На Черкащині зафіксовано чимало умисних вбивств і випадків корупції : 975452 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

На Черкащині зафіксовано чимало умисних вбивств і випадків корупції

На Черкащині зафіксовано чимало умисних вбивств і випадків корупції

Органам прокуратури Черкаської області вдалось знизити рівень злочинності з початку року майже на 20 %, але ще не повній мірі усунуто недоліки в організації роботи щодо забезпечення законності. Діяльність правоохоронних та контролюючих органів у цій сфері потребує активізації.
Поточного року в області зареєстровано більше злочинів загальнокримінальної спрямованості.
Результатами скоординованої роботи правоохоронних органів прокуратури області стало зниження рівня зареєстрованих злочинів проти власності зокрема розбоїв, грабежів і крадіжок майна громадян з квартир.
Незважаючи на те, що проведеною координаційною нарадою керівників правоохоронних органів області розроблено ряд заходів спрямованих на боротьбу з злочинами проти власності до цього часу відмічається зростання вчинених крадіжок та вимагань.
Позитивним є те, що значна увага приділяється виявленню латентної злочинності, зокрема злочинів пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, яких у поточному році викрито більше ніж у 2010 році на 12,5 %, що є третім найкращим результатом у державі.
Незважаючи на те, що з питань рецидивної злочинності прокуратурою області та прокурорами районів проведено відповідні координаційні заходи спрямовані на профілактику такої злочинності, бажаних результатів не досягнуто, що вплинуло на ріст даної категорії злочинів майже вдвічі.
З початку року по області відмічається різке зростання умисних вбивств – 5 (проти 2 в січні 2011 року) та заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що потягли смерть потерпілих – 6 (проти 2 в січні 2011 року).
Переважна більшість злочинів вказаної категорії скоєно особами, що перебували у стані алкогольного сп’яніння.
Викладене свідчить про неналежне виконання дільничними інспекторами міліції вимог ст. 10 Закону України "Про міліцію" в частині профілактики злочинності.
Проведеними прокуратурою області перевірками додержання вимог законів слідчими підрозділами УМВС України в Черкаській області виявлено численні та систематичні порушення вимог кримінально-процесуального законодавства в діяльності слідчих підрозділів УМВС України в Черкаській області, які призвели до порушення конституційних прав та свобод громадян. Протидії організованій злочинності приділяється належна увага, оскільки в 2011 році до суду направлено 13 кримінальних справ вказаної категорії, з яких 1 з корумпованими зв’язкам та 2 в сфері економіки.
Судами області розглянуто з постановленням обвинувальних вироків 12 кримінальних справ, за якими до кримінальної відповідальності притягнуто 40 членів організованих злочинних угрупувань.
На досить високому рівні перебуває відсоток використання матеріалів ОТЗ у кримінальному судочинстві – 34 % (в державі 25 %).
Не в повній мірі переорієнтувалися правоохоронні органи області на викриття організованих груп економічної спрямованості – 2, або 15 % (у державі 35 %).
Спецпідрозділом УСБУ та податковою міліцією в області у минулому році не викрито жодного злочинного угрупування.
Відсутні результати боротьби з організованою злочинністю на пріоритетних напрямках: у бюджетній сфері, банківській та фінансово-кредитній системах, в сфері приватизації та з міжнародними зв’язками.
Потребує покращення діяльність міжміськрайпрокурорів щодо виконання вимог ст. 16 Закону України "Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю" в частині забезпечення належної взаємодії територіальних підрозділів органів внутрішніх справ з спеціальними підрозділами у питаннях боротьбі з організованою злочинністю. Протягом 2011 року органами прокуратури області спільно з іншими правоохоронцями, з урахуванням пріоритетів, визначених Генеральним прокурором України, вжито низку організаційно-практичних заходів, спрямованих на запобігання і протидію корупції.
Протягом 12 місяців 2011 року слідчими органів прокуратури області з обвинувальним висновком до суду направлено 64 кримінальні справи щодо злочинів з ознаками корупції, стосовно 65 осіб, з яких: за ст. 191 КК України – 24, за ст. 364 КК України – 16, за ст. 368 КК України – 23 справи. Злочини з ознаками корупції та хабарництва вчинялись: у місцевих радах, їх виконавчих комітетах та органах, райдержадміністраціях, в органах внутрішніх справ та Державної виконавчої служби, суді, ДПА у Черкаській області.
Із моменту створення відділу нагляду за виконанням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції та досудовим слідством прокуратури області у провадженні слідчих відділу перебувало 15 кримінальних справ стосовно 16 осіб про злочини з ознаками корупції, які порушені за фактами одержання хабарів за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.
Слідчими відділу до суду з обвинувальним висновком направлено 8 кримінальних справ про злочини з ознаками корупції. 7 кримінальних справ залишаються у провадженні слідчих відділу.
Упродовж 12 місяців 2011 року судами області з постановленням рішень розглянуто 51 справ щодо 54 осіб, з них обвинувальні вироки постановлено у 20 (з них направлені у звітному періоді – 13) кримінальних справах щодо 23 (14) осіб, ознака корупційних діянь в яких підтверджена; постанови про закриття кримінальних справ за нереабілітуючими підставами винесено у 22 (з них направлені у звітному періоді – 20) справах щодо 22 осіб, ознака корупційних діянь в яких також підтвердилась, у 7 (з них направлені у звітному періоді - 1) справах даної категорії щодо 7 осіб судами постановлено рішення про направлення справи на додаткове розслідування та одну особу виправдано (направлена у звітному періоді). Вивченням цієї категорії справ встановлено, що як і в минулому році суб’єктами таких злочинів є в переважній більшості працівники УМВС – 13, сільські голови – 9; заступники сільського голови – 1, секретарі сільських рад – 2; ДВС – 7; податківці – 2, інші державні службовці – 12. Протягом 12 місяців 2011 року органами прокуратури області складено і направлено до суду 16 протоколів про адміністративні правопорушення. Необхідно звернути увагу, що Генеральним прокурором України ставиться завдання щодо подолання корупції, як явища, взагалі, а не виявлення фактів дріб’язкових правопорушень. Відсутні результати протидії корупції у банківській та фінансово-кредитній системах, у сферах приватизації, використання бюджетних коштів при реалізації державних цільових програм, державних закупівель та охорони здоров’я.
Поза увагою правоохоронців залишається корупційна діяльність держслужбовців 1-4 категорій, посадовців 1-3 категорій органів місцевого самоврядування. Повною мірою не використовуються для їх викриття і притягнення до відповідальності адміністративно-правові засоби. Не виявлено жодного факту вчинення корупційних дій працівниками судової гілки влади.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "На Черкащині зафіксовано чимало умисних вбивств і випадків корупції"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 18
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта