Андрій Павловський: Новий Президент знайде спільну мову з Верховною Радою : 501923 : Политика

Политика Украина : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина : Последние новости > Политика
Подробно

Андрій Павловський: "Новий Президент знайде спільну мову з Верховною Радою"

Андрій Павловський:

23 квітня у Верховній Раді було зареєстровано під номером 4404 законопроект Андрія Михайловича Павловського (фракція БЮТ, член Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці) про внесення змін до статті 166-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Законопроект передбачає накладення штрафу від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за порушення умов договору банківського вкладу та/або діючого законодавства, що спричинило невидачу банківського вкладу на вимогу вкладника. На наше прохання народний депутат розповів про свою законодавчу ініціативу та прокоментував актуальні питання української політики.
- Ми повинні посилити відповідальність банків, кредитних спілок та інших фінансових установ за невидачу вкладів людям,- вважає Андрій Павловський,- Керівництво цих установ за скаргою вкладника до відповідних органів повинне буде сплатити штраф від 17 до 34 тисяч гривень. При повторному зверненні їх вже притягуватимуть до кримінальної відповідальності за фінансове шахрайство.
- Банкіри не образяться? Вони ж кажуть, що люди забирають депозити від страху і таким чином руйнують банківську систему.
Так, але люди забирають свою власність! Гроші на банківському рахунку - це така ж власність, як земельна ділянка, як квартира, як машина. Якщо у тебе вкрали машину чи пограбували квартиру, ти телефонуєш в міліцію і кажеш, що вкрали твою приватну власність. За це передбачена кримінальна відповідальність. Так само треба ставитись і до того, що у тебе забрали гроші й не повертають вчасно, в тому числі коли закінчився термін за договором. Якщо тобі не повертають твої гроші, можна вважати, що їх вкрали, і ти маєш право від держави вимагати покарання тих, хто тебе ошукав. Це фінансове шахрайство!
Чому, коли людину на вулиці ошукали, за це передбачена кримінальна відповідальність, а якщо тебе ошукали в банківському офісі, в кращому разі скажуть "ну, вибачте, вас кинули"? Держава повинна захищати вкладників, тим більше, що їх мільйони. А банкіри повинні знати, що за будь-яке шахрайство чи зловживання своїм службовим становищем, невиконання умов банківського договору вони будуть нести як адміністративну, так і кримінальну відповідальність. Я думаю, що цих фінансових магнатів, банківських кровопивць, як їх називають в народі, треба поставити на місце рано чи пізно.
Причому в європейських країнах є кримінальна відповідальність за такі речі. Поки ми такі "добренькі", наших людей і далі будуть ошукувати нечесні ділки від банківського бізнесу. Будуть заманювати, щоб несли вклади, а потім не будуть повертати. А багато вкладників - люди малозабезпечені, до того ж саме вони у більшості не можуть домогтися повернення своєї власності. Бо коли людина заможна, вона може найняти адвоката і відсудити свої гроші, або в крайньому разі найняти рекетирів і "вибити" з банкірів свої гроші (сміється). Це я жартую, але ж пенсіонеру, який собі відкладав пенсію і набрав п'ять-десять тисяч гривень, важко примусити банк повернути його гроші, коли не повертають. Соціально незахищені, малозабезпечені верстви населення не мають ресурсів боротися із банківськими магнатами. Держава мусить в першу чергу подбати про їх права, про недоторканність приватної власності цих людей.
- 22 квітня відбулася прес-конференція Президента України Віктора Ющенка. Ви її дивилися? Як прокоментуєте?
У моєму колі спілкування, мої знайомі її не обговорюють. Прес-конференція Президента пройшла непоміченою. А робив це Віктор Андрійович заради того, щоб привернути увагу до себе перед стартом виборчої кампанії. До речі, 25 квітня, за півроку до президентських виборів стартує офіційно президентська кампанія. Відповідні заяви робили представники Центрвиборчкому, ЦВК прийняла деякі рішення щодо організації виборів Президента 25 жовтня 2009 року. В Конституційний Суд це досі не оскаржував ніхто. Отже, з травневих свят починається офіційно виборча кампанія. Тому Ющенко хотів перед початком кампанії в пропагандистському, агітаційному плані звернути на себе увагу. Щоб люди не забували, що у нас є такий "гарант".
Він нічого нового не сказав. Старі пісні на новий лад. Всі його пропозиції були старі, вони вже озвучувалися раніше. Про двопалатний парламент вже Квасьнєвський йому каже, що це робити недоцільно, що в умовах унітарної держави це повна дурниця, а до того йому про це казали такі поважні представники Європарламенту, як Ганс Поттерінг - Президент ЄП, як Рената Вольвенд, представник моніторингового комітету ПАРЄ. Все, Віктор Андрійович, недоцільно робити антиконституційну реформу! Невчасна вона і неактуальна.
По-друге, не відповідає європейським стандартам проводити одночасно вибори Президента і парламенту. У всьому світі президентська і парламентська виборчі кампанії розмежовуються, щоб було менше можливостей робити різне шахрайство і фальсифікації. Ні! Наш Віктор Андрійович - достойний син Кучми. В свій час він називав Кучму своїм рідним батьком, і цей "батько" теж хотів двохпалатного парламенту та змін до Конституції. Але ж історія вчить, що з цього нічого не вийде. Тим більше, вже нема часу ухвалити ці зміни до Конституції до президентських виборів. Хай новий Президент і займається такими реформами, а Віктору Андрійовичу треба вибачитись перед людьми і сказати: вибачте, не зміг зробити, що хотів - і достойно відійти в політичне небуття.
Зверніть увагу, він декілька разів зробив обмовку по Фрейду - казав "мій політичний заповіт". А про заповіт кажуть, коли людина збирається на той світ. І в даному випадку Віктор Андрійович збирається йти в політичне небуття, тобто він підсвідомо не бачить свого політичного майбутнього в Україні. Йому треба попрощатись, вибачитись і спокійно йти на заслужену пенсію. Як це зробив, в свою чергу, такий мудрий політик, як Кравчук. Який сам пішов, достроково погодився на виборчу кампанію, програв її, "недосидів" два роки, достойно відійшов і не заважав працювати новому Президенту. Так само повинен вчинити Ющенко. Тоді він матиме шанс якось увійти в історію. Інакше нічого, крім ганьби і проклять людей, для нього не залишиться в майбутньому.
- Ющенко ще сказав, що хоче переглянути газові домовленості з Росією.
Віктор Андрійович зараз вже може казати що завгодно. З кожним днем, який наближає нас до 25 жовтня, на нього все менше і менше будуть звертати увагу - це вже Володимир Литвин сказав. І парламент, і уряд, і всі інші на нього вже не звертають увагу. Це як, знаєте, надоїдлива мошкара, що заважає людям працювати своїм політичним писком. Треба тим політикам, які дійсно мають певні шанси, готуватись в рамках чинного законодавства до президентської кампанії, достойно її провести. І потім, я думаю, новий Президент знайде спільну мову з Верховною Радою і знайде 300 голосів для змін в Конституцію. Просто Віктор Андрійович так всіх дістав, так надоїв усім, що вже ніхто не хоче мати з ним справу. А він продовжує надоїдливо гудіти. Це просто йому радник Карасьов пропонує продовжувати звертати на себе увагу. Але, я думаю, рейтингу і довіри це йому не додасть. З двох відсотків народної довіри п'ятдесят вже ніяк не зробиш.
- Володимир Литвин нещодавно зробив заяву, що планується організувати вибори Президента в парламенті, а газета "Коммерсантъ" писала про таємні консультації з цього приводу, які нібито проводив Медведчук з Тимошенко та Януковичем.
Хочу сказати, що це такі політичні плітки, чутки, щоби один іншого лякати. Я думаю, що просто технологічно парламент не встигне внести такі зміни до Конституції. Згідно діючій Конституції, щоб внести до неї зміни, треба проголосувати перше читання - 226 голосів; після цього зміни відправляються на аналіз та екпертизу до Конституційного Суду, який повинен зробити певний висновок і може готувати його декілька місяців; потім на наступній сесії - яка починається тільки у вересні - повернуті з Конституційного Суду зміни до Конституції та висновок мають розглядатися парламентськими комісіями і робочими групами, а потім ще й треба їх прийняти більшістю у дві третини народних депутатів. Ця процедура не зможе бути завершеною до того, як 25 жовтня буде всенародно обрано нового Президента. Бо, я сподіваюся, ми не будемо мучитися з Віктором Андрійовичем до січня наступного року: Конституційний Суд врахує всі "за" і "проти" й напевне ухвалить виважене й мудре рішення, що вибори Президента треба проводити 25 жовтня.
- Ющенко сказав також, що він готовий розпустити парламент після того, як з'явиться висновок Конституційного Суду.
Це чергова маніловщина нашого Президента, мрії. Якщо до кінця дня 25 квітня він не підписав указ про розпуск парламенту, то з початку нового дня - за півроку до виборів - згідно Конституції, він втрачає право розпускати парламент. Якщо хоче брати участь у виборах - це його право, але моя думка така, що йому вже пора пакувати чемодани і достойно йти на пенсію. Хай люди оберуть нового лідера нації, і я впевнений на всі 100%, що він домовиться з нинішнім парламентом, внесе зміни до Конституції, які будуть підтримані.
- У статті в газеті "Коммерсантъ", яка вже згадувалася, йдеться про те, що рейтинг Януковича за даними закритих опитувань передбачає його поразку на президентських виборах.
Не знаю такого. Я б радив журналістам не піддаватись на провокації і маніпулятивні технології. Ми всі повинні розуміти, що опитування, які за рік, за півроку проводяться - вони не дають об'єктивного зрізу громадської думки, тому що офіційно кампанія ще не почалася. Коли вона почнеться, коли будуть зареєстровані кандидати, які утворять офіційно виборчі фонди, зберуть по п'ятсот тисяч підписів на свою підтримку - от тоді і будемо казати про реальні перспективи і рейтинги. Все інше - маніпуляції. Я знаю, хто такі соціологи, сам їх використовував. Того, хто більше заплатив соціологу, він ставить на перше місце. Грош ціна цим опитуванням, коли вони завищують на п'ять, десять відсотків рейтинг деяких діячів.
От приклад того ж Арсенія Яценюка. Це пусте місце, мильна бульбашка. За ним ніхто не стоїть, крім деяких олігархів і одного відомого телеканалу, який належить цим олігархам. Йому надувають штучно ці рейтинги. Як може мати рейтинг десять відсотків людина, яка не має інфраструктури, людей на місцях, політичної підтримки партій, незрозуміло хто в її команді - тільки цей Фірташ та "РосУкрЕнерго". Це ж просто смішно! Немає у нього шансів реально бути противагою основним претендентам. Я думаю, ця мильна бульбашка найближчим часом просто лопне. Тим більше, що Яценюк не має власної позиції. Зверніть увагу: коли журналісти його питають про НАТО, про державну мову, про УПА, він же ніде не дав конкретної відповіді. Це людина без власної позиції, він хоче подобатись усім одночасно. Я зрозумів, що даються шалені гроші деяким засобам масової інформації, щоб вони розкручували "сєню-кролика", але це пусте марнування часу і зусиль.


Источник: Хай Вей Тобі є що сказати сівтові | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Андрій Павловський: "Новий Президент знайде спільну мову з Верховною Радою""

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 16
Новых вестей вчера: 15

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Украина



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта