23 лютого Черкащина відзначатиме День захисника Вітчизни : 984302 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

23 лютого Черкащина відзначатиме День захисника Вітчизни

23 лютого Черкащина відзначатиме День захисника Вітчизни

День захисника Вітчизни – свято мужності й патріотизму, свято ветеранів Великої Вітчизняної війни й нинішніх військовослужбовців Збройних Сил України, яким випала доля вписати нові сторінки в літопис української армії. Офіційно свято відзначається з 23 лютого 1999 року, згідно з відповідним президентським указом. Урочисті заходи проходитимуть і на Черкащині, зокрема, у Будинку офіцерів відбудуться урочисті збори та святковий концерт з нагоди Дня захисника Вітчизни. (Початок о 15.00. Вхід вільний).
Темі захисту України, підтримці владою ветеранських організацій Черкащини та стану справ у сучасних Збройних Силах, що дислокуються, зокрема, на території нашого краю, присвячено день інформування, який проводитиметься в області цього ж дня (див. детальніше у рубриці ТЕМАТИКА «Інформаційного дня» на 2012 рік).
Постійну увагу підтримці ветеранам та громадським ветеранським організаціям Черкащини надає все обласне керівництво на чолі з головою обласної державної адміністрації, Героєм України Сергієм Тулубом, депутатський корпус області, влада на місцях. Сергій Тулуб особисто неодноразово зустрічався із представниками ветеранських організацій як у Черкасах, так і під час робочих поїздок у міста та райони області.
За повідомленням начальника управління з питань регіональної політики облдержадміністрації Галини Гаврилюк, найбільш активними громадськими організаціями ветеранів в області є Черкаська обласна організація ветеранів (зареєстрована Головним управлінням юстиції у Черкаській області 12.04.1994, керівник – Веретільник Володимир Михайлович); Черкаська обласна організація Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) (зареєстрована 15.01.1998, керівник – Рибченко Олександр Володимирович); Черкаське обласне відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів (зареєстрована 19.03.1997, керівник – Кривдик Петро Андрійович); Черкаська обласна організація Спілки офіцерів України (зареєстрована 07.05.1997, керівник – Самозван В’ячеслав Федорович).
Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» визначено правовий статус ветеранів війни, забезпечення створення належних умов для їхнього життєзабезпечення, сприяння формуванню в суспільстві шанобливого ставлення до них.
Зокрема, особам, які мають статус: учасники бойових дій, інваліди війни, члени сімей загиблих та ветеран війни, передбачено надання пільг на лікування, медичне обстеження, одержання ліків, проїзд, вирішення житлових проблем, забезпечення інвалідів автомобілями та ін.
Черкаська обласна організація ветеранів заснована 28 лютого 1987 року незабаром відзначатиме 25 років з дня створення і початку громадської діяльності. Станом на 01.01.2012 організація нараховує 464 260 членів. Це – діти війни; ветерани війни, праці, силових структур; учасники бойових дій; інваліди, учасники, вдови війни; інші пенсіонери.
До складу Черкаської обласної організації ветеранів входять: 6 міських, 22 районних та первинні організації ветеранів, які діють при кожній міській, селищній, сільських радах, на підприємствах та в організаціях.
Основні напрямки роботи Черкаської обласної організації ветеранів:
співпраця з органами влади щодо вирішення питань соціального захисту, комунально-побутового і медичного забезпечення ветеранів війни, праці, військової служби, правоохоронних органів, надання їм матеріальної і моральної допомоги;
організація і розвиток волонтерського руху за місцем проживання ветеранів;
участь у патріотичному вихованні молоді та громадськості.
Представники громадських організацій ветеранів беруть активну участь у розбудові громадянського суспільства Черкащини.
33 особи мають особливі заслуги перед Батьківщиною, з них:
1 особа – Герой Радянського Союзу, 3 – Герої України, 21 – Герої Соціалістичної Праці, 1 – кавалер 3-х орденів Бойової Слави, 6 – кавалери 3-х орденів Трудової Слави, 1 – кавалер 4-х медалей «За відвагу».
За значний особистий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді, мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового обов'язку, та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Указом Президента України Віктора Януковича №95/2012 «Про відзначення державними нагородами України» нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня Володимира Артюшенка – голову Черкаської обласної організації воїнів-інтернаціоналістів «КУБИНЦІВ».
Черкаська обласна організація Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) станом на 01.01.2012 нараховує 5,5 тисяч осіб, які брали участь у бойових діях і виконували інтернаціональний обов’язок в Афганістані, Кубі, Ефіопії, Югославії та інших країнах (всього 26 країн). Багато з них мають поранення, контузії, захворювання, 102 загинули, 2 пропали безвісті та 566 стали інвалідами.
У 1986 році в Черкаській області була зареєстрована перша на території колишнього СРСР організація ветеранів війни в Афганістані та інших локальних конфліктів.
У 1990 році була зареєстрована Черкаська обласна організація ветеранів Афганістану, яка об’єднує 20 міськрайонних і дві міські організації ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) та співпрацює з обласною державною адміністрацією, обласною радою, районними гілками влади щодо соціального захисту ветеранів. Головною метою організації є консолідація і координація зусиль ветеранів щодо забезпечення захисту своїх законних політичних, економічних, соціальних прав, надання оздоровчої, медичної, психологічної, моральної та матеріальної допомоги членам організації, сприяння органам влади в підтримці стабільності та розвитку регіону.
30 листопада 2011 року було підписано Меморандум про взаємодію та співробітництво між облдержадміністрацією, обласною радою та обласною організацією Спілки ветеранів Афганістану. У цьому документі виписані конкретні зобов’язання сторін щодо всесторонньої допомоги воїнам-інтернаціоналістам.
Кожного року за ініціативи Спілки організовуються заходи з відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, Дня захисника Вітчизни, Дня Перемоги, Дня прикордонника, Дня аеромобільних військ, Міжнародного дня інвалідів, річниці введення радянських військ до Афганістану.
Щорічно надається матеріальна, медична допомога інвалідам війни, учасникам бойових дій, сім’ям загиблих. За 2011 рік проліковано та оздоровлено більше 380 членів організації.
Проводиться робота з увічнення пам’яті загиблих. Щодня на вечірній повірці 1-ї навчальної застави військовій частині 9930 (с. Оршанець) звучить прізвище старшого сержанта Хамка В.В., який зарахований до списків застави, що носить його ім’я. В 79 школах, випускники яких загинули в Афганістані, встановлені меморіальні дошки. В м. Умані та м. Смілі будуються каплиці. У м. Черкасах та всіх районних центрах та містах області встановлені пам’ятники, пам’ятні знаки та обеліски, споруджено Алеї Слави, присвячені пам’яті загиблих в Афганістані.
Двічі видана Книга Пам’яті про загиблих в Афганістані. Планується видання книги про учасників бойових дій, які беруть активну участь у громадському житті держави.
Відповідно до Розпорядження Президента України від 29.06.2001 №173/2001-рп «Про заходи щодо дальшого вдосконалення системи патріотичного виховання молоді» організацією проводиться робота з патріотичного виховання молоді. Регулярно проводяться зустрічі учасників бойових дій з молоддю у середніх та вищих навчальних закладах. Започатковано конкурс серед учнів загальноосвітніх шкіл на кращий твір про події Афганської війни, обласний конкурс патріотичної авторської пісні «На все життя поранені війною», спортивні змагання: в м. Черкасах – з водно-моторного спорту та баскетболу, в м. Умані – міжнародні з веслування на байдарках і каное, в м. Христинівці – з боксу, в смт Чорнобаї – з волейболу та футболу, Золотоніському районі – з волейболу, а також спортивні змагання в багатьох учбових закладах області.
На Черкащині, зважаючи на необхідність посилення уваги суспільства до потреб ветеранів війни і праці, інвалідів, одиноких громадян, покращення їх соціально-побутових умов, поліпшення якості медичного обслуговування, спрямована обласна програма «Турбота», затверджена сесією обласної ради на 2009-2013 роки. Виконання програми здійснюється за рахунок коштів державного й місцевих бюджетів. Зокрема, 2011 року лише з місцевих бюджетів були виділені кошти у сумі 8,1 млн.грн., у т.ч. з обласного бюджету – 350 тис.грн. на забезпечення ветеранів слуховими апаратами, а на пільгове зубопротезування – 992,4 тис.грн.
У переліку добрих справ на виконання програми «Турбота» та програми розвитку регіону «Будуємо нову Черкащину» у 2011 році було придбано 4 квартири для інвалідів війни і ліквідаторів аварії на ЧАЕС, 13 автомобілів. 1539 інвалідів і ветеранів війни були забезпечені санаторно-курортними путівками, а 2,5 тисячі ветеранів – передплатою на місцеві друковані видання.
На Черкащині успішно працює обласний госпіталь інвалідів Великої Вітчизняної війни, де щороку оздоровлюється 5 тисяч ветеранів, а в міських та районних лікарнях створено 100 спеціалізованих ветеранських палат, адже саме здоров’я залишається для ветеранів найбільшою цінністю.
Торік на підтримку громадських організацій інвалідів і ветеранів області було виділено понад 1,9 млн. грн.
– Ми повинні вести постійний діалог із ветеранами, і зробити все можливе, щоб створити їм гідні умови життя. А їхній безцінний досвід допоможе нам упевнено рухатися вперед, – говорить Сергій Тулуб.
Управління інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ облдержадміністрації


Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "23 лютого Черкащина відзначатиме День захисника Вітчизни"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 6
Новых вестей вчера: 4

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта