Боковий тренд затягнувся… : 787118 : Финансы

Финансы Киев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Киев и область : Последние новости > Бизнес > Финансы
Подробно

Боковий тренд затягнувся…

Опубликовано: Analitik

Недельный обзор за 11.10-15.10

Невпевненість на світових фондових ринках не змогла додати оптимізму українським інвесторам, що призвело до негативного закриття ринку цінних паперів минулого тижня. Спроби зрости були зведені нанівець наприкінці тижня за відсутності внутрішнього каталізатора та не одностайних статистичних показників світового масштабу. За підсумками тижня, індекс ПФТС втратив 1,15% до рівня 744,75 пп, у той час, як індекс Української біржі UX зменшився на 2,4%, відступивши до рівня 1838,86 пп.

З огляду на технічну картину, обидва індекси протягом останніх тижнів закріпилися на ведмежій території, бо залишаються нижче важливих рівнів у 850 пп та 1900 пп для ПФТС та UX відповідно. Відносно обсягів торгів варто зауважити, що на ринку на даний момент достатньо короткострокових інвесторів, які доки що не вирішили поповнити свої портфелі стратегічними угодами. Протягом тижня на ПФТС було проведено операції на загальну суму 1,158 млн. грн.. (разом з корпоративними облігаціями та ОВДЗ), на UX – 509 млн. грн..

Новини України:
Минулий тиждень розпочався повідомленням про те, що міжнародна рейтингова агенція Moody's покращала прогноз рейтингу державних облігацій України у іноземній та національній валюті з негативного на стабільний. У травні 2009 року Moody's зменшила цей рейтинг з рівня В1 до В2.

Серед статистичних даних варто сказати про те, що негативне сальдо зовнішньої торгівлі товарами України у січні-серпні 2010 року складає $4640,9 млн. у порівнянні з $3786,2 млн. за аналогічний період 2009 року. Тобто протягом 8-ми місяців, негативне сальдо зовнішньої торгівлі товарами збільшилося на 22% у порівнянні до 2009 року.

Окремий звіт показав, що у вересні 2010 року промислове виробництво збільшилося на 10,2% у порівнянні до вересня 2009 року. По відношенню до серпневого показника, промислове виробництво у вересні збільшилося на 2,9%. Протягом січня-вересня показник збільшився на 10,8% щодо аналогічного періоду минулого року.

Також на минулому тижні стало відомо, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) готує нову місію для роботи на Україні. Обидві сторони обговорили хід виконання програми співробітництва України з МВФ.

Між тим, третя частина працюючих на Україні представників іноземних компаній вважають, що значних змін в інвестиційному кліматі України після президентських виборів у країні не сталося. Інвесторів відштовхує не стільки нестабільність у економіці, скільки корупція та адміністративний тиск на бізнес-структури. Такими стали висновки проведеного опитування.

Щодо динаміки на ПФТС та Українській біржі, варто сказати, що найбільш активно торгувалися акції таких емітентів, як Укртелеком (UTLM), Укрсоцбанк (USCB), Укрнафта (UNAF) та Центренерго (CEEN). Щодо «Укртелекому» варто зауважити, що на минулому тижні у фокусі ринку були новини про конкурс на приватизацію компанії, що лише у вівторок призвело до злету акцій на 4,37%, у той час, коли денні обсяги з акцій перевищили 16,5 млн. грн. Кабінет Міністрів ствердив стартову ціну продажу 92,79% акцій найбільшої телекомунікаційної компанії країни у 10,5 млрд. грн.. Але за словами експертів, ціна може досягти 12-15 млрд. грн.

Серед інших емітентів варто відмітити Металургійний комбінат «Азовсталь» (AZST), Алчевський металургійний комбінат (ALMK), Ясинівський коксохімічний завод (YASK) та Стаханівський вагонобудівний завод (SVGZ). Також увагу до себе притягнув Луганськтепловоз (LTPL) через те, що Фонд державного майна (ФДМ) звернувся з позовом до Київського господарського суду відносно розірвання договору куплі-продажу державного пакету акцій компанії. Також ФДМ України вимагає від покупця Луганськтепловозу – Брянського машзаводу – відшкодувати невиплату у зазначений строк коштів за придбаний пакет компанії у розмірі 82 млн. грн., а також пеню у розмірі 2,177 млн. грн..

Події світу:
Для світових ринків минулий тиждень був достатньо насиченим, але не одностайним. Фондовий ринок Японії відступив, бо курс національної валюти залишається біля 15-річного максимуму, не дивлячись на спекуляції щодо можливого втручання Банку Японії у ситуацію на валютному ринку. Між тим, дорога єна призводить до скорочення прибутків компаній-експортерів, що є дуже важливим ля країни, орієнтованої на експорт.

У Європі макроекономічні показники також мали різнобічний характер. Деякі ознаки поновлення економіки регіону разом з коментарями МВФ одо ситуації у Греції надали тимчасову підтримку індексам. Так, МВФ заявив, що готовий надати Греції більше часу на повернення кредиту у тому разі, якщо на це погодяться уряди інших європейських держав. Представник МФВ Домінік Строс-Кан повідомив, що уряд Греції дотримується зобов’язань щодо скорочення витрат та виконання базових показників, тому, якщо країні знадобиться додатковий час на повернення кредиту, кредитори підуть їй назустріч.

Між тим, найважливішою подією тижня став виступ голови Федерального резерву Бена Бернанке, який заявив, що подальші дії центрального банку будуть виправдані у тому разі, якщо темпи інфляції виявляться занадто низькими, а рівень безробіття – високим. Своїми коментарями він практично запевнив інвесторів у тому, що Федеральний резерв на своєму черговому засіданні у листопаді оголосить про продовження стимулювання економіки через купівлю державних облігацій.

З огляду на те, що поточний тиждень принесе ще низку нових квартальних звітів, які можуть вплинути на загальну динаміку торгів як у США, так і у Європі, неможливо заздалегідь сказати, яким буде результат торгів на українському ринку. Обидва головні фондові індекси країни – ПФТС та UX – продовжують залишатися у затяжному боковому тренді. За відсутністю значного каталізатору місцевого характеру або кардинальних змін на світових ринках говорити про повернення на ринок биків зарано.

Пiдготовлено: Олена Злобіна, аналітичний відділ TeleTRADE, м. Київ


Источник: http://www.teletrade.com.ua | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Боковий тренд затягнувся… "

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 20
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Киев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта