Микола Томенко: Я думав, що Дмитро Табачник російський патріот. Я помилявся. Він – націоналіст... російський : 838234 : Политика

Политика Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Политика
Подробно

Микола Томенко: "Я думав, що Дмитро Табачник російський патріот. Я помилявся. Він – націоналіст... російський"

Микола Томенко:

Відвідавши 11 лютого рідну для нього Черкащину, заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко поділився з місцевими журналістами своїми думками про будівництво вертолітного майданчика поблизу Тарасової гори в Каневі, реформи Януковича і про націоналіста – міністра освіти, науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника. Ось що відомий київський політик із табору Юлії Тимошенко сказав у Черкасах...
...про фінансування черкаських доріг і лікарень
Відповідно до бюджету на 2011 рік такому регіону як Черкащина сподіватися на якісь добрі перспективи не доводиться. По-перше, загальний бюджет для соціально-гуманітарної сфери дуже складний. І, по-друге, в ньому виділені такі собі елітні й неелітні регіони. На жаль, Черкащина не потрапила до числа елітних регіонів. Туди потрапили регіони, які приймають Євро-2012, а також Крим.
Торік я слухав і радів, коли представники влади говорили, що ми на Черкащину, образно кажучи, машинами, річкою будемо звозити мішки з грошима для будівництва доріг, лікарень тощо. Але поки що серйозного фінансування будь-яких інфраструктурних проектів на Черкащині я не бачу.
...про вертолітний майданчик за 2,6 млн гривень
До ювілею перепоховання Тараса Шевченка в Україні влада реалізує поки що тільки один проект – будівництво вертолітного майданчика поблизу Тарасової гори в Каневі. На ці потреби, згідно з інформацією "Вісника державних закупівель", виділено вже як мінімум 2,6 мільйона гривень. Невже саме такі витрати найнеобхідніші для вшанування пам’яті Шевченка?..
...про націоналіста Табачника
В Уряді є кілька персоналій, які є буквально символом зневаги до народу України. Можливо, опозиції треба сконцентрувати всі зусилля на відставку саме їх, а не всього Уряду. Рішення про відставку міністрів приймає Президент, і, мабуть, треба шукати якісь аргументи й для Президента.
Я, наприклад, раніше думав, що Табачник – російський патріот. Я помилявся – він націоналіст... російський. Коли російські націоналісти входять до українського Уряду і займаються там гуманітарною політикою – це не жарти. Якщо Президент і Адміністрація Президента нарешті побачать ступінь протестних настроїв у народі, вони повинні зрозуміти, що приречені на кадрові зміни. Під кінець весни відбудеться або звільнення низки посадовців, або загальна відставка Уряду. Президент, якщо хоче зберегти свій президентський статус, муситиме це зробити!
Сьогодні в уряді є кілька постатей, які апріорі є злом для рейтингу Президента, а не тільки для рейтингу України. Тому під кінець весни ми як опозиція повинні висувати програму-максимум – відставку Уряду і програму-мінімум – відставку найбільш антиукраїнських, антидемократичних, антидержавних міністрів. Повністю під ці категорії підпадають, приміром, Табачник і Могильов.
...про єдність опозиції й ушанування Степана Бандери
На сьогодні, при всій моїй повазі до національно-визвольного руху і до Степана Бандери, в мене складається враження, що нас роблять заручниками гри, яка була в часи, коли Кучма і вся його команда боролися за Симоненка, щоб він пройшов у другий тур виборів.
Опозиція часто підігрує владі у затіяній останньою інформаційній грі. Чому провладний телеканал розпочинає свій випуск новин з повідомлення про те, що десять молодих і активних патріотів (яких особисто я поважаю і шаную) вийшли на мітинг за вшанування пам’яті Степана Бандери? Авжеж це робиться не тому, що телекомпанія так любить Бандеру і патріотів. Таким чином увагу глядачів відволікають від того, що в нас зашкалює ріст цін, що на 30 відсотків підняли житлово-комунальні тарифи, що люди ненавидять владу. Опозиція не повинна підігрувати владі, зводячи весь зміст боротьби до відстоювання національних символів.
Крім того, як на мене, якщо проводити акцію протесту, треба, щоб у ній брало участь кілька тисяч людей, а не 20 чи 30. Для цього потрібна координація дій опозиційних сил. Бо коли на мітинг виходить 20 чи 30 людей, влада над цим тільки посміюється.
...про оперативність Черкаської облдержадміністрації
Хочу похвалити Черкаську облдержадміністрацію – на Черкащині, на відміну від інших областей, зняли рекламу на білбордах, де Янукович вітає українців з Новим роком і Різдвом. Уже відзначили й китайський Новий рік, ось уже Стрітення, а в різних областях – від Київської до Закарпатської – вітання Президента з Новим роком й досі залишилися...
...про пенсійну реформу
Я вважаю, що всі адекватні політики повинні підтримувати пенсійну реформу, але пенсійна реформа не повинна перетворюватися на підвищення пенсійного віку. За проведеним нами соціологічним дослідженням 88 відсотків населення не підтримує запропонований Урядом варіант реформи. У разі, якщо буде прийнято рішення про підвищення пенсійного віку, 36,8 відсотків опитаних заявили про свою готовність взяти участь у мітингах і демонстраціях протесту. Це – фантастично велика протестна активність.
Чи обов’язково пенсійна реформа повинна бути підвищенням пенсійного віку? Щоб відповісти на це запитання, наведу приклад. Є один популярний телеведучий, працівник органів внутрішніх справ. Телеведучому 42 роки, і він заявляє, що йому набридло працювати в міліції, він вирішив взяти участь у передачі "Танці з зірками" та... вийти на пенсію! Вважаю, що Уряд мусив би порушити тему раннього виходу на пенсію в армії, правоохоронних органах. В умовах мирного часу виходити на пенсію в 40 років – це абсурд. Тобто, є можливість проводити пенсійну реформу не за рахунок підвищення пенсійного віку більшості українців.
...про реформу в освіті
Тут важливі три моменти. Перший – історія з бюджетним замовленням, яке збираються різко скоротити. Очевидно, механічне скорочення – це неправильно, адже є чимало спеціальностей (приміром, інженери), де фахівців з вищою освітою бракує. В українському законодавстві є норма, що більшість студентів кожного вишу (51 відсоток) повинна навчатися за держзамовленням. Відповідно, якщо зменшується держзамовлення, доведеться зменшувати і кількість контрактних місць. Це проблема не тільки абітурієнтів, які не зможуть вступити до вишів, але й викладачів, яких доведеться звільняти. Нарешті, виникає серйозна корупційна ніша: ректор кожного вишу муситиме якось домовлятися з чиновниками, щоб у нього менше скоротили набір абітурієнтів...
Другий момент – спроба за кількістю студентів визначати, наскільки якісна освіта у виші. Приміром, якщо у ректора Поплавського більше студентів, то в його виші освіта краща, а якщо у Києво-Могилянці менше – то гірша. Насправді кількісний параметр може бути лише одним із багатьох параметрів, і при тому не визначальним.
Третій момент – пов’язаний з фінансовими питаннями. Зараз плата за навчання не переглядається протягом усього терміну навчання студента. Пропонується переглядати оплату щороку відповідно до індексу інфляції.
На щастя, громадський спротив цій "реформі" настільки сильний, що Уряду, а може й спільно Уряду й Президенту, доведеться готувати новий проект.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Микола Томенко: "Я думав, що Дмитро Табачник російський патріот. Я помилявся. Він – націоналіст... російський""

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 3
Новых вестей вчера: 40

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июнь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта