Сильна Україна: Городищина має потенціал, проте його не використовують! : 795637 : Политика

Политика Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Политика
Подробно

"Сильна Україна": Городищина має потенціал, проте його не використовують!

Підтримати економіку Городищенського району та допомогти аграріям закликають представники партії "Сильна Україна" в Городищенському районі. Влада має бути прогресивною і думати про інвестиційну привабливість району.
Городищині необхідні справжні господарі
Керівники-господарники зможуть поставити Городищенський район на ноги, впевнений Василь Дяченко. У Городищини гарний потенціал, проте з ним потрібно працювати, а не ігнорувати його.
– Нам вдалося привести до ладу маслозавод, який на час нашого приходу перебував на межі закриття. 40 людей працювало там через день. Завдяки правильному підходу до відновлення заводу нам вдалось залучити необхідні інвестиції та відновити виробництво, – розповідає директор заводу Василь Дяченко. – Нашими зусиллями на заводі було створено 120 робочих місць. Наразі освоєно випуск нового виду продукції, модернізовано обладнання. В планах у нас – розширення потужностей, що автоматично створить нові робочі місця та збільшить надходження до бюджету. Але самим заводом наша діяльність не обмежується. Зауважте, я не оперую якимись обіцянками, я просто розповідаю, що ми робимо. От наприклад, до нас часто звертаються навчальні заклади зі своїми проблемами. Як можемо – допомагаємо. Одній із городищенських шкіл подарували музичний центр, а школа в селі Орловець потребувала ремонту покрівлі, тож ми посприяли цьому і закупили шифер. Говорити про розв'язання глобальних проблем району, як от, наприклад, відсутність централізованої каналізації, також потрібно. Проте як розв'язувати ці проблеми, що потребують значних капіталовкладень, якщо не вирішуються питання, для яких потрібно залучити мізерні кошти? Наприклад, освітлення вулиць чи обладнання їх сміттєвими урнами.
Район потрібно забезпечити робочими місцями з високою зарплатою, щоб городищани не їхали шукати щастя в столиці чи за кордоном, переконаний кандидат у депутати районної ради Василь Дяченко.
– Завдяки відродженню закритих заводів та залученню інвестицій можна поліпшити благоустрій району та підвищити рівень життя городищан, – розповідає далі Василь Володимирович. – У Городищі в жахливому стані перебуває водогін, люди часто залишаються без води через пориви в системі. Проте за його ремонт так ніхто і не береться. Та й інших проблем у району вистачає. Наприклад, комп'ютеризація сільських шкіл – необхідна річ, проте ці питання відкладають у довгий ящик. Але ж за молоддю – майбутнє району, а як сільській дитині вступати до вищого навчального закладу, якщо вона комп'ютер по книзі вивчала? Та й у час комп'ютерних технологій працювати без цих необхідних навичок дуже важко. Тому керувати районом мають господарники, які б думали про майбутнє району та допомагали його жителям, а не собі.
Інвестиції потрібно вкладати в людей!
Підприємці мають допомагати державі, і не лише у створенні нових робочих місць, переконаний кандидат у депутати Городищенської районної ради Андрій Ляш. Наразі він опікується ТОВ "Нова нива", яке має більше 20 співробітників та 1100 га землі.
– Мені нічого не шкода для своїх працівників, я просто намагаюсь їм допомогти, бо сам був у схожих ситуаціях. Раніше селяни Воронівки та Дирдина зі своїх земельних паїв копійки мали, а наше підприємство намагається виплачувати набагато більше. Тепер на кожен земельний пай підприємство видає по 600 кг зернових, раніше ж селяни по 150 кг отримували, – розповідає Андрій Ляш. – Я почав опікуватись своїми людьми, а разом з цим – і проблемами сіл, у яких вони живуть. Наприклад, у школі в селі Воронівка зламалась система постачання води, до мене звернулись з проханням допомогти – і я не відмовив. Бо бачу результат, ці гроші не осіли в чиїхось кишенях, а реально пішли на ремонт. Кожен підприємець, що працює на землі і отримує прибуток, може підтримати школу чи дитсадок, докласти зусиль до розв'язання проблем людей, завдяки яким він отримує прибуток.
На думку Андрія Ляша, відродити села можна завдяки всебічній співпраці чиновників, підприємців і робітників.
– Зараз модно говорити про інвестиції. Так, це справа потрібна. Але варто зауважити, важливо – куди ці інвестиції вкладати. Найдорожче, що у нас є – це люди. От у них і потрібно вкладати кошти, і це будуть найвигідніші інвестиції, – продовжує Андрій Олегович. – Я не цураюсь роботи на землі, можу й сам замінити працівника, що захворів. Адже все дитинство та юність провів у селі В'язівок Городищенського району, де працював у колгоспі. Тож тепер, працюючи на землі і живучи в тих же умовах, що і мої односельці, я знаю їхні проблеми зсередини. Говорити про те, що я намагатимусь розв'язати ці проблеми, буде не правильно. Просто я вже це роблю. А перебуваючи у райраді, зможу сприяти розв'язанню аналогічних проблем в інших селах району. От наприклад, фельдшерсько-акушерські пункти в селах. Це болюче питання відразу слідує за проблемами шкіл та садочків. Сільські ФАПи зараз є далеко не скрізь, та й працюють часто, маючи лише анальгін. Зрозуміло, що у держави на все коштів не вистачає, але ж за гарного керівництва все це можна упорядкувати. Адже зі здоров'ям жартувати не варто. До речі, саме через отаке непрозоре фінансування я підтримую пропозиції, щоб кошти з районів не йшли до Києва, а осідали тут, на місцях. Щоб можна було прослідкувати, куди вони витрачаються і справді допомогти розв'язанню проблеми району. Влада повинна допомагати людям, а не перешкоджати і заважати працювати.
Селянам-виробникам – зелене світло!
Створювати нові робочі місця та підприємства потрібно, але не менш важливо підтримати селян, які забезпечують ці заводи сировиною. Так, без належної політики на селі заводи можуть зупинитись, оскільки селянам буде не вигідно виробляти ту чи іншу сільгосппродукцію.
– Допомогу селянам можна розпочати з малого – допомогти їм заробляти більше. Так, більшість селян має прибуток лише з власного городу та господарства. Наприклад, молоко вони здають заготівельникам, хоча могли б здавати прямо на заводи-переробники, – зазначає кандидат у депутати Городищенської райради Анатолій Ковпак. – Просто для цього сільрада має посприяти у створенні в селі заготівельних пунктів. Якщо зникне посередник, селяни зможуть отримувати ту "накрутку", яку отримував він. Ці маленькі кроки до відбудови сільського господарства згодом, за умови підтримки районною владою, зможуть значно поліпшити життя селян.
Кандидати в депутати до Городищенської райради впевнені, що район можна із занедбаного перетворити на процвітаючий.
– Потенціал у району є, проте через недолуге керівництво він не використовується на повну. От, наприклад, цукровий комплекс. Якщо відновити ці два заводи, то можна не лише робочі місця і виробництво створити, а й сівозміну на полях забезпечити. Зараз доволі родючі землі буквально вибиваються кукурудзою та ріпаком, сівозміна майже відсутня, – коментує кандидат у депутати Городищенської райради Олександр Черниш. – За кордоном є попит на нашу аграрну продукцію, потрібно просто шукати покупців та налагоджувати співпрацю з іноземними інвесторами. Але цим ніхто не займається. В районі не те що виробництво не відновлюють, а й елементарними речами людей не забезпечують. Транспортне сполучення між селами та районним центром у жахливому стані. Влада не веде з перевізниками діалогу. А можна було б їм, наприклад, якісь пільги запропонувати, а вони натомість відновили б перевезення селян. А місця для відпочинку? В Городищі молодим матерям з колясками ніде і прогулятись: ні парку, ні облаштованого місця для відпочинку. Хіба це так важко владнати? В місті немає навіть обладнаного пляжу, хоча місця для цього є...
Представники "Сильної України" впевнені, що лише принципові, готові до всебічної співпраці та виснажливої роботи люди зможуть підняти економіку Городищини.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости ""Сильна Україна": Городищина має потенціал, проте його не використовують!"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 19
Новых вестей вчера: 16

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта