Науковці розробили ідеальний розпорядок дня : 681844 : Местные новости

Местные новости Киев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Киев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Науковці розробили ідеальний розпорядок дня

Для всього є свій час. На думку експертів, дотримання певного розпорядку дня дозволить організму нормально функціонувати відповідно до "внутрішнього годинника", - пише "The Daily Mail". Фахівці пропонують наступний розпорядок:
6:00 - займіться сексом. Доктор Пам Спур зазначає: зазвичай для цього заняття відводиться вечір, але ранок, насправді, є найприйнятнішим часом доби. У цей момент відбувається значний сплеск гормонів, передає NEWSru.com.
7:00 - поснідайте. Після ночі сну організму необхідне підживлення. Він до даного моменту вже використав всі легко доступні запаси жиру і глюкози. Через це мозок не працює на повну, а людина випробовує загальну слабкість, - зазначає доктор Ендрю Мюррей з Трініті Коледж в Кембріджі.
Ситний і корисний сніданок наситить організм всіма необхідними елементами. А людина протягом всього дня не перебуватиме в прострації. Тому фахівці радять обов'язково включити в вранішній раціон кашу з цілісних злаків. Вона дозволить зберігати відчуття насичення довше.
7:15 - прийміть мультівітаміни. Деякі живильні речовини, включаючи вітамін B, можуть діяти як стимулятор. Отже, їх краще приймати вранці. Але ніколи не можна приймати добавки на голодний шлунок, інакше вони майже відразу вийдуть з організму разом з сечею і дадуть відчуття слабкості. Отже, після сніданку - найідеальніший час для прийому добавок.
7:30 - почистите зуби. Професор Дамьен Волмслей з Британської стоматологічної асоціації радить почекати 30 хвилин після того, як ви закінчили вранішню трапезу. Річ у тому, що зубна емаль схильна до ерозії після їжі, оскільки в напоях і їжі є кислота, що її розм'якшує.
8:30 - влаштуйте собі сонячні ванни. Дуже часто люди виходять з будинку на роботу, коли ще темно. Весь день вони проводять в офісі, де джерело освітлення - лампи. Але сонячне світло життєво необхідне. По-перше, він допомагає організму перебудуватися і відрегулювати "внутрішній годинник". По-друге, він сигналізує тілу про необхідність припинити вироблення мелатоніна, гормону, який робить нас сонними, - пояснює доктор Мюррей.
Плюс світло - природний антидепресант, він підвищує вироблення в організмі вітаміну D, що допомагає чинити опір раку і серцево-судинним захворюванням, згідно з результатами дослідження Королівського лондонського коледжу. Загалом, вранішня прогулянка дуже корисна, але прийняття сонячних ванн, сидячи біля вікна, теж підійде.
10:00 - розберіться з різними проблемами. Краще всього мозок працює залежно від рівня концентрації, короткочасної пам'яті і логічних причин, актуальних в даний відрізок часу. Після того, як ви поснідали, а запас глюкози в мозку заповнено, краще всього взятися за вирішення складних робочих завдань.
11:00 - сходіть до туалету. В цей час нирки працюють найактивніше, тому вам, можливо, доведеться частіше справляти природну потребу. Доктор Сні Кемка, медичний директор Bupa International зазначає: "Цей процес залежить від того, що ви п'єте. З причини того, що багато хто з нас починає день з чашки кави, а п'ють швидко, сечовий міхур, швидше за все, наповниться після 3-4 годин. При цьому, утримування може призвести до розвитку інфекцій сечовивідних шляхів і каменів в нирках".
13:00 - пообідайте. До даного часу травна система працює найефективніше. Хорошим буде легкий обід з правильним балансом білків і вуглеводів, який дозволить бути активним до вечора. Сендвіч з хліба з непросіяної муки, тунця з салатом і шматочком фрукту - ідеальний варіант.
13:30 - відправте важливі листи. Науковці з університетів Глазго і Пейслі з'ясували, що більше третини всіх людей страждає від, так званого, "стресу email'ів". Тобто, необхідність розібратися в пошті діє на людей украй пригнічююче. В деяких випадках переживання з даного приводу можуть привести до високого тиску. Якщо ж відправляти листи після обіду, то ступінь стресу буде значно пониженою.
15:00 - прогуляйтеся. Коли обід перетравлюється, ви можете відчути сонливість. Це відбувається через те, що кров підливає до шлунку. Але спати в цей час не рекомендується. Інакше можна заробити собі розлад сну вночі. Справитися з сонливістю допоможе 20-ти хвилинна прогулянка. А якщо світить сонце, то ви ще і отримаєте свою дозу ультрафіолету.
16:00 – впорайтеся з болем. У другій половині дня можна найпростіше впоратися з хворобливими відчуттями. На піку активності перебувають ендорфіни, нейротрансмітери в мозку, які зменшують больові відчуття.
17:30 - позаймайтеся. Температура тіла в цей час підвищується більше всього. Це дає максимальну м'язову силу, гнучкість, рухливість і витривалість. Дорослим треба п'ять днів в тиждень витрачати по 30 хвилин на помірні фізичні навантаження, або ж по 20 хвилин на інтенсивні тренування три рази на тиждень. До помірних навантажень відноситься, наприклад, швидка ходьба. А до інтенсивних - біг або катання на велосипеді.
18:30 - купіть собі черевики. За день ноги можуть розпухати на цілий розмір. Це викликано рідиною, що накопичується в тканинах. Сила земного тяжіння зганяє цю рідину в ноги. Тому, черевики, куплені вранці, можуть не підійти для щоденного ношення.
19:00 - випийте келих червоного вина. В цей час печінці найпростіше нейтралізувати згубну дію токсинів алкоголю. Правда, дослідження, опубліковане в американському Журналі з психології, говорить про те, що вживання спиртних напоїв, може збити внутрішній годинник і призвести до безсоння.
19:30 - повечеряйте. Багато років фахівці не звертали увагу на час прийому їжі. Їх турбувало лише те, що людина їсть. Але дослідження, проведене в Північно-Східному Університеті, стверджує, що вживання їжі в неправильний час, може привести до збільшення ваги, оскільки в організмі є особливий час для їжі. Фахівці радять їсти за три-чотири години до відходу до сну. Але, при цьому, слід уникати у вечірньому раціоні великої кількості цукру. Інакше це приведе до порушення рівня цукру в крові і забезпечить безсоння.
21:30 - готуйтеся до сну. Всі дії, які здійснюються перед відходом до сну грають велику роль. Вони настроюють людину на відпочинок. Тому, важливо за годину до сну розслабитися в спокійній обстановці. Середньостатистичній людині потрібно 7 - 8 годин сну. Слід лягати і вставати щодня в один і той же час. Зазвичай, щоб звикнути, йде тижні три, але воно того варте. Звикнувши до режиму, організм увійде до колії і нормально функціонуватиме.
Раніше повідомлялось, що людині достатьно споживати 40 грамів темного шоколаду на день, щоб урятувати себе від стресу. На думку науковців , споживання шоколаду протягом двох тижнів знизить у людини гормони стресу, і насичений біоактивними компонентами темний шоколад природнім шляхом усуне дисбаланс в організмі.
Також повідомлялось, що два келихи вина на день допомагають людині на схилі віку зберегти ясність і гнучкість розуму. Такого висновку дійшов науковий колектив австралійського Центру психології і здоров'я.
"Помірне споживання якісних вин сприяє скороченню на чверть захворювань, пов'язаних із віковою дисфункцією головного мозку, включаючи хворобу Альцгеймера", - заявив керівник робіт професор Карин Енстлі.


Источник: Хрещатик - Київська мунiципальна газета | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Науковці розробили ідеальний розпорядок дня"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 22
Новых вестей вчера: 8

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Август 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Киев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта