Відбулася презентація книг, виданих за кошти обласного бюджету в 2011 році : 982993 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Відбулася презентація книг, виданих за кошти обласного бюджету в 2011 році

Відбулася презентація книг,  виданих за кошти  обласного бюджету в 2011 році

16 лютого в прес-центрі облдержадміністрації відбулася презентація книг, виданих за кошти обласного бюджету в 2011 році.
Вступним словом презентацію відкрила начальник управління інформаційної політики та зв’язків із засобами масової інформації облдержадміністрації Тетяна Очеретяна. Вона, насамперед, представила учасників заходу: членів експертної ради облдержадміністрації з питань розвитку книговидавничої справи в області, авторів, упорядників та видавців книг, представників творчої, науковців, членів Національної Спілки письменників України, представників громадськості, засобів масової інформації.
– Ці книги надруковані у рамках реалізації «Програми розвитку книговидавничої справи в Черкаській області на 2007–2011 роки», і, найголовніше, що вони, як суспільно-важлива література, будуть передані для бібліотек Черкащини. Видані книги – це результат тісної співпраці органів влади та черкаських письменників, журналістів, науковців, дослідників, видавців, – зазначила Тетяна Борисівна.
Звертаючись до присутніх, вона висловила співчуття з нагоди непоправної втрати – у грудні минулого року громадськість Черкащини та й всієї України прощалася з відомим черкаським письменником Григорієм Білоусом. Вона закликала присутніх вшанувати пам’ять Григорія Павловича хвилиною мовчання. І учасники зібрання підтримали цей заклик, спільно переживаючи гострий біль втрати людини, яку глибоко шанували за його безмежну любов до українського слова і неоціненний вклад в розвиток української літератури.
Від імені керівництва області до учасників презентації звернувся запрошений до слова заступник голови обласної ради Василь Касян. Він, зокрема, наголосив на тому, що й надалі влада має докладати максимум зусиль для підтримки книговидання.
– Задекларовані нами торік зобов’язання виконані. Це стосується, насамперед, видання творів Василя Симоненка, журналу «Холодний Яр» та краєзнавчого журналу. А також видань Шевченківської тематики. Незабаром – 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка. Сьогодні на президії обласної ради, коли розглядався проект програми з розвитку туризму в області, йшлося про гостру потребу у виданні туристичних довідників про наш край, не лише презентабельних, а й доступних за ціною для масового читача. Нинішнього року на Черкащині відзначатиметься понад сто ювілейних дат, зокрема, й багатьох відомих наших земляків. Тобто, є шляхи для продовження співпраці, – підкреслив заступник голови обласної ради.
Василь Касян наголосив, що обласна влада, депутатський корпус мають намір і нинішнього року підтримувати творчих спілчан.
Далі тривала цікава і змістовна презентаційна частина видань, виданих торік за рахунок коштів обласного бюджету. Запрошеним до виступів як авторам, упорядникам, так і видавцям хотілося якнайповніше розповісти про історію створення своїх видань. Так, було представлено літературно-художнє видання «Зажинок», літературно-художній альманах «Холодний яр» – 4 випуски за 2011 рік, книга із серії «Т.Шевченко. Текст і контекст. Поема «Гайдамаки», четвертий випуск наукового щорічника «Шевченків світ», Збірник праць 38 Міжнародної Шевченківської конференції, книга Раїси Танани «Тарасова світлиця», науково-популярне видання «Краєзнавство Черкащини», книга Василя Доманицького «Словарик. Пояснення чужих та не дуже зрозумілих слів».
Презентуючи «Зажинок», заслужений журналіст України Петро Жук наголосив, що від ідеї його створення до друку пройшло цілих 14 років! І лише завдяки підтримці облдержадміністрації виділеними з обласного бюджету коштами та єдності групи упорядників видання двотомника творів Василя Симоненка побачило світ. Ними, до речі, виступали Петро Жук, Володимир Поліщук, Василь Пахаренко, Тетяна Калиновська, а видавцем – Олександр Третьяков.
Олександр Третьяков додав, що дозвіл на друк творів Василя Симоненка надала його рідна онука Мирослава. Зараз двотомник доукомплектовується аудіо дисками, на яких буде записано 25 пісень на слова «витязя молодої української поезії», як називав поета Олесь Гончар.
Презентувала 4 випуски за 2011 рік літературно-художнього альманаху «Холодний яр» голова обласної організації Національної Спілки письменників України Валентина Коваленко. Вона, насамперед, добрим словом, згадала Григорія Білоуса та назвала «Холодний яр» прижиттєвим пам’ятником Григорію Павловичу. Валентина Михайлівна прочитала й власні поезії, присвячені її малій батьківщині – Самгородку Смілянського району.
Вона подякувала обласній владі за підтримку письменництва Черкащини. Скориставшись нагодою, Валентина Михайлівна навела й приклади інших регіонів України, що не пасуть задніх, фінансуючи твори місцевих письменників. Першими поміж них виступають Івано-Франківщина, Рівненщина, Волинь та Житомирщина. Не відставати ж від них Черкащині – визнаній духовним осердям нашої держави.
Презентацію книжки із серії «Т.Шевченко. Текст і контекст» Поема«Гайдамаки» провів упорядник книги Василь Пахаренко. До речі, першою в цій серії стала книга «Катерина». Він також подякував обласній владі за виділення коштів та висловив сподівання, що й надалі така співпраця продовжиться.
Четвертий випуск наукового щорічника «Шевченків світ», Збірник праць 38 Міжнародної Шевченківської конференції, а також книгу Василя Доманицького «Словарик. Пояснення чужих та не дуже зрозумілих слів» представив зібранню Володимир Поліщук.
Володимир Трохимович не тільки висловив надію на продовження взаємокорисних напрацювань, а й висловив цілу низку цікавих пропозицій щодо взаємодії влади й письменників в майбутньому. Поміж них – необхідність проведення книжкового форуму. На прохання ректора Черкаського національного університету імені Б.Хмельницького Анатолія Кузьмінського він повідомив про готовність університету надати організаційну підтримку такому заходу.
Змістовною була й презентація книги Раїси Танани «Тарасова світлиця», яку, за відсутності автора, провела видавець цього твору Світлана Кандич. Книга – про історію виникнення відомої світові Тарасової світлиці – першого народного музею Великого Кобзаря.
А науково-популярне видання «Краєзнавство Черкащини» представив голова обласної організації Національної Спілки краєзнавців України Василь Мельниченко.
Дует «Барви» та тріо бандуристок «Мальви» супроводжували презентацію зворушливим виконанням пісень на слова Т.Г.Шевченка та Василя Симоненка.
На завершення заходу начальник управління інформаційної політики та зв’язків із засобами масової інформації облдержадміністрації Тетяна Очеретяна подякувала авторам, упорядникам книг і видавцям за їх відданість і патріотизм щодо популяризації та розвитку української літератури.
– Переконана, ці видання сприятимуть розвитку духовності, стануть цікавими для сучасників та будуть важливими у вихованні прийдешніх поколінь, – підсумувала вона. Та запевнила, що обласна влада й надалі готова співпрацювати з творчими спілками області.


Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Відбулася презентація книг, виданих за кошти обласного бюджету в 2011 році"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 4
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта