Засідання колегії обласної державної адміністрації : 906483 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Засідання колегії обласної державної адміністрації

Засідання колегії обласної державної адміністрації

Підбиття підсумків економічного й соціального розвитку Черкащини та виконання місцевих бюджетів області за І півріччя 2011 року – з цього питання 11 серпня розпочалося засідання колегії облдержадміністрації, яку провів голова ОДА, Герой України Сергій Тулуб.  Сергій Борисович відзначив, що це був, по суті, знаковий і дуже відповідальний період. У країні набрали розгону структурні перетворення й процеси реформування економіки, яких за масштабністю та змістовністю ще не було за всі 20 років незалежної України. Це позитивно вплинуло і на соціально-економічну ситуацію в області. І дуже приємно, що по багатьох напрямках ситуація змінюється на краще.
«Не треба дуже придивлятися, щоб побачити, як пожвавилось будівництво. Мовою сухих цифр маємо плюс 37 відсотків,а за цією статистикою стоять конкретні об’єкти – обласна дитяча лікарня європейського рівня, річкові порти (Канів, Адамівка, Черкаси), ряд знакових об’єктів культури (облаштування будинку-музею Т.Г. Шевченка в м. Каневі) та інші. Розвивається інфраструктура, передусім соціальна. Проводиться ремонт лікарень, шкіл, спорудження й капітальний ремонт доріг. Державні та приватні кошти ми вкладаємо в інфраструктуру якісно кращого, комфортнішого життя. Нового формату набула робота по формуванню перспективи для нашої молоді та надання найнеобхідніших соціальних послуг для пересічної черкаської сім’ї – це освіта і медицина. Відновлюється робота дошкільних навчальних закладів. Для організованого підвозу школярів за І півріччя придбано 11 шкільних автобусів. Освітянські сім’ї одержали 9 житлових будинків. На базі лікарень, відкриваються нові відділення, відкрито 5 пунктів швидкої медичної допомоги. Всі автомобілі першої медичної допомоги обладнані пристроями GPS – навігації, що суттєво підвищує оперативність. Є стабільний приріст промислового виробництва, реалізовано продукції майже на 13 млрд. грн. Середньомісячна заробітна плата перетнула рубіж 2000 грн., заборгованість знизилась до 15,9 млн. грн. (на 17,4% менше ніж на початок року). Однак, як я вже говорив, це лише перші ознаки економічного зростання. Економіка вийшла на чіткий робочий ритм», - підкреслив Сергій Тулуб
Далі колегія ОДА розглянула питання щодо стану виконання у І півріччі 2011 року заходів боротьби зі злочинністю, протидії наркоманії, рецидивній і підлітковій злочинності.
Звітуючи, керівники силових структур області доповіли, що діяльність правоохоронних органів Черкащини в першому півріччі поточного року важко оцінити однозначно. Безумовно, є позитивні здобутки у боротьбі з рядом злочинних проявів. Зменшилось число випадків завдання потерпілим тяжких тілесних ушкоджень, розбійних нападів і квартирних крадіжок,  підвищено результативність розкриття злочинів, скоєних у минулі роки. Водночас, було явно недостатньо профілактично-попереджувальної роботи серед криміналізованих прошарків населення, що спричинило значний ріст таких злочинних проявів, як умисні вбивства (29 проти 22), крадіжки (майже 2,4 тис. проти 1,7 тис.), хуліганські дії (72 проти 55) та інших злочинів.
Підсумовуючи обговорення, голова облдержадміністрації підкреслив, що стан правопорядку на території тієї чи іншої адміністративної одиниці для пересічних громадян є одним із критеріїв оцінки спроможності влади бути саме тією владою, яка потрібна людям. Сергій Тулуб звернув увагу й на недоліки в організації заходів по боротьбі з економічною злочинністю, насамперед з тими її проявами, що кваліфікуються яккримінальна корупція, і поставив низку першочергових завдань, на яких слід зосередитись з метою підвищення  громадської безпеки та протидії корупції в області.
Третім питанням було обговорення ходу збирання ранніх зернових культур та формування регіональних ресурсів зерна для потреб населення області. Голова облдержадміністрації наголосив, що планом соціально-економічного розвитку Черкащини в нинішньому році передбачено виробити 2,7 млн. тонн збіжжя, зокрема ранніх зернових – 1,4 млн. тонн.
 Успішність жнив, за словами начальника Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Вадима Рудишина, залежить, у першу чергу, від вибору технології та методів збирання, раціонального використання техніки, запасу паливно-мастильних матеріалів, стабільної роботи хлібоприймальних підприємств, обробки врожаю та надійності його збереження. У терміни збирання врожаю погода внесла небажані корективи, але урожай буде зібрано не нижче запланованих об’ємів.
Площі посівів зернових і технічних культур дають всі підстави виконати  план  нинішнього року.
Має бути зібрано: ранніх ярих зернових і зернобобових 385,4 тис.га, зокрема озимих зернових культур – 262,9 тис.га., озимого та ярого ріпаку – 33,4 тис.га. 
Що ж стосується технічної готовності області, для жнивування було залучено близько 2000 комбайнів, більша частина яких  високопродуктивна. Не обійшлося й без маневрування високопродуктивною технікою як між господарствами, так і між районами.
Закупівля продовольчого зерна врожаю 2011 року до місцевих ресурсів проводитиметься відповідно до обласної Програми забезпечення потреб області в продовольчому зерні у 2008-2015 роках.
Цього року, як наголосив Вадим Констянтинович,  Черкащина має виконати державний план закупівель продовольчого зерна врожаю 2011 року до зазначених ресурсів в обсязі тримісячної потреби – 54 тис. тонн.
Досить цікавим було питання про свободу слова в області.   Одне із головних завдань обласної влади - створення на Черкащині рівних умов для всіх засобів масової інформації, незалежно від форми власності  чи політичної спрямованості. 
Як повідомила начальник управління зв’язків із засобами масової інформації Сніжана Лисенко-Заїка,  облдержадміністрація послідовно проводить політику невтручання в діяльність мас-медіа.  Водночас приділяється велика увага конструктивній взаємодії  й співпраці  з представниками преси.
«В області створено таке інформаційне поле, яке дає змогу журналістам вільно висловлювати свої думки, погляди, а засобам масової інформації, які вони представляють, бути незалежними  у висвітленні матеріалів. Обласна влада відкрита й доступна для об’єктивного висвітлення її роботи і, безперечно, для критики. Ще є ряд недоліків  в нашій роботі, і журналісти мають про це говорити. Позаяк вони - очі суспільства, і для нас важливий їхній погляд на події, їхня  думка», - наголосила Сніжана Василівна.
Насамкінець, було обговорено виконання обласної програми «Шкільний автобус». Присутні заслухали начальника Головного управління освіти і науки ОДА Івана Шарапу. За інформацією Івана Дмитровича, за цей рік влада, нарешті, організувала підвезення всіх дітей, які того потребують,  до місця навчання. Якщо за попередні 3 роки було придбано всього 5 автобусів, то цього року – уже 19, до 1 вересня планується ще 18, і до кінця року ще 5. Як і було обіцяно вчителям на минулій серпневій конференції,  впродовж року сільські навчальні заклади  отримають  42 шкільні автобуси.
З кожного питання було заслухано думки й дано відповіді на запитання присутніх, після чого колегія ухвалила рішення та розпорядження.


Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Засідання колегії обласної державної адміністрації"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 18
Новых вестей вчера: 24

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта