В’ячеслав Потапкін: «Промисловість Черкащини – це потужний виробничий комплекс. Підприємства області беруть участь у підготовці об’єктів до Євро-2012» : 926487 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

В’ячеслав Потапкін: «Промисловість Черкащини – це потужний виробничий комплекс. Підприємства області беруть участь у підготовці об’єктів до Євро-2012»

В’ячеслав Потапкін: «Промисловість Черкащини – це потужний виробничий комплекс. Підприємства області беруть участь у підготовці об’єктів до Євро-2012»

Пропонуємо до вашої уваги інтерв’ю з начальником управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації В’ячеславом Потапкіним щодо розвитку промисловості в області.
– В’ячеславе Ігоровичу, яку питому вагу в державі займає промисловість нашої області на сьогоднішній день?
– Промисловість Черкащини – це потужний виробничий комплекс: в області виробляється від загальнодержавних обсягів:
– 25 відсотків азотних мінеральних добрив;
– 19 – аміаку синтетичного;
– по 16 відсотків автобусів та вантажних автомобілів;
– 21 відсоток легкових автомобілів.
За підсумками роботи у січні-липні 2011 року приріст обсягів виробництва у промисловості склав 1,4 відсотка.
– В яких галузях промисловості області спостерігався приріст виробництва останнім часом?
– Стабілізувалася робота машинобудівної галузі, де приріст виробництва склав більше 10 відсотків:

Покращилася робота Дочірнього підприємства «Автоскладальний завод № 2» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс», питома вага якого в обсягах виробництва галузі становить більше 58 відсотків. Було впроваджено у виробництво вантажний автомобіль «Bogdan 231 pick-up», освоєно випуск вантажних автомобілів «Hyundai».
Налагоджено стабільну роботу ВАТ «Черкаський автобус». За підсумками 9 місяців цього року планується досягти рівня відповідного періоду минулого року. За рахунок нарощення виробництва збільшено випуск автобусів до 150 одиниць на місяць. Продукція підприємства користується попитом на зовнішніх ринках, зокрема, в Росії, Казахстані, Вірменії.
– Чи впроваджуються на підприємствах напрямки оптимізації, оновлення та модернізації виробництв?
– Промисловими підприємствами розпочато впровадження ефективних заходів з модернізації виробництв. Активність такої діяльності зумовлена як новим баченням розвитку галузей промисловості, так і необхідністю ощадливого використання енергоресурсів, енергоносіїв, сировини та інших видів ресурсів :
У березні 2011 року на одному з найбільших хімічних підприємств – ВАТ «Азот» почала працювати сучасна модернізована лінія із фасування карбаміду, що дає можливість зберігати продукцію на відкритих площадках та зменшити трудовитрати під час здійснення вантажних робіт.
Крім того, ця лінія дозволить підприємству розширити географію постачань за рахунок країн ЄС, Туреччини, Африки, Південної Америки. Замовлення на перші партії упакованого карбаміду вже надійшли з Польщі, Німеччини і Колумбії.
Щоб вже сьогодні отримувати економію природного газу і електроенергії, в цехах ВАТ «Азот» замінено морально застаріле і фізично зношене обладнання на сучасне з високими техніко-економічними характеристиками.
На Шполянському підприємстві ТОВ «Оріон-Гласс» у виробничий процес введено лінію із комп’ютерним забезпеченням із оптимального розкрою скла. Такий новітній підхід в організації роботи підприємства дозволив йому отримати замовлення на виробництво скла для національного спортивного комплексу «Олімпійський», що будується в рамках підготовки до Євро-2012.
Інноваційний досвід не є закритою темою. Кожна технологічна, технічна новинка на підприємствах промисловості набуває інформаційності майже з першого дня її запровадження.
Результатом постійного обміну досвідом є те, що інновації впроваджуються незалежно від територіального розташування підприємств та наближення їх до обласного центру. Так, У Корсунь-Шевченківському ВАТ «ВО «Восход» введено в експлуатацію обладнання з плазмової різки металу. Уманським Приватним акціонерним товариством «Технолог» здійснюються пуско-налагоджувальні роботи у новому цеху із виготовлення лікарських засобів, потужністю 5 мільярдів пігулок на рік. Цех буде введено до кінця поточного року.
– Які плани та перспективи щодо створення нових промислових підприємств Черкащини найближчим часом?
– Ведуться роботи зі створення та будівництва нових промислових підприємств:
Наприкінці 2010 року введена в дію перша черга основних виробничих потужностей з виробництву чавунного та сталевого литва на ТОВ «Смілянський ливарний завод».
Наприкінці 2011 року планує розпочати роботу ТОВ «Завод із виготовлення гофрокартону «Придніпровський» у м. Городищі.
У місті Черкаси завершується будівництво заводу гарячого цинкування металоконструкцій (ТОВ «Компанія «Метал Інвест»), аналогів якому немає в Україні. Унікальність заводу полягає в розмірах лінії гарячого цинкування та забезпеченні не тільки бар'єрного, але й електрохімічного захисту від корозії. Завод зможе цинкувати металоконструкції довжиною до 15 метрів. Продуктивність лінії – 36 тис. тонн оцинкованої продукції на рік. Підприємство буде оснащене новітнім устаткуванням від світового виробника ліній гарячого цинкування – Western Technologies, що у свою чергу дозволить витримувати високу якість продукції. Гаряче цинкування найбільш простий й економічний спосіб антикорозійного захисту, який збільшує термін служби металоконструкцій більш, ніж на 50 років. (Планований термін здачі лінії – жовтень-листопад 2011року).
Вивчено можливості розвитку добувної галузі області. Перспективним, зокрема, є розробка Носачівського родовища титанових руд. Запасів руди тут вистачить не менше, ніж на 200 років. Ведеться конструктивна розробка проекту організації підприємства з кількістю працівників до 1,5 тис. чоловік.
– Як Ви можете оцінити виконання Державної цільової економічної програми енергоефективності на 2010 – 2015 роки на теренах Черкащини?
– Важливе значення для паливно-енергетичного комплексу області має діяльність Черкаської філії Зовнішньоекономічної асоціації «Новосвіт» щодо нарощування потужностей та модернізації ПЕК; впровадження екологічно-чистих технологій. Філія забезпечує гарантоване постачання електричної енергії промисловим підприємствам області. Постійно нарощує обсяги виробництва електроенергії. Та, що не менш важливо, веде реконструкцію і відбудову ма­лих гідроелектростанцій.
Філією виконано значний обсяг робіт з капітального ремонту Стеблівської та Корсунь-Шевченківської гідроелектростанцій. Це дозволило підвищити виробництво електроенергії, покращити постачання питної води місту Корсунь-Шевченківський та відвести загрозу екологічної та техногенної небезпеки підтоплення восьми населених пунктів, що розташовані нижче греблі цієї ГЕС.
Відновлено роботу Гордашівської, Лисянської, Звенигородської та Лоташівської ГЕС.
У подальшому філією ЗЕА «Новосвіт» планується будівництво Стеблівської міні-ГЕС та сонячної електростанції в Тальнівському районі.
– Попри успіхи, напевне існує і ряд нагальних проблем у розвитку промисловості. Що планується зробити задля їх вирішення?
– Звісно, не обходиться й без проблем, які дісталися нам у спадок та накопичувались упродовж тривалого часу. Головні з них відомі. Зокрема, це:
застарілість основних фондів;
відсутність коштів на модернізацію та технологічне переоснащення підприємств;
відсутність ринків збуту продукції;
недостатня забезпеченість підприємств кваліфікованими інженерно-технічними та робітничими кадрами.
Для вирішення зазначених питань ресурсів обласного бюджету недостатньо. Тож наполегливо працюємо задля:
активізації інвестиційної політики;
вдосконалення кредитної політики для підприємств;
створення умов для реалізації продукції промислового виробництва;
вирішення проблем кадрового забезпечення галузей промисловості.
– Які заходи здійснюються управління промисловості та інфраструктури облдержадміністрації задля збільшення обсягів виробництв промисловості Черкащини?
– На території області діє 456 підприємств, які щомісячно звітують перед органами статистики з виконання виробничих показників, на податковому обліку рахується близько 900 підприємств.
Управлінням проведено аналіз темпів зростання обсягів промислового виробництва, для цього опитано більш, ніж 70 відсотків підприємств і сформовано в розрізі галузей та окремих підприємств пропозиції щодо збільшення обсягів завантаження виробничих потужностей;
підготовлено центральним органам виконавчої влади пропозиції щодо задіяння державних важелів впливу для збільшення обсягів виробництва;
недопущення виникнення заборгованості із виплати заробітної плати на економічно-активних промислових підприємствах (здійснення щотижневого моніторингу виникнення та погашення заборгованості).
Станом на 1 жовтня цього року заборгованість на економічно-активних промислових підприємствах області відсутня.
Вживаються й інші дієві заходи задля нарощування потужностей промисловості області.
– Що ж, тоді нашу розмову продовжимо наступного разу, адже черкащанам не байдуже, в якому стані знаходяться базові галузі економіки області, як живуть трудові колективи підприємств промисловості. Тому бажаємо Вам успішного керівництва управлінням та сподіваємося на подальшу співпрацю.
– Дякую.
Управління інформаційної політики та засобів масової інформації облдержадміністрації


Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "В’ячеслав Потапкін: «Промисловість Черкащини – це потужний виробничий комплекс. Підприємства області беруть участь у підготовці об’єктів до Євро-2012»"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 22
Новых вестей вчера: 19

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Август 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта