Валерій Газзаєв: До жодного гравця претензій немає : 538959 : Футбол

Футбол Киев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Киев и область : Последние новости > Спорт > Футбол
Подробно

Валерій Газзаєв: "До жодного гравця претензій немає"

Валерій Газзаєв:

Напередодні матчу за Суперкубок України і старту в сезоні 2008/09 головний тренер «Динамо» Валерій ГАЗЗАЄВ провів прес-конференцію, на якій підбив підсумки передсезонного збору та розповів про плани на найближчий сезон:
- В цілому, передсезонна підготовка пройшла достатньо плідно, - взяв слово Валерій Георгійович. – Той ліміт часу, який у нас був, ми провели з користю для справи. Впродовж тижня в нас був посилений режим тренувальних занять. Що стосується контрольних поєдинків, на жаль, під час гри з «Локомотивом» отримав травму новий гравець – захисник Алмейда. А в тренувальних заняттях ушкодив передній м’яз стегна Богуш. Крім того, дала про себе знати незалікована травма Кравця, і його довелося прооперувати. За сприятливого збігу обставин, на його реабілітацію знадобиться два місяці, ми чекаємо на його повернення до кінця серпня – початку вересня. Про Діакате і Михалика вже багато говорили. Несмачний із Сабличем також поза загальною групою, вони проходять реабілітацію.
Таким чином, у цілому в нас вісім чоловік травмованих. Богуш повернеться до тренувань у загальній групі мінімум за місяць. У всіх гравців травми доволі серйозні й займають багато часу для реабілітації. Мандзюку ми дали можливість відпочити, в нього нічого серйозного, і через три дні Віталій вже приступить до тренувань. Усі решта здорові, працюють. Напевно, кожен клуб відчуває подібні труднощі. Сподіваюся, ті гравці, які залишилися в обоймі, будуть із честю досягати позитивного результату і показувати гідну гру.
- У зв’язку з травмою Богуша, в якого ще й накопичилася психологічна втома після минулого сезону, чи не варто запросити на цю позицію ще одного футболіста?
- Ні. На мій погляд, і Богуш, і Шовковський, і Рибка – кваліфіковані воротарі, особливо двоє перших, які проявили себе. Рибка же молодий і дуже талановитий воротар, з яким потрібно працювати. Якщо міркувати, як ви, то нам і п’ятьох воротарів не вистачить. У цілому, тими, хто в нас є, я задоволений.
- Як вам починати сезон із такого відповідального матчу, як за Суперкубок?
- У Росії я щороку починав сезон із таких же матчів.
- З двох динамівських новачків Леандро – «ваш» футболіст, а Фашан – ні. Яка ваша думка про останнього? Як він себе проявив, враховуючи те, що одного француза ви вже відправили зі зборів?
- Гадаю, і другий піде туди ж саме.
- Гравці говорили, що навантаження були надзвичайно серйозними. А ви задоволені віддачею футболістів та їхньою роботою?
- Я завжди будував передсезонну підготовку в режимі мікро- та макроциклів. Звичайно, в нас було дуже мало часу, щоб підготуватися. На зборі я зміг переконатися в можливостях кожного гравця. Вже не з чуток, а довіряючи власним очам. Тепер я володію повною інформацією. У важких заняттях виявляється характер, їхнє виховання, вміння терпіти, майстерність, бажання грати і т.д. Тому можу сказати відверто, що до жодного гравця впродовж усього 14-денного збору в мене претензій не було. Звичайно, по грі й тактиці зауваження робити потрібно, оскільки хлопці зіткнулися з новою концепцією, ставленням і вимогами, як до конкретної ігрової позиції, так і до командних дій. У цьому відношенні в нас була ділова розмова на теоретичних заняттях.
- Прокоментуйте ситуацію з нападниками. Бангура поїхав, Кравець вибув на місяць, і форвардів у нас залишилося не дуже багато. Це шанс для молодих проявити себе?
- Погоджуюсь із вами. Ігрову практику, в першу чергу, повинні мати Мілевський, Гільєрме і Кравець. Гадаю, після продажу Бангура нічого страшного не сталося. Плюс у нас є молодий Зозуля, який, на мій погляд, дуже добре себе проявив на зборі – як в іграх, так і на тренувальних заняттях. Така сама ситуація в нас і в захисній лінії. Дуже рідко так буває, щоб усі чотири центральних захисники були одночасно травмовані. Я такого ще не зустрічав. Ну що ж, будемо чекати, поки вони відновляться.
- Ви говорили про те, що ваша модель гри буде схожа на схему «Барселони», в якій грає троє нападників чи гравців атаки, як зараз заведено казати.
- Ми працюємо над цим. І до початку сезону обов’язково придбаємо ще одного гравця атакувального плану. Принаймні, в цьому напрямі ведеться активна робота.
- Які ваші враження від гри Єременка на правому фланзі та Ярмоленка на лівому в півзахисті?
- Справді, в трьох контрольних іграх я намагався використовувати гравців на різних позиціях і в різних поєднаннях. В цілому, Ярмоленко залишив дуже приємне враження. Єременко достатньо універсальний, а до універсалізації гравців атаки й оборони ми й маємо прагнути. Його ідеальна позиція – опорний півзахисник, де він справді виглядає дуже добре. Але в кожному конкретному матчі є й проблемні позиції, тому ми і пробували різні варіанти. Рома дуже добре проявив себе на позиції правого захисника, виконуючи величезний об’єм роботи, справляючись із захисними діями. Я його діями цілком задоволений, так само, як й Ярмоленком, якого ми використовували на позиціях лівого захисника й атакувального півзахисника. Під час матчу гравцю необхідно виконувати як оборонні, так й атакувальні дії, тому ми й давали йому можливість для зросту.
- Ситуація з Кравцем – помилка конкретних служб? Велика кількість травм не може не налаштовувати на нехороші роздуми. Чи доведеться Вам займатися не тільки тренерськими питаннями, але й цим?
- Абсолютно вірно. Те, що сталося з Кравцем, – це справді повністю недопрацювання медичного персоналу. Такі травми кустарним чином не лікуються. В Європі є спеціальні реабілітаційні центри, професори, які займаються не тільки складними операціями, але й відновленням. І ми маємо це використовувати. З сьогоднішнього дня так і буде. В Артема був рецидив торішньої травми, яку він недолікував. Рана просто загоїлася, а болі залишилися, хоча вони й давали йому можливість бігати та тренуватися. Перед початком збору ми провели поглиблене обстеження його ноги, яке не показало ніяких відхилень. Можливо, йому ще був необхідний час. Зараз нам потрібно думати про те, як повернути цього, безумовно, талановитого гравця, на якого я дуже сподіваюся, до гри якомога скоріше.
- Наскільки актуальне придбання лівого півзахисника, з урахуванням того, що на лівому фланзі добре себе проявив Ярмоленко?
- Андрій – різноплановий гравець, ми збираємося купляти футболіста атакувального плану. Всім хорошим гравцям я знайду місце на футбольному полі.
- Ви говорили про те, що вже призначили капітана? Можете назвати цю кандидатуру?
- Спочатку я повідомлю про це гравців на вечірніх зборах. Отже доведеться вам почекати.
- Призначення в останньому матчі капітаном Алієва – це спроба легалізувати його характер?
- У першій грі капітаном був Богуш, потім Шовковський, потім Алієв, а догравав поєдинок із капітанською пов’язкою на руці Мілевський. Я не надавав цьому принципового значення.
- Враховуючи травми захисників, хто гратиме в найближчих матчах?
- Ми думаємо про це. Не виключений варіант, що ми візьмемо когось в оренду на півроку. Зараз роздумуємо над кандидатурою конкретного гравця.
- Ви маєте на увазі українського футболіста?
- Ні, легіонера. Можливо, йому доведеться грати й у Лізі чемпіонів, чи, принаймні, складати конкуренцію. Але вже все гаразд із Юссуфом, прогресує молодий Хачеріді. А молодим гравцям потрібно давати можливість грати. З погляду можливостей Жені та його індивідуальних якостей, мені здається, він має стати хорошим футболістом, за умови високої вимогливості до себе й належного ставлення до справи. Він, на мій погляд, дуже добре проявив себе й у контрольних матчах, і на тренувальних заняттях. Матчі з «Локомотивом» та «Айнтрахтом», напевно, були першими серйозними поєдинками в його спортивній кар’єрі. І ми йому дамо шанс.
- У контрольних матчах ви награвали Вукоєвича на позицію центрального захисника…
- Гадаю, Огнєн краще грає на своїй позиції опорного півзахисника. А в захист ми його перевели, коли зламався Алмейда, а замін не було. І в цілому, Вукоєвич зіграв там непогано.
- У схемі 4-3-3, яку ви зараз застосовуєте в «Динамо», місце плеймейкера не передбачене. В такому разі, на якій позиції ви бачите Алієва?
- Ми його намагаємося використовувати на тій позиції, де він принесе користь команді. Гадаю, він, як четвертий нападник, може спокійно грати в центральній чи фланговій зоні.
- Ваша думка про гравців співпала з оцінкою Юрія Сьоміна?
- Не в усьому. Одна справа мати думки своїх помічників чи колишнього тренера, і зовсім інша – скласти свою особисту, побачивши підопічних у роботі. В мене кардинально все помінялося стосовно можливостей гравців, їхнього прагнення, перспективи і т.д.
- Наскільки универсалізм може допомогти Кравченку? Складається враження, що за наявності здорового Алієва місця йому на полі немає…
- Ви дарма так думаєте. Сергій дуже добре працює, і його дії в матчі з «Локомотивом» мені дуже сподобалися. Звичайно, я не можу використовувати у складі 18 чи 20 гравців. Природно, будуть грати ті, хто краще готовий і стабільно виступає, що є показником рівня футболіста і команди в цілому. Місце в стартовому складі ні для кого не заброньоване. Кожен його має виправдовувати, особливо в такому клубі, як «Динамо», який ставить перед собою найвищі завдання.
- Як ви готуєтеся до поєдинку з «Ворсклою»?
- У звичному режимі, нічого особливого. Після приїзду з Австрії ми дали можливість футболістам відпочити. В середу вони заїхали на збір, ми провели відновлювальне тренувальне заняття, інші заходи та теоретичне заняття. А в четвер у нас буде передігрове заняття і виліт до Сум.
- Специфіка календаря така, що в перший місяць ви граєте раз на тиждень, а потім двічі. Плюс матчі збірних… Як плануєте побудувати перехід, щоб він пройшов найменш болюче? І чи розрахована ваша підготовка так, щоб вийти на пік до вересня-жовтня?
- Безумовно. Ви правильно сказали, що зараз у нас буде тижневий цикл підготовки після кожної гри, який дозволить не тільки добре відновитися, але й найкращим чином підготуватися до наступного поєдинку. Сподіваюся, що Алмейда, Кравець, Богуш і Діакате повернуться до середини-кінця серпня чи першого матчу в Лізі чемпіонів. Отже, склад у нас має бути більш-менш оптимальним. Що стосується подальшого напруженого графіка, коли доведеться грати через два дні на третій чи через три на четвертий, мені здається, це дуже хороший режим ігор. Останні років п’ять у ЦСКА ми грали за таким же графіком, і ніяких труднощів я не бачив. Просто потрібно правильно будувати тренувальний і відновлювальний процеси між мікроциклами.
- Одним словом, ситуація в «Динамо» краща чи гірша, ніж ви очікували?
- Можу сказати чесно, що клас і рівень гравців достатньо високий. Інше питання, які вимоги перед ними ставити з погляду гри і концепції тактики, але, безумовно, для вирішення високих завдань ще потрібні креативні гравці. В цьому напрямі будемо й працювати.
- Активно ширяться чутки про можливий прихід до «Динамо» Андрія Шевченка. Наскільки потрібний такий гравець нинішньому «Динамо»?
- Я вважаю Андрія Шевченка великим гравцем, і, напевно, найкращим на пострадянському просторі. Його рівень гри і досвід завжди стане в нагоді, але на тому рівні, який буде влаштовувати головного тренера. Я не сумніваюся в його професіоналізмі, якщо він буде грати, то, звичайно, принесе користь. Але зараз ми говоримо про віртуальні речі.
Після прес-конференції комерційною службою «Динамо» та клубним Департаментом зі зв'язків із громадськістю було приготовлено невеликий сюрприз до початку нового сезону – колекція ретро-форми ФК «Динамо» (Київ), яка охоплює період з 1936 по 1972 рік. Футболки незабаром надійдуть у продаж, і всі бажаючі зможуть придбати їх у магазинах атрибутики «Динамо». Така колекція розроблена вперше серед клубів екс-СРСР.
Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)


Источник: ФК «Динамо Київ» Офiцiйний сайт | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Валерій Газзаєв: "До жодного гравця претензій немає""

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 16
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Киев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта