Ігор Суркіс: Купляти футболістів на перспективу не має сенсу : 874098 : Футбол

Футбол Киев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Киев и область : Последние новости > Спорт > Футбол
Подробно

Ігор Суркіс: "Купляти футболістів на перспективу не має сенсу"

Ігор Суркіс:

Президент «Динамо» Ігор Суркіс відповів на актуальні питання в ефірі програми «ПроФутбол», яка виходить на телеканалі «2+2».
- Чи задовольнила вас весняна частина сезону у виконанні «Динамо»?
- Ми не можемо окремо розглядати осінь та весну, необхідно говорити про сезон у цілому. Мене, як президента клубу, нічого, окрім першого місця, задовольнити не може. Ми ставимо максимальні завдання, і навіть якщо виграємо Кубок, я би не сказав, що це покращить враження від не зовсім вдалого сезону. Перше місце в чемпіонаті дає прямий шлях до Ліги чемпіонів, це має на увазі абсолютно іншу підготовку до сезону: можна спокійно втягуватися й до групового етапу Ліги чемпіонів підійти в хороших кондиціях. Фінал Кубка з «Шахтарем», звичайно, престижний, такого фіналу не було вже кілька років. Він стане показником, в якому стані ми підійдемо до євросезону, адже «Шахтар» є чвертьфіналістом Ліги чемпіонів. На тому етапі, який нам доведеться пройти, сильніше команд не буде, оскільки «Динамо» перебуває в числі сіяних команд обох кваліфікаційних раундів. Гадаю, це буде хорошою перевіркою. Матч дасть відповідь на питання, які позиції необхідно підсилювати. А поєдинок за Суперкубок покаже, чи правильно ми посилилися, і чи потрібні ще придбання. Ми зробимо все можливе, щоб потрапити до групового етапу Ліги чемпіонів.
- Які позиції, на думку Юрія Сьоміна, вимагають підсилення вже зараз?
- Нам потрібен нападник і гравець до середини поля.
- Зазвичай «Динамо» бере молодих, перспективних форвардів. Можливо, варто під євротурнір запросити досвідченого гравця?
- Юрій Павлович поставив завдання придбати якраз уже зформованого футболіста, який із перших хвилин зможе допомогти команді.
- Чи є конкретні претенденти?
- Так. Сезон добігає завершення, і ми вже працюємо в цьому напрямі.
- Якщо «Динамо» підійде до єврокубків у найкращій формі, потім може настати спад. Як цього уникнути?
- Мені здається, що ми не пройшли «Брагу» та поступилися «Дніпру» якраз через коротку лаву запасних. Хоча, у Дніпропетровську зараз конкурентоздатна та сильна команда, що вона показала й у матчі з нами, й у півфіналі Кубка з «Шахтарем». Але ви не забувайте, що в матчі з «Волинню» в другому таймі в нас грало вісім українців плюс Ель Каддурі, Єременко та Бетао. Тому купувати футболістів на перспективу зараз не має сенсу. У нас є своя перспектива в особі Калитвинцева, Зозули, Гармаша. Якщо й купувати, то футболістів, які сформувалися, які будуть грати і доводити, що вони можуть дати результат уже сьогодні. А молоді хлопці мають намагатися їх витіснити з основного складу. Така філософія, на мій погляд, має бути присутньою в команді.
- Шанс давався кожному з названих вами гравців. Але в їхніх діях є присутньою нестабільність. Чому вирвався вперед лише Ярмоленко, ставши одним із найкращих футболістів «Динамо» та України, адже інші тренувалися разом із ним, так само, як і він?
- А хіба ви не критикували Газзаєва за те, що він ставить до складу Ярмоленка, так само, як і самого Ярмоленка? Критика лунала в кожній передачі, яка виходила на наших екранах. Але якби Андрію не було надано можливості через усе це пройти, звичайно, він би не став тим, ким є сьогодні, а сидів би на лавці запасних так само, як і Зозуля. Гравцю потрібно дати шанс, у нього має повірити тренер і розуміти, що він обов’язково припуститься своєї кількості помилок.
Гравець має пройти це випробування, а також випробування славою, грошима, а це вдається далеко не кожному футболісту, навіть видатному. Але Ярмоленко, схоже, це подолав. Важливо мати на полі такого «батька», як Шевченко, з ним молодь має швидше адаптуватися до слави, грошей, можливості сьогодні грати, а завтра не потрапити до основного складу. У нас є ціла низка футболістів, той же Хачеріді, наприклад, які не розуміють цього. Із шансу потрібно скористатися, тому що потім його може не бути, на його місце прийде сильніший футболіст, а він сяде на лавку запасних. Словом, ті ж Зозуля, Гармаш мають працювати навіть більше, ніж їм пропонується це робити в тренувальному процесі. Шевченко та Ребров стали зірками, тому що свого часу я особисто бачив, як вони залишалися після тренувань і били по воротах ще по півтори-дві години, до тих пір, поки не стає темно.
- У Шевченка на полі роль ватажка?
- Шевченко – патріот, причому не лише «Динамо», а футболу, він справжній професіонал, які мають бути в сучасному футболі. Якби в команді зібралося одинадцять таких професіоналів, плюс ті, хто сидить на лавці запасних, до них прагнули, команда могла б досягти великих успіхів.
- Як ви, так і Олександр Шовковський після матчів із «Брагою» казали про те, що з деякими футболістами необхідно провести бесіду, що вони себе переоцінили. Чи відбулася подібна розмова?
- В першу чергу, таку розмову з командою мав провести головний тренер. Я, як президент клубу, звичайно, постійно проводжу розмови з гравцями, особливо з молодими хлопцями. Вік футболіста – дуже короткий: сьогодні ти на піку слави, заробляєш гроші, тебе впізнають, а завтра тебе не знає ніхто. Взяти, приміром, Алієва. Людина два місяці практично нічого не робила. Ніхто сьогодні не скаже, що Алієв – поганий футболіст. Не може ж гравець, який став найкращим у чемпіонаті Росії за системою «гол+пас», раптом розучитися грати у футбол! Сьомін наполягав на поверненні Алієва до «Динамо», й в останній день трансферного вікна мої помічники зробили все можливе, щоб цей перехід відбувся. А не провина самого Алієва в тому, що він не може заграти на колишньому рівні? Адже він не готовий, тому що два місяці нічого не робив. Весь цей час він думав, як піти з «Локомотиву», і чи забере його «Динамо», тоді як команда серйозно та цілеспрямовано готувалася до відповідальних матчів.
- Ви готові взяти на себе відповідальність та пообіцяти, що влітку ми побачимо того Алієва, якого ми бачили в чемпіонаті Росії?
- Я гарантую, що влітку Алієв буде тим же футболістом, якого ми бачили в чемпіонаті Росії, та якого ми бачили до його від’їзду з «Динамо».
- Як прокоментуєте ситуацію, що сталася під час матчу Кубка України з «Арсеналом» на фанатській трибуні «Динамо», коли стюарди були побиті й викинуті з сектору?
- Велика кількість стюардів на цьому матчі була з однієї простої причини: гра підвищеної відповідальності, на трибунах перебували вболівальники «Динамо» та «Арсеналу», які не відрізняються дружніми стосунками. Наші вболівальники вважають, що їх не мають охороняти, а інакше це в них викликає роздратування. Але у футболі є певні правила. Ви зрозумійте, їх сидить півтори тисячі людей. Я їм усім довіряю, я їм усім вдячний за те, що вони вболівають за «Динамо», за те, що вони нас підтримували в матчі з «Шахтарем». Без їхньої підтримки, можливо, й не було б як перемоги над «гірниками», так й інших перемог. Але серед тих уболівальників, які приходять на ці два сектори, може опинитися одна людина, яка спеціально піде на провокацію. Але ми не можемо припустити беззаконня на стадіоні, адже в інших секторах сидять діти, жінки. Ми пішли на те, щоб міліція залишалася за межами стадіону, а в секторах перебували лише стюарди. Гадаю, було присутнім непорозуміння між людьми, які відповідають за проведення матчу (я маю на увазі нашу службу «сек’юріті»), та лідерами фанатського руху. Напевно, потрібно було з ними зустрітися до матчу й порозумітися, що останнім часом ми робимо легко та просто. Слава богу, ніхто не постраждав. Сьогодні ми побачили підтримку вболівальників «Динамо» в матчі з «Волинню» з першої до останньої хвилини. Гадаю, інцидент вичерпано. Наступного тижня в мене призначено зустріч із керівниками нашого фан-руху, ми вислухаємо один одного й, упевнений, порозуміємося.
- Чому «Динамо» не може зібрати 17 тисяч уболівальників на свої домашні матчі в 3,5-мільйоному місті?
- Що значить «зібрати»? Мені, або моїм співробітникам йти містом та роздавати квитки? Ми зберемо. Але вболівальник тим і цінний, що він сам купує квитки та приходить на стадіон. У нас достатньо дешеві квитки – як на чемпіонат України, так і на Лігу Європи – і стадіон заповнюється. Мені здається, якщо команда буде грати, показувати видовищний футбол, то й уболівальники будуть приходити. Але київський уболівальник розпещений, він хоче величезних перемог. Невихід до півфіналу Ліги Європи вже розцінюється як трагедія. Київ бачив великі перемоги й успіхи «Динамо» – це чвертьфінал і півфінали Ліги чемпіонів, це і два виграних Кубка Кубків. Уболівальників, які пам’ятають ці перемоги, залишилося небагато, а нові, напевно, ще не зросли. Потрібно працювати в цьому напрямі, однозначно, чим ми й займаємося, зокрема, роздаємо величезну кількість квитків у школах, тим самим намагаючись виховувати нового вболівальника.
Але, знову ж таки, багато залежить від тих людей, які вже приходять на стадіон та підтримують команду. Мова про фанатську групу. Я їм уже казав, що можу йти на будь-які поступки. Можу навіть іноді дозволити використання файєрів, і клуб готовий за це сплатити штраф. Але я ніколи не погоджуся з ними, якщо вони будуть нецензурно висловлюватися з трибун, ображати суперника. А ми це все чуємо. Ми чуємо, як ображають суддів, як зовсім нещодавно ображали вболівальників «Арсеналу». Грають дві команди, і твої улюбленці мають довести свою перевагу на полі. Все інше в будь-який момент може вийти за рамки нормальних цивілізованих стосунків. Я же бачу, що сьогодні на футбол приходять і бабусі, і дідусі, приходять діти. Я, як президент клубу, намагаюся достукатися до людей, щоб вони поводилися цивілізовано. Чесно кажучи, свою доньку я не завжди приводжу на стадіон. Сьогодні матюки лунають не лише в нас, але й на інших стадіонах. Узяти нещодавній приклад з уболівальниками «Шахтаря». Адже зрозуміло, як закінчується слово на банері, сьогодні немає людей, які не вміють читати... Нам потрібно виховувати вболівальників. Передусім, активну участь має брати Прем’єр-ліга. Вона має не лише штрафувати, а саме виховувати вболівальників. Це ж стосується і Федерації футболу України, і самих клубів. Ми маємо визначати людей, які спричиняють безлади, не пускати їх на футбол. Ми маємо ставати демократичною, нормальною країною. Адже подібного немає ані в Німеччині, ані в Іспанії!
Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)


Источник: ФК «Динамо Київ» Офiцiйний сайт | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Ігор Суркіс: "Купляти футболістів на перспективу не має сенсу""

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 24
Новых вестей вчера: 16

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Киев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта