Любов Майборода: Раціональний розподіл коштів кожному місту і селу Черкащини : 790918 : Политика

Политика Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Политика
Подробно

Любов Майборода: "Раціональний розподіл коштів кожному місту і селу Черкащини"

Любов Майборода:

Вибори в місцеві ради нині чи не найголовніша подія в суспільстві. Адже депутати, мер, районний чи селищний голова відповідають за найголовніші галузі і сфери життя. Це стан доріг, якість медичного обслуговування, освіта, тарифи на комунальні послуги, транспорт тощо. І від вибору політичної сили залежатиме розвиток міста, району чи села.
До Черкаської обласної ради цьогоріч йде Партія Вільних Демократів (ПВД). У списку 15 кандидатів: медики і комунальники, підприємці і митці. На чолі обласної команди ПВД – чинний депутат обласної ради Любов Майборода. Про те, з якою метою Вільні Демократи йдуть в раду, над чим працюватимуть і що вже зробили корисного, розповідає Любов Володимирівна.
МИ – ПОЗА ПОЛІТИКОЮ, МИ – ЗА ЛЮДЕЙ
– Скажіть, чим політична сила, яку ви представляєте, відрізняється від решти?
– Ми – партія європейського зразка, яка формується за прикладом "знизу – нагору". На відміну від більшості партій, наша команда не виконує жодних вказівок столичних босів. Натомість я неодноразово спостерігала, як в облраді голоси купуються і продаються. А дехто з депутатів не голосує, допоки не домовиться з Києвом або не отримає вказівки свого партійного боса.
До того ж команда Партії Вільних Демократів – поза політикою. Адже чимало кандидатів у списку – безпартійні. Кожен член команди має власну думку і свіжі ідеї, які втілюватимуться у життя на користь області. Для прикладу, я – безпартійна, незважаючи на те, що перша в списку цієї політичної сили.
– Як ви можете охарактеризувати людей, з якими йдете в одному списку?
– Прогресивні менеджери, кваліфіковані спеціалісти, медики, вчителі, підприємці – ось люди, які йдуть під знаменами ПВД. Усіх їх я добре знаю і з багатьма тривалий час працювала. Наша команда – дієва і демонструє реальні результати. Ми виступаємо за рівноправність усіх районів в обласній раді. Вільні Демократи висувають у кандидати людей з різних куточків Черкащини. Роман Головін – із Золотоноші, Володимир Дубина – зі Шполи, Владислав Лациба – з Лисянського району, Ніна Павленко – з Черкаського району, Ігор Доманський – з Умані.
МИ – ЗА РАЦІОНАЛЬНИЙ РОЗПОДІЛ КОШТІВ В ОБЛАСТІ
– Любове Володимирівно, скажіть, яка основна мета Вільних Демократів в обласній раді?
– Наша команда виступає за конкретну допомогу від обласного бюджету кожному району, місту, селу з розрахунку на кількість жителів. Черкащани повинні отримати те, на що мають повне право. Ми переконані, що громада кожного населеного пункту може самостійно визначати свій розвиток, а не жити вказівками з області чи столиці.
На місцях ліпше знають, яку вулицю необхідно заасфальтувати, в якій школі полагодити покрівлю, а де слід провести освітлення. Тому наше завдання – надати конкретну фінансову допомогу кожному селу та місту області, не за вибірковістю чи проживанням того чи іншого депутата, а за принципами необхідності та потрібності.
– Як, на вашу думку, нині розподіляються кошти Екологічного фонду Черкащини?
– Після ухвалення бюджету в травні 2010 року обласна рада й досі не може використати 12,5 млн гривень Екологічного фонду. Адже лише у середині вересня була затверджена постанова Кабінету Міністрів України. Однак і цього не достатньо, ще варто провести тендери, укласти низку угод.
Але парадокс: здійснення таких важливих робіт, як ремонт колекторів у Чигирині, каналізації Черкаської міської дитячої лікарні, встановлення муфельної печі у ІІІ міській лікарні Черкас, утилізація пестицидів в населених пунктах області, облаштування сміттєзвалищ робитиметься взимку.
Я переконана, все це можна було б зробити якомога раніше, якби такі питання вирішували місцеві депутати. До того ж, більшість коштів має залишатися на Черкащині, а не направлятись централізовано до Києва.
– Які дії Вільних Демократів у цьому напрямку?
– Наша команда в обласній раді розробить і впровадить у життя загальнообласну програму облаштування сміттєзвалища біля кожного села. Така практика поширена в більшості областей України. Щодо Черкас, то в обласному центрі ми сприятимемо появі сміттєпереробного заводу, адже це найдієвіший спосіб утилізації відходів. Напрацювання і спонсори вже є. Крім того, на посаді депутата я збираюсь влаштувати відкриту нараду з приводу розподілу коштів Екологічного фонду Черкащини. На обговорення запрошу представників екологічного комітету з області та з Кабінету Міністрів України.
– На вашу думку, чи правильно використовуються кошти на медичну галузь?
– Вже тривалий час у нас зводиться Дитяча обласна лікарня. Лише на завершення її будівництва потрібно близько 90 млн гривень, а на закупівлю обладнання – ще сотня. Натомість будівництво йде майже кожен рік, а користі для здоров'я дітей ніякої. Я вважаю, що за витрачені гроші варто було оснастити необхідним обладнанням Черкаську дитячу міську лікарню, де щороку лікується 10 тисяч дітей, чотири з яких – з усієї області.
Однак завдяки спільним зусиллям області і мерії Черкас нам вдалося відремонтувати п'ять відділень та харчоблок Черкаської дитячої міської лікарні. До речі, зі свого депутатського фонду всі кошти я перераховую на Дитячу міську лікарню. Зокрема мною були придбані нові матраци, подушки, постільна білизна для Черкаської дитячої міської лікарні.
МИ НАВЧИМО ЧЕРКАЩАН, ЯК КОНТРОЛЮВАТИ ВЛАДУ
– Ви постійно наголошуєте на тому, що жителі області мають контролювати дії депутатів. Підкажіть, яким способом це можна робити?
– Я вважаю, що впливати на формування витрат обласного і місцевих бюджетів – це громадянський обов'язок кожного. Партія Вільних демократів йде до влади, щоб навчити людей, як примусити чиновників звітувати про свою роботу. Наприклад, у Черкасах влада щороку звітує про виконану за рік роботу, проводить зустрічі, спілкується з жителями. Зокрема ми працюватимемо над програмою, яка дозволить черкащанам дізнатися, на що були витрачені державні кошти. А розмістити такі відомості можна в Інтернеті на сайті Черкаської обласної державної адміністрації. Також ми сприятимемо тому, щоб процедура голосування на сесіях була публічною: кожен голос має бути підписаний депутатом.
Крім того, важливу роль мають відігравати засоби масової інформації. Наша команда – за свободу слова, за відкриті обговорення, дискусії із залученням експертів та професіоналів. Ми – за відкритість депутатів перед журналістами.
– На якому прикладі збираєтесь розвивати Черкащину?
– Уже близько чотирьох років у позитивному руслі розвивається наш обласний центр – Черкаси. Кандидати від Партії Вільних Демократів ставлять за мету перенести на територію області позитивний досвід Черкас у сфері енергозбереження, встановлення склопакетів у школах та садочках. Адже результат – 30% економії тепла. Невитрачені кошти у свою чергу перераховуються на потреби галузі.
До того ж, поліпшення медичного обслуговування і запровадження безкоштовної терапії для хворих на інфаркт стануть незамінні в усіх медичних установах Черкащини. До речі, в інших містах України препарати при інфаркті небезкоштовні – за них хворий сплачує 10–15 тисяч гривень. Натомість у Черкасах вже вдалося врятувати 98 хворих за 2,5 року. Розумно буде запозичити досвід розвитку парків та зон відпочинку. Зокрема в області цього потребує Буцький каньйон, Корсунь-Шевченківський парк, Кам'янка тощо. Робота, яка ведеться у Черкасах, – приклад для усієї області.
ДОСЬЄ:
ЛЮБОВ МАЙБОРОДА (52 роки) – лікар-санепідеміолог вищої кваліфікації Черкаської міської санстанції
Освіта: вища, лікар
Родина: одружена, має двох доньок
Партійність: безпартійна
Понад двадцять років безперервно займається громадською роботою та політикою. Тричі обиралась депутатом обласної ради, двічі – за мажоритарною системою в Черкасах. Для неї понад усе – національне відродження, свобода слова й охорона здоров'я. Лікар за фахом, вона у своїй депутатській діяльності приділяє особливу увагу питанням медицини. Активний борець за справедливість, чесність і прозорість у владі.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Любов Майборода: "Раціональний розподіл коштів кожному місту і селу Черкащини""

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 2
Новых вестей вчера: 16

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта