Смарт-сіті або «розумним містом» у майбутньому готується стати Вінниця : 960658 : Местные новости

Местные новости Винница : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Винница и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Смарт-сіті або «розумним містом» у майбутньому готується стати Вінниця

Смарт-сіті або «розумним містом» у майбутньому готується стати Вінниця

23 грудня пройшла позачергова сесія міської ради, на якій йшла мова про реалізовані у цьому році проекти, а також про те, як буде розвиватись місто по стратегічних напрямках упродовж наступного року. Серед них - проекти «Смарт-сіті», розвиток нової промислової зони в районі вул. Тарногродського, створення 2350 робочих місць, ліквідація черг у дитячі садки тощо.
Основна мета роботи міської влади залишається незмінною - зробити Вінницю містом, яке орієнтується на високі європейські стандарти якості життя, надання послуг та розвитку систем життєзабезпечення, інтегровані в економічне, соціальне і культурне життя Європи.
Початок 2011 року позначився повним «перезавантаженням» виконавчих органів міської ради. В результаті - кількість структурних одиниць та працюючих у них людей скоротилась, усунуто дублювання функцій, досягнуто відкритості конкурсів, залучено нових фахових людей в органи влади. На сьогоднішній день цей процес не завершено - він триває і буде вдосконалюватись.
Для ефективного виконання завдань управлінців дуже важливим є зворотній зв'язок із громадою через різні канали комунікації, через які цьогоріч надійшло 228 тисяч звернень. «Ці звернення у переважній більшості не пов'язані зі скаргами, - говорить міський голова Володимир Гройсман. - Це різна інформація, яка надходить і через сайт «Майвін», і безпосередньо на мою електронну пошту, і до відділу «Цілодобова варта», і до центру адміністративних послуг «Прозорий офіс». Це дає нам можливість розуміти, що цікавить і турбує людей, і вчасно реагувати на проблеми».
Звертаються мешканці безпосередньо і до своїх депутатів на округах, розповів секретар міської ради Сергій Моргунов. За рік роботи нового складу міської ради на особистих прийомах побувало більше 3,5 тисяч громадян, а самі депутати-мажоритарщики у взаємодії із виконавчими органами міської ради лише протягом одного року на 49% вже виконали свої передвиборчі обіцянки. Також у місті інтенсивно розвиваються різні форми локальної демократії. «Ми намагаємось побудувати роботу органів самоорганізації населення таким чином, щоб вони мали можливість вирішувати значне коло питань, адже вони знаходяться найближче до людей, - говорить секретар міської ради Сергій Моргунов. - Саме так у нас працюють квартальні комітети. Досить сильною інституцією повинні стати об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, керівники яких, починаючи з наступного року, будуть проходити навчання на базі Вінницького політехнічного університету». Розвиваються в місті й інші форми взаємодії із мешканцями, зокрема, громадські слухання, а цієї осені було прийнято нове рішення, яке стосується надання грантів на конкурсній основі громадським організаціям для реалізації суспільно важливих проектів. Для збору пропозицій від громади широко застосовується Інтернет. Таким чином вінничани на сайтах могли висловити свою думку на різні теми: «Велосипедний рух», «Оптимізація системи дорожнього руху», «Районний поділу міста» тощо.
Вінницька мерія у своїх роботі досить активно використовує сучасні інформаційні технології. Вже кілька років всі структурні підрозділи міської ради працюють із внутрішнім порталом, колл-центр «Цілодобова варта» працює в єдиній базі з усіма підприємствами-надавачами послуг, створено і постійно оновлюється геоінформаційна система, на офіційному сайті запроваджено електронну мапу звернень громадян, мерія перейшла на електронний документообіг, далі це буде перенесено на усі комунальні підприємства міста. Метою такого інтенсивного впровадження інформаційних технологій є створення сучасної системи управління «Розумне місто» або іншими словами системи «Смарт-сіті», складовими якої стануть два нових проекти: «Безпечне місто» та «Прозоре місто».
Окрім того, що місто має бути розумним, воно має бути й привабливим. Нині вже фактично сформувалось архітектурне обличчя центральної частини міста. Тому в подальших планах міської влади - здійснення реконструкції малих площ та скверів у різних куточках обласного центру. Планує змінити свій зовнішній вигляд і будівля міської ради. На сьогоднішній день вже розроблено проект, над яким працював відомий московський архітектор з вінницьким корінням Олександр Асадов. Проект передбачає, що адміністративна будівля стане «зеленим будинком» - екобудівлею. Для реалізації цього задуму будуть залучатись позабюджетні кошти, що у Вінниці останнім часом досить вдало виходить - протягом 2007-2011 р. до міста було залучено більше 610 млн. грн.,. 400 мільйонів з яких - європейський фінансовий ресурс.
Закордонні кошти надходять у різні сфери життєдіяльності міста. Наприклад, один з найближчих проектів, - створення сучасного діагностичного центру, - в рамках домовленостей з Ізраїлем передбачає фінансування у розмірі 16 мільйонів гривень. А підписаний на початку листопада Меморандум зі Швейцарією по енергоефективності, дозволить залучити в місто більше 175 млн. грн. Реалізація цих двох проектів стартує вже у наступному році. Загалом теплоенергетична галузь міста розвивається з урахуванням економного використання ресурсів. До цього додається й екологічна складова, адже разом із використанням сучасного обладнання зменшується кількість викидів у повітря СО2. Цього року збереглась стабільність в економіці міста. Чимало існуючих підприємств нарощують виробництво та успішно розвиваються, а також відновлено економічне зростання в промисловому виробництві та будівництві, активізувалась інвестиційна діяльність в окремих кластерах, сформувалась сприятлива зовнішня кон'юнктура збуту для переробної промисловості. Окрім Вінницького індустріального парку, який запроектовано у східній частині міста і відносно якого сьогодні виконуються проектні роботи по енергоживленню, в іншій частині міста, районі вул. Тарногродського, формується іще одна сучасна промислова зона. Там вже працюють такі підприємства як «Аграна-фрут», «Вінницька цукерка», «Бліц» та інші. У 2012 році запустяться «Бастіон 2009», кондитерська фабрика №2, будуватиметься молочний комбінат. Ці нові підприємства дадуть роботу 2350 вінничанам.
Стосовно розвитку медичної галузі, то міська влада визначилась із тим, що акцент варто робити на вчасну діагностику і профілактику, тобто на первинну ланку медицини. Тому у місті з нового року вже працюватимуть центри медико-санітарної допомоги, де планується створювати сучасні рецепшени. На цих робочих місцях працюватимуть відповідно підготовлені спеціалісти, які допомагатимуть відвідувачам правильно зорієнтуватись у приміщенні закладу. Також наступного року у місті продовжиться робота по запровадженню електронної картки пацієнта.
В системі дошкільної освіти міста теж зміни - цього року запрацював новий дитячий садок «Шоколадка» та відкрились додаткові групи. В результаті - іще 200 наймолодших городян відвідують дитячі садочки. А 2012-го завдяки тому, що у місті запрацює іще два нових садочки, таке поняття як черга у садки взагалі зникне. Водночас, залишається ряд питань, вирішення яких належить винятково до повноважень державних органів влади. Володимир Гройсман з допомогою статистичних фінансових даних показав депутатам і всім присутнім у сесійній залі, яким чином відбувається розподіл бюджетних коштів. Переважна їх більшість спрямовується на виконання містом делегованих державою повноважень. А бюджетна система побудована таким чином, що кошти, які надходять до міського бюджету, спочатку йдуть до державної казни і вже звідти повертаються знову до міста, але вже на чверть меншою сумою. Централізація і влади, і коштів не дозволяє місту розвиватись такими темпами як хотілося б. «Ми знаємо, що в європейських країнах діє дуже потужне і розвинене місцеве самоврядування, і саме цим органам влади делеговано повноваження вирішування майже всі питання на місцевому рівні. У нас ситуація дещо інша, ми обмеженні і у фінансуванні, і у повноваженнях, - говорить мер Вінниці. - Але не зважаючи на проблеми, у нас є чимало досягнень, і ми зробили все для того, аби з мінімальними втратами завершити цей рік».
Департамент у справах ЗМІ та зв'язків з громадськістю Вінницької міської ради т.: 59-53-10,59-50-66, 59-51-85


Источник: Офіційний сайт Вінницької міської ради | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Смарт-сіті або «розумним містом» у майбутньому готується стати Вінниця"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 11
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Винница



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта