Черкаська і чернігівська влада шантажують людей з хронічною хворобою нирок : 834500 : Здоровье

Здоровье Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Здоровье
Подробно

Черкаська і чернігівська влада шантажують людей з хронічною хворобою нирок

Черкаська і чернігівська влада шантажують людей з хронічною хворобою нирок

118 пацієнтів з хронічною хворобою нирок V стадії, які потребують постійного лікування методом гемодіалізу, вимагають від чернігівських і черкаських властей не відбирати у них право лікуватися і отримувати якісну допомогу в центрах гемодіалізу, інакше вони втратять найголовніше – життя. Про це виданню "Фраза" повідомили у прес-службі Всеукраїнської спілки громадських організацій "Рух за здоров'я".
Річ у тім, що напередодні кожен з 118-ти пацієнтів-гемодіалізників з Чернігівської і Черкаської областей отримав персональний лист від місцевої влади, в якому їх попередили, що лікування в медичній установі "Фрезеніус", де вони проходять гемодіаліз, може бути припинено у будь-який час нібито через відсутність фінансування.
"Надання допомоги (сеансів гемодіалізу) Вам може бути припинено у будь-який час", – про це йдеться в листі пацієнтам за підписом головного лікаря Чернігівської обласної лікарні М. Романюка і завідувачки відділу нефрології і гемодіалізу Чернігівської обласної лікарні А. Гордою, оригінал якого пацієнти-гемодіалізники передали Всеукраїнській спілці громадських організацій "Рух за здоров'я".
При цьому в самих центрах гемодіалізу "Фрезеніус" – черкаському і чернігівському, побудованих і введених в експлуатацію відповідно в 2009 і 2010 роках на підставі укладених з обласними адміністраціями протоколів про наміри реалізації інвестиційного проекту зі створення центрів діалізу – інформацію про припинення лікування називають провокацією з боку регіональної влади, оскільки з нового 2011-го року центри лікують своїх пацієнтів безкоштовно.
Вартість процедури гемодіалізу в Черкаській і Чернігівській центрах "Фрезеніус" не перевищує вартості цієї процедури в обласних лікарнях, проте місцеві медичні адміністрації навіть не реагують на пропозиції лікування хворих в центрах німецької компанії в 2011 році. Їм нічого відповісти. Вартість лікування в центрах "Фрезеніус" така ж, як і в державних установах, але якість набагато вища. Десятки пацієнтів в чергах чекають можливості потрапити в німецьку клініку, звертаються до місцевої влади і навіть до Президента – однак марно.
У листах до пацієнтів місцева влада запропонувала їм проходити процедуру гемодіалізу виключно в обласних лікарнях, відзначивши при цьому, що "згідно з бюджетом обласної лікарні передбачена обмежена кількість хворих". Це зумовило появу розмов про те, що нібито для того, щоб все-таки отримати можливість лікуватися за рахунок держави, потрібно буде викласти чималу суму своїх власних коштів за те, щоб потрапити у список щасливчиків на безкоштовний гемодіаліз в обласній лікарні.
"Нездобуття від Вас відповіді вважатиметься відмовою від лікування", – йдеться в листі від Чернігівської обласної лікарні.
У листі від Черкаського управління охорони здоров'я і медицини катастроф за підписом начальника управління Володимира Брожика також йдеться про те, що лікування гемодіалізників за бюджетні кошти здійснюватиметься лише в державних медичних установах. У листі також вказано, куди можна звернутися з цього питання.
Але торік місцеві бюджети виділяли гроші на лікування пацієнтів в центрах гемодіалізу "Фрезеніус", і пацієнти, що випробували на собі переваги лікування в приватній установі, вже не хочуть повертатися до лікування в обласних лікарнях. Тим паче, пацієнтам центрів не доводиться ні за що доплачувати, як це відбувається в обласних лікарнях, коли там не вистачає необхідних матеріалів для проведення гемодіалізу.
"Ми хочемо продовжувати лікуватися в центрі гемодіалізу "Фрезеніус", оскільки, за даними Національного реєстру хворих з хронічною хворобою нирок, у 2009 році смертність в Черкаській обласній лікарні склала 18,7%, а в центрі "Фрезеніус" – 2,55% (за даними за листопад 2009 року). За цей час у "Фрезеніусі" не було зафіксовано жодного нового випадку інфікування вірусними гепатитами В і C, всім пацієнтам Центру, в яких не виявлено активного гепатиту, зроблені щеплення проти гепатиту В. Ризик інфікування в самому Центрі зведений до мінімуму", – написали пацієнти черкаського Центру гемодіалізу у відкритих листах до влади.
"Раніше, при лікуванні в обласній лікарні, ми рахували кроки, які нам під силу пройти. А деяких з нас до "Фрезеніусу" приносили на носилках. Це здається неймовірним, але ми знову можемо ходити на роботу і навіть керувати автомобілем – ми повертаємося до нормального життя", – пишуть люди.
Загалом успішна робота в Україні німецьких центрів гемодіалізу "Фрезеніус" свідчить про пошук реальних механізмів інтеграції приватного сектору в державну систему охорони здоров'я, формування сучасної моделі розвитку галузі, в якій буде місце і конкуренції, і новітнім технологіям, і підвищеній відповідальності за безпеку пацієнтів.
У світлі реформування медичної галузі це могло б стати першим реальним прецедентом взаємодії бізнесу і влади. Проте, не дивлячись на заклики Президента і Прем'єр-міністра невідкладно почати реформування галузі, місцева влада стає реальним гальмом всіх позитивних зрушень і перетворень.
За переконанням самих пацієнтів, для яких в першу чергу і повинне проводитися реформування галузі, регіональній владі не потрібні поліпшення медичних послуг. Їм потрібен бізнес на державній медицині, побудований на методах шантажу, мовляв, лікуйтеся лише там, де ми скажемо, і користуйтеся тією якістю послуг, які ми можемо надати, і звичайно ж – ще спробуйте потрапити безкоштовно до списку людей, які зможуть лікуватися за державний рахунок.
У той же час пацієнти центрів гемодіалізу "Фрезеніус" в Чернігові і Черкасах повідомили активістів "Руху за здоров'я" про те, що працівники обласних лікарень їх постійно залякують тим, що в разі розголосу обставин цієї справи вони взагалі не отримають лікування в обласних лікарнях, чим фактично шантажують їх правом на життя.
Якщо чернігівська і черкаська влада не припинять шантажувати пацієнтів-гемодіалізників лікуванням, вони обіцяють провести масштабні акції в Чернігові, Черкасах, Києві із залученням інших всеукраїнських пацієнтських організацій.
Також пацієнти готові публічно озвучити факти їх переслідування і залякування з боку працівників обласних лікарень.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Черкаська і чернігівська влада шантажують людей з хронічною хворобою нирок"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 15
Новых вестей вчера: 24

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июнь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта