Збірна України: вперед, на Англію! : 585788 : Футбол

Футбол Киев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Киев и область : Последние новости > Спорт > Футбол
Подробно

Збірна України: вперед, на Англію!

Збірна України: вперед,  на Англію!

Сьогодні національна збірна України розпочала підготовку до, без сумніву, найважливішого матчу відбору на ЧС-2010 проти збірної Англії. Адже тільки перемога в цьому поєдинку дозволить нашій команді продовжити боротьбу за вихід до фінальної частини чемпіонату світу. Нагадаємо, що матч відбудеться 10-го жовтня у Дніпропетровську (початок о 19.15).
У цій грі наставник «жовто-синіх» Олексій Михайличенко зможе розраховувати і на десятьох динамівців. Відзначимо, що спочатку до списку викликаних футболістів було дев’ять представників нашої команди: воротарі Олександр Шовковський та Станіслав Богуш, захисники Віталій Мандзюк і Тарас Михалик, півзахисники Олег Гусєв, Андрій Ярмоленко та Олександр Алієв, нападники Андрій Шевченко та Артем Мілевський. Сьогодні до них приєднався ще один – захисник Євген Хачеріді, для якого це перший виклик до національної збірної. До речі, Євгена на тренуванні не було, він за сімейними обставинами поїхав до Мелітополя. Також був відсутній і Артем Мілевський, в якого боліло горло.
На прес-конференції Олексій Михайличенко традиційно розповів про підготовку команди до важливого поєдинку, відзначивши, що на нас чекає найважливіший матч у нинішньому відбірковому циклі.
- Дуже добре, що ми самі можемо вирішити свою долю, – відзначив Олексій Олександрович. – Хотілося б, щоб так продовжувалося аж до останньої гри відбіркового циклу. Нас влаштує тільки перемога, за яку ми будемо боротися до кінця. Суперник, звичайно, не з простих. І не потрібно себе заспокоювати тим, що збірна Англії вже вирішила свої турнірні задачі. Я знайомий із британським футболом, і можу сказати, що гравці англійської збірної виходять на поле тільки для того, щоб виконати поставлене перед ними завдання. Тому необхідно розраховувати тільки на себе. Давайте не будемо говорити сьогодні про склади. Про тих, хто травмований, всі знають, тому я не виключаю появи дебютантів у майбутньому матчі.
Також відзначу, що після вчорашньої гри чемпіонату було ухвалено рішення викликати до складу збірної Євгена Хачеріді. Він був присутній у розширеному списку й раніше. Але спочатку ми розглядали кандидатуру Ракицького, оскільки в клубі він прагне грати в стилі Чигринського і має хороше взаєморозуміння з Іщенком. Відзначу, що ми не розглядали особисті якості, оскільки, на мій погляд, у Ракицького та Хачеріді не дуже багато відмінностей у бійцівських якостях, веденні гри і т.д. Індивідуально вони, звичайно, різні. Але Іщенко не грав в основі, як і Мандзюк із Шевчуком, тому ми ухвалили рішення викликати цих молодих захисників.
- Чи не засмутило вас те, що в попередній грі Газзаєв використовував Михалика на позиції опорного півзахисника? І як можете оцінити стан Алієва?
- Михалик і Алієв не в ідеальній формі, але ми хотіли зібрати всіх, хто пройшов цей відбірковий цикл із нами, із самого початку, щоб команда була єдина, адже мікроклімат дуже важливий. Крім того, і Алієв, і Михалик цілком можуть зіграти з Андоррою. Ми хочемо повернути їм психологічну впевненість.
- З’явилася інформація, що Сергій Кравченко може повернутися до полтавської «Ворскли». На ваш погляд, це правильне рішення?
- Мені дуже шкода, що цей, безумовно, талановитий футболіст трохи загубився. Є футболісти, які ніяк не можуть себе проявити в тій чи іншій команді, – просто не підходять, їм щось не вистачає чи тренер не бачить у складі. Але мені дуже хочеться, щоб він грав, тільки у цьому випадку Сергій може довести, перш за все, собі, що він гравець високого класу і може зростати.
Перед тренуванням, яке було відкритим для ЗМІ перші 15 хвилин, футболісти також поспілкувалися з журналістами.
Олександр ШОВКОВСЬКИЙ, воротар «Динамо» та збірної України:
- Михайличенко образно сказав, що якщо в матчі з англійцями не вдасться знайти ключ до воріт суперника, доведеться зламати замок. Ви до цього готові?
- Я готовий до того, щоб замок на наших воротах залишився непохитним.
- Який моральний та фізичний стан команди?
- Ми зібралися буквально годину тому, навіть поговорити ще не встигли. Але всі чудово розуміють відповідальність майбутніх двох ігор і готові зробити все від нас залежне, щоб вирішити задачу і посісти друге місце у групі.
- Михайличенко давав якісь особливі повчання?
- Для всього свій час. Але, гадаю, перед таким матчем і не потрібно особливо накручувати себе.
- Ви зараз у чудовій формі. Гадаєте, вже забезпечили собі місце у стартовому складі?
- Це неможливо за жодних обставин. Потрібно щодня, кожну гру і тренування доводити свою спроможність і зазіхання на місце у воротах. А хто буде грати – вирішує тренер.
- Які наші головні козирі в матчі з Англією?
- Бажання і мотивація. Суперник свої задачі вже вирішив. Гадаю, виклавшись на всі 100%, показавши свою найкращу гру та індивідуальну майстерність за грамотного підходу та побудови тактичної гри, ми можемо вирішити поставлену задачу.
- Кого б ви відзначили у складі англійців, здатного завдати більше за всіх неприємностей?
- Якщо когось відзначати, а когось ні, можна пропустити футболіста, який справді може завдати більше за всіх турбот. Тому від усіх 11-ти гравців суперника потрібно очікувати всього, що завгодно, і бути готовим до цього. А також необхідно змусити їх грати в той футбол, який вони не люблять.
- На ваш погляд, у цьому матчі емоції переважатимуть над здоровим глуздом?
- Вони мають бути підпорядкованими розумним діям, голова має бути холодною, а серце гарячим.
- Динамівці відіграли вже вісім матчів за останній місяць. Не важко?
- Я футболіст «Динамо», і рівень моєї гри дозволяє тренеру викликати мене до національної збірної. Відповідно, я маю бути готовим до цього, як і кожен із футболістів, які ставлять перед собою максимальні завдання і грають на високому рівні. Будь-які відмовки безглузді.* * *
Олександр АЛІЄВ, півзахисник «Динамо» та збірної України:
- Який настрій перед грою з Англією? Чим будете їх дивувати?
- Чому я маю когось дивувати? Найголовніше – вийти і зіграти у футбол, в який уміє грати збірна. Я впевнений на сто відсотків, що буде повний стадіон. Якщо ми покажемо свій футбол, результат буде позитивний.
- Якщо заб’єте, будете відзначати гол якимось нестандартним способом?
- Не знаю, найголовніше – забити і виграти. А як відзначати, вирішимо на полі.
- Яка найсильніша лінія в англійців?
- Я думаю, це півзахист. Перефразовую відоме прислів’я: «Скажи, який у тебе півзахист, і я скажу, яка в тебе команда». А півзахист у англійців дуже хороший, і ніхто в цьому не сумнівається.
- Хто, на твій погляд, найнебезпечніший гравець у збірній Англії?
- Та всі! Це хороша команда. А от найнебезпечніший, мабуть, Капелло.
- Ти говорив із Михайличенком щодо того, чи планує він довірити тобі місце у складі проти Англії?
- Все залежить тільки від мене. Він сказав: «Приїжджай до збірної, працюй, а там подивимося». Моє завдання полягає в тому, щоб працювати і доводити на футбольному полі, на що я здатний.
- В яких ігрових компонентах ми можемо перевершити англійців?
- У всіх. З усіма командами можна грати і всіх можна перемагати. Найголовніше – вийти на футбольне поле і не боятися, що це Англія. Ми все ж таки граємо вдома, і я впевнений, що в нас буде колосальна підтримка трибун.* * *
Андрій ШЕВЧЕНКО, нападник «Динамо» та збірної України:
- В останньому матчі ти забив «Арсеналу». Пристрілюєшся?
- Так, поступово починає виходити.
- Як ставишся до відсутності ігрової практики у багатьох футболістів збірної?
- Нас зібралося 23 футболісти, і в нашому розпорядженні є кілька днів, щоб підготуватися до матчу. Кому довіряти місце у складі, буде вирішувати тренер. Ігрова практика, безумовно, має велике значення, але не в таких матчах, які є дуже емоційними. Кожен футболіст може добре підготуватися.
- Пригадаємо матч Євро-2008, коли хорвати обіграли англійців, а зараз усе навпаки. Як гадаєш, англійці здатні на помсту?
- Забудьте про це, відразу вам кажу. Не створюйте ілюзій. Я добре знаю характер англійців, тренера, тому всі думки з приводу того, що вони будуть згадувати минуле – ілюзії. Приїде команда, яка буде грати на перемогу, тому нам потрібно на цю гру налаштуватися серйозно. Нам нема чого втрачати, потрібна перемога.
- Зрозуміло, що характер буде стояти на перших позиціях. А от стосовно ігрових моментів? У чому ми можемо англійців перевершити?
- Перш за все, ми граємо вдома, тому потрібно буде брати ініціативу до своїх рук – тобто, контролювати м’яча. Все залежатиме від складу, тактики на гру, футболістів, які будуть грати. А це все буде вирішувати головний тренер. Гравці ж мають професійно підготуватися до цього матчу – як фізично, так і психологічно, – мають пригадати всі завдання й установки головного тренера і, звичайно ж, забивати м’ячі. Будемо «брати» англійців ударами в «дев’ятку».
- Як ти гадаєш, чи не позначиться негативно на команді той факт, що будемо грати на полі «Дніпро-Арени» без попереднього тренування? Адже збірна приїжджає у п’ятницю ввечері…
- Ні. Я думаю, не має значення, будемо ми тренуватися на цьому полі чи ні. Жодна команда не тренується на полі, на якому грає. Виняток становлять лише гості. Поле – це, зокрема, і підтримка вболівальників. Всі знають, що ця гра для нас дуже важлива, тому кожен гравець має шукати в собі максимальні ресурси.
- Як ти вважаєш, буде краще, якщо Англія зіграє основним складом чи дублем?
- Не має значення. І основний склад, і дубль приблизно одного рівня.
- Але в плані мотивації, можливо, з дублем буде легше?
- Я вже казав, що знаю характер англійців. Для них немає такого слова як мотивація. Вони будуть грати на перемогу, на всі сто відсотків своїх сил, тому ілюзій створювати не варто.
- Грати із сильнішим суперником – плюс для України?
- У нас є основне завдання – готуватися до цієї гри, і ми налаштовуємося на неї, а яким складом будуть грати англійці – це другорядне. Нас більше має цікавити, як ми до цього матчу підготуємося, як будемо шукати в собі сили, щоб досягти позитивного результату.
- Олексій Михайличенко пожартував на прес-конференції, сказавши, що ти без ігрової практики в першому матчі забив англійцям гол, а зараз, коли ти граєш у кожному матчі в «Динамо», вірогідність успіху ще більша…
- (сміється) Головне, щоб була перемога. А хто заб’є гол – я чи хто-небудь інший – не має значення. Перемога загальна для всіх, тому кожен футболіст має грати на користь колективу.
- До речі, як твоє ще нещодавно травмоване око?
- Нормально. Як бачите, вже заживає (посміхається).
- Ти казав, що добре знаєш характер англійців. Так які їхні слабкі місця можуть зіграти нам на руку?
- Слабкі місця є в усіх команд. Але подивимося, чи зможемо ми їх використати на футбольному полі.
- А можливо слабке місце – це помилки воротаря?
- Я знаю одне слабке місце – якщо гравець б’є в дев’ятку, тоді воротарю дуже важко витягнути м’яча.
- Це про нашу збірну?
- (посміхається) Тому будемо прагнути бити в «дев’ятку» воріт Англії.
- З Лемпардом вже розмовляли по телефону?
- Ні, я дзвонив до роздягальні привітати команду з учорашньою перемогою, а з ним ще не розмовляв. Я точно дзвонити не буду, навіть не думайте (посміхається).* * *
Тарас МИХАЛИК, захисник «Динамо» та збірної України:
- Пам’ятаєш, як хорвати виграли в Англії?
- Звичайно. Це ще раз свідчить про те, що можна перемагати будь-яку команду, в тому числі й англійців.
- За рахунок чого їм вдалося це зробити?
- Хорватам тоді вже нічого не було потрібно, тому вони вийшли на поле й отримували задоволення від гри.
- Можливо, англійці захочуть помститися?
- Про це всі говорять, але мені здається, що у родоначальників футболу інший менталітет. Навіть у чемпіонаті Англії нерідко трапляються випадки, коли футболісти забивають у компенсований час. Тому не думаю, що суперник приїде просто постояти на полі. У цьому немає сенсу. Перемога буде наша тільки в тому випадку, якщо ми самі її вирвемо.
- Як взагалі ставишся до англійського футболу?
- Добре, мені подобається англійський стиль – боротьба і непоступливість.
- Мрієш про «Манчестер Юнайтед» чи «Челсі»?
- Навіщо заглядати наперед? Поживемо – побачимо. Поки мене все влаштовує в «Динамо». Для початку потрібного набрати форму після травми.
- Як твоє самопочуття? Ти провів лише одну гру, зможеш у збірній діяти на 100%?
- Я буду намагатися.
- У Дніпропетровську величезний ажіотаж із квитками. Ти для своєї сім’ї дістав кілька?
- Ні, до Дніпропетровська з моїх родичів, напевно, ніхто не поїде. Якби грали в Києві, на стадіон пішли б сестри. Отже проблем із квитками у мене немає.
Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)


Источник: ФК «Динамо Київ» Офiцiйний сайт | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Збірна України: вперед, на Англію!"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 16
Новых вестей вчера: 11

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Киев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта