56 відсотків черкасців упевнені, що Сергій Одарич переможе на виборах міського голови : 781521 : Политика

Политика Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Политика
Подробно

56 відсотків черкасців упевнені, що Сергій Одарич переможе на виборах міського голови

56 відсотків черкасців упевнені,  що Сергій Одарич переможе на виборах міського голови

Такі результати соціологічного дослідження на прес-конференції 1 жовтня оприлюднив Олександр Бухалов, директор "Фонда общественого мнения" – однієї з найавторитетніших і найстаріших соціологічних служб України.
Дослідження проводилося з 17 по 25 вересня. Під час нього опитали 600 осіб дорослого населення. Похибка не перевищує 3%.
Як повідомив Олександр Бухалов, 300-тисячні Черкаси – досить цікаве місто для соціологів.
По-перше, Черкаси – центр України, тому тут зіштовхнулися два світогляди: східний (проросійський) та західний (проєвропейський). До 2002 року у Черкасах переважно підтримували комуністичну та соціалістичну сили, після приходу до влади Ющенка Черкаси вважались суто "помаранчевими".
По-друге, у 2006 році місто прославилося тим, що під час місцевих виборів тут використовували брудні технології: у переддень виборів завдяки судовим рішенням знімалися з реєстрації найрейтинговіші кандидати, скасовувалися вибори. Тоді черкасцям тричі довелося обирати міського голову.
Конфігурація політичних сил у місцевих радах
За словами Олександра Бухалова, перемога на виборах мера Сергія Одарича не викликає сумнівів. Він залишається лідером перегонів. Порівняно з серпнем його рейтинг зріс. Проте ще досі значною залишається кількість людей, які не визначилися зі своїми уподобаннями. У вересні 19% респондентів не готові були назвати свого кандидата на міського голову. (Графік №1).
– Однак нас більше цікавило, яких змін зазнає політична структура черкаської міської та обласної рад після виборів 31 жовтня. Досить цікавий вигляд має протистояння двох політичних сил, які брали участь у президентських перегонах. Партії "Батьківщина", яка виграла президентську кампанію, та Партії регіонів, що програла тут вибори. Тоді співвідношення становило: Тимошенко – 65%, Янукович – 28%, – розповів Олександр Бухалов.
Нині ці партії залишаються лідерами виборчих перегонів як на всеукраїнському, так і на місцевому рівнях. (Графіки №2, 3, 4). Проте їхні позиції порівняно із президентськими значно послабшали. "Батьківщина", яка за логікою мала б лідирувати, посідає третє місце на виборах як до міської, так і до обласної ради.
Зниження рейтингу провладної партії у Черкасах соціологи пояснюють тим, що партія висунула на посаду міського голови найменш рейтингову кандидатуру. Хоча, як зауважив Олександр Бухалов, Євген Влізло має невисокий рейтинг, проте він не має і негативу. На думку соціологів, фактична відсутність негативного рейтингу дає можливість Партії регіонів більш плідно працювати над іміджем свого висуванця. Ще однією із причин зниження рейтингу Партії регіонів називають "перебір" з політичною рекламою в ЗМІ та на вулицях міста.
За словами Олександра Бухалова, Партію Вільних Демократів можна по праву назвати черкаським феноменом:
– Всеукраїнська партія, яка на рівні України не набирає і 2%, у Черкасах на виборах до міської ради отримує 22,7%, а на виборах до обласної ради – 13,7%. Я це можу пояснити просто: лідер партії, нинішній мер Черкас, рейтинг якого становить 44,5%, зумів за короткий час зв'язати своє ім'я із партією та донести до черкащан інформацію про політичну силу, яку він очолює, конкретні справи, що він зробив, та команду, з якою йде до місцевих рад.
Куди підуть голоси виборців?
Днями голова Комітету виборців України Олександр Черненко озвучив інформацію, що "в Черкасах, де нинішній мер Сергій Одарич має шанси зберегти свою посаду, є небезпека зняття його з виборів через суд".
Такі заяви змусили соціологів "ФОМ-Україна" поставити черкасцям низку запитань, пов'язаних із ситуацією, коли у виборах з тієї чи іншої причини не зможе взяти участь Сергій Одарич та його політична сила.
Згідно з результатом соціологічних досліджень, якби їхній кандидат на посаду міського голови з певних причин не брав би участі у цих виборах, то 46% респондентів не знали б за кого віддати свої голоси.
У випадку, якщо Сергія Одарича знімуть з перегонів, близько 30% респондентів готові проголосувати за того кандидата, якого він запропонує.
– 30% – це дуже великий запас, – говорить Олександр Бухалов. – Якщо проаналізувати рейтинги кандидатів на посаду міського голови, то 30% не набирають усі кандидати разом узяті. Тому, якщо знімуть лідера перегонів, міським головою буде людина, яку запропонує Одарич. Схожа ситуація вже була у Черкасах у 2006 році, коли голоси лідера перегонів, знятого напередодні виборів, перейшли людині, яка за усіма соціологічними дослідженнями, мала б бути третьою.
За його словами, дослідження показало, якщо список Партії Вільних Демократів знімуть з виборів, голоси її електорату "перейдуть" тій політичній силі, яку запропонує Сергій Одарич. Мажоритарні кандидати теж можуть отримати значну електоральну підтримку, якщо за них агітуватиме лідер перегонів. Так, за результатами дослідження, 14% респондентів "безумовно готові" підтримати кандидатуру по округу, яку назве Сергій Одарич, а 21% – готові підтримати "за певних умов".
– Можна говорити, що 30-35% підтримки на округах мажоритарним кандидатам забезпечує наявність підтримки з боку Сергія Одарича, – говорить Олександр Бухалов.
Хто і як захищатиме кандидатів
На фоні останніх заяв голови Комітету виборців України про можливе зняття з виборчих перегонів найрейтинговіших кандидатів "ФОМ-Україна" поставив прямі запитання про те, чи готові черкасці захищати свого кандидата і яким чином вони це мають намір робити.
Чи готові ви захищати свого кандидата, якщо на нього буде чинитися неправомірний, на ваш погляд, тиск з боку центральної виконавчої влади?
– 35% респондентів готові захищати свого кандидата.
Яким чином Ви готові захищати свого кандидата?
З тих респондентів, які готові захищати свого кандидата:
– 24% готові брати участь у демонстраціях, мітингах;
– 43% готові позиватися до суду.
Довідка:
"ФОМ-Україна" (Фонд "Общественное мнение") – у п'ятірці найбільш авторитетних компаній, котрі займаються вивченням громадської думки населення України.
Сама компанія розпочала свою діяльність ще за радянських часів. Нині – є однією з найстаріших і найкращих в Україні. Вона відома тим, що результати екзит-полу під час першого та другого туру голосування на останніх виборах Президента України майже не відрізнялись від даних, оприлюднених ЦВК. Похибка даних "ФОМу" і ЦВК у другому турі виборів Президента становила всього 0,8%.
Починаючи із серпня, ця компанія моніторить ситуацію в кількох містах України, у тім числі і в Черкасах. "ФОМ" планує завершити свою роботу у місті проведенням екзит-полу в день виборів.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "56 відсотків черкасців упевнені, що Сергій Одарич переможе на виборах міського голови"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 21
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта