Новий рік може початись для черкаської медицини дефіцитом у 28 мільйонів гривень : 968285 : Бизнес

Бизнес Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Бизнес
Подробно

Новий рік може початись для черкаської медицини дефіцитом у 28 мільйонів гривень

Новий рік може початись для черкаської медицини дефіцитом у 28 мільйонів гривень

За словами директора департаменту охорони здоров'я Черкаського міськвиконкому Олега Стадника, новий рік може початись для медицини міста дефіцитом у 28 мільйонів гривень – через зміну вартості енергоносіїв.
– 2011 рік починався з дефіциту по зарплатах для медиків у 19 мільйонів, проте зробити вдалося немало: ми закупили обладнання – сучасний апарат УЗД для першого пологового будинку та для лікарні швидкої допомоги, гастроскопічну відеостійку для неї ж, фіброгастродуоденоскопи для міських поліклінік та дитячої міської лікарні, 7 стоматустановок для дитячої стоматполіклініки, дизельну нову автоматичну електростанцію для першої міської лікарні (така станція уже почала діяти у третій міській лікарні), а також ми завершили реконструкцію і відкрили відділення для осіб, що постраждали від аварії на ЧАЕС, на базі першої міської лікарні, та відділення індивідуальних пологових залів у першому пологовому будинку. Нам вдалося придбати майже 16 кисневих концентратів для забезпечення потреб лікарні швидкої невідкладної допомоги. Планується також провести тендери на придбання 14 електрокардіографів для бригад Швидкої допомоги. Тож рік можна вважати вдалим, хоч і починався він непросто.
Як розвиватиметься медицина міста у 2012 році? Із 1 січня в Україні стартує загальнодержавна медична реформа – зміни торкнуться передовсім екстреної медичної допомоги. Пілотними стануть 4 регіони, але до кінця 2012 року єдині центри надання екстреної допомоги мають бути створені в усіх регіонах України. Буде створено центри первинної медичної допомоги, аби розмежувати первинний і вторинний рівень надання медичної допомоги, створено спеціалізовані центри, а наступними кроками реформи стане розмежування фінансових потоків між міськими, районними і обласними бюджетами – і створення так званих госпітальних округів. Ці зміни стосуватимуться і нас. Ми подали пропозиції до плану соціально-економічного розвитку на 2012 рік – із врахуванням цих кроків у напрямку загального розвитку медицини країни. Це і створення консультаційно-діагностичного центру, і реновація будівель закладів медицини (передовсім, поліклінік) – з метою зменшення витрат на сплату комунальних послуг, і запровадження приватного публічного партнерства в наших закладах, і більш активне освоєння грантів – стимуляція позабюджетного надходження.
Стосовно такого інструменту для наповнення бюджету лікарень додатковими коштами як медичне страхування, то наразі воно розвивається недостатньо. Поки що частка коштів, що зайшли до загального фонду охорони здоров’я міста – як відшкодування від страхових компаній – склала близько 80 тисяч гривень. Для порівняння: лише на внутрішніх, затверджених тарифах на вартість окремих платних послуг для окремих категорій населення у 2010 було зароблено до 5 мільйонів гривень. Впровадження страхової медицини заплановане у 2015 році – і до цього часу має вирішитись питання, хто саме повинен забезпечувати страхування людини – вона сама чи її роботодавець (а деяких категорій – держава). Система залежить від вибору варіанту законопроекту, який буде прийнято ВРУ. Швидше за все це буде загальнодержавний варіант – коли основні зобов’язання зі страхування братиме на себе держава.
– Ми чекаємо на введення загальнодержавного медичного страхування. Проте для його розвитку в Україні повинна з’явитись нова структура, – констатував головний лікар Черкаської міської поліклініки №5, голова благодійної організації "Міська лікарняна каса" м. Черкаси Микола Тарасов. – Це – замовник медичних послуг: структура, якої дуже не вистачає системі охорони здоров’я України. Потрібно, аби хтось орієнтував пацієнта у якості медичних послуг і замовляв їх, контролював їх виконання – і пацієнт у цій категорії виступати не може, оскільки не має специфічних знань. Наразі на розгляді ВРУ перебуває кілька законопроектів, що передбачають впровадження такої структури – сподіваємось, у новому році один із законопроектів буде прийнято.
Микола Тарасов розповів, що очолювана ним лікарняна каса – один зі складників системи страхової медицини стабільно працює уже 10 років. Хоча нестабільність економічної ситуації наразі обертається нестабільністю цін на ліки, на які розраховує клієнт лікарняної каси: "Якщо у 2008 році 500 гривень були достатньою сумою для покриття витрат на операцію – сьогодні цих коштів не вистачає навіть для лікування у денному стаціонарі", – підсумував Микола Тарасов.
– Сьогодні зі страховими компаніями готові працювати одиниці лікарняних закладів. Хоча, за умови підтримки з боку медичних закладів ми готові навіть створювати елітні палати у міських лікарнях, – констатував директор Черкаської регіональної дирекції АТ "Страхова група ТАС" Володимир Волоха. – Тенденцією останніх років у розвитку медичного страхування є те, що воно стало складовою соціальних пакетів, які пропонують своїм працівникам стабільні потужні підприємства. Керівництво вбачає у цьому можливість для себе убезпечитись від тривалих перебувань працівників на "лікарняному", зниження "плинності" кадрів, фактор "утримання" персоналу та підвищення власного рейтингу. Для деяких підприємств це є обов’язковою умовою для роботи з іноземними інвесторами та партнерами країн Євросоюзу, які переконані, що стан здоров’я персоналу – чинник, що на 20% визначає ефективність роботи будь-якої компанії.
Володимир Волоха розповів, що медичне страхування розподіляється за типами договорів – на економ-клас, стандарт та еліт-клас – і, залежно від обраного класу обслуговування, сума страхового відшкодування може бути різною – від 10 до понад 150 тисяч гривень. У всіх випадках передбачено проведення повноцінного лікування (в тому числі – й операцій, і навіть первинного лікування онкопатологій), забезпечення необхідними медикаментами та медвиробами. "Проте, на Черкащині сьогодні немає приватних клінік, які можуть забезпечити повноцінне лікування еліт-класу за всіма напрямками – для людей, готових за це платити, – констатував Володимир Волоха. – А відтак, забезпечені черкащани їдуть лікуватися до приватних столичних клінік".


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Новий рік може початись для черкаської медицини дефіцитом у 28 мільйонів гривень"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 26
Новых вестей вчера: 17

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Август 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта