Обласні екс-керівники викладають, видають книжки та няньчать онуків : 920800 : Политика

Политика Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Политика
Подробно

Обласні екс-керівники викладають, видають книжки та няньчать онуків

Обласні екс-керівники викладають,  видають книжки та няньчать онуків

Звідки приходять керівники високого рангу – може дізнатись кожен охочий. Про це повідомлять офіційні сайти та різноманітні біографи через засоби масової інформації. А от про те, де вони опиняються після звільнення з керівних посад, знає хіба що їхнє близьке оточення.
І хоча з приходом нового очільника завжди змінювалася команда чергового владного корабля, в незалежній Україні з кожним наступним главою держави традиційна заміна керівників нижчої ланки відбувається з усе більшим розмахом. За приблизними підрахунками, за нинішнього губернатора зі своїх посад пішли три з чотирьох заступників голови, вісім з тринадцяти начальників відділів апарату облдержадміністрації (ще трьох переведено на інші посади), одинадцять із п'ятнадцяти начальників управлінь облдержадміністрації. Стовідсотково змінився склад голів райдержадміністрацій.
Ми з'ясували, де зараз перебувають відставні державні службовці, що були свого часу відомими і впливовими людьми на Черкащині.
Володимир Гресь очолював обласну раду упродовж 2006–2010 років. Зараз залишається депутатом обласної ради від партії "Батьківщина". Живе у рідному селищі Чорнобай, виконує свої депутатські обов'язки.
Петро Гаман чотири роки був першим заступником голови облдержадміністрації. Нині живе в Черкасах. Працює першим проректором Східноєвропейського університету економіки і менеджменту, завідувачем кафедри державного управління та місцевого самоврядування. "Я – єдиний в Черкаській області доктор наук з державного управління, а ще – держслужбовець ІІІ рангу. Тому хотілось би цю галузь підняти на вищий рівень, забезпечити її висококваліфікованими кадрами", – говорить Петро Ілліч.
Анатолій Чабан з 2008 по 2010 рік – заступник голови облдержадміністрації з гуманітарних питань. Обіймав цю посаду й раніше у різні періоди. Нині – професор кафедри архівознавства, новітньої історії та спеціальних історичних дисциплін в Черкаському національному університеті ім. Богдана Хмельницького.
"Днями здійснилася мрія мого життя – побачив світ фундаментальний посібник для студентів історичних факультетів "Історія Середньої Наддніпрянщини". По суті, це історія нашого краю, землі, яка була біля витоків українського етносу, української державності, є батьківщиною козацької держави. Книгу видав власним коштом та за допомогою меценатів", – розповів "Прес-Центру" Анатолій Юзефович.
Екс-заступник губернатора крім наукової діяльності не забуває й про обов'язки дідуся. Зараз до нього з Нової Зеландії приїхала дворічна онука Майя-Софія.
Микола Бондар – багато років був заступником голови облдержадміністрації – керівником апарату. У 2010 році пішов на пенсію. Нині живе в Черкасах, влітку з задоволенням глядить двох онуків, що приїздять з Києва.
Іван Козленко тринадцять років очолював управління культури і туризму облдержадміністрації. До цього десять років був заступником голови Черкаської районної ради, ще раніше – десять років стажу начальника відділу культури Черкаського району. Зараз – директор комунального підприємства "Черкасиоблкіно". "Я схиблений на кіномистецтві, – зізнається Іван Григорович. – За три роки, котрі я провів на цій посаді, ми з колективом зробили величезну роботу. Мрію створити Будинок кіномистецтва "Шевченків край". У планах – зробити фільм про кіномитців-уродженців Черкащини".
На дозвіллі Іван Козленко займається садом, городом, рибалить та вирощує квіти.
Леонід Лукієнко майже вісім років працював начальником управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації. Раніше займався цією ж галуззю у міськвиконкомі.
Зараз – пенсіонер, живе у Черкасах. Працює на дачі, допомагає матері.
Віталій Коваль чотири з половиною роки керував обласним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту.
Зараз – в Європейському університеті викладає розвиток інформаційних систем і технологій. "Тепер маю більше часу займатися родиною, у мене дві донечки – п'яти та двох з половиною років. Хобі всього мого життя – це політика. Очолюю обласну організацію партії "За Україну", є помічником народного депутата України В'ячеслава Кириленка", – розповідає Віталій Володимирович.
Один з найколоритніших керівників районів – голова Чигиринської райдержадміністрації Петро Литвин. Очолював район понад п'ять років.
Зараз працює заступником генерального директора агропромислової компанії "Маїс". "Відповідаю в компанії за тваринництво", – повідав він.
Олена Фещенко понад п'ять років була начальником Головного управління освіти і науки облдержадміністрації, ще раніше упродовж чотирьох років була начальником обласного управління з питань внутрішньої політики. Зараз викладає українську мову в колегіумі "Берегиня", очолює обласне об'єднання товариства "Просвіта".
"Відкриваємо та популяризуємо імена видатних художників та письменників Черкащини. А ще я постійно прагну робити людям добро", – говорить Олена Василівна.
Анатолій Ляпкало очолював Чорнобаївський район чотири з половиною роки.
Зараз працює начальником управління Пенсійного фонду цього ж району. На дозвіллі любить порибалити.
Микола Котко до посади голови Черкаської райдержадміністрації був сільським головою с. Червона Слобода. Його кар'єра на посаді голови РДА була недовгою – усього рік та чотири місяці. І все ж жителі Червоної Слободи не розчарувалися в ньому, як це зробило свого часу обласне керівництво, і на виборах до місцевих рад знову довірили посаду голови села. Крім того, Микола Васильович очолює районну організацію Української народної партії. "Я веду здоровий спосіб життя, щодня упродовж дев'ятнадцяти років обливаюсь холодною водою за системою Іванова. Коли маю вільний час, люблю почитати", – повідав про себе Микола Котко.
Федір Вараниця очолював Монастирищенський район близько одинадцяти років, після цього ще двічі був виконувачем обов’язків голови цього ж району. "Я працював при всіх Президентах, – пригадує Федір Олександрович. – Прийшов у район ще при Леонідові Кравчуку, тоді моя посада називалася "Представник Президента". Зараз я пенсіонер, займаюся домашніми справами".
Сім років очолював Чорнобаївський район Петро Душейко. До цього чотири роки був народним депутатом України.
Зараз Петро Григорович є позаштатним консультантом сільськогосподарської корпорації "Дніпро", до якої входять кілька аграрних підприємств. Почесний голова незалежної асоціації сільгоспвиробників району, почесний голова фонду Івана Піддубного. Разом з синами за власний кошт оновили пам'ятник славетному земляку.
"Маю дуже активний графік, тривалість мого робочого дня – з п'ятої ранку до десятої вечора. Зараз не хочу займатись політикою, роблю паузу. Я думав, що буде по-іншому", – ділиться своїми думками пан Душейко.
Олексія Корпаня у Золотоноші знає кожен. Одинадцять років він був заступником голови виконкому, а потім десять років – головою виконкому Золотоніської міської ради. Після посади першого заступника губернатора його було знову на п'ять років обрано мером Золотоноші. "Приємно, що за мого керівництва місто було на перших місцях загальнообласних рейтингів. Зараз, на жаль, ситуація змінилася не на краще", – говорить Олексій Васильович.
Екс-мер Золотоноші зараз ніде не працює: морально відпочиває після стількох років роботи.
Сергій Стецюк був головою Маньківської райдержадміністрації п'ять років. Зараз живе у селі Нестерівка, працює в фермерському господарстві, яке очолює його дружина: "Радий, що можу реалізувати свої знання та досвід, хай і з невеликою групою людей. Наше господарство розвиває садівництво, хотіли б ще займатися тваринництвом. Я деполітизувався, більше мене як голову асоціації фермерів Черкащини цікавить захист прав фермерів".
Мар'яна Герасименко три роки була головою Смілянської райдержадміністрації, ще два роки очолювала обласну раду. Нині – офіційно безробітна, очолює депутатську фракцію партії "Наша Україна" в районній раді.
"Шукаю нові шляхи. В планах – підприємницька діяльність", – каже Мар'яна Володимирівна.
Іван Пустовіт керував Корсунь-Шевченківським районом п'ять з половиною років. Зараз живе на Корсунщині у селі Завадівка, де був головою КСП з 1989 року. Займається підсобним господарством, садком та ставком.
"Люблю працювати на селі. Маю 57 років. Звісно, приємно, що отримав вітання з днем народження від Василя Цибенка, Володимира Лук'янця, Олександра Черевка. Але я й надалі не проти попрацювати на благо України", – заявив Іван Лукович.
Олександр Черевко – голова облдержадміністрації з 2005 по 2010 роки. Встановив своєрідний рекорд серед керівників області часів незалежної України за тривалістю своєї каденції. Після звільнення з посади Олександр Володимирович повернувся до професійної діяльності. Зараз він – голова Спостережної ради ПАТ "Банк "Київська Русь" у м. Київ.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Обласні екс-керівники викладають, видають книжки та няньчать онуків"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 0
Новых вестей вчера: 24

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта