Гайда у тропіки, за власний стіл! : 746327 : Бизнес

Бизнес Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Бизнес
Подробно

Гайда у тропіки, за власний стіл!

Гайда у тропіки,  за власний стіл!

Черкащани полюбляють фруктове різноманіття.
Нині апельсинами чи бананами вже мало кого здивуєш. Черкащанам подавай екзотику. Однак більшість мало що розуміє не лише у чудернацьких назвах тропічної смакоти, а й у правильному застосуванні заморських плодів. "Прес-Центр" вирішив здійснити невеликий екскурс у світ фруктів, які можна зустріти на прилавках черкаських базарів та магазинів.
– На черкаські прилавки найчастіше потрапляють фрукти з Єгипту, Туреччини, Америки, і довезти їх до нас у гарному вигляді неможливо, – розповідає черкаський продавець екзотичних фруктів Світлана Мазуренко. – Найчастіше ми отримуємо фрукти, які дозрівають під час транспортування, тобто їх зірвали ще зеленими. Крім того, сорти теж відрізняються від тропічних: привозні стійкі до тривалих перевезень, оброблені добривами. Навіть звичний банан в Африці має інший смак і запах.
Крім того, продавці зазначають, що екзотика у нас продається виключно для різноманіття і заради ознайомлення. У великих кількостях тропічні фрукти купують хіба що власники ресторанів та жителі великих міст.
Авокадо
Авокадо схоже на грушу темно-зеленого кольору. Шкірка плоду повинна бути чистою, непошкодженою, без темних плям і тріщин. Стигле авокадо м'яке навіть при легкому натисканні. М'якоть містить багато жиру, майже не містить цукру та фруктової кислоти, має приємний присмак волоського горіха, трохи відгонить цвіллю. Авокадо належить до продуктів дієтичного харчування, адже фрукт містить речовини, які розщеплюють надлишок холестерину в крові. Авокадо використовується в кулінарії для приготування салатів, холодних закусок, бутербродів.
Манго
Плоди мають овальну форму, забарвлення шкірки варіюється від темно-червоного до світло-зеленого кольору. При повному дозріванні шкірка стає дещо білястою. М'якоть плоду інтенсивного жовтого кольору, а всередині міститься витягнута ребриста жовтувато-біла кісточка. Смак манго солодкий, з кислинкою і трохи терпкий, нагадує персик. Молоді плоди використовують у салатах, маринадах приправах й соусах. Із достиглого манго роблять джеми, компоти тощо. В Індонезії та на Філіппінах манго використовують в кондитерській промисловості, а молоде листя мангових дерев додають до різноманітних страв.
Маракуя
Розміром фрукт трохи більший за лимон. М'якоть плоду соковита, кисло-солодкого терпкого смаку і містить невелике насіння. На черкаських базарах продають пурпурову, жовту і зелену маракуя. М'якоть у маракуї жовто-оранжева. Обирати слід важкі і зморщені плоди. З маракуї роблять заправки до салатів, соуси до морепродуктів і десертів. Сік плодів маракуї тонізує організм і використовується в фармацевтиці та косметології.
Кумкват
Кумкват або китайський мандарин – це цитрус невеликого розміру, овальної форми, зі шкіркою помаранчевого кольору. Плід за смаком нагадує мандарин з легкою кислинкою, їстівний повністю. Кумкват вживають як в сирому (фруктові салати), так і в переробленому вигляді (цукати, варення, мармелад). Шкірка кумквата має більш солодкий смак, ніж м'якоть цього фрукта.
Папая
Папая – це плід завбільшки з велику грушу, шкірка жовтого або оранжевого кольору, у м'якоті багато дрібного насіння. Папая багата вітамінами і містить фермент папаїн, який схожий на шлунковий сік, тому стимулює засвоєння їжі. Зазвичай фрукт їдять в сирому вигляді, без шкірки і насіння. Нестиглі плоди тушкуються, а також використовуються при приготуванні соусів і в салатах. У тропіках папаю додають в супи та гарячі страви. Крім того, листя рослини використовують як мило.
Гуава
Маленькі зелені "яблучка" з буграми, всередині – червоні, з кісточками. Дозріла гуава – жовта. Фрукт гірко-солодкий, їсти можна зі шкіркою. За смаком гуава нагадує яблуко, а за вмістом вітаміну С перевершує всі цитрусові. Ще в ній міститься бета-каротин, вітаміни групи В, кальцій, фосфор, залізо. Гуава нормалізує тиск, зміцнює імунітет. Її застосовують у поєднанні з іншими солодкими фруктами та з молочними продуктами.
Лайм
Це найближчий родич лимона, але кисліший і значно дорожчий. Він маленького розміру округлої форми. Свіжий лайм – міцний, з блискучою гладенькою шкіркою, у нього ніжна, соковита м'якоть з гіркуватим смаком. Лайм легко псується, тому не купуйте його про запас. Лайм – джерело кальцію і фосфору, запобігає карієсу, зубним відкладенням, пародонтозу. Органічні кислоти та вітамін С мають відбілюючий ефект. Лайм вживають свіжим, тому що при тепловій обробці втрачаються вітаміни. Приготувавши м'ясо, покладіть на кожну порцію шматочок лайму: його сік забезпечить найкраще засвоєння заліза. Лайм чудово поєднується з динею, яблуками, грушами, персиками, абрикосами.
Фейхоа
Стигла фейхоа за формою і розміром нагадує куряче яйце. Колір – зелений, м'якоть желеподібна, наповнена насінням, а по краях тверда і хрустка. Смак – солодкий і ароматний, нагадує суницю і ананас. Купуючи фейхоа, ліпше перестрахуватися і розрізати одну. Якщо желеподібна м'якоть біла і непрозора – фрукт недозрілий. Коричневий відтінок говорить про те, що плід зіпсований. У зрілого фрукта м'якоть абсолютно прозора. Фейхоа розрізають навпіл і їдять ложкою. З м’якоті роблять йогурти, компоти, варення. Фейхоа застосовують під час профілактики захворювань щитоподібної залози, адже вона містить йод, вітамін С і фруктові кислоти.
Коментар дієтолога
– Усі тропічні фрукти слід вживати з обережністю, особливо людям, які мають проблеми зі шлунково-кишковим трактом, – наголошує головний дієтолог Черкаської області Галина Полинько. – Слід пам'ятати, що шлунки черкащан найліпше засвоюють лише наші "домашні" фрукти та овочі. Натомість незнайома їжа сприймається організмом по-різному. У декого після вживання тропічної смакоти може з'явитись печія, розлад шлунку. Тому, якщо ви хочете скуштувати екзотичних фруктів, вживайте їх у невеликій кількості і не частіше ніж раз чи двічі рази на місяць.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Гайда у тропіки, за власний стіл!"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 9
Новых вестей вчера: 15

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июнь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта