Журналісти на власні очі переконалися, що послуги Звенигородського та Уманського відділень гемодіалізу їх пацієнти оцінюють на відмінно : 997037 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Журналісти на власні очі переконалися, що послуги Звенигородського та Уманського відділень гемодіалізу їх пацієнти оцінюють на відмінно

Журналісти на власні очі переконалися,  що послуги Звенигородського та Уманського відділень гемодіалізу їх пацієнти оцінюють на відмінно

На пропозицію начальника Головного управління охорони здоров’я та медицини катастроф облдержадміністрації Володимира Брожика представникам обласних засобів масової інформації відвідати філії Черкаської обласної лікарні у Звенигородській та Уманській центральних районних лікарнях, відгукнулися зацікавлені у висвітленні цієї тематики журналісти обласних і районних мас-медіа. Управлінням інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ облдержадміністрації.
23 березня ц.р. такий прес-тур було оперативно організовано. Тож журналісти мали змогу на власні очі переконатися, чи створена мережа відділень гемодіалізу з наявним у них сучасним обладнанням  повністю забезпечує потребу у наданні медичної допомоги хворим на хронічну ниркову недостатність за кошти обласного бюджету.  Аби якомога об’єктивніше передати ситуацію на місцях, надаємо коментарі як фахівців медицини, так і самих хворих, а також фоторепортаж безпосередньо із зазначених відділень гемодіалізу.
Отже, слово головному лікареві Звенигородської ЦРЛ Вардану Айрепетяну:
– Серед найбільш визначних подій минулого року на Звенигородщині стало відкриття філії гемодіалізного відділення Черкаської обласної лікарні на базі центральної районної лікарні. Наше відділення одне з кращих в Україні.  В обласній лікарні воно третє. Ми вдячні голові облдержадміністрації Сергію Тулубу та начальнику Головного управління охорони здоров’я і медицини катастроф ОДА Володимиру Брожику за ту їхню підтримку, яку вони надали нашому району для створення такого центру. Відділення не лише  забезпечує  хворих на важку ниркову недостатність якісною медичною допомогою, а й наближає ці послуги для жителів навколишніх районів.  Процедури гемодіалізу зараз надаються вісьмом пацієнтам зі Звенигородського, Тальнівського, Катеринопільського, Шполянського та Лисянського районів. Ви маєте змогу пересвідчитись у тому, що вся апаратура сучасна і нова. Хворі ні за процедури, ні за ліки не платять ні копійки власних коштів. Відрадно, що медична галузь Звенигородщини – на третьому рейтинговому місці серед лікувально – профілактичних закладів Черкащини. Районна влада надає великого значення медичному забезпеченню жителів району. Звенигородська філія гемодіального відділення – це тільки перша сходинка. У перспективі – відкриття на базі нашої лікарні перенатального центру. Є й деякі інші плани…
Завідуюча гемодіалізним відділенням Інна Волощук: Ми маємо у наявності 6 апаратів «штучної нирки», відділення може обслуговувати за один день 18 пацієнтів. А при потребі є можливість розширити прийом хворих до 30 осіб. Наша філія надає медичні послуги хворим на хронічну ниркову недостатність, для яких вчасний і систематичний діаліз є без перебільшення життєво важливим і необхідним.   Для пацієнтів важливим є те, що курс гемодіалізу безкоштовний, оскільки фінансування проводиться із обласного бюджету. А ще, завдячуючи відкриттю такого респектабельного закладу, їхній шлях до «джерела життя» «скоротився» у декілька разів! Із дня відкриття 24 січня ц.р. проведено 175 діалізів.
39-річний інвалід І групи Ігор Чмир: Звичайно, я щиро вдячний владним структурам, зокрема, губернатору області Сергію Тулубу за те, що нині маю можливість проходити лікувальний курс у Звенигородці. За понад 7- річний термін хвороби мені довелося лікуватися в Черкасах, зокрема, і в діалізному центрі «Фрезеніусі». Тричі на тиждень за один день доводилося долати більше двохсот кілометрів від «рідного» Ватутіно до обласного центру.  А це немалі кошти, як для пенсії інваліда. Хочу особисто засвідчити – лікування в цьому відділенні нічим не гірше, ніж у приватній клініці «Фрезеніусу». Переконався в цьому на особистому стані здоров’я. Не хочу сказати, що і в «Фрезеніусу» медичні послуги гірші, аніж тут. Проте переваги в цьому відділенні в тому, що при такій же якості медичних послуг, хворим приділяється значно більше уваги лікарів та обслуговуючого персоналу. Не буває такого дня, коли б з хворим не поспілкувався лікар. Я розумію лікарів «Фрезеніусу», які не хочуть втрачати своїх пацієнтів. Але вони, на моє переконання, мають входити і в ситуацію своїх пацієнтів, яким в таких наближених центрах гемодіалізу і зручніше, і дешевше лікуватися. Маю на увазі економію від витрат на дорогу, проживання в обласному центрі тощо. Я закликаю своїх товаришів по цій біді, що нас спіткала: приходьте до обласних комунальних філій, поспілкуйтеся з такими ж хворими, як самі, проконсультуйтеся з лікарями. І тоді об’єктивно оціните ситуацію. Не потрібно створювати зайвого шуму навколо нашого захворювання.
 Глибоку вдячність обслуговуючому персоналу відділення – лікарям Ірині Волощук та Павлові Добрянському, медичним сестрам Анастасії Котляр та Ірині Ліньковій висловив і тальнівчанин, 55-річний Станіслав Гаркуша. За його словами, завдячуючи саме медикам цього закладу, хворі мають можливість не тільки пройти курс лікувальних процедур, а й отримати відповідні консультації та рекомендації щодо відповідної дієти та способу життя.
Лікувальний стаж Станіслава Гаркуші також чималий – чотири з половиною роки він користується послугами гемодіального відділення: 
– Влада робить хороші справи, відкриваючи такі філії обласних лікувальних закладів у районних центрах. Адже ж я, наприклад, маючи більше 30 років трудового стажу і будучи інвалідом першої групи першої категорії ( моє захворювання пов’язано із проживанням у зоні посиленого радіоекологічного контролю), затрачував значні кошти на поїздки до обласного центру. Зараз фінансові витрати, звичайно, значно скоротилися, хоча пенсії інвалідам все ж недостатньо для проживання у нинішній фінансово нестабільній ситуації. Тому я щиро вдячний за матеріальну допомогу міській раді та районній організації ветеранів війни та праці Тальнівщини. Також дякую за підтримку своїм рідним та близьким, адже ж саме їхнє розуміння і турбота допомагають мені відчути зміст життя і відроджують бажання жити, –  доповнив розмову Станіслав Леонідович. 
Хвора Оксана Пиргарь сама є медичним працівником, повідала, що вочевидь, на появу ниркової недостатності негативно вплинули її захворювання цукровим діабетом та пережита простуда. Жінка також проходила діаліз у «Фрезеніусі», втім однією з перших перейшла до Звенигородської філії, щойно та відкрилася. Звісно, спочатку переконалася, що якість медичних послуг тут має бути не гіршою, аніж в тому ж таки «Фрезеніусі».
– Нас лякали, що тут, можливо, стара апаратура, що якість води не така, як треба, але я переконалася, що апаратура тут сучасна (до речі, апарати «штучної нирки» випущені в грудні 2010 року однією із шведських компаній), – говорить жінка.
Щодо якості води, то її очистка також сучасна, з вугільними, піщаними, сольовими фільтрами та системою осмосу.
Кілька слів слід додати про саме приміщення відділення: капітально відремонтоване, зі всіма необхідними для пацієнтів зручностями, встановленими сучасними телевізорами тощо. Пацієнти відмічали й перевагу розміщення філії в районній лікарні, адже при потребі зручніше проходити необхідні обстеження тощо.
***
В Уманській центральній районній лікарні нам вдалося поспілкуватися з її головним лікарем, депутатом обласної ради Інною Добрянською:
– Відділення гемодіалізу було відкрите 25 жовтня 2010 року. В нас обслуговуються пацієнти із 6 регіонів: Уманського, Монастирищенського, Христинівського, Жашівського, Маньківського, Тальнівського і м.Умань. До речі, з нашого Уманського району лише одна хвора, а всіх їх нині 15 осіб. І ліки, і діалізні процедури хворі отримують безкоштовно. Маємо 5 сучасних апаратів «штучної нирки». І самі апарати, і очистка – зарубіжного виробництва. Відділення розраховане на 30 хворих. Спочатку пацієнти були адаптовані до прийняття процедур діалізу в Черкаській обласній лікарні. Ви можете оглянути відділення, поспілкуватися як з його пацієнтами, так і з медичним персоналом.
Першою в розмову включилася жителька с.Собківка Уманського району Тетяна Чернега. Хвора нещодавно втратила слух, але дуже хотіла, щоб ми її вислухали.
– Хочу закликати всіх черкащан берегти власне здоров’я і своєчасно звертатися до закладів охорони здоров’я за допомогою. Я от тепер сама жалкую, що довела себе до такого стану, – поскаржилася Тетяна Олександрівна. Далі вона розповіла, що лише завдяки допомозі лікарів їй вдалося поліпшити стан свого здоров’я, хоч нині має важке захворювання ніг і ниркову недостатність. Віднедавна приймає процедури діалізу і молить Бога, аби й надалі це лікування було безкоштовним.
Позитивно оцінили діяльність Уманської філії гемодіалізу Черкаської обласної лікарні і двоє хворих уманчан: Юрій Подоляк та Наталя Лисюк. Вони обоє також лікувалися в «Фрезеніусі», а потім перейшли до Уманської філії.
Юрій Подоляк зауважив, що завдяки появі в Умані  філії гемодіалізу він отримав змогу тричі на тиждень проходити необхідні процедури очищення організму, тоді, як у Черкасах, через ряд причин, перш за все і матеріальних, проходив їх лише двічі на тиждень.
– Ви б бачили тоді моє чорне обличчя. А зараз я маю набагато здоровіший вигляд, отже проходження і якість процедур очищення відповідні, – зі знанням справи ділився з нами своїми думками пацієнт.
А пані Наталя розповіла, як важко їй було щотижня по кілька разів добиратися до Черкас на лікування, адже окрім вартості дороги, хворим потрібні кошти і на спеціалізоване харчування.
І в Звенигородці, і в Умані люди, хворі на важку ниркову недостатність, щиро спілкувалися з нами. Не скаржилися на нелегку долю. Висловлювали задоволення, що жителі області мають змогу проходити належне лікування не лише в приватних клініках, а і в звичайних обласних та районних лікарнях. Передавали подяки і обласній, і місцевій владі, і медичним працівникам за турботу про них. Бажали усім черкащанам, насамперед, гарного здоров’я, яке є найбільшою цінністю для кожної людини. Ми також бажали їм здоров’я, мужності і Божого благословення. А медичним працівникам – успіху в їхній такій необхідній людям діяльності.

Наталя Борисюк, член Національної Спілки журналістів України.
Управління інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ облдержадміністрації



Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Журналісти на власні очі переконалися, що послуги Звенигородського та Уманського відділень гемодіалізу їх пацієнти оцінюють на відмінно"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 0
Новых вестей вчера: 18

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта