Микола Шершун: «Корупція в судах турбує Європу» : 657636 : Местные новости

Местные новости Ровно : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Ровно и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Микола Шершун: «Корупція в судах турбує Європу»

Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ) відбулася у французькому Страсбурзі з 25 по 29 січня цього року. Одним із членів української делегації, яка складалася із 24 парламентарів, був наш земляк, народний депутат від фракції «Блок Литвина» Микола Шершун. Саме він і розповів нам, чим зараз переймається Європа.
— Яке з питань, що розглядалися, викликало у вас особливий інтерес і чому?
— Другорядні питання, вже не раз переконувався, на сесію не вносять. Скажімо, ділова розмова відбулася з питання свободи слова у засобах масової інформації. Власне, у дебатах я також виступав. Сьогодні, до якоїсь міри, професія журналіста стає надто небезпечною. Адже нині інформація — це потужна зброя, що може зашкодити як окремій людині, так і країні в цілому. Саме тому я вважаю, і про це говорив у своєму виступі, працівники ЗМІ потребують реального захисту та поваги до їхньої діяльності як з боку державних установ, так і з боку окремих осіб. Крім того, впевнений, що вкрай необхідною є співпраця уряду та ЗМІ, це так звана співпраця із соціумом. Тому що засоби масової інформації в суспільстві забезпечують зв’язок від людей до влади і навпаки, тобто виконують роль своєрідного «містка», через який відбувається рух інформації у обидві сторони.
— На засіданні ПАРЄ жваве обговорення виникло щодо корупційності судової системи. Які конкретні рішення прийняли європаламентарі з цього питання?
— Дійсно, доповідь нашого фінляндського колеги Кіммо Сасі з цього питання не залишила байдужим нікого з членів Асамблеї. З профілактичною метою ПАРЄ запропонувала створити механізм у державі, який мінімізуватиме ризик корупції судової системи. Це означає гарантувати суддям, прокурорам й всім особам, які беруть участь у здійсненні правосуддя, належний рівень заробітної плати та необхідні людські й матеріальні ресурси; розробити професійні й етичні стандарти для суддів і прокурорів, створити ефективний механізм моніторингу. ПАРЄ пропонує забезпечити цілковиту прозорість у порядку набору, просуванні по службі й звільненні суддів і прокурорів; проводити публічні кампанії або програми для того, щоб прищепити повагу до судової системи й роз’яснити громадянам важливість і наслідки незалежності судової системи.
— Як відомо, на сесії мали розглядати питання біорізноманіття та кліматичних змін, які нині дуже популярні на тлі глобального потепління. Розкажіть нам, як член комітету Європарламенту з питань довкілля, сільського господарства та місцевих і регіональних справ, що виніс це питання на обговорення, на що зверталася увага в матеріалах?
— Вважається, що збереження біорізноманіття та підвищення стійкості природних екосистем є однією з суттєвих передумов запобігання та призупинення глобальної зміни клімату, оскільки саме природні екосистеми були і залишаються одним з найважливіших природних регуляторів вмісту парникових газів в атмосфері. За останні десятиріччя людська діяльність призвела до зникнення багатьох живих істот. Внаслідок чого з екосистеми випадають зв’язуючі ланки, порушується рівновага. А це, в свою чергу, впливає на якість життя самої людини та зміни клімату. Виходить замкнуте коло. Для того, щоб його розірвати, прийняли низку рекомендацій для країн-учасниць, які ставлять на меті підтримку екосистем в стані рівноваги. Ці проблеми я порушив у підготовленому мною виступі.
— Які ще питання були актуальними на цій сесії?
— На сесії багато говорили про пандемію грипу — вірус A/H1N1. Жваво обговорювалися і проблеми нелегальної міграції, торгівлі людьми, дискримінації сексуальних меншин та ін. Приємно, що українська делегація брала активну участь у роботі Парламентської Асамблеї Ради Європи.
— В пресу потрапила інформація про скандальну історію із вашим підписом щодо віце-президента ПАРЄ за квотою України.
— Йдеться про організаційні нюанси? Звичайне непорозуміння в стилі українських парламентарів.


Источник: Газета "Рівне вечірнє" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Микола Шершун: «Корупція в судах турбує Європу»"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Flyer 11-02-2011 18:32
Львівські судді та прокурори колядники- зваричі. Суддівське свавілля.
Держ. авіапідприємство \"Львівські авіаліні\" за 3 роки загнали в борги (розікрали) більше 5О ООО ООО грн. 17, 5 млн. грн. стягнень у виконавчій службі. Умисно доводять до боргів з метою дешевої прихватизації. З травня 2007 року борги в пенсійний фонд. Більше 16 млн. грн. фінансових порушень виявило КРУ за період лише за 1, 5 роки з січня 2008 року.
За мародерів горою стали прокурори (Львівська транспортна- Крикливець. Левицька, Галабурда..., обласна - Подубинський, Білецький, Квас...): закриті всі кримінальні справи щодо розкрадань майна та коштів. В 2007 р. виконавча служба вкрала 302000 грн. за фальшивим виконавчим листом, - гроші так і не повернули. З допомогою продажних прокурорів та суддів розправляються з Вільною профспілкою ІТП ДАП \"Львівські авіалінії\", бо заважає красти.
Від 2007 року прокуратура блоконувала виконання рішення суду про поновлення на роботі заступника голови профспілки, поки не почали пікетувати з транспрантами облпрокуратуру та не \"подарували\" прокуратурї гроб з її вiдписками (http://photo.i.ua/user/2709126/).
Продажна корумпована прокуратура 5 (п\'ять) раз вносила постанови про відмови в порушенні кримінальної справи за умисне невиконання рішення суду, щоб керівники ДАП \"Львівські авіалінії\" уникли кримінальної відповідальності. Заява прийнята до розгляду Європейським судом з прав людини - Україна прославилась невиконанням рішень своїх судів.
Cуд про поновлення на роботі звільненого нелегітимними керівниками голови Наглядової ради профспілки тривав 1, 5 роки. Найняли адвоката Р.І. Кузана та кошти депржавіапідприємства. Куплені судді вперто не захотіли встановити повноважень \"першого заступника генерального директора\" С.Підгородецького, який попідписував всі кадрові накази про догани, звільнення виборних членів профспілки, підробив штатний розпис... Цих керівників немає в установчих документах юридичної особи, статистичних даних ЄДРПОУ, на наказах Мінтрансзвязку про призначення керівників авіапідприємства відсутні підписи..., але продажний суд це не вбачив за порушення...
Правочин, укладений першим заступником ГД, повинен бути визнаний недійсним, – порушено порядок призначення особи на посаду, уповноважену представляти юридичну особу.Але судді не вбачили правопорушень, відмовились встановити межі компетенції першого заступника ГД підприємства підписувати накази від імені юридичної особи.

Здійснилось суддівське свавілля та беззаконня, свідоме перекручування законів, змова суддів з керівником-аферистом.
Сихівський районний суд м.Львова (суддя Головатий В.Я), а потім Апеляційний суд Львівської області (Павлишин О.Ф., Петричка П.Ф., Мікуш Ю.Р., Цяцяк Р.П., Зверхановська Л.Д., Штефаніца Ю.Г., Каблак П.І., Кіт І.Н., Крайник Н.П.) узмові з відповідачем винесли завідомо незаконні рішення та ухвали щодо виборного члена Вільної профспілки ІТП ДАП \"Львівські авіалінії\", грубо порушили ст. 36 Конституції України, національне та міжнародне законодавство щодо гарантій діяльності профспілок. Для винесення незаконних рішень та ухвал визнали як докази фальшиві копії документів про неіснуючі скорочення в льотній службі та придумали неіснуючі \"докази\" і \"факти\". Суддя Верховного Суду України Балюк М.І. організував кругову поруку суддям - безпредєльщикам, які плювали на Закони України - відмовив в касаційному провадженні- \"оскарженню не підлягає\".
Продажні судді вигадали \"факти\" і штучно створили докази, щоб винести незаконне рішення. Грубо порушено ст. 38 ЦПК України, ст.ст. 92, 241 246 ЦК України, Конвенцію МОП 87, ст.ст 36, 43 Конституції України... Плювали вони на Конституцію.

Заява прийнята до розгляду Європейським судом з прав людини.
------------
Ситуація на підприємстві:
www.aviation.com.ua/forum/viewtopic.php?t=6670
lawngo.net/index.php?itemid=1552
lawngo.net/index.php?itemid=1358
Занесення гроба з відписками для продажної прокуратури:
photo.i.ua/user/2709126/215452/


Календарь
Новых вестей сегодня: 11
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Ровно



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта