Прес-конференція голови Черкаської облдержадміністрації, Героя України Сергія Тулуба за підсумками соціально-економічного розвитку області 2011 року : 959273 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Прес-конференція голови Черкаської облдержадміністрації, Героя України Сергія Тулуба за підсумками соціально-економічного розвитку області 2011 року

Прес-конференція голови Черкаської  облдержадміністрації,   Героя України Сергія Тулуба  за підсумками соціально-економічного розвитку області 2011 року

19 грудня в малій сесійній залі Будинку рад відбулася прес-конференція голови Черкаської  облдержадміністрації, Героя України Сергія Тулуба за підсумками соціально-економічного розвитку області 2011 року. На захід були запрошені представники центральних, обласних і районних засобів масової інформації.
Розпочалася прес-конференція виступом Сергія Борисовича, який розповів присутнім, з якими досягненнями Черкащина йде у 2012 рік. А вони, як наголосив Сергій Тулуб, дійсно є: «Головна ознака року, який минає, – реалізація реформ Президента. Їх мета – незмінна і зрозуміла: забезпечити глибинні структурні  зміни у всіх сферах життя нашої держави; наповнити реальним змістом перетворення задля вирішення гострих соціальних проблем кожної людини.
Реформи Президента України здійснюються не заради реформ і не заради популізму, а для поліпшення добробуту і життєзабезпечення людей.
Саме на вирішення проблем наших краян спрямовані:
1.Програма економічних реформ «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» на 2010-2014 роки;
2. Обласна програма «Будуємо нову Черкащину».
Ринок праці
Чисельність безробітних в області на даний час зменшилась на 2,8 тисяч осіб у порівнянні з минулим роком.
Зріс рівень зайнятості населення. Створено близько 28 тисяч нових робочих місць.
Постійно зростає середньомісячна заробітна плата штатних працівників, у порівнянні з минулим роком – на 18% (до 2160 грн.).
На стабільному рівні в області утримуються ціни на споживчі товари. Зокрема, індекс споживчих цін на Черкащині нижчий (3,5%), ніж у середньому в Україні (4,4%). У той же час реальна заробітна плата зросла на 9%.
Одним із важелів стабілізації ситуації на обласному ринку праці є цілеспрямована, системна робота щодо легалізації зайнятості та заробітної плати.
Під час проведення податковими органами перевірок виявлено 12,6 тис. фактів роботи найманих працівників без відповідного укладання угод.
Заборгованість із виплати заробітної плати за рік скорочена майже у півтора рази, а на економічно активних підприємствах – у 2 рази.
Основний принцип роботи влади – людина, яка працює, не може бути бідною.
Охорона здоров’я
Реформи системи охорони здоров'я – серед пріоритетних завдань обласної влади.
З ініціативи обласної влади, яку підтримав Президент України Віктор Янукович, введено в експлуатацію довгобуд – обласну дитячу лікарню. І тепер це сучасний лікувальний заклад, обладнаний необхідною діагностичною апаратурою, на 325 ліжок. За своєю оснащеністю лікарня відповідає європейським стандартам.
За новітніми технологіями організовуються гемодіалізні центри. До нещодавно введених центрів у Черкасах і Умані, до кінця року додасться гемодіалізне відділення у Звенигородці.
На виконання ініційованих Главою держави реформ проводиться масштабна робота з реформування в цілому медичної галузі області.
Оптимізується мережа медичних закладів і системи медичної допомоги, що дозволяє покращити матеріально-технічний стан лікувальних закладів за рахунок вивільнених коштів (за 11 місяців відремонтовано та реконструйовано 93 лікарні, 123 фельдшерсько-акушерські пункти та 18 амбулаторій; придбано 11 спеціальних автомобілів).
Проводиться робота з наближення  медичних послуг безпосередньо до людей, особливо в сільській місцевості (у великих віддалених селах відкрито 7 відділень швидкої медичної допомоги).
Поліпшена робота з підготовки та закріплення медичних кадрів (за рік 50 молодих спеціалістів направлено в сільські медичні заклади; надано житло 12 сім’ям медичних працівників в сільській місцевості. Найближчим часом отримають житло ще 10 сімей медиків – у Драбівському і Маньківському районах).
Забезпечується якісний рівень діагностування захворювань.
Освіта, молодь
На особливому контролі Президента України В.Ф.Януковича, обласної влади – турбота про підростаюче покоління.
Впродовж 2010 – 2011 років відновлено діяльність 14 дошкільних навчальних закладів (в Україні – 130).
Здійснено реформування загальноосвітніх навчальних закладів. Зокрема, протягом року створено 7 освітніх округів, 12 навчально-виховних комплексів «Дошкільні навчальні заклади – загальноосвітні начальні заклади», що дало змогу підвищити якість освітніх послуг та раціонального використання коштів.
У 2011 році на виконання програми «Шкільний автобус» придбано 38 шкільних автобусів, стовідсотковим організованим підвезенням охоплено майже 8 тисяч учнів.
У навчальних закладах області  встановлено  майже 10 тисяч комп’ютерів.
У 2011 році придбано майже у 3 рази більше сучасної комп’ютерної техніки, ніж у минулому році.
Усі 623 шкільні бібліотеки обладнані комп’ютерною технікою та підключені до мережі Інтернет.
Влітку цього року в області функціонувало понад тисячу дитячих таборів, у яких оздоровлено більше половини дітей черкащан.
61 освітянська родина покращила свої житлові умови (у 2010 році - 28).
Середньомісячна заробітна плата працівників освіти за 2011 рік (на цей час) зросла на 16,9%.
Майже на 6% зменшилася кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Близько 80% дітей цих категорій  вдалося передати на виховання в родини опікунів, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу (цей показник на 5% перевищує середньодержавні показники).
Пріоритетним напрямом роботи є підтримка творчо обдарованих дітей і молоді. У Черкасах і Умані проведені обласні форуми молодіжних ініціатив і проектів. 63 учні щомісяця отримували стипендії облдержадміністрації за перемогу в інтелектуальних конкурсах.
У сфері розвитку фізичної культури та спорту зроблено акцент на відновленні, розширенні і створенні спортивної інфраструктури, передусім у сільських населених пунктах. Побудовано та реконструйовано 31 спортивний майданчик.
Житло
У цьому році область матиме 120-130 тис. кв. м. житла.
Показник за обсягами виконаних будівельних робіт у поточному році очікується майже на чверть більшим за минулорічний. Крім того, під житлове будівництво виділено 33 земельні ділянки, які не обтяжені витратами на будівництво інженерних мереж та об’єктів соціальної інфраструктури, загальною площею 74 га.
Автомобільні дороги
У цьому році на фінансування доріг передбачено на 63% більше, ніж минулого року – 299 млн. грн.
Відремонтовано 457 вулиць у 237 населених пунктах області. 
Введено в експлуатацію та відремонтовано 40,6 км доріг загального користування (що на 33,9 км більше порівняно з 2010 роком).
Виробництво
Обсяги промислової продукції нарощено приблизно на 3,5%.
Цукру вироблено на 15% більше ніж у минулому році.
Також збільшується виробництво молочної продукції: молока – на 13%, вершків – на 42%, кожен 10 кілограм сиру в державі має черкаське походження.
За показником промислової продукції на душу населення Черкаська область поступається лише таким промисловим регіонам, як: Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Луганська і Полтавська області. Черкащина – на 6 місці.
Експорт перевищив імпорт в 1,3 рази.
Рекордні результати отримали працівники сільського господарства області.
За показником валового виробництва сільськогосподарської продукції на душу населення область, як і в минулому році, впевнено посіла перше місце в Україні.
Обсяг валової продукції становить 7,4 млрд. грн., що на 5% більше ніж минулого року.
Урожайність зернових у цьому році – 58,2 цн./га. Це – найвищий показник в державі. А загальний вал зернових і зернобобових культур становить більш як 3,8 млн. тонн.
Позитивну динаміку забезпечено у всіх секторах тваринництва. Зупинено спад поголів’я корів. За обсягом виробництва м’яса – ми на першому місті в державі.
Основні проекти, які реалізовані у 2011 році у сфері промисловості і АПК в контексті програми «Будуємо нову Черкащину»
завершено будівництво французькою компанією «Groupe RASEC» у м.Черкасах підприємства з виготовлення металевих конструкцій для гіпер- і супермаркетів, де вже працює 60 робітників.
відкрито І чергу підприємства з переробки насіння ріпаку ТОВ «Красногірське» у с. Антипівці Золотоніського району.
там же збудовано елеватор місткістю 30 тис.т. Проектна потужність підприємства для виробництва олії нерафінованої – 10 тис.т, шроту – 20 тис.т. Залучено інвестицій 6,0 млн.дол.США.
збудовано елеватор на 50 тис. тонн зерна в с. Сатанівці Монастирищенського району
збудовано свинокомплекс на 3600 голів с. Валяві Городощенського району
Збудовано молочний комплекс на 1000 голів с. Плешкані Золотоніського району;
створено 23 сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи;
завершено реконструкцію свиноферми на 1 200 голів свиней ТОВ «Відродження» в с. Березівці Маньківського району;
завершено реконструкцію тваринницьких приміщень у с. Тимошівці Кам’янського району (відтворення високопродук­тивних порід свиней на базі підприємства  ТОВ «АГРО ПЛЮС 2006»);
відновлено роботу Бужанського цукрового заводу, створено 320 робочих місць;
підготовлено і затверджено на обласній сесії програми «Село Черкащини 2020».
Бюджет 
Доходи загального фонду місцевих бюджетів зросли з 3,2% І кв. 2010 року до 17,6% у 2011 році.
Отримано 246 млн. грн. додаткових коштів до місцевих бюджетів.
Підвищено ефективність використання земель сільськогосподарського призначення. Зокрема, збільшено ставку орендної плати за землю з 2,4 на 01.01.2010 року до 4,3 на 01.12.2011 року. Це  дало додатково 41 млн.грн. надходжень до місцевих бюджетів. А найбільш вразлива категорія сільського населення отримає понад півмільярда гривень за паї.
До речі, у 2011 році місцеві бюджети області вперше перетнули 5-мільйонний рубіж.
У контексті реформ, ініційованих Президентом України Віктором Федоровичем Януковичем, в області проводиться реформа міжбюджетних відносин. ЇЇ впровадження дозволило бюджетам міст, сіл, селищ у 2011 році додатково отримати біля 200 млн.грн. власних доходів, які спрямовані на виконання першочергових інфраструктурних та соціальних проектів.
Розбудова інфраструктури
Черкащина стала  будівельним майданчиком.
За даними єдиної бази Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в області протягом 2011 року відкрито 567 об’єктів будівництва і реконструкції.
Відновлено освітлення вулиць в населених пунктах протяжністю понад 830 км.
У Черкасах реконструйований річковий вокзал із привокзальною площею, який не працював майже 15 років.
Відновлено роботу пристані в с.Адамівці Чигиринського району.
Збудовано новий сучасний комплекс «Авто-ріка» в м.Каневі, який поєднує автовокзал та річковий вокзал. Облаштовано ярмаркову площу із комплексним благоустроєм прилеглої території.
У Шевченківському національному заповіднику відреставровано могилу Т.Г.Шевченка, виконані проектні роботи з реконструкції благоустрою нижнього парку. У м.Черкасах проведено реконструкцію Соборної площі із сучасним благоустроєм та освітленням.
Інвестиції
В області працює 265 підприємств, у які вкладено іноземні інвестиції із 45 країн світу на загальну суму майже 315 млн.дол. (прогноз по року). З початку року – приріст  25 млн. грн. Є резерви, над якими треба працювати.
Для створення позитивного інвестиційного клімату регіону в 2011 році:
проведено 18 міжнародних зустрічей з представниками 11 країн світу;
підписано меморандум про утворення інформаційної платформи «Черкаський бізнес-інкубатор»;
утворено Раду вітчизняних та іноземних інвесторів при  обласній державній адміністрації;
 сформовано робочу комісію з розгляду інвестиційних проектів за принципом «єдиного вікна»;
організовано інформаційний портал для інвесторів.
Споживчий ринок
Темп приросту обсягу обороту роздрібної торгівлі у 2011 році прогнозно складе  понад 15%, що на 3 % більше, ніж у 2010 році, і перевищує середнє значення по Україні.
Зросли на 18%  обсяги реалізованих споживачам послуг.
У закладах торгівлі створюються «продовольчі соціальні  кошики»  з продажу продуктів харчування за зниженими цінами. Кількість об’єктів торгівлі, де запроваджено цей механізм, упродовж року збільшилася на 340 одиниць. Наразі їх близько 460.
Соціальний захист
Одним із основних пріоритетів обласної влади є соціальна підтримка малозахищених верств населення. В цьому напрямку працює цілий ряд обласних програм.
Вперше стовідсотково забезпечено пільгові категорії населення зубопротезуванням, кардіостимуляторами та слуховими апаратами. На цю мету додатково спрямовано 1 млн.грн.
Збільшено обсяги усіх соціальних виплат (загальна сума нарахувань за десять місяців поточного року проти відповідного періоду минулого року зросла на 151 млн. грн. і становить 684 млн. грн.).
Суттєвою підтримкою для сімей з дітьми є допомога при народженні дитини, виплата якої у 2011 році збільшилася на 50,7 млн. грн. (якщо у листопаді 2010 року сім’я отримувала суму допомоги при народженні  першої дитини         12,2 тис. грн., то у листопаді 2011 року –  18,7 тис. грн.).
Пріоритетом влади є соціальний захист інвалідів. Протягом  року 17 інвалідів Великої Вітчизняної війни 1 групи забезпечено житлом, 109 інвалідів забезпечено спецавтотранспортом, придбано 4 квартири для інвалідів війни та ліквідаторів аварії на ЧАЕС та 12 автомобілів для громадян цих категорій і сімей з дітьми-інвалідами.
Додатково з обласного бюджету виділено 1 млн. грн. для забезпечення бюджетної програми „Пільги на медичне обслуговування громадян, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи”.
1327 інвалідів та ветеранів війни забезпечено санаторно-курортними путівками, що на 10% більше відповідно до показників минулого року.
Грошово-кредитний ринок
За обсягами залучених депозитів та наданих кредитів банківські установи області значно перевищили докризові параметри.
Депозити фізичних осіб з початку року зросли на 400 млн. грн. – до 5 млрд. грн. Це більше докризового рівня на 3,5 млрд.грн., або на 42%.
Активно залучалися кредитні ресурси. Обсяг кредитних вкладень в економіку області становить близько 6,6 млрд. грн.».
По завершенні виступу очільника області медійники мали змогу запитати про все, що їх цікавило. А цікавило багато: думка очільника області з приводу основних досягнень та прорахунків року, що минає; оцінка реформ; можливий зиск Черкаської області від чемпіонату Європи з футболу; кадрові зміни в облдержадміністрації й багато іншого. Були серед запитань і дещо гострі, зокрема стосовно присудження Леонідові Даценку обласної літературної премії імені Василя Симоненка; загальнодержавних рейтингів соціально-економічного розвиту та місця в них Черкаської області; відшкодування коштів вкладникам кредитної спілки «Добрі гроші» та викорінення корупції у владі. Цікавилися медійники й тим, як голова облдержадміністрації має намір зустрічати Новий рік й сімейними традиціями святкування.
Загалом, журналісти отримали відповіді на найактуальніші питання, які турбують громадськість області.


Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Прес-конференція голови Черкаської облдержадміністрації, Героя України Сергія Тулуба за підсумками соціально-економічного розвитку області 2011 року"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 26
Новых вестей вчера: 19

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Август 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта