодні ми шукаємо вихід: не закриваємо підприємства, а, навпаки, оновлюємо вже існуючі, будуємо й відкриваємо нові. Саме для цього й проводяться подібні заходи.

- Як відомо, корейська компанія  «Хюндай» планує інвестувати кошти в сільське господарство Черкащини. Які перспективи у цьому напрямку є вже сьогодні?

- Так, дійсно, компанія зацікавилася можливістю таких інвестицій. Я особисто поспілкувався з її представниками. Вони побували в Чорнобаївському районі, вивчили ситуацію в господарствах регіону і вже мають деякі пропозиції. Ми обов¢язково з ними зустрінемось щоб додатково обговорити це питання. Можливо, їх зацікавлять й інші райони нашої області.

- Як можете прокоментувати поширену в засобах масової інформації думку про те, що з Черкащини тікають інвестори?

- Можна говорити і звинувачувати в чому завгодно, але факти свідчать, що за  2,5 роки інвестиції в економіку регіону зросли втричі. Ці кошти вкладено в понад 290 підприємств регіону. А це, насамперед, нові робочі місця.
Відповідно до індексу інвестиційної привабливості регіонів за рейтингом Державного агентства інвестицій та управлінням національними проектами України Черкаська область посіла 12 місце, а за показником відкритості обласної влади – 2 місце. Ось, реальна картина нашої роботи, а не ті надумані балачки, які розводять деякі «фахівці» не спираючись на жодні факти.
Чимало розмов велося навколо призупинення реалізації інвестиційного проекту з будівництва заводу з виробництва овочів французькою компанією «Bonduelle» в селі Худяки Черкаського району. Хочу вас запевнити – це, насамперед, пов’язано з купівлею компанією «Bonduelle» у 2012 році 5-ти заводів у Європі та в Америці. Ми спілкувалися із керівництвом компанії, і вони запевнили нас, що цей проект в жодному разі не зупинено. Маємо надію, що вони повернуться до цього проекту вже наступного року.
        
- Сьогодні розглядається можливість будівництва автобану через Черкаську область. Що можете сказати з цього приводу?

- Це питання непросте. Зараз розробляється проект будівництва,  але не вистачає фінансування.  Я особисто обговорив це питання з міністром фінансів. Сьогодні нам всім разом  треба шукати інвесторів, для яких можна створити привабливі умови. Наприклад, це може бути залучення кредитних коштів під державні гарантії  або передача цієї траси у концесію.
Ми обов’язково обговоримо це питання  з Укравтодором і внесемо на розгляд усі пропозиції. Будівництво цього автобану – ще один поштовх до розвитку економіки області. Навколо цієї дороги з¢явиться інфраструктура, до того ж, за рахунок її створення вдасться скоротити час переїзду від Черкас до Києва, що, у свою чергу, приваблюватиме більше туристів.

- У продовження теми про привабливість та розвиток туристичної галузі області. Чи бачите Ви перспективи у цьому напрямку?

- Сьогодні увага звертається насамперед на створення туристичної продукції. На Черкащині безліч цікавих місць, тому ми маємо забезпечувати максимально привабливі умови для туристів.  Наприклад, сьогодні я поспілкувався із засновниками дитячого табору «Дахнівська січ». Найближчим часом ми обговоримо із ними можливість його реорганізації таким чином, щоб там мали змогу відпочивати і навчатися козацькому ремеслу не лише діти, а й дорослі.
Активно починає розвиватися зелений туризм. Його ми розглядаємо, в першу чергу, як соціально-економічне явище, адже за рахунок цього створюються нові робочі місця, вибудовується мережа туристичних інфраструктурних об’єктів, повертається життя у села, відроджується культура, народні ремесла та традиції.
Сьогодні маємо позитивні зрушення у цьому напрямку: так, за останні 6 місяців поточного року було відкрито 5 нових садиб і ще 3 відновили свою роботу після затяжної перерви. Кожна із садиб готова запропонувати цілісний сформований туристичний продукт, що передбачає не лише розміщення, харчування, а й розважально-повчальну програму, майстер-класи, анімаційні програми чи елементи активного відпочинку.
Ми вже підготували свої пропозиції до Державного агентства України з туризму та курортів з цього приводу. Але сьогодні потрібен час і широка інформаційна підтримка цієї галузі для того, щоб люди знали, що такі можливості в нашій області є. Загалом, в обласному бюджеті на розвиток туризму закладено 500 тисяч гривень.


- Кого можна сьогодні назвати основними інвесторами Черкащини?

- Найбільші обсяги іноземних інвестицій зосередженні на підприємствах харчової та хімічної промисловості з Німеччини, Белізу, Кіпру, Великої Британії тощо.
Упродовж 2012-2013 років за участю іноземного капіталу в Черкасах відкрито завод гарячого цинкування металоконструкцій ТОВ «Метал-Інвест». Також запрацював завод з виробництва кавових напоїв торговельної марки «Маккофе» ТОВ «ФЕС УКР» у Золотоноші. За рахунок відкриття лише цих двох підприємств додатково створено 330 нових робочих місць.
Сьогодні ми підписали ще низку угод про співпрацю, зокрема, з компанією «Укрлендфармінг», яка планує відкрити  на Уманщині завод з виробництва комбікормів та побудувати сучасний елеватор.
Загалом, Черкащина цікавить багатьох інвесторів, і чимало з них залишаються тут щоб реалізувати свої проекти. Найпотужнішими сьогодні можна назвати торгові марки «Наша ряба», «Верес» тощо.



Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Сергій Тулуб: «Показники свідчать самі за себе: за 2, 5 роки інвестиції в економіку регіону зросли втричі»"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 4
Новых вестей вчера: 21

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта