Бригинець: Попова змінить Кличко : 872846 : Гражданский актив

Гражданский актив Киев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Киев и область : Последние новости > Гражданский актив
Подробно

Бригинець: Попова змінить Кличко

Бригинець: Попова змінить Кличко

За великою політикою не забуваймо й про політику «середньої ланки», тобто київську. Не Тимошенко та Луценком єдиними живе преса. Є у нас і такі колоритні персонажі, як екс-секретар Київради Олесь Довгий та все ще чинний мер Києва Леонід Черновецький. Як вони поживають? Про це «Обозреватель» спитав у депутата Київради (фракція БЮТ) Олександра Бригинця. За версією Бригинця, Довгий поживає дуже навіть незле – його ще зарано «ховати», бо, як каже його колега, цей типаж ще спливе у якомусь політичному проекті. З Черновецьким все гірше. На нього вже можна навіть не звертати уваги – це «матеріал» відпрацьований. Натомість гряде зовсім інша сенсація, а яка саме – дізнайтесь з інтерв’ю.
- Пане Олександре, після відставки Довгого яких ще сенсацій слід чекати?
- А ми серед важливих подій мали не тільки відставку Довгого, а й фактичний розвал фракції Черновецького. Втім, це тільки доводить, що головним фундатором цієї команди і тієї більшості, яка існувала в Київраді, був саме Довгий. А сенсації нині слід шукати довкола двох інших персонажів. Перший з них – Попов, другий – Кличко.
- І які з ними пов’язані сенсації?
- Найбільш очікувана – відставка Попова. Є багато розмов про те, що очікуються серйозні кадрові зміни в президентській команді по всій Україні. Виходячи з тих конфліктних ситуацій, які накручуються в Києві, змін, що дорівнюють відставці Довгого та послабленню Черновецького, явно недостатньо. Тому може відбутися певна рокіровка фігур Попова та Кличка.
- Ви знаєте це напевно чи ви так думаєте?
- Теоретично я припускаю, що може бути розіграний такий варіант, коли Попов іде у відставку, а місце голови держадміністрації займає Кличко.
- Те, що ви зараз кажете, тягне на справжню сенсацію, якщо тільки для неї є достатньо підстав.
- Якихось документів у мене нема, але я вам кажу про ймовірний варіант. Київська влада сьогодні робить одну серйозну помилку за іншою, а ми бачимо, як діє команда Януковича у різних регіонах. Спочатку приходить кризовий менеджер, а потім слідом за ним приходить людина, яка намагається бути популярною. Частково з роботою кризового менеджера Попов вже впорався, бо він не зміг довести жодної справи до кінця. Це означає, що його особистого авторитету як чиновника явно не вистачає.
- А у Кличка – вистачить?
- На сьогодні потрібна кандидатура людини, яка взяла би на себе всю відповідальність за ситуацію в Києві і, відповідно, зняла би її з Януковича та Азарова. А іншої фігури у провладній команді, крім Кличка, не існує. В такому стратегічно важливому для Партії Регіонів місті, як Київ, треба знайти вагому, цікаву персону, яка, до того ж, має достатньо високу довіру зі сторони киян. І котра, крім того, готова співпрацювати з Секретаріатом. Всім цим вимогам відповідає одна людина – Віталій Кличко.
Ми знаємо, що фракція Кличка активно співпрацює з Партією Регіонів, що депутати його фракції робили заяви про те, що вони в опозиції до Черновецького, а не до Попова – таким чином, для президента це однозначно виграшний варіант. Тож, призначивши на посаду голови КМДА Кличка, Янукович відразу вирішив би кілька питань. Кличко, безумовно, покращив би ситуацію в Києві, тобто зробив би її більш легітимною з точки зору влади.
Він, спираючись на своє ім’я та на свій рейтинг, принаймні намагався би щось зробити в Києві. І якщо би йому це не вдалося, Кличко спалив би сам себе як кандидата в мери, а Партія Регіонів висунула би тоді свою людину – більш надійного кандидата. Це технологія, яка застосовується по всій Україні, то чому б її не застосувати і в Києві?
- Все це дуже цікаво, звісно, але чи впевнені ви у своїх словах, коли відносите Кличка до провладної команди і говорите про співпрацю його фракції з Партією Регіонів?
- Я не чув ніколи заяв Кличка щодо того, що він виступає проти Януковича.
- Чули, що він – за?
- Ви ж знаєте, що є політичні сили, які фактично підтримують президента, але формально виступають проти нього. Так от, в числі тих сил, які виступають проти Януковича, я ніколи не бачив фракцію Кличка. Так, Кличко був опонентом Черновецького і Довгого – тут немає сумнівів. Так, він виступає проти деяких проектів Попова, але й не можна сказати, що він виявляє потужну роботу по поверненню розкрадених Черновецьким ресурсів.
Так що Кличко – варіант, який влаштує всіх. Для чого йому чекати на вибори мера, якщо він може зараз отримати посаду голови КМДА? До того ж, була інформація, що такі переговори справді ведуться. І що минулого разу, коли Янукович шукав кандидатуру на це місце, він зробив пропозицію Кличку. Це ж не я вигадав, його соратники про це і казали – що, мовляв, пропонували Кличку місце, але не зійшлися в умовах. Бо з нього хотіли зробити весільного генерала, а він на такі умови, звісно, не погодився.
Сьогодні ж ситуація у Києві критична. Йде потужне недовиконання бюджету, до того ж – скандал за скандалом. Якщо порівняти кількість скандалів, що були за часів Черновецького, то це не йде ні в яке порівняння з тим, що є сьогодні. Попову, звісно, дуже складно – у нього немає фракції, яка б за ним стояла, немає високого особистого рейтингу, немає імунітету. Навіть якщо він хоче працювати, все одно мусить рухатися в фарватері тих завдань, які йому поставили нагорі.
Кличку – як депутату Київради – було б простіше. І скажу про себе: якщо я достатньо жорстко опонував Черновецькому, то так само опонувати Кличку (принаймні, на початку) я б не став. Спробував переконувати його як людину, що мислить як киянин, яка спроможна оцінити вирішення деяких проблем у місті. Словом, ми знаємо, що Кличко – це план «Б» для влади, але мені здається, що час для плану «Б» вже настав.
- Якщо повернутись до ситуації в Київраді. З відставкою Довгого з фракції Черновецького вийшли, якщо я не помиляюсь, 17 депутатів. Як вони розподілились між іншими фракціями? Який тепер розклад сил?
- Розклад сил в Київраді ніяк не змінився. Ті 70-80 голосів, які підтримували Попова ще за часів Довгого, так при ньому і залишились. Натомість сталося ось що. Оскільки Алла Шлапак з фракції Черновецького вийшла, а Комарницький, як ви знаєте, не може брати участь у засіданнях, то картки тих депутатів, які відсутні (а це Євлах, Чуб і сам Комарницький), не голосують. Таким чином, близько десяти карток не беруть участь у голосуванні. І деякі рішення, як ми це бачили на останній сесії, не добирають буквально кількох голосів.
Це не означає, що у Попова немає необхідних голосів, щоб провести те чи інше рішення. Але оскільки немає керівника фракції, і картки депутатів не задіяні, голоси і не набираються. Як тільки у фракції з’явиться керівник, то, думаю, оці «мертві» голоси відразу почнуть голосувати. Мабуть, вже на наступній сесії ми це побачимо.
- Чи відповідає дійсності те, що Довгий, подавши у відставку, фактично врятувався від кримінального переслідування?
- Тут можна говорити і «так», і «ні», але все це будуть лише припущення, як і мої розмірковування на тему, що Кличко замінить Попова. В принципі, можна сказати і «так». А з іншого боку, це може бути і зовсім інша гра. Ви помітили, коли відбулася відставка Довгого? На початку мертвого сезону. Тобто у нас відбудеться іще одна сесія, і Київрада вже не буде працювати. Це дасть можливість тому самому Довгому з’явитися за кілька місяців зі своїм новим проектом і перегрупувати свої сили. Більшість же депутатів шукають своє місце в строю… І ті моменти, які зараз виглядають у діях Довгого зовсім непривабливо, через якийсь час вже будуть оцінені інакше.
- Про який проект Довгого йдеться? Політичний?
- Думаю, що так. Сьогодні ситуація виглядає так. Довести злочинні дії якого-небудь окремого депутата досить складно. Бо депутат є частиною колегіального органу. З формальної точки зору, Довгий є модератором роботи Київради, і притягнути його до відповідальності, скажімо, за порушення регламенту є досить складно. Ми неодноразово зверталися з подібними позовами до судів і нам ніколи це не вдавалося, бо регламент Київради є внутрішнім розпорядком. Це все одно що звернутися до суду з позовом на дружину, яка не помила посуд. Тобто це буцімто внутрішня справа Київради.
Той самий Черновецький, який ставив свої підписи як мер, як голова КМДА, може нести куди більшу відповідальність. Є значно менше юридичних причин, щоб притягувати Довгого – формально він просто виконував свої обов’язки як секретар.
- Так нестиме Черновецький цю відповідальність чи ні, в решті-решт?
- Черновецький був, з однієї сторони, мером, а з іншої – головою КМДА. Так от, за ту частину роботи, яку він виконував як господарник, як керівник КМДА, він може бути покараний. Як і будь-який інший чиновник. Але коли він виступав як складова колегіального органу – в цьому випадку притягнути його до відповідальності досить тяжко. Те саме відбувається і з іншими чиновниками.
За що, приміром, затриманий Комарницький? За якусь бійку, а не за розкрадання коштів. Тобто я думаю, що відповідальність за злочини перед киянами, скоєні цими людьми, вони не понесуть. Але деякі з них, можливо, будуть затримані та покарані за скандали, пов’язані з якимись другорядними речами. Тож покарання, можливо, і буде, але зовсім не за ті дії, які їм інкримінує суспільство.
obozrevatel.com


Источник: ЗА КИЇВ | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Бригинець: Попова змінить Кличко"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 2
Новых вестей вчера: 14

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Киев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта