2009-й. Перемоги і поразки Львова : 640095 : Местные новости

Местные новости Львов : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Львов и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

2009-й. Перемоги і поразки Львова

Бурхливий 2009 рік добігає кінця – через кілька днів усі ми зможемо підняти келихи за його завершення та народження нового, 2010-го. Цей рік і для Львівщини, і для України був непростим, усе ж таки економічна криза та політична нестабільність серйозно вдарили і по пересічних українцях, і по країні загалом. Чимало подій, що відбувалися на Львівщині, так чи інакше пов’язані із загальноукраїнськими процесами, або ж безпосередньо зумовлені ними
“Газета” опитала політологів, політиків, лідерів громадської думки щодо підсумків року, що минає, його найбільших позитивів і негативів. Більшість опитаних зійшлася в одному – позитивом для Львова стало затвердження міста як приймаючого під час Євро-2012. І це дає підстави вважати рішення УЄФА справді головною подією для життя міста. Зрештою, послухаємо експертів.
Позитив - рішення УЄФАЛюбомир Скочиляс, політолог
1. Щодо позитиву, то перше, що спадає на думку, – рішення УЄФА щодо Євро-2012. 2. Із негативних подій – епідемія грипу (хоча вона не є наслідком творіння людських рук) передусім через неповороткість дій нашої влади, чиновників та управлінців з управління охорони здоров’я області.
Львів - на маргінесі політмчного життя Юрій Шведа, політолог
1. Найбільшим позитивом для Львова є рішення УЄФА про його затвердження як приймаючого міста. Те, що висновок є остаточним, має надати наснаги і владі, й інвесторам до подальшої праці.2. На жаль, негативів у житті Львівщини було дуже багато й вони полягають у тому, що негативні резонансні події вийшли за межі області. Найперше це стосується екс-голови Львівського апеляційного суду Ігоря Зварича. На жаль, останнім часом місто втратило в моральній, культурній, політичній площинах, потроху відходить на маргінес українського суспільно-політичного життя
"У нас не буде "свого" президента"Олексій Антипович, соціолог, керівник центру “Соціоінформ”
1. Очевидним позитивом є рішення щодо проведення у Львові матчів Євро-2012. Також позитивом є стабільність, відсутність надзвичайних ситуацій; навіть епідемія грипу не призвела до значних потрясінь. 2. Львівщина, на жаль, утратила частину інтересу до результатів президентських виборів, оскільки традиційно популярні в нас кандидати нині мають значно менші показники електоральної підтримки. Тож хто б не став наступним президентом – Янукович чи Тимошенко, – він, так би мовити, не буде “своїм” у регіоні, оскільки не матиме значної підтримки, і чимало людей розчаровуватиметься в політиці та в політиках. Однак це є негативом у короткотривалій перспективі. Натомість у довготривалій це означає, що в політиці відбудеться переорієнтація суспільства на інших осіб, отож з’являться нові обличчя серед політиків.
Місто в тенетах боргівПетро Адамик, депутат ЛМР, фракція “Пора”
1. Основним позитивом є рішення щодо проведення у Львові Євро-2012. Щодо інших позитивних моментів, то відзначив би те, що ось-ось у нас буде запроваджено цілодобове водопостачання, і це станеться навіть попри те, що КМУ винен нам за цією програмою ще 18 млн. грн. Також маємо найбільший в історії міста бюджет розвитку, хоча і з ним було достатньо проблем. Уже майже готовий Статут міста. Взагалі з кожним місяцем Львів набуває все більше європейських рис.2. На жаль, негативів також вистачало. Передусім це нестача ресурсів, у тому числі фінансових, людських – дуже складно знайти кваліфікованих менеджерів середньої ланки. На жаль, ще ніхто не скасував бюрократію, хоча Львівська мерія намагається спростити дозвільні процедури. Маємо чималі борги перед фірмами-підрядниками. Причини цього й об’єктивні, й суб’єктивні – через проблеми з проходженням коштів через Держказначейство. Однак у цьому більше вина держави, адже Держказначейство – структура, підпорядкована Мінфіну, тож держава “латала” свої бюджетні дірки за наш кошт. Негативом року була епідемія грипу, а надто те, що в ній було більше політики, ніж власне медицини. І хоча новий рік несе нові сподівання, однак у суспільстві помітно певну пригніченість, зневіреність людей ц політиках, навіть попри те, що вже в січні-лютому обиратимемо нового президента.
Вибори без виборуТарас Возняк, начальник відділу зовнішніх зв’язків та промоції регіону Львівської облради, культуролог
1. Позитивом є те, що в Україні будуть президентські вибори і ми не знаємо, хто переможе.2. Негативом є те, що це будуть вибори без вибору, і вони можуть стати останнім демократичним волевиявленням у державі.
Львівське сміття помітили навіть у КиєвіЮрій Гудима, депутат ЛМР, фракція БЮТ
1. Одним з основних позитивів року стало підтвердження щодо проведення у Львові Євро-2012, що дасть змогу залучити до цього проекту інвесторів. Незважаючи на численні проблеми, в місті все ж ремонтують дороги. Також 30 грудня завдяки підтримці Кабінету Міністрів буде запроваджено цілодобове водопостачання. Мені приємно, що нашій фракції вдалося домогтися започаткування у Львові програми молодіжного будівництва за допомогою кредитування на пільгових умовах. За цією програмою вже навіть виділено ділянку для спорудження 150-квартирного будинку.2. Негативом є остання сесія Львівської міськради. Крім того, початок страйку працівників “Львівтеплоенерго”, і до цієї ситуації призвів своїми діями новий керівник цього підприємства, який не зумів порозумітися з колективом. Також цьогоріч знову не вдалося вирішити проблему Грибовицького сміттєзвалища, хоча вона вже стала загальнодержавною і ми її не раз розглядали.
2009 рік для Львівщини був на загал невиразнимПетро Жук, директор Центру з інформаційних проблем територій НАН України
1. Хоча суспільна та психологічна криза на Львівщині розпочалась однією з перших в Україні, проте нині вона вже минає, активність змінює розчарування, і ці настрої вкорінюються. Позитивом є і те, що, навіть попри кризу, не маємо значних провалів в економіці.2. 2009 рік для Львівщини був на загал невиразним, хоча були позитивні й негативні порухи, були труднощі, перед якими громада пасувала. Основною подією року була підготовка до наступних президентських виборів. Спочатку значна частина мешканців області сподівалася на Арсенія Яценюка, а потім його передвиборна кампанія з тріском провалилася. Після того громадська думка знову почала схилятися до підтримки чинного Президента, однак це відбувалося так, наче люди соромилися власної позиції. Віктора Ющенка підтримує здебільшого інтелігенція, тоді як нестійкі у своїх симпатіях виборці якось “хиляться вбік” від цієї підтримки. Другий негативний момент року – невиразність дій голови Львівської ОДА Миколи Кмітя. Він у нас ніякий, хоча, з іншого боку, нібито й непоганий. У підсумку більшість мешканців області його не знає.
Земля і майно - джерело конфліктівРоман Кошовий, голова ЛОГО КВУ
1. Першим позитивом року, що минає, є тепла зима. А це означає, що львів’яни повинні дякувати природі за те, що в нас не було значних проблем з опаленням. Іншою хорошою подією є те, що Львів таки отримав право на проведення Євро-2012.2. Основним негативом, поза сумнівом, є епідемія грипу, оскільки вона забрала життя багатьох львів’ян. Також негативом стала діяльність обласної та міської рад, насамперед щодо земельних і майнових питань, вони стали причиною багатьох конфліктів, утрати майна міста. Передвиборна кампанія, що розпочалася цьогоріч, призвела до того, що чимало політиків почало працювати з огляду на політичну доцільність. При цьому маю на увазі не лише теперішню президентську кампанію, а й майбутні вибори до місцевих рад.
"Ми живемо популізмом"Василь Трач, депутат ЛМР, “Наша Україна”
1. Найбільший позитив – проведення у Львові Євро-2012. Ми зробили найбільше, аби відстояти це право, і зробити це було непросто. Проведення чемпіонату дасть поштовх у розвитку Львова на найближчі 10-15 років. Отож це ще один крок до презентації міста як європейського – зі своєю історією, своїм “обличчям”. 2. Негативом є політична боротьба, яка проектується на всю громаду, в неї втягнуто практично всіх. Отож маємо надмірну політизацію суспільства, що призводить до значних проблем. Натомість не просунулися на шляху реформ, адже треба змінювати структуру економіки, ефективність використання енергоресурсів. Більшість громадян живе в очікуванні завершення виборів, буцімто після них хтось прийде і зробить цю складну роботу. Ми живемо популізмом, тим часом реформування економіки не має альтернативи. Маю надію, що наступного року завершиться політична боротьба й нові лідери консолідують націю.
УГКЦ - дім збудований на міцному каменіо. Орест Фредина, протосинкел Львівської архиєпархії УГКЦ
1. Цьогоріч ми святкували 20-річчя виходу УГКЦ із підпілля. Воно засвідчило, що дім, збудований на камені, дуже міцний, а також те, що маємо дуже багато світлих особистостей і добрий народ, хоч і дуже запущений. Якщо подивитись один на одного, як брат на брата, то можна створити гарне суспільство, адже кожна людина має покликання від Бога бути найкращою 2. Найбільшим негативом є те, що ми, не шануючи Бога, перестали шанувати одне одного. Бо людина, яка шанує Бога, шанує інших. Найбільшим вірусом року, який минає, є те, що в передвиборних програмах дуже багато злоби, і політичні конкуренти передусім звертають увагу на помилки своїх супротивників. Усі вони – люди грамотні, і якщо ми доручаємо провід цим особам, то від нас належить їм пошана, але вони повинні нам показати, що мають намір робити.Першою проблемою року назвав би занедбання духовності, і це дуже зле, адже вона дає змогу побачити красу світу, подивитися на нього ніби з іншого виміру. Другою – занедбання освіти, і це дуже прикро, адже саме в освіті формується дитина, а в нас перестали шанувати вчителів. Третьою – занедбання культури, а саме її після війни визначили для себе пріоритетом японці, адже це той фундамент, на якому можна будувати.
Ми перешкодили кризіАндрій Садовий, міський голова Львова
1. 2009 рік планували як складний, кризовий. Нашим завданням було перешкодити кризі завадити місту реалізувати намічені плани: відновлення доріг, реконструкцію водогонів, ремонти в школах, підготовку до Євро-2012. Вважаю, нам це вдалося. Більшість робіт виконано, і це наш найбільший позитив. Удалося вистояти, незважаючи на те, що ситуація в країні залишається складною. 2. Найскладнішим було подолання наслідків буревію й епідемії грипу. Такі випробування завжди є непростими для міста.


Источник: ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "2009-й. Перемоги і поразки Львова"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 9
Новых вестей вчера: 19

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Львов



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта