Рекомендує міжвідомча координаційно-методична рада облдержадміністрації з правової освіти населення : 988187 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Рекомендує міжвідомча координаційно-методична рада облдержадміністрації з правової освіти населення

Рекомендує міжвідомча координаційно-методична рада облдержадміністрації з правової освіти населення

Міжвідомчою координаційно-методичною радою облдержадміністрації з правової освіти населення проаналізовано стан виконання Програми правової освіти населення Черкаської області на 2011 – 2015 роки протягом 2011 року.
Заслухавши та обговоривши інформацію Головного управління юстиції у Черкаській області, Головного управління освіти і науки, управління у справах сім’ї, молоді та спорту, управління культури облдержадміністрації, управління МВС України в Черкаській області, МКМР Черкаської облдержадміністрації з правової освіти населення відзначає наступне.
Головним управлінням юстиції та його територіальними органами щорічно, протягом виконання Програми, аналізувався стан правової освіти населення в області. Вносились пропозиції щодо його поліпшення, шляхом розгляду на засіданнях обласної, міських, районних МКМР з правової освіти населення та прийняття відповідних рекомендацій щодо покращення роботи в цьому напрямку.
Протягом 2011 року обласною МКМР проведено 4 засідання, на яких було розглянуто 21 питання актуального правоосвітнього характеру. Територіальними міжвідомчими координаційно-методичними радами було проведено 108 засідань, на яких було розглянуто 426 питань з правової освіти населення та прийняті відповідні рішення. Усі рекомендації Всеукраїнської та Черкаської обласної МКМР були розглянуті на засіданнях територіальних МКМР, враховані та використовуються в їх роботі.
Відповідно до плану роботи обласної координаційно-методичної ради та Головного управління юстиції, з виїздом на місця, вивчається стан правоосвітньої діяльності та організації роботи районних, міських МКМР.
Так, протягом 2011 року було проведено 12 таких перевірок, під час яких вивчалася робота територіальних МКМР з правової освіти населення.
З метою оновлення та поглиблення знань у галузі конституційного законодавства, з питань державної служби, служби в органах місцевого самоврядування, антикорупційного законодавства Черкаським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій поновлено професійні програми та програми тематичних короткострокових семінарів тематикою, спрямованою на оновлення й поглиблення знань у галузі конституційного законодавства, державної служби, служби в органах місцевого самоврядування та антикорупційного законодавства.
Протягом 2011 року 3188 слухачів 62 навчальних потоків, серед яких державних службовців – 1730 осіб, посадових осіб місцевого самоврядування – 1458 осіб, поглибили та систематизували свої знання у галузі конституційного законодавства, з основ державного та суспільного ладу України, прав і свобод людини і громадянина України, організаційно-правових засад місцевого самоврядування, правового забезпечення діяльності органів виконавчої влади, правових аспектів проходження державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, у галузі антикорупційного законодавства.
Також вживались заходи щодо налагодження співпраці з громадськими організаціями, благодійними фондами та іншими об'єднаннями громадян у сфері правоосвітньої та правовиховної роботи. До правоосвітньої роботи в області залучені 75 громадських організацій, з них: 53 – є місцевими осередками та 22 – територіальними.
Головним та територіальними управліннями юстиції громадські організації запрошуються до участі у засіданнях «круглих столів», диспутах, вікторинах, конкурсах, семінарах тощо.
Головне управління юстиції співпрацює з такими громадськими організаціями: Черкаською обласною молодіжною громадською організацією «Асоціація молодих правників»; Черкаською обласною організацією ветеранів війни; Черкаською обласною організацією Української незалежної громадської спілки «Захист»; Черкаським обласним відділенням Всеукраїнської громадської організації «Спілка адвокатів України».
Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації організовано конкурсний відбір проектів пропозицій громадських організацій, ініціативних груп для включення в календарний план управління з реалізації державної політики сім’ї, дітей та молоді на фінансування. Однією із тем розроблення проектів є формування способу життя, свідомого ставлення молоді до збереження здоров’я, боротьби зі шкідливими звичками; утвердження патріотизму, духовності, моральності та формування загальнолюдських цінностей; підтримка сімей соціально-незахищених верств населення.
Протягом терміну виконання Програми, органами юстиції області проводилися узагальнення та поширення позитивного досвіду правоосвітньої роботи навчальних закладів, підприємств, установ, організацій. Так, протягом 2011 року здійснено 102 таких узагальнення, з них 19 – Головним управлінням юстиції.
Належну увагу Головне та територіальні управління юстиції приділяють методичному забезпеченню діяльності навчальних, бібліотечних установ, інших організацій, що сприяє поліпшенню якості підготовки учнівської молоді, вчителів правових дисциплін та підвищенню ефективності викладання цих дисциплін у загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладах, шляхом розроблення методичних рекомендацій, порадників, пам’яток, буклетів тощо.
Безпосередньо органами юстиції області протягом 2011 року було розроблено 319 методичних рекомендацій та порадників для навчальних, бібліотечних закладів області, громадських приймалень, з них Головним – 25.
Головним управлінням освіти і науки облдержадміністрації систематично вивчається стан правової освіти і виховання в навчальних закладах Черкаської області. Так, протягом 2010-2011 навчального року були проведені комплексні перевірки правовиховної роботи в навчальних закладах Золотоніського, Ватутінського, Корсунь-Шевченківського, Черкаського районів.
Головним та територіальними управліннями юстиції Черкаської області протягом 2011 року проведено 310 перевірок стану правоосвітньої та правовиховної роботи у навчальних закладах області, з них Головним – 12.
Крім того, протягом І півріччя 2011 року проведено комплексну перевірку стану організації правоосвітньої роботи правових гуртків, клубів, створених при навчальних закладах, установах, організаціях Черкаської області.
З метою підвищення фахової підготовки, професійних знань, вмінь, навичок вчителів та викладачів правових дисциплін, обміну досвідом, професійного обговорення проблемних питань 16.05.2011 Головним управлінням юстиції спільно з Головним управлінням освіти і науки облдержадміністрації та Черкаським обласним інститутом післядипломної освіти педагогічних працівників проведено науково-практичний семінар на тему: «Актуальні питання викладання правових дисциплін: теорія, практика, досвід».
Для всебічної інформованості населення про нормативні акти України, діяльність органів законодавчої, виконавчої та судової влади, а також про стан правопорядку, боротьбу з правопорушеннями, особливо серед неповнолітніх, Головним управлінням юстиції та його територіальними органами широко використовувались друковані та аудіовізуальні засоби масової інформації.
На сьогоднішній день активна співпраця проводиться з 77 засобами масової інформації, з них: кількість друкованих – 47, радіомовлення – 21, телебачення – 9.
Головне управління юстиції у Черкаській області співпрацює з редакціями газет «Нова Доба», «Вечірні Черкаси», «Народна довіра Черкащини» та «Черкаський край».
Протягом 2011 року Головним та територіальними управліннями юстиції було здійснено 2159 виступів у засобах масової інформації, з них на друкованих носіях – 1134, по радіо – 975 та 50 по телебаченню.
Територіальні органи юстиції області беруть активну участь у роботі 41 громадської приймальні, які створені при інших органах виконавчої влади та місцевого самоврядування. Протягом поточного року у цих громадських приймальнях надано 1009 безкоштовних консультацій з правових питань. Також здійснюється участь у роботі 34 виїзних консультативних пунктів, створених при райдержадміністраціях.
Протягом поточного року органи юстиції області приймали участь у 366 виїздах, під час яких сільському населенню надано 1383 консультації правового характеру.
Протягом 2011 року органами юстиції області здійснювалася робота щодо надання безкоштовної правової допомоги малозахищеним верствам населення через правові громадські приймальні при районних, міських, міськрайонних управліннях юстиції, громадські приймальні при інших установах та виїзні консультативні пункти. Крім того, у зв’язку з набранням чинності Закону України «Про безоплатну правову допомогу» з липня поточного року надавалася безоплатна первинна правова допомога усім категоріям населення, визначеним вказаним законом.
Так, протягом звітного періоду, до 25 громадських правових приймалень, створених при органах юстиції області, за отриманням правової допомоги безпосередньо звернулось 3122 осіб, в режимі роботи прямих телефонних ліній – 1850.
Одночасно, здійснюється співпраця органів юстиції області з юридичними клініками, створеними при: Черкаському Національному університеті ім. Б. Хмельницького, Черкаському інституті Міжрегіональної академії управління персоналом, Навчально-консультаційного центру Національного університету «Одеська юридична академія» у м. Черкаси, Уманському державному педагогічному університеті ім. Павла Тичини.
В області запроваджено щорічне проведення тижнів права з нагоди відзначення 28 червня – Дня Конституції України, до 8 жовтня – Дня юриста та інших святкових дат.
В рамках обласних, районних міських тижнів права проводились заходи: семінари, засідання за «круглим столом», лекторії, тренінги, тематичні правові години, бібліографічні огляди, виставки літератури, інформаційні викладки; розроблялись інформаційні буклети, листівки, пам’ятки щодо роз’яснення основоположних конституційних прав і свобод громадян, чинного законодавства; надавались консультації та роз’яснення в ході роботи громадських приймалень, створених при органах виконавчої влади, установах, організаціях, проводились виступи у засобах масової інформації тощо.
Щорічно проводиться огляд-конкурс на кращу організацію правоосвітньої діяльності територіальними управліннями юстиції.
Так, підсумовуючи результати роботи за 2011 рік, І місце посіли Золотоніське міськрайонне та Чорнобаївське районні управління юстиції; ІІ місце – Черкаське міське, Монастирищенське, Чигиринське районні управління юстиції; ІІІ місце – Городищенське, Шполянське, Уманське міськрайонне управління юстиції.
Крім того, щорічно проводиться конкурс на кращу організацію діяльності районних, міських координаційно-методичних рад з правової освіти населення. За підсумками оцінювання (протокол №2 від 20.01.2012) обласного огляду конкурсу визначено переможців ІІ туру: Городищенська районна МКМР - І місце; Золотоніська міська, Канівська районна - ІІ місце; Звенигородська районна - ІІІ місце.
Головним управлінням юстиції систематично проводяться правороз’яснювальні бесіди з працівниками підприємств, установ, організацій, під час яких серед їх учасників поширюються пам’ятки, буклети, інформаційні листи з актуальних правових питань. Так, протягом 2011 року Головним управлінням юстиції проведено 6 таких бесід.
Територіальні управління юстиції, спільними зусиллями з правоохоронними органами, службами у справах дітей, управліннями у справах сім’ї, молоді та спорту, відділами освіти райдержадміністрацій та міськвиконкомів, постійно беруть участь в методичному забезпеченні навчальних закладів, здійснюють заходи, спрямовані на профілактику дитячої злочинності.
Слід зазначити, що рішенням обласної ради від 28.12.2010 № 3-3/ІV «Про обласний бюджет на 2011 рік» не було передбачено фінансування Програми на поточний рік. Це питання потребує вирішення у 2012 році.
На підставі викладеного, МКМР Черкаської облдержадміністрації з правової освіти населення рекомендує:
1.1 Інформацію Головного управління юстиції у Черкаській області, Головного управління освіти і науки, управління у справах сім’ї, молоді та спорту, управління культури облдержадміністрації, управління МВС України в Черкаській області взяти до відома.
1.2 Рекомендувати виконавцям Програми правової освіти населення на 2011 – 2015 роки забезпечити виконання передбачених заходів.
Головному управлінню освіти і науки облдержадміністрації:
Вжити заходів, спрямованих на щорічне фінансування Програми правової освіти населення на 2011 – 2015 роки.

Управління інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ облдержадміністрації


Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Рекомендує міжвідомча координаційно-методична рада облдержадміністрації з правової освіти населення"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 6
Новых вестей вчера: 4

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта