® Віктор Янукович пообіцяв пестити економіку і переглянути газові домовленості з Росією : 617584 : Политика

Политика Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Политика
Подробно

® Віктор Янукович пообіцяв пестити економіку і переглянути газові домовленості з Росією

® Віктор Янукович пообіцяв пестити економіку і переглянути газові домовленості з Росією

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович 24 листопада побував у Черкасах, Умані та Смілі.
Кількатисячні мітинги на центральних площах міст зустрічали екс-прем’єра сотнями партійних прапорів на ура. У Смілі Віктор Янукович вручив заступнику голови обласної організації ПР Андрію Гуляшу сертифікат на тисячу захисних пов’язок, який чомусь відмовився брати Червоний Хрест.
Серед народних депутатів, які приїхали з Віктором Федоровичем на Черкащину, й Віктор Слаута – людина, яка добре знається на сільському господарстві.
У Черкасах останній змалював нинішню ситуацію в АПК так: "Ми сіємо ріпак, вирощуємо фуражну пшеницю, бо не вистачає коштів на технології, вирізаємо велику рогату худобу... В нас зникають цілі галузі. "Пальміра" навіть ваша закрилася. Практично цукрових заводів не лишилося. В Черкаській області на 2010 рік Уряд Тимошенко не запланував жодної гривні для підтримки рослинництва і тваринництва. Це шлях в нікуди". І тут же нагадав аграрну політику Віктора Януковича, апробовану в 2004 році: "Тоді теж було 45 мільйонів тонн зерна, але ніхто не піарився на цьому. Тоді було багато гарної пшениці і була ціна достойна". Відтак пообіцяв використовувати "апробовані методи" Віктора Януковича в наступному році, зокрема інноваційно-інвестиційний підхід та підтримку власного виробника. "Янукович відновить фінансування аграрного сектору. Ми не тільки короткі кредити будемо давати, але й як і раніше – довгострокові", – запевнив він.
Зі свого боку, Віктор Янукович почав з компліментів області: "Кожен раз коли я їду чи лечу літаком через Черкащину – дивлюсь яка чудова земля, яка чудова історія". "Ми з вами повинні зробити все, щоб наша держава була такою ж красивою, як Черкащина", – додав під схвальні вигуки Віктор Федорович.
Його оцінка чинної влади була однозначною:
– П’ять років руйнування України помаранчевою командою привели до того, що сьогодні український народ об’єднався... Нестабільність впродовж усіх п’яти років призвела до того, що маємо сьогодні. Перш за все це падіння доходів населення. Тільки на курсі долара ми втратили сорок п’ять відсотків доходів. Інфляція минулого і цього років добавила ще тридцять. Падіння економіки в Україні – найбільше серед країн СНД. Ми втратили майже третину промислового потенціалу. Сьогодні хімічна галузь, наприклад, черкаський "Азот", втратила близько 50% виробництва. В будівельній галузі – падіння близько 60%. В машинобудуванні – близько 50%.
На думку лідера Партії регіонів, можновладці п’ять років практично не займалися економікою. Спочатку з’ясовували стосунки між собою, а потім шукали можливість, як утриматися при владі.
Далі – яскравий вислів Віктора Януковича: "Вони в економіці користувалися принципом політичної доцільності, а економіка цього не любить. Це така жінка, яку треба ласкати і любити (чути шалені крики черкаських жінок. – Авт.). Тоді вона відповідає добром. А цього не було".
Тому лідер регіоналів бачить "єдиний вихід" – "змінити цю владу і розпочинати боротьбу з бідністю". "Це головний ворог, який є в Україні, – продовжує він. – Політики не повинні між собою змагатися і знищувати один одного, а повинні об’єднатися і перемогти бідність... До влади повинні прийти люди, які мають життєвий досвід, які мають свою історію і приклади, як вони змогли це зробити на рівні підприємств, галузей, на рівні країни".
В Україні є всі можливості для того, щоб найближчим часом подолати фінансово-економічну кризу. Це сказав саме кандидат в президенти. І пообіцяв це зробити в першому ж півріччі 2010 року.
Відразу ж – реалізувати закон про підвищення соціальних стандартів, який блокує Уряд. "Якщо нинішній Уряд не буде виконувати і нам не вдасться змусити його це зробити, то ми це обов’язково зробимо зразу після виборів. І ви повинні знати, що ми будемо виплачувати підвищені пенсії і заробітні плати з 1 листопада 2009 року, тобто ми компенсуємо це", – заявив претендент на посаду Глави Держави.
На аграрній Черкащині Віктор Янукович не міг, звичайно, обійти тему сільського господарства.
"Завдяки політиці влади навіть продовольча пшениця є для села збитковою. Це політика на руйнування села. Ми обов’язково відпрацюємо програми, які дадуть можливість адаптувати наш аграрний сектор економіки до Світової організації торгівлі. Так, як це і написано в п’ятирічній угоді. Тому той імпорт, який сьогодні ринув в Україну і фактично знищує нашого вітчизняного товаровиробника, ми обмежимо. Ми зробимо так, щоб аграрний сектор економіки отримав необхідну державну підтримку, без якої сьогодні не працює жодна країна світу. І якщо подивитися на бюджет 2010 року, який запропонував Уряд, ми бачимо, як кажуть, нуль на підтримку аграрного сектору і фермерства. Це неприпустимо. Тому ми обов’язково будемо приймати бюджет, який буде спрямований на підтримку села, на його відновлення", – мовив Віктор Янукович.
"Живіть з миром... і низький уклін Черкащині..." – такими словами попрощався Віктор Янукович з тими, хто цього чудового осіннього дня прийшов на центральну площу Черкас.
У Смілі перед виходом до людей лідера регіоналів, Віктор Слаута попросив жителів "записати його довіреною особою Сміли і Смілянського району". "Коли Янукович прийде до влади – буде перший план відбудови Сміли і району, щоб працювали всі підприємства і щоб аграрний сектор в окрузі підняти на нову висоту", – пообіцяв він.
А вже через кілька хвилин до смілян звернувся Віктор Янукович. "52 дні нас із вами відділяє від початку нового періоду життя нашої країни", – сказав він.
І подарував смілянам новий жарт: "Зростають ціни і падають доходи громадян – людина фактично падає на шпагат. Тому ця влада зробила всіх нас, умовно кажучи, олімпійськими чемпіонами з гімнастики – поклала на шпагат кожну людину".
"В таких умовах, коли зростає ціна життя, зростають ціни на все і падає рівень доходів (уже в цьому році ми втратили біля 12% доходів), знецінилась національна валюта, торік ми мали інфляцію близько 23%... Тому підвищення зарплат і пенсій – це обов’язок держави, який вона повинна виконати перед своїми громадянами. А Уряд не хоче навіть виконати цей обов’язок, відповідно до закону, який ми ухвалили у Верховній Раді. Саме тому ми сьогодні порушили питання недовіри до цього Уряду", – пояснив він.
Продовжуючи тему підняття соцстандартів, Віктор Янукович заявив, що не бажаючи виконувати закон "Уряд не має ніякої перспективи, тому що люди цього ніколи не простять".
Що ж стосується газових контрактів, то їх, на його думку, потрібно переглянути. Він погодився з Прем’єркою, що ціна на газ – "дійсно унікальна, тому що Україна вирвалася вперед усієї Європи".
І додав:
– Зростання ціни на газ на 20% в наступному 2010 році зробить вітчизняні підприємства неконкурентоспроможними, тому що в собівартості продукції, яку випускають наші підприємства, величезна складова – енергетична, газова. Якщо ціна на кордоні з Україною буде 300 доларів, то, беручи тариф і ПДВ, ціна на газ для споживача вже буде близько 420 доларів. Це неприпустимо. Умовно кажучи, ми так не домовлялися з Росією. Ще в 2007 році в нас ціна на газ була 185 доларів, і ми домовлялися, що адаптаційний період переходу України на європейські ціни буде не менше, ніж до 2012 року. На жаль, те, що ми почули в Ялті на засіданні міжурядової комісії "Україна-Росія" – підвищення ціни вже буде в 2010 році. Я вважаю, що це неприпустимо. Ми обов’язково будемо повертатись до цього питання. Хоча зростання ціни на транзит на 60% при рівні оплати 1,7 долара на 100 км за тисячу кубічних метрів – це не європейська ціна. Європейські ціни – від 4 до 5 доларів. Якщо ми піднімемо ціну транзиту до п’яти доларів – це буде правильно, а що стосується ціни на газ – тут треба ще рахувати...


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "® Віктор Янукович пообіцяв пестити економіку і переглянути газові домовленості з Росією"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 13
Новых вестей вчера: 40

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Август 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта