Рятувальники констатують: на деяких полях Черкащини не дотримуються вимог пожежної безпеки : 895402 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Рятувальники констатують: на деяких полях Черкащини не дотримуються вимог пожежної безпеки

Рятувальники констатують: на деяких полях Черкащини не дотримуються вимог пожежної безпеки

В Черкаській області під зерновими сільгоспкультурами знаходиться 465, 3 тис. га, зокрема, пшениця посіяна на площі в 255 тис. га.
Цього року жнива розпочнуться на два тижні пізніше, що позначиться на інтенсивності зернозбиральних робіт. Водночас це несе за собою підвищений ризик виникнення надзвичайних подій і загорань зокрема.
Взагалі період збирання врожаю характеризується підвищеною пожежною небезпекою. Загрозливу обстановку створюють спекотна погода, сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні та зернопереробні агрегати які нерідко знаходяться у несправному стані, людська недбалість і безвідповідальність. Загальновідомо, що в цей напружений час найменша необережність з вогнем у хлібних масивах, кинутий недопалок, іскри від сільгоспмашин тощо можуть призвести до пожежі, перетворюючи золоте зерно на чорний попіл.
У 2010 році по Україні виникло 5 пожеж зернових на корені та 5 пожеж у місцях зберігання грубих кормів. Пожежами знищено 64 га хліба на корені та 510 тон сіна і соломи. Матеріальні збитки від пожеж склали 185 тисяч гривень. На території Черкаської області пожеж зернових у минулому році не було. Не допустити їх виникнення і в подальшому – цьогорічне завдання. Напередодні жнив особлива увага співробітників обласного Управління МінНС приділяється контролю за протипожежним станом сільськогосподарської техніки та місць збирання в першу чергу місць переробки та зберігання врожаю. В Управлінні створені спеціальні мобільно-оперативні групи, за кожним районом області закріплені відповідальні співробітники які відряджені на місця до закінчення жнив. Спеціальна пожежно-рятувальна техніка районних відділів та весь особовий склад готовий до виконання завдань за призначенням.
Звичайно, насамперед, відповідальність за врожай та дотримання пожежних норм під час збірної компанії несуть керівники агропідприємств, і саме до них застосовуються санкції у випадку виявлення порушень. У той же час усі працівники, службовці, зайняті на збиранні врожаю і заготівлі кормів, повинні пройти навчання та інструктаж. Осіб, які не пройшли пожежно-технічного мінімуму до зернозбиральних та кормозаготівельних робіт допускати не можна.
На жаль, із досвіду минулих років знаємо, що досить часто керівники сільгосппідприємств – дозволяють випалюють стерню, суху траву та пожнивні залишки. Порушуючи правила пожежної безпеки, керівники сільгосппідприємств таким чином потрапляють під дію Кодексу України про адміністративні правопорушення. Виправдовуючи свої дії заощадженням коштів вони не замислюються над тим фактом що у довгостроковій перспективі економічний ефект від випалювання стерні доволі сумнівний, агрономи знають, разом зі стернею вогонь знищує безцінну мікрофлору полів, яка могла б суттєво підвищити врожайність у наступні роки.
Крім того застосовуючи відкритий вогонь, аграрії в подальшому дуже часто не в змозі його контролювати, що призводить до масштабних пожеж на полях області.
При сильному вітрі, полум'я може перекинутись й на інші лани, де врожай ще не зібрано. Приборкати таку пожежу дуже складно. Нерідко для ліквідації таких пожеж доводиться залучати крім місцевих пожежних команд сили Державних рятувальних підрозділів. Такі пожежі вимагають значних матеріальних та людських ресурсів. Гасіння пожеж на полях пов'язано з значними складнощами як в організації гасіння так і безпосередньо в боротьбі із вогнем. Достатньо сказати що пожежа з висотою полум'я до 2х метрів в безвітряну погоду на відкритій території може розповсюджуватися зі швидкістю більше 1 метра за секунду, а у вітряну швидкість його поширення складає більше 8 метрів за секунду. Найбільш загрозливою є пожежа, яка розповсюджується при сильному вітрі з різкими змінами напрямку та швидкості. Як правило, територія таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується в 2-3 рази.
Співробітниками державного пожежного нагляду Управління МНС України в Черкаській області, підрозділами на місцях ще до початку збиральної компанії було проведено цілий комплекс організаційних та практичних заходів, спрямованих на попередження і недопущення пожеж під час збирання і переробки врожаю а також заготівлі грубих кормів.
За результатами перевірок місць збирання врожаю зернових, зернотоків та зерносховищ, органами державного пожежного нагляду, керівникам господарств, головам фермерських господарств та приватним підприємцям вручено приписи на усунення порушень вимог пожежної безпеки. Так, органами держпожнагляду цього року після таких перевірок було виявлено12138 порушень правил пожежної безпеки, з яких на початок збиральної компанії виконано лише 81%. З огляду на таку ситуацію за наявні порушення вимог правил пожежної безпеки, органи державного пожежного нагляду були вимушені притягнути до адміністративної відповідальності 45 громадян, вжити запобіжні заходи у вигляді призупинення експлуатації 25 приміщень, відключити 87 дільниць електромереж, заборонити експлуатацію 16 сільгоспагрегатів, які знаходились у пожежозагрозливому стані.
Тим часом в Україні вже є перші втрати від вогню. 10 липня на полі поряд із селом Обільне в Запорізькій області згоріло 28 га пшениці.
Вдень від необережного поводження з вогнем загорілася суха трава на відкритій території, підхоплений поривчастим вітром вогонь поширився на не захищені мінералізованою смугою не обкошені пшеничні поля агрофірми "Лан 2000", Загалом пожежа охопила площу у 58 га.
Боротьба із вогнем підрозділів МНС та співробітників агрофірми тривала більше години. Рятувальникам вдалось відстояти від вогню 22 гектари цього поля, а також сусідні поля.
Управління МНС України в Черкаській області звертається до жителів області – обов'язок кожної людини, дотримуватись вимог пожежної безпеки. У народі кажуть: "Не той хліб, що в полі, а той, що в коморі". Лише спільними зусиллями рятувальників, керівників сільгосппідприємств, а також небайдужості населення, ми можемо не допустити загорання хлібних масивів.
Нагадуємо що під час жнив суворо заборонено курити, розводити вогнища, застосовувати відкритий вогонь не лише на хлібних масивах, а й поблизу від них. Необхідно стежити за дітьми, аби вони не бавились з вогнем поблизу хлібних масивів, а також біля скирт соломи та сіна. Не залишайте на ниві скляного посуду, адже він може перетворитися на лінзу, і стати причиною загоряння. Якщо виникла пожежа, негайно повідомте про це пожежну охорону та розпочинайте гасіння пожежі підручними засобами.
Пам'ятайте: суворе дотримання правил пожежної безпеки при збиранні врожаю – це обов'язок кожного! Виконання правил протипожежної безпеки під час збирання та зберігання врожаю – запорука добробуту держави та громадян України.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Рятувальники констатують: на деяких полях Черкащини не дотримуються вимог пожежної безпеки"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 0
Новых вестей вчера: 24

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта