В Житомирской области на одного участкового приходится по 70 «тяжелых» людей. ФОТО : 527380 : Бытовые новости

Бытовые новости Житомир : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Житомир и область : Последние новости > Гражданский актив > Бытовые новости
Подробно

В Житомирской области на одного участкового приходится по 70 «тяжелых» людей. ФОТО

В Житомирской области на одного участкового приходится по 70 «тяжелых» людей. ФОТО

2009 рік на Житомирщині визнано роком дільничного інспектора міліції,
що, безумовно, сприятиме покращенню організації роботи служби, - переконаний начальник управління громадської безпеки УМВС Юрій Миколайович Лебідь.
У 2004 році Міністерство внутрішніх справ України своїм наказом офіційно визначило 18 червня Днем дільничного інспектора міліції. На Житомирщині за погодженням з Житомирськими обласною державною адміністрацією та обласною радою 2009 рік визнано роком дільничного інспектора міліції. Про це та інше напередодні професійного свята наша розмова з начальником управління громадської безпеки УМВС України в Житомирській області Юрієм Миколайовичем Лебідем.
- Юрію Миколайовичу, після прийняття такого вагомого рішення, певно, наступним етапом стало впровадження конкретних кроків для покращання організації роботи дільничних?
- Так, служба дільничних інспекторів міліції сьогодні в структурі органів внутрішніх справ України є однією з найбільш чисельних. На території Житомирщини 363 інспектори забезпечують обслуговування 1700 населених пунктів області.
Тобто у середньому кожним дільничним інспектором у сільській місцевості обслуговується до 10 населених пунктів. Навантаження по кількості населення складає 5,6 тисяч чоловік, а в містах понад 6 тисяч.
Окрім того, сьогодні понад 50% дільничних працюють в органах внутрішніх справ області до 3-х років. А це, у свою чергу, свідчить про те, що служба - молода, середній вік працівників становить 20-25 років. Про складність та напруженість роботи ви можете зробити висновок самостійно.
Саме тому для покращення організації роботи дільничних інспекторів зокрема, і працівників міліції взагалі, ми розробили Програму заходів подальшого розвитку співпраці з органами місцевого самоврядування та населенням.
Першим її кроком є створення належних умов праці дільничних інспекторів міліції на територіях, що обслуговуються. А для цього на початковому етапі ми провели спільно з органами місцевої влади обстеження дільничних пунктів області та визначили конкретні шляхи щодо їх облаштування та в окремих випадках відновлення.
Крім того, ми оголосили конкурс на визначення кращого дільничного пункту. Сьогодні за результатами його проведення можу сказати, що кращим визнано дільничний пункт міліції Новоград-Волинського міськрайвідділу внутрішніх справ, який розташований у смт. Городниці Новоград-Волинського району.
Також упродовж березня - квітня цього року на місцях було проведено і перший етап конкурсу професійної майстерності серед дільничних інспекторів міліції. Наступним стане проведення ІІ обласного етапу, за результатами якого переможець представлятиме Житомирську область на всеукраїнських змаганнях.
Програмою також передбачено, ще ряд інших дієвих заходів щодо підвищення авторитету дільничних інспекторів міліції та покращання їх матеріально-технічного забезпечення.
- Юрію Миколайовичу, служба дільничних інспекторів особлива своєю універсальністю, тобто назвати повний перелік завдань та функцій дільничного інспектора практично не можливо.
- Звичайно, основне завдання дільничних інспекторів міліції - це попередження скоєння правопорушень та злочинів на дільниці обслуговування. Однак, на практиці спектр питань, що ними вирішується досить масштабний – це участь у розкритті злочинів, скоєних на адміністративних дільницях (до речі, кожен четвертий з них розкривається саме завдяки їм), розгляд звернень громадян, охорона громадського порядку і таке інше. Отже, напрямів вистачає, а це вимагає і поглиблення професійних знань, і опанування нових форм та методів роботи.
- Все ж таки хотілося б конкретизувати. Дільничний інспектор за своїми службовими обов’язками, у першу чергу, займається веденням профілактичної роботи і, як правило, під його особливою увагою перебувають певні категорії громадян – раніше засуджені, адміннаглядні, наркозалежні, схильні до зловживань спиртними напоями, сімейні дебошири і т.д.
- На території області управлінням громадської безпеки, і службою дільничних інспекторів у тому числі, постійно проводяться цілий ряд профілактичних заходів, спрямованих на попередження та викриття правопорушень і також встановлення постійного контролю за певними категоріями населення - це, у першу чергу, раніше судимі, умовно засуджені, адміннаглядні, особи, які вчиняють насильство в сім’ї, схильні до вживання наркотичних засобів або алкогольних напоїв, психічно хворі. На жаль, людей, які відносяться до цих категорій населення уже не так і мало - понад 26 тисяч осіб. Тобто на кожного дільничного інспектора у середньому приходиться більше 70 таких людей. Як навчитись розуміти таких людей, позитивно впливати на них? Дільничний інспектор міліції повинен мати необхідні знання та практичні механізми для цього. У його діяльності не має дрібниць: і пунктуальність та відповідальність під час прийому громадян, і вірність слову, і вміння володіти аудиторією, і загальна ерудиція, і зовнішній вигляд, відповідна фізична підготовка – все це важливо.
Аби не перевантажувати читачів цифрами, я лише зазначу, що з початку року дільничні інспектори розглянули понад 17 тисяч заяв громадян. З внесенням законодавчих змін сьогодні очікуємо ще більшого зростання кількості звернень людей, тому сподіваємось на їх порозуміння та співпрацю.
- А можна детальніше, про що, власне, йдеться?
- Певні труднощі у роботі міліції, і дільничних інспекторів зокрема, виникають у результаті законодавчих колізій. На сьогодні Верховною Радою України прийнято цілий рад законопроектів щодо внесення змін до адміністративного та кримінального законодавства України.
Так, з 1 січня 2009 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства стосовно протидії насильству у сім’ї».
Цим Законом, зокрема, внесено зміни до Закону України «Про попередження насильства і сім’ї» та до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Так, на сьогодні служба дільничних інспекторів міліції має повноваження для затримання особи, яка вчинила насильство в сім’ї, до розгляду справи в суді, але не більше ніж на 3 доби (до прийняття цих змін порушник міг утримуватись лише до 3 годин, тобто такий сімейний дебошир, ще навіть не протрезвівши, знову повертався додому). Також термін дії захисного припису продовжено до 90 днів, тривалість якого раніше становила лише один місяць.
У березні 2009 року Президентом було підписано прийнятий Верховною Радою України Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель».
Цим законом роз’яснено певні пункти щодо відповідальності за вирощування нарковмісних рослин та чітко вказано про умови настання адміністративної чи кримінальної відповідальності за вирощування снотворного маку та конопель, а також посилено відповідальність за ці діяння.
На сьогодні перебуває на розгляді Президента і прийнятий Верховною Радою законопроект про зміни до адміністративного і кримінального законодавства щодо зменшення розміру суми завданого матеріального збитку, за яким настає кримінальна відповідальність. Якщо сьогодні це 907 грн. 25 копійок, то найближчим часом ця сума знизиться у десятки разів і, очевидно, становитиме близько 60 гривень.
Тобто, якщо з початку року дільничні області розглянули понад 17 тисяч звернень громад, з яких близько 40% - це крадіжки чужого майна, то з прийняттям цих змін, звичайно, значно збільшиться і число звернень.
- Широкого суспільного резонансу набуло прийняття рішення обласної ради про запровадження на території області так званої «комендантської години» для підлітків. Я знаю, що це рішення приймалось за ініціативи УМВС, що стало підгрунттям для нього?
- Так. Сьогодні стан дитячої злочинності вкрай турбує суспільство, а якщо говорити статистичними даними, то з початку цього року на території області підлітками скоєно 162 злочини.
З настанням літніх канікул, як на вулицях, так і в розважальних закладах, традиційно збільшується кількість дітей, у зв’язку з чим зростають і правопорушення та злочини, учинені дітьми та відносно них, оскільки ні правоохоронні органи, ні інші зацікавлені відомства й установи не мають відповідних важелів впливу.
З метою стабілізації криміногенної ситуації в підлітковому середовищі, попередження і профілактики правопорушень та злочинів, учинених підлітками та відносно них, Управлінням до обласної ради було направлено пропозиції про необхідність запровадження на території області механізму обмеження перебування дітей на вулицях і в громадських місцях у вечірній час без супроводу дорослих осіб.
28 травня цього року рішенням сесії Житомирської обласної Ради на території області запроваджено обмеження перебування дітей в віці від 14 до 16 років на вулицях і в громадських місцях у вечірній час.
Згідно із цим рішенням обмежено перебування у закладах дозвілля, громадського харчування, комп’ютерних клубах, залах ігрових автоматів, на вулицях та інших громадських місцях населених пунктів області у вечірній час без супроводу батьків неповнолітніх віком до 14 років після 22.00 год, а віком від 14 до 16 років – після 23.00 год.
Контроль за дотриманням обмеження перебування дітей на вулиці і в громадських місцях здійснюють органи внутрішніх справ та служби в справах дітей райдержадміністрацій і міських рад.
Так, станом на 15 червня цього року до міських та районних відділів було доставлено 152 підлітки, які перебували у закладах дозвілля, комп’ютерних клубах та ще 26 підлітків - за появу у нетверезому стані або розпиття спиртних напоїв у громадських місцях.
62 батьків або осіб, що їх замінюють, притягнено до адміністративної відповідальності за невиконання обов’язків по вихованню дітей.
- Напередодні Дня служби дільничних інспекторів міліції, певно, Ви хотіли б звернутись до дільничних з побажаннями?
- Звичайно. Усіх, кого б хотілося відзначити, я назвати не зможу, проте про окремих скажу. Це начальники секторів дільничних інспекторів міліції Любарського райвідділу міліції майор міліції Мисечко Петро Володимирович, Малинського міськрайонного відділу майор міліції Ліпов Сергій Миколайович та заступник начальника сектору дільничних інспекторів міліції Бердичівського міського відділу міліції підполковник міліції Янковенко Олександр Анатолійович, старші дільничні інспектори міліції Олевського та Житомирського районних відділів підполковники міліції Данюк В’ячеслав Іванович і Гудаєв Олександр Іванович.
Впевнений, що й молоде покоління дільничних підтримує і традиції, і здобутки своїх старших досвідчених колег.
Тож напередодні професійного свята вітаю всіх дільничних інспекторів міліції Житомирщини, ветеранів цієї служби та членів їх родин. Нехай кожен день у вашому житті буде світлим та радісним, а доля щедрою на добрі справи та подарунки.
Бажаю всім міцного здоров’я, сімейного добробуту та успіхів в роботі.
Житомир.info

Все коментарии


Источник: Житомир.info | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "В Житомирской области на одного участкового приходится по 70 «тяжелых» людей. ФОТО"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 16
Новых вестей вчера: 20

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Октябрь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Лучшие источники
Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Житомир



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта