«Катеринопільщина – край хліба, квітів і добра» : 1155386 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

«Катеринопільщина – край хліба, квітів і добра»

«Катеринопільщина – край хліба,  квітів і добра»

Під таким гаслом відбулися урочистості з нагоди  22-ої річниці Незалежності україни та 90-річчя Катеринопільського  району.
25 серпня 2013 року на Катеринопільщині громадяни краю та гості з піднесеним настроєм відзначили 22- гу річницю Незалежності України та 90-річчя утворення району. Тут вже стало доброю традицією дружно проводити народні свята, де представники влади і громади прославляють свою малу батьківщину. Тож урочистості з нагоди славних дат в історії району і держави пройшли на високій патріотичній і горомадянській ноті. Того дня Катеринопільщина нагадувала велику дружну родину, яка разом зібралася на значиме сімейне свято.
По-святковому прибраний, з відремонтованими дорогами, зустрічав Катеринопіль поважних гостей, чудові краєвиди селища по-особливому  радували його жителів. До 90-ої річниці створення району було присвячене видання книги – альманаху «Катеринопільщина – край хліба, квітів і добра» та тематичного випуску газети «Катеринопільський вісник». Та найбільшим подарунком до свята стало проведення комплексу робіт із благоустрою населених пунктів та райцентру, а також повна реконструкція центрального районного стадіону «Колос», на території якого, власне, і відбувалися святкові заходи. А розпочалися вони іще зранку в райдержадміністрації, де збиралися гості – люди, які наполегливою працею досягли висот, і тим додають слави своїй маленькій батьківщині далеко за її межами. На свято до смт. Катеринополя завітало багато гостей і зі столиці, і з обласного центру та інших міст держави – а серед них були і заступник голови облдержадміністрації Анатолій Івашкевич та начальники структурних підрозділів облдержадміністрації, професор Київського університету ім. Шевченка Михайло Наєнко, багато інших земляків, які є гордістю району, а також делегація з братньої станиці Калниболотської з Кубані (Росія) та з сусідніх районів області.
Учасники свята урочистою ходою на чолі з керівниками району – головою райдержадміністрації Олексієм Бардаченком та головою районної ради Андрієм Моклюком пройшли до Монумента слави де поклали квіти до пам`ятника загиблим воїнам у Великій Вітчизняній війні та пам`ятного знака воїнам – афганцям і вшанували їх пам`ять хвилиною мовчання.
На  стадіон «Колос», де кожна громада району представляла своє село чи селище щедро накритими столами, вишитими рушниками. Не оминули нагоди продемонструвати своїм доробком народні умільці – і юні –  вихованці різноманітних творчих гуртків, і знані майстри своєї справи. Бісер, стрічки, витинанки і вишивки, мереживо і різьблення, картини з соломки і інших підручних засобів – усім цим різнобарв’ям жанрів і стилів декоративно-ужиткового мистецтва рясніла їхня виставка. А виставка короваїв та інших хлібобулочних виробів з зерна урожаю 2013 року, що красувалися своїми рум`яними боками, ніби намальовані, відчили про натхненну працю місцевих хліборобів та вправні руки господинь.
Зі сцени вже лунала запальна музика, закликаючи гостей та учасників свята на початок урочистої частини. Розпочалася вона патріотичною музичною композицією – піснею про Україну та хороводом із рушниками, які вишивали у кожному селі району в ході районної естафети, яка проводилася на Катеринопільщині до 90- річчя району.Урочистості продовжилися передачею від міста Ватутіне Катеринопільському району обласної естафети, приуроченої до 90-ої річниці утворення Черкаської області – вишитого рушника. Красень-рушник розгорнули дівчата в національних костюмах, а на полотні серед інших районів тепер буде репрезентовано і Катеринопільський.
Зі щирими словами привітань до жителів району та гостей свята звернувся заступник  голови  обласної державної адміністрації Анатолій Івашкевич, який зазначив, що історія  краю сягає у глибину віків, має ґрунтовне історичне минуле, а творять історію люди, якими й пишається ця славетна земля. Заступник голови облдержадміністрації подякував їм за неоціненний вклад у розвиток району, і області загалом.  Анатолій Івашкевич більш детально зупинився на основних показниках розвитку Катеринопільщини за останні  роки:
– Район живе динамічним життям. Він розвивається, міцніє, зберігає українські традиції та національну спадщину. Є багато досягнень щодо вирішення назрілих проблем соціально-економічного розвитку, маємо позитивні тенденції в промисловому та сільськогосподарському виробництві. Влада району робить усе, щоб рідний край ставав багатшим, сучаснішим, а його людям жилося краще. Так активізувалося відновлення соціальної сфери,  ремонтів доріг, освітлення населених пунктів, проведення капітальних ремонтів лікарняних відділень і фельдшерсько-акушерських пунктів, будинків культури і шкіл, відкриття спортивних майданчиків і реконструкції стадіону. Можна перелічити багато вже здійснених добрих справ, кожна з яких служить теперішньому і майбутньому району. головною віхою в стрімкому розвитку району є люди, які сумлінно та самовіддано трудяться, вносять вагому частку в справу економічного зміцнення держави. Саме конструктивна співпраця й партнерські відносини між виконавчою районною владою, органами місцевого самоврядування та громадами стають надійною основою для реалізації головної мети – поліпшення рівня і якості життя наших співвітчизників    Всім, хто живе і працює у районі сьогодні, і тим нашим землякам, кого доля закинула далеко від рідного батьківського порогу, висловлюю найщиріші вітання з 22-ою річницею Незалежності України та 90 –ою річницею його створення та побажання щастя, міцного здоров’я, миру, достатку, любові і добра. Щиро зичу всім родинного благополуччя та незмінних успіхів в усіх починаннях!
Голова районної державної адміністрації Олексій Бардаченко у своїй вітальній промові наголосив на  активній участі у розбудові району його громадян, висловив подяку землякам за активну громадянську позицію, патріотизм та любов до рідної землі:
– Нашому з вами краю є чим і ким пишатися – від непересічної духовної постаті  видатного літературознавця і державотворця – Сергія  Єфремова, і до наших сучасників – земляків, чиєю працею і натхненням пишеться історія нашого краю. Саме катеринопільська земля стала колискою двох Героїв України – борця за незалежність держави Вячеслава Чорновола і директора приватного акціонерного товариства «Миронівський хлібопродукт» Юрія Косюка. Знаково, що депутат Верховної Ради від Катеринопільщини Геннадій Бобов також має високе звання Героя. Сьогодні Катеринопільщина має потужний сільськогосподарський та соціально-економічний потенціал, ефективне використання якого сприяє динамічному розвитку району. Але ми ніколи не забудемо вкладу  наших дідів та батьків у перемогу над фашистами в роки Великої  Вітчизняної  війни,  у відбудову підприємств, населених пунктів, створення нових промислових та сільськогосподарських  виробничих  баз та технологій. особливі слова подяки на адресу ветеранів, які не тільки принесли нам Перемогу, а й створили економіку нашого району у важкі повоєнні роки.
Наше покоління завжди з великою повагою та шаною ставиться до людей, які своєю  невтомною працею робили  серйозний вклад в розвиток нашого району. Ми гордимося тим, що сім   наших земляків удостоєні Звання  Героя  Радянського Союзу, двоє – Героя Соціалістичної праці.  Сотні наших земляків були  удостоєні  бойових нагород. Їхня мужність, відвага і любов до батьківщини  житиме в віках. Наша щира повага ветеранам Великої Вітчизняної війни, які живуть поряд з нами  Сотні  нагороджено орденами та медалями. Серед жителів району та міста багато заслужених працівників різних галузей  народного господарства України.   За вагомі трудові досягнення багато працівників сільськогосподарської галузі району  отримали урядові відзнаки – ордени й медалі. Тож висловлюю слова щирої вдячності за значний внесок у  розбудову рідного краю жительці села Лисича Балка, Герою Соціалістичної Праці Горпині Руренко, заслуженим працівникам  сільського господарства Борису Гаркавенку, Валентині  Гуромі, Василю Сагалу, заслуженому лікарю Галині Вовнянко, заслуженим працівникам культури Анатолію Волинцю , Валентині Зозулі та всім іншим почесним громадянам, які є гордістю і славою Катеринопільщини. Спасибі їм за високопрофесійну, самовіддану працю.
Також очільник району коротко проаналізував, що вдалося зробити в районі за три останні роки та висловив добрі і сердечні привітання з нагоди свят: основна мета – щоб зростав рівень добробуту в кожній родині, зробити все можливе, щоб були щасливими наші діти. В досягненні цього ми орієнтуємося на виконання положень програми Президента України Віктора Януковича «Україна для людей», Президентських Соціальних ініціатив, обласної програми «Будуємо нову Черкащину», діючу Програму «Будуємо нову Катеринопільщину» на 2011-2015 роки», з яких більшу частину соціально-економічних завдань вже реалізовано. За три останніх роки залучено 262,3 млн.  грн інвестицій в економіку району, обсяг реалізованої  промислової продукції зріс   в 2,6 рази Завдяки нарощуванню темпів економічного зростання, продовжується позитивна тенденція спрямування коштів на вирішення соціально-економічних проблем району, забезпечення підвищення рівня життя населення, покращення інфраструктури населених пунктів району.  Тільки за останній рік відремонтовано  більше 120 км доріг і вулиць району. Освітлено 150 км вулиць у населених пунктах. Введено в експлуатацію підвідний газопровід до с. Вікнине, завдяки чому газифіковано три села – Вікнине, Радчиху та Грушківку. Протягом 2010-2013 років   побудовано 3 багатофункціональних  спортивних майданчики, встановлено штучне покриття на міні – футбольному полі, 5  дитячих майданчиків,  дитяче містечко.
Гарними трудовими досягненнями зустрічають свято сільські товаровитобники, адже збір зернових культур очікується в межах 150-ти тис. тонн  Це найбільший урожай у нашому районі не тільки за три останніх роки, а й за всю його  90- річну історію . У галузі охорони здоровя району проведено ремонт   3-х відділень центральної районної лікарні – інфекційного, терапевтичного та інтенсивної терапії.
Відкрито пункт швидкої допомоги у с. Мокра Калигірка. В цей час завершується реконструкція Новоселицького ФАПу  Придбано 2-а автомобілі щвидкої допомоги.   В галузі освіти протягом трьох років  відремонтовано дитячий садок «Колосок» смт Єрки. Проведено ремонт Вербовецького  НВК.  Придбано 3  шкільних автобуси. Всі школи Катеринопільщини забезпечено мультимедійним обладнанням. Все це – тільки неповний перелік добрих справ, здійснених районною владою для громадян. ми розвиваємо економіку району, підтримуємо його соціальну сферу і не забуваємо про духовне та культурне збагачення нашого славного краю і докладаємо всіх зусиль для того, щоб Катеринопільщина дійсно була краєм квітів, хліба і добра. Щиро дякую всім жителям Катеринопільщини і тим нашим землякам, кого доля закинула далеко від рідного батьківського порогу, за працелюбність, професіоналізм, плідну працю, уміння жити і працювати на благо рідного краю.  Прийміть щирі  вітання  із цими   величними  датами в історії району і держави та   найщиріші побажання міцного здоров’я, безмежного людського щастя, сімейного добробуту. Нехай кожен новий день буде щедрим на успіхи та перемоги, багатим на радісні звістки, приємні події, особисті досягнення, благородні справи.Хай множаться наші добрі справи і завжди на столі ясніє сонцем коровай – символ  нашого достатку!
Гарними трудовими досягненнями зустрічають свято сільські товаровитобники, адже збір зернових культур очікується в межах 150- ти тис. тонн  Це найбільший урожай у нашому районі не тільки за три останніх роки, а й за всю його  90- річну історію .Згідно обласної програми розвитку молочного скотарства 6 жителів району вже отримали нетелів, а у цьому році планується їх виділити ще 22 –ом  громадянам. За  період з 2010р. по нинішній час поголів’я  великої рогатої худоби у господарствах усіх форм власності  зросло на 15,4 відсотка і становить нині 5,7 тис.голів За період 2011- 2012  рр сільські громади, завдяки соціальним угодам між сільськогосподарськими товаровиробниками і сільськими радами, додатково отримали 4,3 млн.грн. Зазначені кошти спрямовується на розвиток соціальної сфери села.
У галузі охорони здоровя району проведено ремонт   3-х відділень центральної районної лікарні – інфекційного, терапевтичного та інтенсивної терапії. Відкрито пункт швидкої допомоги у с. Мокра Калигірка. В даний час завершується реконструкція Новоселицького Фапу  Придбано 2-а автомобілі щвидкої допомоги.   У галузі освіти протягом трьох років  відремонтовано дитячий садок «Колосок» смт Єрки. Проведено провелено ремонт Вербовецького  НВК.  Придбано 3  шкільних автобуси. Всі школи Катеринопільщини забезпечено мультимедійним обладнанням. Все це – тільки неповний перелік добрих справ, здійснених районною владою для громадян. ми розвиваємо економіку району, підтримуємо його соціальну сферу і не забуваємо про духовне та культурне збагачення нашого славного краю і докладаємо всіх зусиль для того, щоб Катеринопільщина дійсно була краєм квітів, хліба і добра.В 22- гу річницю Незалежності України та 90-річний ювілей району щиро дякуємо всім жителям Катеринопільщини і тим нашим землякам, кого доля закинула далеко від рідного батьківського порогу, за працелюбність, професіоналізм, плідну працю, уміння жити і працювати на благо рідного краю.  Прийміть щирі  вітання  із цими   величними  датами в історії району і держави та   найщиріші побажання міцного здоров’я, безмежного людського щастя, сімейного добробуту. Нехай кожен новий день буде щедрим на успіхи та перемоги, багатим на радісні звістки, приємні події, особисті досягнення, благородні справи.Хай множаться наші добрі справи і завжди на столі ясніє сонцем коровай – символ  нашого достатку! Щиро зичу всім родинного благополуччя та незмінних успіхів в усіх починаннях.
У рік 90-ї річниці заснування Катеринопільського району, ми славимо ваші трудові здобутки, шановні земляки. Нехай ніколи не міліє потужне джерело вашого незламного оптимізму, таланту і натхнення, а творча будівнича енергія стане прикладом служіння Україні задля примноження її слави, процвітання та благополуччя.  У нас одна спільна мета – зробити все можливе, щоб і надалі у віках жила наша мала Батьківщина!  
З привітаннями та подарунками цього дня виступили й інші гості свята.За доброю традицією, на урочистостях привітали ветеранів війни і праці краю, відзначили кращих тих людей району та славних земляків, які внесли особливий вклад у його розвиток, колективи і керівників кращих сільгоппідприєств. Заступник голови облдержадміністрації Анатолій Івашкевич, голова райдержадміністрації Олексій Бардаченко, голова районної ради вручили їм почесні грамоти та ювілейні медалі. Справжнім подарунком до свята стало врученння  заступником голови облдержадміністрації Анатолієм Івашкевичем сертифікатів на шкільний автобус та новітній рентгенівський апарат.Особливо вразили усіх учасників свята виступи гостей – козаків з Кубані, які привітали катеринопільців, вручили символи своєї землі – прапор, шаблі, козацьку грамоту та виконали гімн станиці Калниболотської. Того дня звучало багато екскурсів в минуле, слів привітань і добрих побажань, численних відзнак і подарунків. І пливли поміж людьми духмяні короваї на вишитих рушниках – символи нашої красивої і працелюбної катеринопільської землі.
А далі до уваги усіх присутніх була представлена чудова тематична концертна програма у виконанні працівників галузі культури, самодіяльних артистів та талановитих дітей. Смачно пригощав катеринопільчан і гостей свята спонсор – ПАТ «Миронівський хлібопродукт».
Вже як звечоріло, жителів району зі сцени своїми піснями вітала народна артистка Наталя Бучинська. Особливим фіналом для всього свята став яскравий, по-справжньому багатий і захоплюючий феєрверк.
Кожного, хто був на урочистостях, проймало почуття гордості за рідний край, за людей, які живуть поряд і творять своєю працею його історію.


Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "«Катеринопільщина – край хліба, квітів і добра»"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 1
Новых вестей вчера: 21

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта