Що робить корпоративний клан російських спецслужб?! : 500452 : Политика

Политика Украина : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина : Последние новости > Политика
Подробно

Що робить корпоративний клан російських спецслужб?!

Що робить корпоративний клан російських спецслужб?!

Коли сходить сніг, я завжди очікую двох неприємних симптомів. З-під снігу з'являються купи сміття та трупи тварин, що замерзли впродовж довгої зими. Коли наштовхуєшся на них, то не відчуваєш особливого естетичного захоплення. Щоправда, і містичного страху також. А тільки таку собі гидливість.
Другим симптомом є поява маси антиукраїнських провокацій, головною метою яких є намагання дискредитувати національний український рух та Україну як державу взагалі. Все це, як правило, прив’язується до чергової річниці завершення ІІ Світової війни. А також оскаржень українців у колабораціонізмі з нацистами, профашистських настроях і т.п. Спочатку я реагував на це з усією щирістю – бо ж невже не розуміють чи не бачать очевидної несправедливості таких оскаржень. Але тепер, зрозумівши механізми появи цих симптомів, відчуваю просту гидливість. Гидливість до тих, хто з року в рік організовує ці шабаші.
З приходом до влади в Росії Путіна ця робота з дискредитації України набула системного характеру. Це великі, добре скоординовані і щедро профінансовані спецоперації. Вони реалізуються як в Україні, так і у Росії. А останнім часом і у так званому «вільному світі».
Інструментами здійснення цих заходів давно вже є не смішні агенти КГБ з американських фільмів про СССР 70-х років. Росією правлять досвідчені бійці, які добре засвоїли найоптимальнішу техніку використання сили супротивника для того, щоб його ж і повалити. Тому такими інструментами дискредитації українства з метою його знищення, як це не парадоксально, давно вже є і Верховна рада України, і обласні та міські ради, і навіть ОБСЄ, яке не зацікавилося нічим в Україні, крім ситуації з російською мовою. Так, ніби українська мова заполонила Київ та інші міста України. Про ЗМІ як в Україні, так і за кордоном і говорити нічого. Через агентів впливу вдається не лише опанувати цими інформаційними платформами – через ці майданчики робляться спроби проводити рішення, які або дискредитують Україну та українство, або ж її дискримінують.
Прикладами спроб дискредитувати Україну, використовуючи цей інструментарій, і є щорічні спроби напередодні 9 травня чи то переносити пам’ятники совєтським солдатам, чи то «забороняти» комуністичну ідеологію. Зрозуміло – кому і навіщо це потрібно. Це потрібно тільки замовнику. Натомість все це прикривається тріскотливим псевдопатріотизмом деяких провінційних діячів. І робиться їхніми руками. А «братія тільки очима лупа» – ніхто навіть не робить спроби назвати провокатора провокатором, а дурня дурнем. Звичайно, залишається запитання – чого в цих провокаціях більше – замовленої провокації чи безнадійної загумінкової глупоти. Думаю, що більше проплаченості. Однак робота цієї замовленої дрібноти – це тільки перший етап такої спецоперації.
Після нього на ці замовлені і спровоковані з-поза України «факти» кидаються, я б так назвав, «падальщики історії». Вони розмазують ці добре організовані та проплачені «свідчення» печерності всього українського руху і українського націоналізму зокрема (як історичного так і сучасного) по шпальтах газет, по екранах телебачення, на тисячах інтернет-сайтів. Моментально розгортаються масовані інформаційні кампанії. Причому не десь там у Львові чи Києві, ба навіть не тільки у Москві, а і у Берліні та Відні, Нью-Йорку та Лондоні. Всіма засобами і всіма мовами. Останнім блискучим прикладом цих технологій стала поява у Відні білбордів з прямою політичною пропагандою – «Україна та Грузія в НАТО – це ІІІ світова війна!» Здогадайтесь з трьох раз – хто був замовником такої милої «соціальної» реклами.
І вже зовсім страшно, коли, не побоюсь того слова, замовленим «матеріалом для провокацій» стають замовні чи спонтанні вбивства. Як-от у випадку з вбивством проукраїнськи налаштованого одеського хлопця Максима Чайки. Не знаю, чи це вбивство було замовним, чи спонтанним. Не скажу випадковим – бо логіка розвитку подій вела до нього. Вже не лише Крим, але й Одесу опановують не лише спецслужби сусідньої держави, але і їх штурмові загони. Для них важливо повністю контролювати й вулицю, щоб, у разі чого, ніхто не смів навіть пальцем поворухнути на захист українства та України. І це на території «суверенної» України. За повної бездіяльності всіх щаблів влади. Ба більше – думаю, що не один місцевий і не місцевий орган влади підтримає не батьків загиблого чи українство у Одесі, а «права» вбивці та його господарів. А також ідеологів цих вбивць, які вишивають на екранах «українського» телебачення, як-от одеський чорносотенець Ігорь Марков у черговій шустеріаді. Молодих одеських українців пан Шустер чомусь у студію не запросив. Зрештою, він робить свою роботу. Ширить, так би мовити, «свободу слова».
Головним мотивом всієї вервечки щорічних антиукраїнських весняних провокацій є три завдання.
Перше – це намертво накинути всім без виключення українським національним рухам – від крайньо націоналістичного до націонал-демократичного – жупел фашизму та нацизму. В масовій свідомості як українців, так і росіян чи американців має бути чітко зафіксовану просту бінарну пару: Україна – нацизм, українці – фашисти. Чи це стосується історії – бо ж насправді всі «бендеровцы» і навіть «петлюровцы» і «мазепинцы» ще з XVIII століття були нацистськими колаборантами. Чи це стосується сьогодення – таким самим «фашистом» був і покійний В’ячеслав Чорновіл, і є президент Віктор Ющенко – бо ж інакше він би не обстоював так Голодомор чи ветеранів УПА. Сюрреалізм? Так. Але спрацьовує на всі 100%. Звичайний бюргер з Колорадо не розбирається в тонкощах історії. Для нього історію слід писати на білбордах – бо тільки їх він і читає, а не товсті книги з історії. Чим і користуються спритні маніпулятори масовою свідомістю. Але не українці.
Друге завдання полягає у тому, щоб відтерти Україну від честі бути переможцем над нацизмом у ІІ Світовій війні. І байдуже, що Україна в боротьбі з нацизмом втратила 10 мільйонів своїх мешканців, байдуже, що українські хлопці не лише були у лавах Червоної армії – причому зазвичай простим гарматним м’ясом, яким совєтські полководці так браво закидували супротивника, але і в лавах Української Повстанчої Армії – яка боролася як з нацизмом, так і з більшовизмом. Бо переможцем може бути тільки Росія. І вона є нею. Правда, не насправді, а тільки у тій лавині фільмів, яку спродукувала російська кіноіндустрія останнім часом. Виявляється, що НКВДисти, СМЕРШівці і т.д. за списком і були головними ковалями перемоги, лицарями на білому коні. Про десятки мільйонів жертв ГУЛАГу – ні слова. Їх не було, бо бути не могло. Разом з тим вміло затушовується той факт, що саме СССР разом з Третім Рейхом розпочали ІІ Світову війну, розшматувавши у вересні 1939 року Польщу. Це вже потім нацисти «вероломно напали» на білого агнця – країну Сталіна та Берії. Чому й спазматично тримаються терміну «Отечественная война», яка розпочалася пізніше – неначе перед нею не було огидного 1939 року. І все це масово заполонило всі без виключення канали українського телебачення.
І третє завдання полягає в тому, щоб уникнути того, на що насправді заслужив режим, який реанімувався в Росії. ФСБешні правителі Росії всіма силами пробують уникнути суду над своїми попередниками та осуду комунізму. І так само суду над собою як гідними продовжувачами славних традицій ГПУ-НКВД-КГБ. Та про теперішніх отруювачів своїх політичних супротивників у цій статті говорити не буду. Вже всім стало зрозуміло, що Нюрнберзького процесу над комунізмом не буде. Гестапо та СС осудили, а ГПУ та НКВД – ні. І те, що жертв комунізму було в кілька разів більше, ніж жертв нацизму, нічим цьому не зарадить. По перше, так званий «Захід» сьогодні розчленований і перебуває у кризі, перш за все кризі моральній – за преференції в закупці газу та нафти він готовий ходити до сауни з колишніми шпигунами у своїй країні. Але і тому, що й сама Росія не хоче покаяння. Коли я написав слово Росія, то задумався – яка Росія? Що стосується корпоративного клану російських спецслужб – то це справа зрозуміла. Так само, як і ті «отщепенцы», які ведуть свій родовід від дисидентів совєтської епохи. Але ж між ними – мільйони так званих «простих росіян» – чи потребують вони каяття? Чи тільки гордості за перемоги? Для мене це запитання без відповіді. Хоча ні – відповідь за них дасть ФСБешна братія. Наразі «прості росіяни» погоджуються з тим, щоб за них давали відповідь саме вони. І для мене це відповідь. Відповідь печальна…
У подібній ситуації були німці після ІІ Світової війни. Напевно, з великими труднощами і, може. не всі, і не до кінця, але вони таки осудили і на особистому, і на моральному, і на офіційному рівнях не лише нацизм, але й своє персональне злочинне минуле. І тепер німецька держава та суспільство роблять все, щоб спиняти будь-які рецидиви нацизму чи його глорифікації. Для мене висновок простий – німці хочуть покінчити зі своїм злочинним минулим, хочуть каятися, натомість я не бачу з боку росіян (якщо вони вважають себе єдиними правонаступниками і єдиними спадкоємцями всіх перемог СССР) ні бажання осудити Голодомор, депортації, репресії всієї епохи комунізму, ні каяття. Каяття не на одиничному рівні, а на масовому. Про державний – не може бути й мови за цього російського режиму.
Що ж робить корпоративний клан російських спецслужб – щоб уникнути суду над самим собою? Він чинить, як і кожен вуличний злодій – вкравши шапку – втікає і верещить «лови злодія!». За зразком трибуналу з геноциду в Руанді та Югославії, робить спроби організувати «трибунал» для переслідування «нацистів» та «фашистів» чи не на всій колишній території СССР. Привід – не допустити «ревізії» бачення ІІ Світової війни – бо можливе тільки одне бачення, яке пройшло схвалення у ФСБ. Не сумніваймося, що до новоявлених «фашистів» ввійде не тільки колишній прем’єр-міністр незалежної Естонії Марті Лаар, якому Росія відмовила у візі очевидно з огляду на те, що він занадто багато уваги приділяв розкриттю злочинів комунізму. Але й багато хто з сьогоднішніх українських політиків. Не забуваймо головний слоган російських масмедій 2004 року про «помаранчеву чуму». Отож, Віктору Ющенку слід би було начуватися. Щоб самим уникнути не лише осуду, але й суду, ця бригада вибрала найкращу тактику – бо ж найкращою обороною завжди є напад. Вони будуть переслідувати і судити всіх, хто засумнівається у єдино вірній «історії від ФСБ». Поки що це законопроект у російській держдумі. І поки що він стосується тільки території Росії. Але це тільки поки що. Знаючи безпринципність та корумпованість різного роду шредерів можна сподіватися, що вони будуть здатні погодитися і на розширення зони дії цих рестрикцій. Як у часі, так і у просторі. До нацистських колаборантів зарахують не лише Мазепу з Петлюрою, але й сьогоднішніх українських діячів. А також жадатимуть їх видачі і від інших держав. Отоді жодні українські «патріоти» не втечуть нікуди – їх будуть передавати до рук істинного «правосуддя від ФСБ». Це своєрідна тактика застрашування, дискредитації і водночас втечі від відповідальності за свої ж злочини – три в одному! Тут я трішки згущую. Для краси. А може, і не згущую – час покаже.
Зрозуміло, що такого роду політиканство пожирає все, чого торкається. В тому числі і так званої «правди історії». Ця правда такого роду політиканам насправді не потрібна. Здавалося б – ну і Бог з ними. Однак біда у тому, що вони зашкально політизують та інструменталізують цю історію. Щороку шквал цієї політизації та інструменталізації наступає саме напередодні завершення останньої великої війни. І амплітуда цієї істерії з року в рік зростає. Пам’ять про велику війну є ще болючою раною, яка не зажила. Що і пробують використати цинічні маніпулятори. Тому так огидно дивитися, як сучасні «падальщики історії» та їх маріонетки «і в Україні і поза нею сущі» використовують її для своїх ницих цілей.
Підсумовуючи – з своїми сусідами-партнерами ми нічого зробити не в силі. Вони переслідують свої цілі тими методами, які вважають ефективними. Про мораль – ні слова. Єдине, що ми можемо, це підмести власну хату. Як від всюдисущих агентів впливу, прямої агентури, так і псевдопатріотів, які ллють воду на млини чужої політики. Давно пора відкрити дискусію щодо цих удаваних гіперпатріотів. Називати їх поіменно. А то вже розперезалися донесхочу. Що не означає – забороняти чи соромитися бути українцями на повний зріст. Але ж не дурнями, врешті-решт!


Источник: Хай Вей Тобі є що сказати сівтові | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Що робить корпоративний клан російських спецслужб?!"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 0
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Октябрь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Украина



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта