Юрій Сьомін: підсумки сезону та плани на майбутнє : 878737 : Футбол

Футбол Киев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Киев и область : Последние новости > Спорт > Футбол
Подробно

Юрій Сьомін: підсумки сезону та плани на майбутнє

Юрій Сьомін: підсумки сезону та плани на майбутнє

Після завершення сезону 2010/11 головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін провів прес-конференцію, в рамках якої підбив підсумки виступу команди, а також розповів про плани на найближче майбутнє.
- Дякую, що прийшли на нашу прес-конференцію, – сказав у вступному слові Юрій Павлович. – Гадаю, це правильно: як при перемогах, так і при невдачах, нам потрібно підбивати підсумки перед уболівальниками, тримати відповідь. Я готовий відповісти на будь-які питання. Напевно, розпочну з того, що ми почали свою роботу в січні. До кожного турніру поставилися з усією серйозністю. Судити вам, наскільки це склалося. Почали працювати з командою, до якої з новачків практично нікого не запросили. Чому? Я добре знаю футболістів, їхній потенціал. Підготовча робота була проведена цілеспрямована, хороша. У гравців був ентузіазм. Вважаю, до сезону та старту в Лізі Європи ми підготувалися дуже добре. У трьох турнірах у нас були матчі не дуже яскраві, в них не було результату. Причини цього об’єктивні. Нам дуже сильно завадила травма Михалика, він вибув практично відразу. Це дуже важливий для нас гравець. Випав Нінкович, гравець комбінаційного плану. Решта – мікротравми, в тому числі Мілевського. Його хорошої форми нам бракувало, в матчах з «Брагою», у фіналі Кубка… Що стосується чемпіонату, в ньому в нас була серйозна конкуренція збоку «Дніпра» та «Металіста». За набраними очками за цей період ми в лідерах.
Свіжий у пам’яті фінал Кубка. В першому таймі ми грали добре, у свою силу. Гра йшла до забитого м’яча. У другому таймі «Шахтар» мав перевагу, необхідно об’єктивно дивитися на речі. Перевага в індивідуальній майстерності. Едуардо забив, а Єременко, після скидки Мілевського, ні. Нас багато критикували за програну гру з «Іллічівцем». У ній ми дали відпочити Сильві, у нього явний спад пішов, дали відпочити Попову. Заздалегідь домовилися випустити на тайм Шевченка та Мілевського, Ярмоленка та Кравця. За збігом обставин ми цю гру програли, пішла критика, а можливо й компанія, причому прямо перед фіналом. Я можу сказати, що ми перед футболом чесні. Також із «Шахтарем» у другому таймі ми зіграли гірше, ніж у першому. Я нормально сприймаю критику, але після гри з «Іллічівцем» її кількість переходила всі межі. В тому числі й від колишніх гравців. Можливо, це й зіграло свою роль.
Хочу зазначити й інші моменти. Після домашньої гри з «Шахтарем» піднялася хвиля – був пенальті, чи ні. Як тільки відбувається помилка нібито на користь «Динамо», відразу галас. Скажіть, які матчі починаючи з січня ми виграли через помилку судді? Я таких не пам’ятаю. А «Іллічівець» третій м’яч забив із «поза грою», і ніхто про це не говорить. У фіналі Кубка Шевченко вийшов віч-на-віч, а Шевчук затримався метра на три. Тоді рахунок міг стати 1:1. І ніхто про це не говорить. Адже це був фінал Кубка України!
«Шахтарю» ми об’єктивно поступаємося в індивідуальній виконавчій майстерності. Ми обрали напрям, велику ставку робимо на молодих українських гравців. Вони зростають повільно, але ми їм даємо грати. «Шахтар» ідеально проводить комплектацію, в них відпрацьована система, практично безпомилково. У нас обрано інший напрям.
Зараз команда йде до відпустки. Група, яка не в збірній, розпочне підготовку 16 червня. Інша, яка виступає за національні збірні, з 21-го. Дамо хлопцям певну відпустку. І третій групі, гравцям молодіжної збірної, дамо тиждень відпочинку після завершення фіналу молодіжного Євро. Якщо ми хочемо, щоб наші команди виступали краще в єврокубках, їм мають надаватися пільги. Зараз складається календар на новий сезон, у ньому немає тижневого циклу. У п’ятьох українських команд будуть відбіркові ігри, виступати доведеться кожен третій день. У матчі з «Брагою» ми на цьому «задихнулися». Ви пам’ятаєте, як «Зеніт» виграв Кубок УЄФА? Їм перенесли багато ігор у чемпіонаті, зате вони виграли цей турнір. Якби в нас був перед «Брагою» нормальний цикл, могли пройти цю команду. У нас немає такого, щоб один склад грав в одному турнірі, а інший у іншому. І в «Шахтаря» такого немає. Є група з 16-18 гравців, хтось вибуває через травми. Тепер я готовий відповісти на ваші питання.
- Фактично в жодному матчі не вдалося підсилити гру виходом футболістів на заміну. Чи існує проблема короткої лавки запасних, і що робити?
- Напевно, у цьому є й мої помилки. Можливо, випустив не того гравця, можливо, не в той час… У фіналі Кубка також напрошувалися заміни окремих гравців, тому я витримував до останнього й не ризикував. У першому таймі ми дуже добре грали, він був абсолютно рівним. Хоча деякі позиції випадали. Здавалося б, гравців потрібно було міняти, але я на це не зважився. Заміни зробив трохи пізніше, коли ми стали втрачати ініціативу. Нам не потрібні глобальні зміни, їх і не буде. Очевидно, в команді не залишаться Маграо та Тіберіу Гіоане. Останньому потрібно сказати велике спасибі, він для «Динамо» зробив багато чого. Хотіли його нормально проводити в Маріуполі, а сталося… Хлопець провів десять років у команді, виграв із клубом багато трофеїв, є вкрай порядною людиною. Навіть потрапляючи до резерву, маючи поганий настрій, він поводився дуже гідно.
- Нещодавно пройшли чутки, що до «Динамо» повертається Малхаз Асатіані. Що можете сказати з цього приводу?
- Це лише чутки. У нас є центральні захисники. Крім того, Малхаз багато пропустив і не грав із листопада.
- Чи не здається вам, що оптимальним рішенням проблеми короткої лавки запасних було б форсування підготовки молодих футболістів, які вже п’ять років подають надії. Вони вже далеко не юні?
- Сезон закінчився, ці хлопці мають подумати, що час минає. Їм необхідно бути більш принциповими й жорсткіше боротися за місце в основному складі. За той час, який їм дається на поле, 15-20 хвилин, потрібно про себе заявляти по-іншому. Якби вони проявляли себе яскравіше, наступного разу вийшли би у стартовому складі. Ну й від нашої індивідуальної роботи також багато чого залежить, а її зараз багато, зокрема, з Кравцем. Поки важко просувається, він все ж таки пропустив більше півроку. Чисто фізично Артем виглядає добре, повністю набрав форму, але в його грі іноді присутні нелогічні дії, тому він забив мало м’ячів. Потрібно працювати над цим. А що стосується підсилення, нам потрібні одна-дві людини, всі інші хлопці в змозі додати відсотків 15-20. Якщо вони це зроблять, у нас буде дуже хороша команда. Немає таких, хто повністю себе вичерпав, що на них не можна розраховувати. Усі можуть прогресувати.
- Можливо, вам варто прийняти вольове рішення та когось із вічно перспективних відправити до оренди?
- За групою хлопців, які наближені до основи, інших немає. За ними – провал. Так, є Калитвинцев, якби він не був так довго травмований, був би ближчим до команди. Після проблем із хрестоподібними зв’язками, через які Влад шість місяців нічого не робив, він набрав форму. В обов’язковому порядку він готується разом із нами в загальній групі. Ми його випускали в матчі з «Волинню», і Влад зіграв доволі непогано. Але в дублі поки нікого немає, ви ж бачите, на якому вони місці. Напевно, потрібно щось трохи змінити та шукати гравців в Україні. У «Динамо-2» також немає гравців, яких ми могли б відразу взяти. Коли я прийшов до «Динамо» вперше, було неозброєним оком видно, що Ярмоленко, Кравець, Зозуля, Гармаш підуть уперед, як і Морозюк із Олійником. Зараз же з цим велике питання.
- Чи стежите ви за можливими суперниками «Динамо» в Лізі чемпіонів? Наскільки складно буде подолати кваліфікацію?
- Дуже складно. Як я вже сказав, щоб було легше, необхідно створити певні умови. У нас у суперниках можуть бути команди найвищого рівня. Я за ними стежу, але поки великого сенсу в цьому не бачу.
- Як просувається селекційна робота?
- Цілком можливо, що впродовж 10-12 днів по одному з футболістів, за яким стежили, ми закриємо питання. На даний момент нам потрібен досвідчений виконавець, якого ми би придбали не на майбутнє, а на сьогодні, і могли відразу ставити до складу. Він повинен уміти повести за собою, а за ним мають піти інші. Щоб команда з ним щось виграла, подолала кваліфікацію. А виховувати потрібно своїх.
- Чому гравці «Динамо» не дають інтерв’ю телеканалу «Футбол»?
- Це ініціатива гравців. Які причини, я не знаю. Подумайте, розберіться в собі. Можливо, через те, що лунає не зовсім справедлива критика. Ми зауваження сприймаємо нормально, але вони не мають бути однобокими. Що ж ви жодного разу не показали момент із виходом віч-на-віч Шевченка у фіналі Кубка, коли рахунок міг стати 1:1, і гра почалася б по-новому? Чи третій гол «Іллічівця», забитий із офсайду на останній хвилині, як, утім, і перший? Але ми не скаржимося, сталося, так сталося. Але не треба нас знищувати.
- Як ви й команда сприйняли пряме звинувачення в договірному матчі з «Іллічівцем»? Хлопці мали в наступному матчі землю гризти, щоб довести, що вони вміють грати…
- Коли з ранку до вечора чуєш несправедливі звинувачення перед важливим матчем, причому в хамській формі, не думаю, що це може розсердити чи призвести до чогось хорошого. Необ’єктивність завжди погано впливає. Ось Шовковський відреагував, він написав листа, опублікованого на офіційному сайті. Сашу ніхто до цього не змушував. Я дивуюся з того, що хлопці, які грали в «Динамо» та досягали великих перемог, для яких клуб багато чого значить, роблять такі заяви. У цьому плані «шахтарські» ветерани поводяться більш гідно, вони завжди підносять команду в найкращому світлі. А нашим чомусь увесь час потрібно критикувати. Час минув, потрібно вже все забути. Динамівці мають бути разом, особливо старе покоління. Це єдиний клуб, який багато чого дав кожному.
- Навряд чи Валерій Яремченко лаяв та кричав би на своїх гравців у перерві, якби знав, що гра все одно завершиться перемогою. Та й як можна запланувати забитий гол на останній хвилині?
- Я навіть не хочу більше говорити про це. Є навіть простіші речі. «Іллічівцю» більше симпатизує «Шахтар». Там свій тренер, за команду виступає багато хлопців із «Шахтаря». Невже ви думаєте, що нам краще грати наступного року з ними, ніж із кимось іншим? Напевно, для нас було більше сенсу, щоб вони вилетіли, а «Севастополь» залишився. Інша справа, що думками хлопці були вже у фіналі. Як і в матчі з «Шахтарем», у Маріуполі ми не витримали другий тайм.
- Уже визначилися, де та в які терміни будуть проведені підготовчі збори?
- Як завжди, з 18 червня до 2 липня в Австрії. Туди будуть приїжджати гравці зі збірних. Ще не відомо, чи відбудеться в Москві турнір Кубок ВТБ. Якщо так, безпосередньо з Австрії вирушимо на нього.
- Повертаючись до теми молодих гравців. Ярмоленко значно додав, але зараз у нього якийсь спад. Кравець ніяк не вийде на потрібний рівень. Можливо, є сенс запросити до команди професійного психолога?
- З ними в плані техніки індивідуально дуже багато працює Ігнатьєв. Ребров займається з форвардами, оскільки в минулому сам нападник. Сергій дає хлопцям багато вправ на завершення атак. Не думаю, що є сенс запрошувати до команди психолога. Усі хлопці молоді, вони мають самі виходити зі складних ситуацій. Сильний знайде вихід, слабкий – помре. Ми не можемо давати їм час до безкінечності. Свої 15 хвилин вони мають використати за призначенням. Наприклад, у чемпіонаті в матчі з «Шахтарем» вийшов Зозуля та добре попрацював свої 10 хвилин. Але це один випадок. До речі, з «Волинню» молодь зіграла чудово.
- Ви збираєтеся особисто відвідати фінал Ліги чемпіонів, за кого будете вболівати?
- За обидві команди, вони мої найулюбленіші. Й обидва їхні тренери мені дуже подобаються – Фергюсон та Гвардіола. А вболівати буду за красивий футбол. За останні 15 років я не пропустив жодного фіналу.
- Хотілося би повернутися до кубкового матчу та підняти питання дисципліни в моментах з Хачеріді, Мілевським, під час отримання медалей. Чому динамівці не підійшли подякувати вболівальникам після матчу?
- Я вважаю, в таких матчах загострення пристрастей завжди дуже велике. Нічого страшного не сталося, коли Мілевський посварився зі Срною. Головне, що впродовж матчу футболісти обох команд поводилися вкрай коректно, були налаштовані лише на гру у футбол, і ні на що інше. Те, що сталося, – емоції, без них не буває футболу. Що стосується завершення матчу, ми трохи не розібралися, відразу пішовши до роздягальні. Я не думав, що нас будуть нагороджувати за друге місце. Але потім сказали, що буде церемонія, і ми повернулися. Нічого навмисного в наших діях не було. Я привітав Срну та Луческу з перемогою. А те, що не привітали вболівальників… Винні, просимо вибачення. Нехай вони нас теж зрозуміють, усі були просто «вбитими» після поразки. Зазвичай ми завжди підходимо до фан-сектору.
- Яке майбутнє в команді у Теміле та Суареса?
- Вони обидва травмовані, спочатку ми їх маємо вилікувати. У Теміле ушкоджені хрестоподібні зв’язки. Суарес достатньо давно в Києві, але йти з команди йому ще зарано.
- Чи буде подовжено контракт із Андрієм Несмачним і чи відправите до оренди когось із чотирьох динамівських воротарів?
- Хтось із них піде до оренди. Це дуже складний для нас момент, адже всі вони достатньо хороші, але комусь доведеться йти, ми працюємо над цим питанням. Без ігрової практики немає сенсу їх тримати, тим паче в таких хороших фізичних кондиціях. Що стосується Андрія, він найближчим часом зустрінеться з Ігорем Михайловичем, вони вирішать його питання.
- Часто після матчів, особливо програних, узяти інтерв’ю у футболістів практично нереально, як і перед іграми…
- Я з вами погоджуюся. Ви, як і ми, є частиною футболу і маєте знаходити спільну мову один із одним. Але насильно милий не будеш, комусь дають інтерв’ю, комусь – ні. Значить, щось не виходить, як у журналістів, так і у футболістів.
- Чи були випадки у вашій кар’єрі, коли футболісти конфліктували з пресою?
- Частенько так. У всіх командах існує конфлікт «преса – гравці». Усе має відбуватися в інтересах футболу, без нього не було б роботи ані у нас, ані у вас.
- Як ви ставитеся до проведення матчу за Суперкубок, коли одна з команд зробила «золотий» дубль, і який склад плануєте випускати на цей матч?
- Поки складно щось говорити. Подивимося, коли з Данії повернеться молодіжна збірна, можливо вони виграють чемпіонат Європи. Сам матч буде дуже цікавим.
- Зазвичай найбільші покупки здійснюються в останні дні трансферного вікна, тому футболісти не проходять збори з командою й перші півроку не готові грати. Чи збираєтеся щось змінити цього разу?
- Це правильне питання. Але ви маєте зрозуміти, що гравці теж чекають, в останню мить раптом хтось з’являється. Здається, що це хороший гравець, а коли приїжджає, без підготовки не може швидко адаптуватися, отримує багато критики та знову хоче поїхати до своєї країни.
- Ви погоджуєтеся, що Швецов вибачив Мілевського, не показавши йому червону картку?
- Можливо. Але потрібно ще подивитися, чому Мілевський обурився. В цілому, вважаю, Швецов добре судив фінал. Не дав відразу жовтих карток, інакше до завершення гри було б багато вилучень. У цьому моменті, коли футболісти трохи поштовхалися, дав жовті картки одному й другому, всі відразу заспокоїлися. А помилка з виходом віч-на-віч Шевченка явно на совісті бокового арбітра.
- Якщо дитяча школа не готує хороших футболістів, можливо, потрібно в ній щось змінити?
- Я досконально не знаю ситуацію, хоча й намагаюся її зрозуміти, тому не маю права критикувати. Буває, що один рік випуску хороший, а в іншому немає обдарованих дітей. Головне, щоб напрям роботи був правильним. Коли я мешкаю на базі, бачу, як хлопці працюють, усі дисципліновані. Але яскравих індивідуальностей поки немає.
- Питання стосовно Алієва. Чому ми так і не побачили того Олександра, якого очікували, й яка вірогідність того, що він набере форму до наступного сезону?
- Я розумію – він багато пропустив, але не розумію, чому він не в тих фізичних кондиціях, в яких був раніше. Це його особисті проблеми, які, навіть перебуваючи без ігрової практики та невизначеності стосовно переходу, мав вирішувати. Погоджуюся, він приїхав не в найкращому стані. Вплинуло те, що він не був заявлений на матчі Ліги Європи, а в чемпіонаті ми приділяли більше уваги тим гравцям, які готувалися до цих матчів. Саша має зрозуміти, що без хорошого фізичного стану футболу не буває. Сьогодні він є лише 50% того Алієва, який був рік тому в «Локомотиві». Дуже сподіваюся, він це зрозуміє та буде працювати на полі. Ми все для цього робимо як у жорсткій, так і в добрій формі. Бачите, Саша вийшов у двох іграх та забив два м’ячі.
- «Динамо» два роки без трофеїв. Ви визнаєте, що індивідуальна майстерність гравців «Шахтаря» вища, вибір виконавців більший, селекційна робота поставлена краще. За рахунок чого тоді «Динамо» планує нав’язати бій «Шахтарю»?
- Усі ці компоненти ми маємо поліпшити в себе. Впевнений, що ми недалеко відстали, у нас є свої переваги в українських гравцях, які можуть додати, в резерві футболістів, яких маємо придбати. На це і будемо опиратися. Ми не здаємося, сповнені оптимізму дати бій та повернути лідерство. Також хотів би сказати велике спасибі вболівальникам, які нас дуже сильно підтримували, особливо в міжнародних матчах та іграх із «Шахтарем». Хотілося б, щоб і на прості матчі збиралося трохи більше глядачів.
Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)


Источник: ФК «Динамо Київ» Офiцiйний сайт | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Юрій Сьомін: підсумки сезону та плани на майбутнє"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 15
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Киев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта