Віктора Януковича на Черкащині благословили на президентство : 579350 : Политика

Политика Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Политика
Подробно

Віктора Януковича на Черкащині благословили на президентство

Віктора Януковича на Черкащині благословили на президентство

Лідер Партії регіонів пообіцяв аграріям підняти рентабельність з мінус п’яти до тридцяти відсотків.
Очільник Партії регіонів і народний депутат Віктор Янукович чергове засідання опозиційного уряду провів саме в Черкасах. Окрім того, 17 вересня екс-прем’єр відвідав Канівську ГЕС, черкаське підприємство "Азот", а також традиційно віддав шану православній святині.
Цього разу – Свято-Покровському Красногірському жіночому монастирю неподалік Золотоноші. Намісниця монастиря ігуменя Агапія благословила Віктора Януковича на президентство: "Благословляю Вас, щоб Ви одержали послушання в президенти. Врятуй Христосе Божий".
"Ми всі вирушаємо нині в непростий шлях. На славу Божу та благо народу України", – відповів лідер регіоналів.
Однак розпочав візит на Черкащину лідер ПР з Тарасової (Чернечої) гори в Каневі. Так він вирішив не лише поклонитися могилі Тараса Шевченка, але й відзначити 70-річчя приєднання Західної України до Великої України. "Це для нас дуже символічно, тому що і зараз стоїть питання єднання України заради того, щоб ми краще жили і не ділили країну", – пояснив свій візит на Тарасову гору саме цього дня Віктор Янукович.
Після відвідин Шевченківського національного заповідника лідер ПР розкритикував нинішню владу в тому, що вона не закінчила реконструкцію заповідника, розпочату Урядом Віктора Януковича.
"В 2003 році ми розпочали реконструкцію і відновлення заповідника... І ми планували закінчення цих робіт в 2005 році. Але, на жаль, "великі демократи", які приїжджають на це святе місце, за ці роки не спромоглися закінчити реконструкцію. Більше того – зараз цей заповідник руйнується... Хочу сказати, що це неприпустимо, щоб такий символ... був у такому стані. Як тільки ми прийдемо до влади, ми його відновимо дуже швидко. Це буде зроблено на найвищому рівні. І знайдемо все, що зникло. Щоб ніхто не думав, що ці "великі діячі", які розтягнули зараз всі цінності цього музею, сховаються", – запевнив Віктор Федорович.
На Канівській ГЕС Віктор Янукович зазначив, що гребля перевантажена, але ніхто чомусь не порушує питання добудови мосту та її розвантаження. Лідер регіоналів заявив, що треба докласти всіх зусиль, щоб не трапилася ситуація, схожа на аварію на Саяно-Шушенській ГЕС.
Аграрну Черкащину Віктор Янукович та його опозиційний уряд обрав для дослідження стану в АПК та суміжних галузях виробництва. Зокрема після майже двотижневого дослідження ситуації в області, сільськогосподарська тема стала головною на засіданні опозиційного уряду. А відвідини черкаського "Азоту" стали ще й вивченням ефективності роботи влади в ланцюжку "хімічна промисловість – сільське господарство".
"Треба створити умови для того, щоб аграрний сектор економіки мав преференції від держави в отриманні кредитів, у підтримці придбання сільськогосподарської техніки. Ми ніколи не допустимо, щоб рентабельність була мінус п’ять відсотків, як зараз. Вона буде щонайменше 30% для того, щоб аграрний сектор мав можливість відновлювати свою економіку. А враховуючи ситуацію на продовольчому ринку в світі, Україна зараз повинна стати дуже серйозним гравцем на цьому харчовому ринку... Ми ніколи не допустимо, щоб було економічно невигідним вирощувати продовольчу пшеницю. Сьогодні вона не менше, ніж на 200 гривень на тонні дає збиток господарям", – запевняв аграріїв Віктор Федорович.
Міністр аграрної політики опозиційного уряду Віктор Слаута нагадав, що нинішній Уряд "заборгував за 2008 рік аграрному сектору 800 мільйонів, а за 2009 рік спромігся сплатити 700, тобто аграрний сектор в цьому році не фінансувався". За його словами, "аграрний рік у 2008 році спрацював по наїждженій колії і ресурсу, який ми заклали в 2007 році". "Тому що ми заклали аграрний бюджет у 16 мільярдів чисто для АПК, а сукупно – вперше за всю історію незалежної України – 25,4 мільярда. Але зразу цим Урядом була викинута вся соціальна сфера села – той перший мільярд, який ми заклали для того, щоб у селі почали будувати житло для спеціалістів. Ми вперше започаткували програму родючості, запланувавши на 2008 рік 100 мільйонів для гумусоутворення", – повідомив він.
Говорячи про державну аграрну політику і політику свого уряду в минулому й майбутньому, Віктор Янукович відзначив:
– Держава має мотивувати тваринництво, як це в усьому світі робиться. Державна політика має забезпечити розвиток сільськогосподарського сектору економіки, коли підприємства будуть працювати з прибутком. Втіленням цієї програми я і мій уряд займалися під час 2002-2004 років, в другому півріччі 2006-го, в 2007 році і зараз.
Сьогодні ж робиться все навпаки. Коли Україна вступила в СОТ, Уряд зобов’язаний був прийняти відповідну програму і захистити український ринок від інтервенцій імпортерів. І це було записано в умовах вступу. Цієї програми немає, тобто немає ніяких обмежень для імпорту харчових продуктів на територію України. І в результаті – якщо ми тримали харчовий ринок за рахунок власного товаровиробника на рівні 80–82%, то зараз він упав до 40%. Це означає, що продукція українського товаровиробника є неконкурентоспроможною в Україні. При цьому ми не забезпечили експорт. Хто як може, так і виживає. Держава не стає на захист національних інтересів.
Окрім того, Віктор Янукович заявив, що "держава мала значно збільшити дотації під різні програми, а нинішня влада їх навпаки знизила до 3,5 мільярда і не виконує..." За його словами, "в бюджеті 2010 року Уряд відверто пішов на скорочення дотацій на один мільярд". "Це означає, що ми втрачаємо аграрний сектор економіки, який є для нас найбільш перспективним, оскільки Україна – це країна з величезним потенціалом в цьому напрямку..." – зазначив він.
Лідер Партії регіонів на засіданні опозиційного уряду в Черкасах доручив своєму міністру палива й енергетики Юрію Бойку починати підготовку до газових переговорів з Росією.
"Сьогодні в Європі, наприклад в Румунії, газ – 130 доларів, а Румунія від Росії – набагато далі, й ця відстань має входити у вартість", – сказав Віктор Янукович, нагадавши, що для України газ – значно дорожчий.
"Треба, щоб зразу після виборів ми сіли за стіл переговорів з Росією, подивилися один одному в очі уважно і домовилися. Ми не хочемо ніяких преференцій. Ми хочемо, щоб до нас ставлення було, як і до інших країн, які сьогодні живуть в реальній ринковій економіці", – заявив Віктор Янукович.
Врешті, Віктор Федорович поділився враженнями від візиту на Черкащину і спілкуванням з черкащанами:
– Я зустрічався з багатьма людьми в різних містах Черкащини – і в Умані, і в Золотоноші, і в Смілі. До мене підходило дуже багато людей під час виборів 2006, 2007 року і вже зараз. Підходили чесні люди, які казали: "Ми хочемо вибачитись перед Вами за те, що були неправі. Коли ви казали правду, що не вірте їм, вони вас обдурять і не зроблять нічого, що обіцяють". Я впевнений в тому, що жодна людина, яка стояла на Майдані в Києві та на інших майданах в різних містах, не думала про погане. І якби ці мрії були здійснені, і якби ця команда, яка господарює п’ятий рік в країні, хоч щось зробила для цього народу, то він був би дуже вдячний.
Сьогодні до мене підійшла невеличка група тих людей, які стояли колись на Майдані. Вони прийшли з такими невеличкими сумочками і принесли мені книжки. Я подумав, що вони мене з кимось поплутали, тому що це були помаранчеві книжки. Коли вони почали витягувати ці книжки і віддавати мені їх, я спочатку був дуже здивований. Вони сказали, що хочуть мені їх віддати, щоб ми їх використали під час виборчої кампанії і показали всьому українському народу, що вони обіцяли, і хай люди скажуть, що вони зробили. Я сказав їм, що вдячний за те, що підказують як політтехнологи, але я не хочу піднімати свій рейтинг за рахунок чорного піару. Хай люди самі дадуть відповідь, чи вони дозволяють цій владі далі господарювати на нашій землі.
Я впевнений, що ці п’ять років – це чорні дні, місяці і роки для нашої країни. І в мене є велика надія, що ми цю сторінку перегорнемо, залишимо її для істориків та політологів і будемо йти вперед. Перше – подолаємо кризу, яку створила ця влада. І друге – почнемо розвивати економіку.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Віктора Януковича на Черкащині благословили на президентство"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 6
Новых вестей вчера: 17

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Октябрь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта