Прокуратура – міліції: затриманих за хабар податківців відпустили законно : 925477 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Прокуратура – міліції: затриманих за хабар податківців відпустили законно

Продовжується епопея скандальної суперечки між обласною прокуратурою і міліцією з приводу того, хто винен в тому, що затриманих у гучній справі про хабарі високопосадовців ще одного силового відомства, ДПА, випущено на волю, а кримінальну справу проти них закрито.
Сьогодні офіційний сайт УМВС опублікував листа, отриманого міліцією від керівництва про куратури. Цитуємо сайт УМВС:"23 вересня 2011 року на офіційному сайті УМВС України в Черкаській області з'явилася інформація "Результат резонансної справи хабарників-високопосадовців Черкаської ДПА: одного – амністовано судом, другого – виправдала прокуратура. Справу закрито", в якій йдеться про нерозуміння черкаської міліції, цитуємо "правових метаморфоз", а саме дій слідчих органів прокуратури, які розслідували та направили до суду вказану кримінальну справу. Закінчується повідомлення "погрозою" зверненням УМВС в області до Генерального прокурора України з проханням втрутитися в ситуацію.
Прес-реліз міліції було використано обласними та державними засобами масової інформації і введено в оману суспільство. Тому, наш намір внести ясність та роз’яснити певні деталі справи цілком зрозумілий.
Наприкінці лютого 2011 року за матеріалами УБОЗу слідчим відділом прокуратури Черкаської області порушено кримінальну справу відносно заступника голови державної податкової адміністрації в Черкаській області та завідуючого сектором відділу державної податкової адміністрації в Черкаській області за фактом одержання ним хабара від одного з підприємців області, поєднане з вимаганням хабара, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України.
Під час досудового слідства встановлено, що вказані особи вимагали від фізичної особи підприємця передати їм в якості хабара грошові кошти в сумі 80 000 гривень за вирішення питання про складання позитивного акту за результатами перевірки фінансово-господарської діяльності останнього і не застосування до нього фінансових санкцій.
Посадовцям пред’явлено обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України та обрано відносно них міру запобіжного заходу – тримання під вартою.
Та у зв’язку із захворюванням заступника голови ДПА в області, судом було змінено відносно нього міру запобіжного заходу – заставу.
Згодом, враховуючи те, що посадовець тривалий час перебував на стаціонарному лікуванні, підтвердженням чого є довідки з медичних закладів, це унеможливлювало проведення з ним слідчих дій, а строки тримання під вартою другого учасника злочинного дійства добігали кінця, кримінальну справу відносно заступника голови ДПА в області виділено в окреме провадження та на час хвороби досудове слідство у ній зупинено на підставі п. 2 ст. 206 КПК України. За результатами досудового слідства 23 червня 2011 року в порядку ст. 232 КПК України кримінальна справа щодо завідуючого сектором ДПА в області за ч. 2 ст. 368 КК України, направлена до Придніпровського районного суду м. Черкаси для розгляду по суті.
У ході судового розгляду кримінальної справи посадовець повністю визнаючи себе винним в отриманні хабара, змінив свої показання та пояснив, що він, бажаючи уникнути кримінальної відповідальності, під час досудового слідства давав неправдиві свідчення про причетність заступника голови ДПА в області до вчинення вказаного злочину та пояснив, що вказані злочинні дії вчини самостійно, скориставшись обставинами.
Так, перебуваючи у кабінеті заступника голови ДПА в області під час прийому заявника, який скаржився на тяготи ведення свого бізнесу, наявність чисельних боргів по кредитам, просив посприяти в зниженні штрафних санкцій, податкових донарахувань по матеріалам перевірки його господарської діяльності. А оскільки посадовець порадив сплачувати всі податки та збори до державного бюджету, а не в такий спосіб намагатися ухилитись від відповідальності, спритний підлеглий, скориставшись самостійно та діючи нібито від імені свого керівника пообіцяв підприємцю посприяти у вирішенні питання про заниження сум податкових донарахувань по результатам зазначеної перевірки. За що вимагав і отримав суму вказаного хабара.
Враховуючи це, а також відсутність достатніх об’єктивних даних, які вказували на вчинення ним зазначеного злочину за попередньою змовою та разом із своїм керівником, у ході судового розгляду вказані кваліфікуючі ознаки були виключені з обвинувачення вказаного посадовця, а його дії перекваліфіковані на ч. 1 ст. 368 КК України.
Постановою суду від 3 серпня 2011 року вказану особу звільнено від кримінальної відповідальності, а провадження по справі закрито на підставі акту амністії, оскільки останній має на утриманні двох неповнолітніх дітей.
Що ж стосується заступника голови ДПА в області, то 22 серпня 2011 року у зв’язку з одужанням останнього, досудове слідство у кримінальній справі відновлено. У ході досудового слідства посадовець свою вину у вчиненні злочину не визнавав та заперечив свою причетність до нього.
Непрофесійне проведення оперативних заходів працівниками УБОЗу та низький рівень оперативного супроводу кримінальної справи, призвели до не послідовних показань заявника, який після поновлення досудового слідства відмовився їх давати, а при проведенні очної ставки не підтвердив факт вимагання у нього хабара саме заступником голови ДПА в області; зміни показів завідуючого сектором ДПА в області, який пояснив, що він за власною ініціативою розмовляв із заявником про одержання хабара та одержав його; показання заступника голови ДПА в області, який категорично не визнає себе винним і заперечує свою участь у вчиненні даного злочину стали підставою для перекваліфікації справи відносно завідуючого сектором ДПА в області із ч. 2 ст.368 на ч.1 ст.368 КК України та до закриття кримінальної справи відносно заступника голови ДПА в області.
Аналіз змісту розмов, які зафіксовані у ході оперативно-розшукових заходів, не підтверджують даних про те, що дії вказаної особи були направлені на одержання хабара від підприємця. Будь-яких інших вагомих доказів про причетність до вчинення вказаного злочину у ході слідства не здобуто і в подальшому здобути не представляється можливим.
У зв’язку з викладеним, 12 вересня 2011 року старшим слідчим слідчого відділу прокуратури області прийнято рішення про закриття кримінальної справи стосовно заступника голови ДПА в області за ч. 2 ст. 368 КК України на підставі п. 2 ст. 213, п. 2 ст. 6 КПК України.
З урахуванням викладених обставин прийняте по справі рішення є законним та обґрунтованим, яке в даний час перевіряється Генеральною прокуратурою України."


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Прокуратура – міліції: затриманих за хабар податківців відпустили законно"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 11
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта