Проблеми областей вирішуватиме Рада регіонів : 710125 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Проблеми областей вирішуватиме Рада регіонів

Проблеми областей вирішуватиме Рада регіонів

11 травня голова обласної державної адміністрації Сергій Тулуб взяв участь у засіданні Ради регіонів, яка відбулася у м. Києві під головуванням Президента України Віктора Януковича.
На засіданні розглядалися питання щодо основних завдань Ради регіонів у системі формування і реалізації ефективної державної та регіональної політики. Зокрема, йшлося про вдосконалення організації та діяльності місцевих органів державної влади й органів місцевого самоврядування. Також було обговорено план роботи Ради регіонів на 2010 рік.
- Солідарні, партнерські дії між центром і регіонами повинні забезпечити Україні політичну стабільність та соціально-економічний прогрес, - наголосив під час засідання Віктор Янукович.
Президент України сподівається, що Рада регіонів стане механізмом, який сприятиме узгодженій взаємодії центральних органів влади та місцевого самоврядування у питанні проведення реформ.
За словами Президента України, враховуючи, що до складу Ради входять представники виконавчої вертикалі влади та водночас місцевих громад, вона має стати суб’єктом, який формує вимоги до державної політики у соціально-економічній і гуманітарній площинах.
Віктор Янукович підкреслив, що головне завдання сьогодні – об’єднання суспільства та країни навколо державного курсу стабільності й розвитку.
- Ми ніколи не повинні повторювати помилок, які робили наші попередники, – зазначив Президент України.
Глава держави при цьому звернув особливу увагу на те, що керівництву регіонів слід докорінно покращити роботу щодо залучення інвестицій в їхню економіку. Для цього потрібно забезпечити на місцях істотне поліпшення інвестиційного клімату.
Обласні та районні ради мають отримати право формувати власні виконавчі органи.
- Поява таких органів поставить крапку в питанні двовладдя на місцях, – вважає Глава держави.
Президент України вважає, що робота Ради регіонів має бути публічною, прозорою, наближеною до людей, а для цього, на думку Віктора Януковича, насамперед треба започаткувати практику проведення виїзних засідань.
- Я не бачу альтернативи подальшому підвищенню ролі регіонів у розвитку держави. Майбутнє – за створенням гнучкої системи державного управління, де сильні, відповідальні регіони гармонійно взаємодіяли б із сильним, ефективним центром», – наголосив Президент України.
В свою чергу, голова обласної державної адміністрації Сергій Тулуб зазначає, що створення Ради регіонів дасть можливість швидко вирішувати існуючі проблеми в областях, так як вони будуть виносити їх на розгляд засідання ради.
- Практика одностороннього зв’язку влади пішла у минуле. Тепер буде діалог усіх рівнів влади. Президент України наголосив: роботу Ради потрібно побудувати так, щоб голови обласних державних адміністрацій могли вирішувати проблеми в своїх областях напряму з центральною владою.
До складу Ради регіонів входять: Прем'єр-міністр України Микола Азаров, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, представники міністерств, регіональні керівники різних рівнів.
Сергій Тулуб зазначає, що така робота є ефективною. Вже по завершенні засідання він зустрівся із Прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і обговорив з ним проблемні питання Черкаської області. Зокрема, мова йшла про завершення будівництва обласної дитячої лікарні. Прем’єр-міністр пообіцяв виділити кошти на повну добудову даного медичного закладу вже цього року та дав відповідне доручення Міністру охорони здоров’я України надати потужну допомогу в замовленні потрібного обладнання для лікарні та його фінансування.
Також голова облдержадміністрації порушив питання щодо відновлення реставраційних та ремонтних робіт у музеї Шевченківського національного заповідника в Каневі. Микола Янович дав завдання міністерству фінансів до 20 серпня цього року виділити заплановані на це кошти, щоб до Дня незалежності України закінчити ремонтно-будівельні роботи в музеї.
Перед Міністерством житлово-комунального господарства Сергій Борисович виступив з клопотанням щодо закупівлі нових тролейбусів за рахунок бюджетних коштів.
Для довідки:
Раду регіонів створена Указом Президента України від 9 квітня 2010 року. Її мета - забезпечення взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування у вирішенні питань реалізації державної регіональної політики, системного вдосконалення моделі місцевої влади, проведення адміністративно-територіальної реформи, подолання міжрегіональних диспропорцій, забезпечення збалансованого соціально-економічного розвитку регіонів, підвищення їх конкурентоспроможності та інвестиційної привабливості.
Основними завданнями Ради регіонів є:
вивчення суспільно-політичних процесів, що відбуваються в державі, стану соціально-економічного розвитку регіонів та вироблення за його результатами узгодженої позиції щодо пріоритетів державної регіональної політики, напрямів, стратегії та механізмів забезпечення сталого розвитку регіонів, системних реформ у цій сфері;
сприяння взаємодії та активізації співпраці органів державної влади та органів місцевого самоврядування у вирішенні питань вдосконалення державного будівництва;
обговорення актуальних питань забезпечення збалансованого соціально-економічного розвитку регіонів та вироблення механізмів подолання диспропорцій розвитку територій, ефективного використання економічного потенціалу регіонів, підвищення їх інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності, сприяння об'єднанню зусиль органів державної влади та органів місцевого самоврядування у вирішенні цих питань;
проведення консультацій щодо здійснення адміністративно-територіальної реформи, реформи місцевого самоврядування, вдосконалення механізму та процедури публічного адміністрування, реалізації регіональної кадрової політики;
аналіз законодавства України з питань регіонального розвитку, місцевого самоврядування, територіальної організації влади та підготовка пропозицій щодо його вдосконалення;
моніторинг стану виконання актів Президента України з питань регіонального розвитку та підготовка пропозицій щодо підвищення виконавської дисципліни;
розгляд проектів законодавчих актів з питань регіональної політики і державного будівництва, проектів загальнодержавних та інших державних цільових програм економічного, науково-технічного, соціального, національно-культурного розвитку, охорони довкілля та підготовка узгоджених пропозицій щодо врахування у таких проектах інтересів регіонів та специфіки розвитку окремих адміністративно-територіальних одиниць;
забезпечення вивчення громадської думки щодо президентських ініціатив, проектів найважливіших актів Президента України, законопроектів, що передбачаються для внесення Президентом України на розгляд Верховної Ради України, з питань регіонального розвитку, місцевого самоврядування, територіальної організації влади;
вивчення та узагальнення іноземного досвіду з питань державного будівництва, здійснення місцевого самоврядування, формування та реалізації регіональної політики, впровадження моделі сталого розвитку та опрацювання пропозицій щодо використання такого досвіду в Україні.


Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Проблеми областей вирішуватиме Рада регіонів"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 22
Новых вестей вчера: 8

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Август 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта