Президент України під час робочої проїздки відвідав медичні заклади Черкащини : 527890 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Президент України під час робочої проїздки відвідав медичні заклади Черкащини

Президент України під час робочої проїздки відвідав медичні заклади Черкащини

16 червня з робочою поїздкою на Черкащині побував Президент України Віктор Ющенко. Метою поїздки стало вивчення комплексу питань щодо соціально-економічної ситуації в регіоні і стану галузі охорони здоров’я, зокрема.
Одним із головних пріоритетів діяльності Глави держави є реформування системи охорони здоров'я, тому напередодні Дня медичного працівника Віктор Ющенко провів зустріч із працівниками медичної галузі Черкащини, ознайомився зі станом будівництва обласної дитячої лікарнітаоглянув обласний нейросудинний і кардіологічний центри. Супроводжував Президента під час робочої поїздки Міністр охорони здоров’я України Василь Князевич та голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Черевко.
Президент України оглянув недобудовану обласну дитячу лікарню, будівництво якої було розпочато ще у 1991 році, але через відсутність фінансування призупинено. Віктор Ющенко зауважив, що питання добудови лікарні потребує першочергового вирішення, оскільки Черкащина – єдиний регіон в Україні, де відсутня обласна дитяча лікарня.
На думку Президента України, вирішити питання фінансування будівництва обласної дитячої лікарні, фінансування лікування дітей від онкологічних захворювань, туберкульозу цілком можливо, спрямувавши ті 100 млн. гривень, які Верховна Рада додатково передбачила на власну діяльність (через зміни до державного бюджету 2009 року) на потреби охорони здоров'я:
- На мій погляд, ті 100 мільйонів з моральних міркувань нам треба повністю віддати на охорону здоров'я. Ці 100 мільйонів - можливо та сума, яку чекали на Черкащині з 1992 року, щоб завершити будівництво цієї дитячої лікарні - сказав Президент під час прес-конференції у Черкасах. Глава держави повідомив, що не підпише відповідних змін до державного бюджету, оскільки вдосконалення роботи Верховної ради наразі не є найбільш нагальним питанням у країні.
Для завершення будівництва дитячої лікарні у повному обсязі необхідно 61,6 млн. грн. При достатньому фінансуванні у 2009 році можливе завершення будівництва закладу та введення в експлуатацію стаціонарного відділення і поліклініки.
У Черкасах Президент України Віктор Ющенко ознайомився з роботою нейросудинного та кардіологічного центрів, оглянувши матеріально технічне оснащення закладів та умови перебування пацієнтів.
Нейросудинний центр, створення якого було передбачене обласною комплексною програмою профілактики та лікування судинно-мозкових захворювань, розпочав свою роботу з червня 2009 року. Його завданням є наближення високоспеціалізованої медичної допомоги до мешканців сільської місцевості, які страждають на цереброваскулярну патологію. Глава держави передав новоствореному центру два наркозно-дихальні апарати та систему цілодобового моніторингу стану хворих. Поспілкувавшись з пацієнтами, Віктор Ющенко побажав їм швидкого одужання та подарував цифрові тонометри.
Президент України та Міністр охорони здоров’я схвально оцінили роботу обласного кардіологічного центру, відзначивши високий рівень та якість надання спеціалізованої кардіологічної та кардіохірургічної допомоги.
Наприкінці 2008 року кардіоцентр було переведено у нове приміщення після завершення його реконструкції. Це дозволило покращити умови лікування, підвищити якість та збільшити обсяги надання спеціалізованої медичної допомоги населенню.
Ще однією значимою подією для медичної галузі стало відкриття нового приміщення Центру підвищення кваліфікації лікарів, який відтепер функціонуватиме на базі відреконструйованого корпусу санаторію «Сосновий бір». З цієї нагоди Віктор Ющенко подарував центру мультимедійну систему та два ноутбуки. Він, зокрема, відзначив, що запропонована модель післядипломної підготовки лікарів є однією з кращих в Україні і заслуговує на впровадження в інших регіонах. З часу відкриття Центру підвищення кваліфікації лікарів на його базі було підготовлено 137 лікарів загальної практики-сімейної медицини. Ця новація є яскравим відображенням державної політики по реформуванню первинної медико-санітарної допомоги і практичного впровадження сімейної медицини в систему охорони здоров’я області.
Довідково:
Обласна дитяча лікарня:
Наразі будівництво цього закладу є одним з найбільш соціально-важливих пріоритетів області, Будівництво об’єкту розпочато у 1991 році, однак через відсутність фінансування призупинено у 2000 р. У 2006 р. з державного бюджету виділено та освоєно в повному обсязі 30 млн. грн.., у 2007-2008 роках кошти для завершення будівництва лікарні не виділялись. З обласного бюджету на будівництво об’єкту у 2007 р. спрямовано та освоєно 5,9 млн. грн.
На цей час рівень будівельної готовності поліклініки становить 95%, неонатального центру – 70%, головного корпусу – 40%, аеротерапії з адміністративним корпусом – 50%, котельні – 100%.
За показником поширеності захворювань серед дитячого населення Черкаська область має один з найвищих показників у країні: кожна третя дитина народжується з відхиленнями у стані здоров’я. У шкільному віці близько 70% дітей мають захворювання чи функціональні порушення. Така ситуація значною мірою зумовлена відсутністю закладу, в якому майбутні матері, немовлята і діти могли б отримати високоспеціалізовану медичну допомогу – обласної дитячої лікарні.
Обласний нейросудинний центр
Обласною радою на виконання Програми були виділені кошти в розмірі 400 тис. грн., які використані на придбання портативного УЗД-апарату, закупівлю ліків для невідкладної допомоги та придбання обладнання для проведення інтервенційної рентгендіагностики і лікування. На 2009 рік передбачено 150 тис. грн. на придбання медикаментів для хворих з цереброваскулярною патологією.
Розташований на території обласної лікарні Використання сучасних методів діагностики та лікування покращить якість медичної допомоги хворим з різними формами нейросудинної патології.
Крім того, завдяки прийнятій обласній комплексній програмі профілактики та лікування судинно-мозкових захворювань на 2007-2010 рр. хворі з патологією судин головного мозку мають можливість отримувати в Черкаській обласній лікарні медичні послуги та лікарські засоби безкоштовно. Фінансування Програми здійснюється з обласного бюджету.
Обласний кардіологічний центр
На сучасному етапі розвитку кардіологічної служби кардіоцентр є головним спеціалізованим закладом області, який разом з відділенням кардіохірургії, забезпечує надання усіх видів високоспеціалізованої медичної допомоги хворим на серцево-судинну патологію.
Для проведення реконструкції приміщення обласного кардіологічного центру у 2006-2007 роках було профінансовано та освоєно майже 12,5 млн. грн. Для створення електрофізіологічної лабораторії в кардіоцентрі у 2006 р. було виділено 850 тис. грн., а у 2007 році придбано ангіографічний комплекс вартістю майже 6 млн. грн. Для закінчення будівельно-монтажних робіт та благоустрій території у 2008 р. з обласного бюджету було виділено понад 1 млн. 800 тис. грн.
Обласний Центр підвищення кваліфікації лікарів
Створення Центру підвищення кваліфікації лікарів і відкриття на його базі у 2006 р. Філії кафедри сімейної медицини Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика стало важливим етапом покращення підготовки кваліфікованих кадрів для закладів первинної медико-санітарної допомоги, а саме – сімейних лікарів, які є ключовою фігурою сучасної системи охорони здоров’я, передусім у сільській місцевості.
З часу відкриття Центру підвищення кваліфікації лікарів на його базі було підготовлено 137 лікарів загальної практики-сімейної медицини, тільки в 2008 – 45 осіб. Вже на сьогодні 50% населення області обслуговується сімейними лікарями, серед сільських мешканців цей відсоток становить 52%.
В новому приміщенні Центру, окрім навчальних та лекційних аудиторій, розташовані і кімнати, призначені для проживання курсантів під час навчань. З моменту відкриття Центру питання проживання майбутніх сімейних лікарів залишалося досить проблемним. Тепер своєрідний готельний комплекс, що складається з 32 кімнат забезпечуватиме належні умови для проживання та перебування курсантів в обласному центрі.
За період роботи Центру було значно покращено матеріально-технічну базу, збільшено кількість клінічних баз, на яких проходять підготовку сімейні лікарі. Впроваджено та активно використовуються дистанційні форми навчання, відкрито інформаційно-сервісний центр, комп’ютерний клас, що суттєво поліпшило якість навчання.


Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Президент України під час робочої проїздки відвідав медичні заклади Черкащини"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 16
Новых вестей вчера: 15

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта