10 способів відзначити День Незалежності : 910515 : Досуг

Досуг Киев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Киев и область : Последние новости > Досуг
Подробно

10 способів відзначити День Незалежності

Цього року Україні як незалежній державі виповнюється 20 років. На честь ювілею в місті Києві відбудеться низка заходів на будь-який смак — спортивні, розважальні, культурні.
Патріотично
Якщо маєте вишиванку, можете приєднатися до святкового Параду Вишиванок, який відбудеться в столиці за підтримки громадських організацій “Столичні ініціативи” та “Країна мрій”. Реєстрація учасників розпочинається о 10.00 на Європейській площі. Об 11 годині відомий український фотограф Ігор Гайдай зробить найбільше в світі фото у вишиванках, після чого у супроводі справжніх музик Парад вирушить до Співочого поля. Там об 11.45 учасники заспівають національний Гімн України разом із Олегом Скрипкою, Ігорем Добруцьким, Ольгою Сумською, братами Капрановими та Ніною Матвієнко.
По-спортивному
Батьків і їхніх дітей запрошують на сімейно-спортивний фестиваль “Тато, мама, я — спортивна сім’я”. Усі, хто завітає до арки Дружби народів 24 серпня з 11.00 до 18.00, матимуть нагоду взяти участь у цікавих спортивних змаганнях, конкурсах, естафетах. Тут можна буде пограти у футбол, настільний теніс і хокей, спробувати свої сили у змаганнях зі стритболу та флорболу. За результатами змагань буде визначено найкращу спортивну родину Києва, яка отримає цінний приз і зможе взяти участь у Всеукраїнському фестивалі “Мамо, тато, я — спортивна сім’я”. Для активних киян удень також працюватимуть спортивні локації на Хрещатику — гратимуть у міні-футбол, стрітбол, танцюватимуть брейкданс. Буде облаштовано навіть скейтпарк і майданчик екстремальних видів спорту. Окремі зони буде відведено для презентаційних заходів Євро-2012. Тут розігруватимуть квитки у НСК “Олімпійській”, відбуватимуться футбольні конкурси, автограф-сесії з футболістами. А хто любить поспостерігати за спортивними змаганнями, можуть приїжджати о 10-й ранку на Оболонь — тут стартує парусна регата.
У центрі — з музикою та іграми
Нон-стоп святкування відбуватиметься на головній вулиці столиці. О 10-й годині ранку на Хрещатику розпочнеться концерт народних колективів. На денній сцені біля будівлі КМДА киянам і гостям міста пропонують концертну програму дитячих колективів — лауреатів престижних дитячих фестивалів “Діти незалежної країни”, а також фінал конкурсу “Студентська красуня”, церемонія нагородження переможців спортивних ігор і виступи молодіжних гуртів.
До 17.00 вздовж вулиці відбуватимуться інтерактивні ігри для різних вікових категорій, працюватимуть ігрові майданчики для дітей і батьків “Що ти знаєш про Україну?”, “Цікавинки про Україну”, “Грай-намисто України”. Охочі зможуть завітати до скаутського містечка, вуличного театру, поспівати у караоке. Для поціновувачів стріт-арту збудують стіну заввишки 3 метри і завдовжки 70 метрів, на якій 20 команд художників-графітчиків із різних міст України створять вуличну виставку графіті на тему 20-річчя Незалежності України.
З 13.00 до 18.00 гості Центрального парку культури і відпочинку зможуть насолодитися культурно-мистецьким святом “Україно! Скільки світла в імені твоєму, скільки в ньому доблесті і слави!”.
Того самого дня на Софійській площі відбудеться концерт фольклорних народних колективів “Фолк мюзік”, а на Михайлівській площі — концерт кращих українських хорів. На майдані Незалежності о 16.30 розпочнеться шоу кращих військових духових оркестрів. Загалом у програмі духових оркестрів візьмуть участь понад 500 військових музикантів. Після цього о 18.00 стартує грандіозний музичний марафон “Тобі, незалежна Батьківщина”. З головної сцени країни для киян і гостей столиці виконуватимуть свої найкращі номери найпопулярніші вітчизняні виконавці: Софія Ротару, Потап і Настя Каменських, Тіна Кароль, Мед Хедз, Руслана, “Друга Ріка”, “ТНМК” і багато інших. У шоу-програмі візьме участь команда-переможець проекту “Майдан’s” із Кіровограда в складі 500 танцюристів.
По-культурному
До Дня Незалежності в Києві стартувало два масштабних мистецьких проекти. Один із них — “Незалежні”, який презентовано в Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі “Мистецький Арсенал”. За словами організаторів, це перша в Україні спроба масштабно окреслити феномен українського сучасного мистецтва, яке народилося разом із новою країною. Експозиція містить кілька блоків, які характеризують явища сучасного українського мистецтва. Участь у проекті беруть майже 100 авторів. Тож відвідувачі матимуть цілісне уявлення про українське мистецтво часів Незалежності.
Ще один погляд на сучасне мистецтво представляє художня виставка “Народні художники України” і проект сучасного мистецтва “21”, що представлені в Українському домі. Експозиція виставки “Народні художники України” налічує приблизно 200 творів видатних українських митців, яким присвоєно почесне звання народного художника України. Об’єднуючи твори живопису, графіки і скульптури, виставка зібрала роботи художників, які у своїй творчості часто зверталися до теми України. Проект “21” презентує живописну традицію в сучасному українському мистецтві, а в його екпозиції представлені художники кількох незалежних мистецьких напрямків.
До слова, вхід до “Мистецького Арсеналу” для тих, хто обере 24 серпня мистецтво, — безплатний.
Із піском і квітами
Якщо ще не бачили квіткову красу на Співочому полі, неодмінно заходьте на традиційну виставку квітів до Дня Незалежності. Цього разу на радість глядачам дизайнери районних комунальних підприємств створили квіткові фантазії на тему національної символіки (“Дерево життя”, квіткове панно з соняшниками) та історії — Трипільської культури Київської Русі та Козаччини. Кожна композиція налічує понад 50 тисяч квітів. На виставці також представлені посадковий матеріал декоративних дерев і кущів власного виробництва та вироби з дерева — дитячі майданчики, альтанки тощо. Крім того, саме в День Незалежності відвідувачів Співочого поля очікує святкова концертна програма.
А сфотографуватися поряд із пісочними скульптурами можна на Оболонській набережній. Пісочна експозиція фестивалю “Місто майбутнього” присвячена темі перспективного розвитку різних напрямків нашого міста. Зокрема фігура крота символізує розвиток столичної підземки, футбольні бутси передають футбольний дух Києва напередодні Євро-2012, комп’ютер демонструє стрімкий розвиток інформаційних технологій у столиці.
У дитячому містечку
Для малюків та їхніх батьків у День Незалежності на Пейзажній алеї презентуватимуть культурно-освітню програму “Літо талантів” від “Майстер класу”. Разом із викладачами “Кіномайстерні” діти зніматимуть документальний фільм про літній відпочинок, гратимуть в англоквест із дорослими, зможуть узяти участь у майстер-класах із гончарства, плетіння вінків із живих квітів, орігамі, співатимуть народні пісні. Організатори обіцяють приємний час для всієї родини з виступами музикантів, іграми, конкурсами та концертом класичної музики.
З повітряними кульками
На Літній естраді Маріїнського парку з 10-ї години ранку проходитиме Всеукраїнський фестиваль аеродизайну. З маленьких повітряних кульок на ваших очах робитимуть казкових героїв, тваринок і багато чого іншого. А ввечері сотні повітряних кульок запустять у небо.
Якщо вам до вподоби великі повітряні кулі, то побачити їх можна буде на міжнародному фестивалі “Повітряні пригоди”, який у середу відкриється під Києвом, у Василькові на стадіоні “Кристал”. Повітряне святкування продовжиться в четвер “повітряним” футболом, польотами на повітряних кулях у п’ятницю та змаганням у парку “Київська Русь” у суботу.
По-козацькому
У середу в парку “Мамаєва Слобода” відбудуться змагання з національної боротьби в поясах між збірними України та Росії. Богатирі розпочнуть мірятися силами о 13.00. Після змагань кожний охочий зможе перевірити власні сили і спробувати повалити переможця. А ввечері перемогу святкуватимуть із козацькими співами.
По-народному
Щоб поринути в атмосферу національного колориту, попрямуйте до Музею народної архітектури та побуту в Пироговому. Святкування тут триватиме зранку. Об 11.00 в церкві Архістратига Михаїла розпочнеться молебень у пам’ять борців за волю України, після цього хресний хід рушить до освяченого хреста на пагорбі музею. А о 12.30 всіх відвідувачів запрошують на концертну програму на центральній сцені. Виступатимуть народні колективи, хор “Гомін”, а Сашко Лірник читатиме поезію Тараса Шевченка. Охочі зможуть долучитися до традиційних ремесел українців: вишивання, гончарства, різьблення та відвідати етнографічні експозиції музею. 24 серпня Музей народної архітектури та побуту працюватиме безплатно.
24 серпня, з 11.00 до 17.00, у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва (вулиця Івана Мазепи, 21, корпус № 29) оголошено День відкритих дверей: відвідувачі музею зможуть взяти участь у майстер-класах та інтерактивних іграх під акомпанемент фольклорних колективів. Також гості матимуть змогу зробити сімейне фото в національному вбранні. А поряд — у Музеї Івана Гончара (вулиця Лаврська, 19) — проходитиме книжкова виставка “Україна: 20 років Незалежності” та виставка-ярмарок виробів майстрів українського народного мистецтва.
На завершення — салют
Святковий салют розпочнеться о 22.00. Стрілятимуть аж із п’яти точок — Володимирської гірки, парку “Перемога”, Парку партизанської слави, Солом’янської площі та скверу на проспекті Маяковського. З кожного місця буде по 20 залпів на висоту 200 метрів.


Источник: Хрещатик - Київська мунiципальна газета | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "10 способів відзначити День Незалежності"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 5
Новых вестей вчера: 24

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Киев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта