Обласна дитяча лікарня: перший місяць роботи : 894681 : Здоровье

Здоровье Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Здоровье
Подробно

Обласна дитяча лікарня: перший місяць роботи

Обласна дитяча лікарня: перший місяць роботи

Днями постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства і керівництво обласного комунального підприємства "Фармація" відвідали обласну дитячу лікарню. Про результати роботи дитячого медичного закладу розповіла голова постійної комісії Інна Губенко.
– Звісно, поки що рано говорити про те, що обласна дитяча лікарня працює на повну силу. В дію введено сучасну поліклініку, яка забезпечена всіма необхідними кабінетами, обладнанням та найважливіше – медичними кадрами.
З початку роботи поліклініки її відвідало 2213 дітей з усієї Черкащини, 837 із них – це мешканці сіл нашої області. Приходячи сюди, вони отримують не лише кваліфіковану допомогу лікарів, а й потрапляють у комфортну атмосферу приязного ставлення, світлих приміщень та відсутності черг. Я особисто спілкувалася з маленькими пацієнтами та їх батьками – вони задоволені. Перш за все, їх радує фаховий рівень лікарів та медичного персоналу. Та це й не дивно, адже це досвідчені працівники педіатричного відділення обласної лікарні, які відтепер працюють тут.
Маю зауважити, що налагодження діяльності медичного закладу відбувається досить швидко й досягати результату вдається завдяки командній роботі, спільному вирішенню проблем. Нині під керівництвом голови облдержадміністрації Сергія Тулуба та голови обласної ради Валерія Черняка свої зусилля об’єднали Головне управління охорони здоров’я та медицини катастроф, постійна комісія, яку я очолюю, профільні комунальні підприємства обласної ради – це дозволяє нам комплексно підходити до всіх завдань медичної галузі Черкащини, у тому числі й тих, що стосуються обласної дитячої лікарні. Звичайно, поряд із позитивними результатами є й ряд важливих невирішених питань, якими ми постійно займаємося: триває підбір персоналу для відділень лікарні, продовжується закупівля обладнання, різноманітні тендерні процедури тощо. Але тут важливо усвідомлювати, що така потужна структура не може запрацювати в один день, це поступовий процес, що залежить від численних факторів. Існують відповідні процедури, їх терміни, врешті – людський фактор. Це кропітка робота, яка вимагає багато часу, енергії та знань, проте разом ми її завершимо.
– Яким чином постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства, яку ви очолюєте, взаємодіє з обласною дитячою лікарнею та чи допомагає у вирішенні проблем медичного закладу?
– Ці відвідини медичного закладу і є свідченням того, що робота обласної дитячої лікарні постійно перебуває на контролі нашої комісії. Я особисто щодня спілкуюся з головним лікарем та завідуючою поліклініки – разом радимося, як вирішити те чи інше питання. Наша комісія – це потужні люди, які очолюють районні лікарні, відділення, й вони працюють на своєму рівні. Окрім того, в нагоді стають їх фахові знання, професійність та досвід. Ведуть роз’яснювальну роботу серед населення й інші депутати обласної ради, інформують людей про якість, умови, доступність дитячої обласної лікарні.
– Інно Яківно, Ви є директором Черкаського медичного коледжу – чи вплине це на кадрове забезпечення обласної дитячої лікарні?
– Я переконана, що серед працівників медичного закладу мають бути як досвідчені медики, так і молоді перспективні спеціалісти. Цьогоріч, вже до кінця літа його ряди поповнять 50 наших випускників. Таким чином вони не лише зможуть здобути необхідний практичний досвід, а й будуть забезпечені першим робочим місцем. А саме це і є найважливішим. Ми виконуємо обласну програму "Будуємо нову Черкащину".
Своїми враженнями поділився й генеральний директор обласного комунального підприємства "Фармація" Олег Борисенко. Він, зокрема, зазначив, що вони теж співпрацюють з обласною дитячою лікарнею.
– Нещодавно до нас звернувся головний лікар Сергій Марков з проханням про створення в медичному закладі власних аптек, адже це значно допоможе як пацієнтам, так і лікарям. Це питання вже вирішується, ми розпочинаємо процедуру ліцензування і, я переконаний, через місяць-півтора хворі зможуть купувати медикаменти вже в стінах обласної дитячої лікарні. До того ж, ціни теж вас приємно здивують.
Про перший місяць роботи медичного закладу розповів також головний лікар обласної дитячої лікарні Сергій Марков.
– Насамперед, хочу відзначити, що медичні заклади такого типу не будувалися і не вводилися в експлуатацію в Україні щонайменше тридцять останніх років. Тому не завжди і не всі можуть осягнути всю масштабність роботи медичного персоналу саме в період становлення, коли потрібно не лише підібрати на посади фахівців, спеціалістів, обслуговуючий персонал, але і забезпечити всі нормативні вимоги щодо укомплектування кабінетів, допоміжних приміщень, лабораторій, інших об’єктів необхідною апаратурою і обладнанням. При чому, таке обладнання має бути найсучаснішим, високоефективним, європейського рівня. Помахом чарівної палички така серйозна справа не робиться, хай би як там хто не волів. Ці завдання поступово виконуються. Прийде черга і до відділень лікарні.
А сьогодні установа обладнана новітніми апаратами для надання третього рівня медичних послуг, які досі на Черкащині, на жаль, зовсім не надавалися, або надавалися в не повній мірі. Наприклад, кабінет гематологічних досліджень укомплектований автоматичним біохімічним аналізатором, яких в Україні нараховується всього чотирнадцять. Є тут і чотири апарати-напівавтомати для біохімічного аналізу крові – таких немає в жодній лікарні області. Це не просто крок вперед у лікуванні наших дітей. За допомогою цих апаратів можна не більше, ніж за дві години зробити розгорнутий аналіз крові повністю з тридцяти позицій. Звичайний аналіз робиться за дві-три хвилини. Тому і пацієнт (а це діти), і лікар мають кращі можливості для встановлення діагнозу та призначення потрібного лікування.
Але оснащення, переоснащення лікарні в процесі її роботи буде проводитися час від часу. Головне в тому, що двадцять років стояли невпорядковані стіни, захаращена територія, напівзруйновані недобудовані корпуси. Все це, на щастя, позаду. Заклад працює, виконує свої функції, на прийом до лікарів йдуть батьки з дітьми. У середньому за цей місяць роботи за допомогою і лікуванням до наших спеціалістів зверталося щонайменше 70-75 дітей щоденно. Вперше пацієнти могли на прийомі у лікаря пройти, в разі необхідності, всі напрямки обстеження.
Щоб обласна лікарня як медичний заклад відповідала європейському рівню, ми робимо все згідно з нормативними документами та стандартами. На все потрібний час.
Своїми враженнями ділиться завідуюча поліклінікою Наталія Євтушенко:
– Характерною ознакою роботи поліклінічного відділення стало те, що за допомогою до наших лікарів, із загальної кількості хворих, що звернулося за допомогою, майже 40% сільських дітей. Саме сільських населених пунктів, а не міст чи райцентрів. Тобто, робота нашого закладу і послуги стали доступнішими для цієї категорії хворих. При чому, на відміну від інших лікувальних закладів, відвідувачі проходили обстеження у всіх необхідних лікарів в один і той же день. Це дуже зручно для приїжджих.
Маємо випадки, коли на прийом уже зверталися пацієнти з Кіровоградської, Полтавської і, навіть, Херсонської областей.
Це щодо надання лікувально-консультативних послуг. Але ж триває період становлення закладу. Разом з тим, проводиться організаційна, методична робота, адже без паспортизації кабінетів, навчання персоналу роботі на тому чи іншому обладнанні рухатися далі неможливо.
Колектив лікарів, середніх медичних працівників та обслуговуючий персонал працюють з повною самовіддачею, надаючи якісні послуги, стоять на сторожі здоров’я наших дітей.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Обласна дитяча лікарня: перший місяць роботи"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 26
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта