У ЦЬОМУ ЖИТТІ НЕ ТРЕБА НІКОГО ЖАЛІТИ, - переконаний власник цукрового заводу, який заборгував працівникам зарплату за 8 місяців : 531688 : Местные новости

Местные новости Винница : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Винница и область : Последние новости > Местные новости
Подробно


"У ЦЬОМУ ЖИТТІ НЕ ТРЕБА НІКОГО ЖАЛІТИ", - переконаний власник цукрового заводу, який заборгував працівникам зарплату за 8 місяців

Перший місяць літа вже добігає до завершення, а на Красносільському цукровому заводі, що у Бершадському районі, панує зловісний затишок.

До нового сезону цукроваріння власник, схоже, не планує готуватися. А це означає, що грошей ніхто не побачить. Перед закритими дверима зібрався натовп. Аура розпачу повисла над адмінбудинком і пам'ятником революційному вождю, який пам'ятає «золотий вік» цього підприємства. У всіх на вустах одне запитання: що буде далі?

Сільський голова Валентина Беляєва, яка очолює територіальну громаду вже не один рік, розповіла сумну передісторію:

— Все почалося з 26 вересня 2008 року, тобто, з моменту, коли завод придбав новий власник Ігор Петришен, директор ПП «Санте», всього за 8 мільйонів гривень, в той час, коли реальна вартість підприємства – 24 мільйони гривень. Купив і забув. Більше того, за несплату підприємство залишилося без тепла, електрики і води, а працівники — без зарплати. Всього 400 тисяч гривень заборговано. А все починалося так чудово... Власник пообіцяв, що завод працюватиме, і навіть відновиться відгодівельний комплекс для худоби. Заживемо, мовляв… Але обіцянка — цяцянка, а дурному радість. Всі слова виявилися мильними бульбашками. Ми не бачили його на заводі, а спілкуватися з ним мені доводиться тільки у телефонному режимі. І навіть по телефону — пустопорожні обіцянки.

Не залишалося нам нічого іншого, як звертатися до різних інстанцій і навіть мітинг протесту проводили. Та єдине, чого ми домоглися — нових запевнень, що завод буде працювати. Між тим, бюджет села втратив 30 тисяч гривень як плату за оренду землі. Для нас це — питання виживання. А чаша терпіння вже переповнилася.

– Чому ж зупинився завод? — запитую.

– Перша мотивація така — не було сировини, — відповідає Валентина Беляєва. – Загрозливо й те, що цього року в районі не посіяно жодного гектара цукрового буряка. Втім, власник впевнено переконує керівництво всіх рівнів, що сировину він знайде і завод буде працювати.

Цього року Красносільському цукровому заводу виповнилося 165 років. Невже історія підприємства зупиниться на цій цифрі? Такої ганьби тут не знали за увесь період існування.

Анатолій Петрунь, головний механік заводу і паралельно голова профкому первинної організації незалежної профспілки трудящих, повідомив, а згодом і показав, що підприємство перебуває у технічно справному стані. Жодного гвинтика ніхто не вкрав. Люди люблять своє підприємство і хочуть працювати. Це підприємство вони охороняли немов зіницю ока. До нового року на заводі ще проводилися роботи, виготовлялися необхідні комунікації до газового господарства, щоб можна було виробляти вапно. Але бригада котельників, які проводили цю роботу, грошей так і не побачила.

На заводі нині нараховується 80 працівників. Дехто працює всього по 1 годині на тиждень. Бідолашні заводчани зверталися до прокуратури, подали колективний позов до районного суду від профспілок, але їм відмовили через… граматичні помилки у позові. Звернення до прокуратури теж нічого не дало.

Ситуація склалася загрозлива, адже ніхто не може взяти довідки про зарплату, оформити пенсію, декрет, бо всі документи і печатка — у власника, а він на всі телефонні претензії відповідає однаково: годі панікувати. А як тут не панікувати, коли новий сезон «на носі», а життя завмерло?

- Схоже, влада просто забула про наше існування і покинула нас напризволяще, — у розпачі вигукує Тетяна Сухопара, яка працювала на заводі лаборантом. — Ми надіялися на те, що прокуратура і суд допоможуть, ми йшли до них, як до Бога, а до нас не ставляться, як до людей. Нам відмовляють у відкритті кримінальної справи тільки тому, що, «зі слів директора», нам не виплачувалася і не буде виплачуватися зарплата, тому що «працівники фактично не працювали». Я мати дитини-інваліда. У мене двоє малих дітей, і я сама їх виховую. Я приходжу додому і не знаю, за що мені купувати хліб. Ми втрьох живемо на ту нещасну інвалідську пенсію. Ми їздили до Домбровського, до вищих інстанцій, нас заспокоювали, мовляв, все взято на контроль. Але всі строки всіх контролів давно минули. Одного разу приїхала комісія, щось ніби перевіряли. Пригостили членів комісії у місцевому барі на 500 гривень і не розплатилися. Ми мусили продавати вапно і заплатити… Кажуть: стукайте — відкриють. Але нам ніхто відкривати не збирається.

Тим часом, поки на подвір'ї заводу вирують пристрасті, слюсар Анатолій Вандекергоф розповів, як новий власник відкритим текстом сказав, що профспілкової організації на підприємстві йому не потрібно. Діти роз'їжджаються, сім'ї розпадаються, кредити платити немає чим, дітей вчити немає за що. Але знищити завод ми не дамо.

Про славне минуле заводу пам'ятає не тільки статуя вождя при вході, а й Антоніна Сичук, колишня директорка підприємства. «У 1984 році нас за великі досягнення навіть до Москви запрошували. Горбачов руку мені поцілував», — розповіла вона. « Не солодка я була, кажуть, солодку з'їдять, а солону заплюють. В усякому разі наш завод у ті часи процвітав».

Телефонуємо Ігорю Петришену. І чуємо: «Так було навмисно зроблено для того, щоб завод не працював минулого сезону. Банк пізно видав кредит. А якщо завод не працював, то й продукції ніякої не вироблялося. Отже, немає за що тримати колектив і рухатися далі. Цього року в мене є сировина, але сьогодні мені треба гроші на вапняк, на вугілля, на мазут, тому що газом я не ризикну опалювати котли, бо не знаю, по скільки Росія газ продаватиме. Для того, щоб погасити ось цей кредит і щоб провести ремонт та виплатити зарплати, мені потрібно переробити 100 тисяч тонн буряка. Це нереально. Щодо зарплат, то я зрозумів одне: в цьому житті не треба ніколи нікого ніде жаліти. Ось такий висновок, на жаль. Прийшов на завод — треба було лишити 15 чоловік, інших звільнити. Але я цього не зробив, бо всі плакали і просилися, мовляв, ми почекаємо, але будемо на заводі. Коли я щось хочу і до когось йду і прошу, то якщо мені кажуть почекай – я чекаю».

Скільки ще чекати працівникам Красносільського цукрового заводу? Питання залишається відкритим.


Источник: Вінницька обласна щотижнева газета "33 канал" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "
"У ЦЬОМУ ЖИТТІ НЕ ТРЕБА НІКОГО ЖАЛІТИ", - переконаний власник цукрового заводу, який заборгував працівникам зарплату за 8 місяців

"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 16
Новых вестей вчера: 15

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Винница



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта